Végre hazánkban is a kultikus brit sci-fi sorozat. Mindenkinek, akit érdekel a kilencedik és tizedik doktor története, de a klasszikus sorozat kedvelői is teret kaphatnak itt.
A Harry Potter is először gyerekeknek szántak, mint a Doctor Whot, és a mind a kettő eléggé átváltozott komolyabbá. De a Doctor Who üti a Harry Pottert.
De akkor nem mondok egy Doctor Who könyvet, ami rövid (és persze jó is)?
Én először mindenképpen Doctor Who könyvet szeretnék elolvasni. Nem tudtok egyet ajánlani, nem vagyok túl tájékozott e téren? (mindegyiket le lehet tölteni pdf-ben).
Egyébként az Esős napok Cardiffban nagyon jó könyv, érdemes elolvasni.
Jó ötlet persze az olvasás, csak azért vigyázz, milyen könyvvel kezdesz neki. Harry Potter első kötetei nagyon könnyűek kezdőknek is, a Twilight könyvek is, mert fiataloknak íródtak. Lovecraft például meg elég nehéz még jól tudóknak is. A legjobb rövid novellákkal kezdeni.
A könyv olvasás az remek ötlet, nekem is ezt tanácsolta minden nyelvtanár ismerős, mikor említettem, hogy fejlesztenem kéne az angol nyelvtudásomat. Meg persze azt, hogy angolul nézzek filmeket lehetőleg felirat nélkül, vagy angol felirattal, de azt csináltam magamtól is. :)
Hát nem nagyon.....szerintem már ott el lett tolva az egész hogy átadták a bbc america-nak. Egyébként ugy vagyok vele mind tgunda , a trailer alapján. Torchwood uj évad nyito : robbanás, tüz, magas épületböl kiugrás. Ujabb tüz, még nagyobb robbanás, elökerül egy akkora fegyver ,amekkorát eddig max a Predator c. akcio-scifiben láttunk, amivel a fél dzsungelt lekaszálták. Óriási robbanás , minden lángol , lezuhan egy helikopter , ujra elökerül a dzsungelkasza. Hát nem tudom... ebböl a britek lehet már nem jönnek ki jol. De mi sem.
Ezt a Karen Gillan hírt én is olvastam tegnap. Hát...én azt mondom, vagy igaz, vagy nem. Meg amennyire tegnap olvasgattam mindenfelé, senki sem tudta bizonyítani 100%-ra, hogy tényleg ő volt. Aztán lehet, azóta változott a helyzet.
Attól félék, hogy nem is fogják folytatni. Még az régi könyvre, Az idő fogságában könyv hátoldalára is az van írva, hogy kéthavonta jelenik meg egy új kötet és mégsem lett belőle semmi. Sőt 2006.-os könyveket sem folytatták.
Nemrég megszereztem a Torchwood könyvnek az első két részét (és persze elolvastam). Az interneten és könyvesboltban is kerestem a harmadik kötetet (A Scotus klinika-Slow Decay), de viszont sehol semmi. Nem tudna valaki segíteni?
Valahol olvastam, hogy a Torchwood UK és US változata különbözni fog egymástól. Az egyik ilyen különbség, hogy az angol változat hosszabb lesz, a másik meg az, hogy az amerikaiból eltávolítanak minden csak a brit közönségnek szóló mondatot. Pfffffff, most szerezhetem be mindkét verziót?!
Mekkora időpazarlás :D
Egyébiránt meg lassan eljutottam oda, hogy nem várom a nyitó epizódot, mert rettegek attól, hogy mit tettek ezzel a viszonylag jó sorozattal... Ti hogy vagytok vele? Várjátok már nagyon?
Csak abban nincs logika, hogy egy gyerekműsorból (vagy akár nevezhetjük családinak) miért készítenek olyan melléksorozatot, ami felnőtteknek szól. Ha gyerek lennék és imádnám a DW-t, akkor érdekelne minden sorozat, ami kapcsolatos vele, főleg ha még a sztoriban is van összefüggés. Ez csak egy jó nagy kicseszés a gyerekekkel. :)
RTD nyilatkozott valami olyasmit, hogy az elképzelhető, hogy Jack vendégszerepel a Doktornál, de a Doktor a Torchwoodban sose fog, mert a Doctor Who "gyerekműsor", és nem szeretnék, hogy a nézőközönsége követné egy direkt felnőtteknek szánt műsorba. Van benne logika.
Személy szerint a Doktor nem szerepel a Torchwoodban. Egyébként július 8 (USA), július 14. (UK) indul az új évad. Elkezdték már ontani a promóciós anyagot, itt is van néhány kép:
blogtorwho.blogspot.com
Kétségekkel nézek azért a többé-kevésbé amerikanizált sorozat elé - a fenti link képein Jack kezében mindig fegyver van.