Keresés

Részletes keresés

árpex Creative Commons License 2009.12.15 0 0 2480

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni,két hete vagyok digi előfizető.FULL HD-S lcd tévém van,di-
gitális csatornakeresésnél nem talál digis csatornát a tv.Sajnos a kép tisztaságával
sem vagyok elégedett,sok csatornánál csikozik.Az üzletkötő szerződéskötéskor azt
a tájékoztatást adta,lcd tv-nél nem kell box,a készülék felismeri a digitáis adásokat.
Készülékem nem támogatja az E.P.E.G-4-ET.Mit tehetek,hogy tiszta legyen a vétel.
Előző szolgáltatónál set-top boxot használtam,tökéletes volt a kép,az olcsósága miatt váltottam szolgáltatót.Segitségeteket előre is köszönöm!
topikolos Creative Commons License 2009.12.15 0 0 2479
Lehet, hogy az dukál, de attól még nem kell csíkoknak látszódnia egy analóg tv-adásnál sem a készüléken.
Előzmény: stones (2476)
nicko Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2478
Előzmény: Törölt nick (2474)
eksön_ Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2477
A blueray az milyen adás?
Előzmény: stones (2476)
stones Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2476
full HD tévéhez széles-sávú digitális adás dukál: pl.: mindigtv, hellohd, blueray.
Előzmény: old-boy (2472)
tefi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 2475

A műholdason a CC eddig sem volt!

A 2 zenei helyett jön 2 másik zenei!!

A TV6 pedig várható volt, miután elvesztette a focijogokat! -azóta csak ismételget...

Előzmény: Törölt nick (2474)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.10 0 0 2474
I.POLY Creative Commons License 2009.11.23 0 0 2473
Sziasztok!

Nekem olyan gondom adódott a kétkártyás Digimmel, hogy szobaátrendezés miatt kénytelen voltam hosszabbítót venni a 2. tv távirányítójának vevőjéhez. A baj az, hogy az új kábelt toldóval a régihez csatolva nem lehet irányítani a tvt, még a zöld/piros fény sem világít ilyen esetben (a régi vezetéket bedugva megy a dolog, de akkor a szoba közepén kellene áthúzni). A boltban, ahol csinálták az új kábelt, kimérték és működött. Mi lehet a baj? A toldó? Vagy a kábel már túl hosszú? Ezt mondták a Digi telefonos segítői. Köszi a segítséget! I.
old-boy Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2472

Sziasztok!

Én is javaslatot kérnék hozzáértőktől.

Nem rég vettem egy LCD fullHD-s tv. Alkalmanként a kép függőlegesen is és vízszintesen is csíkos. A föggőleges kb. 0,5 cm-ként, vízszintesen 4-5 cm távolságra. Néha erősebben látszik, néha kevésbé. A hangon is jól hallható egy búgás.

Mit lehet tenni?

elnokur77 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2471
Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem...
Volt egy dualos beltérim, ami tönkre ment, ezért vettem helyette egyet használtan... A kártyámat azonban nem fogadja el, és arra hivatkozik, hogy nincs párosítva. Van erre valami megoldás, vagy vegyek a szolgáltatótól egy új beltérit?

Köszi szépen,
Háry Balázs
csirip46 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2470
Igy igaz és mégsem. Sajnos nagyon sokunknak van duál készüléke és ezen csak a román fogható mert a magyar AXN -t a vertikálison adják és azt bizony a többség nem tudja fogni csak ha kicserélteti a fejrészt + zsinorozás...Külön macera, a költségről nem beszélve, ami nem egy nagy összeg...de mégis. Pedig nagyon szeretném nézni és nem a románt. A müsor is más, nemcsak az időeltolódás miatt. Szóval, nagyon bosszant !!!
Előzmény: anteus (2466)
mozo01 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2469
Szóval, a megbeszélt időpontban kijött a srác (az elmúlt 2 alkalommal is ő jött, így már régi ismerős:)). Megnézte a rossz beltérit, kaptam helyette egy új Hyundait, majd jönni fog egy csekk 2ezer valahányszáz forintról. Ja, meg kaptam új kártyát is hozzá, amit azonnal aktivált is. Ez az új beltéri a régi Humaxhoz képest eléggé lassú, meg kisebb betűvel írja ki a dolgokat.
Előzmény: MZ/Y (2458)
mozo01 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2468
Igen, ez igaz. Ráadásul, ha jól emlékszem mindkettő magyar nyelvű....
denespapa Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2467

Szia!

Megerősítem, a hír igaz.

anteus Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2466

Sziasztok, kérhetek itt egy kis munkához való segítséget? Az AXN-nél dolgozom, tárgyalunk a Digivel mindenféléről és ők azt állítják, hogy Magyarországon a Digi hálózatában a magyar AXN és a román AXN is fogható. A kettő között egyébként nincs sok, de azért akad különbség. Meg tudná ezt nekem valaki erősíteni? Cserébe, ha van AXN-re vonatkozó kérdés, szívesen válaszolok.

Köszi

stones Creative Commons License 2009.11.14 0 0 2465
hm, alul tájékozott vagy digitális témában, de ez nem a Te hibád.
az új FullHD tv-dhez a földi sugárzású digitális műsor vételére alkalmas dekódert vegyed meg, ha nem mpeg4-es a tv-tunered, ha érted...

itt nézz szét:

www.mindig.tv
Előzmény: stika_ (2444)
MZ/Y Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2464
Persze, lehet mondani, hogy kérdezze meg, de ettől még hasbaakasztás a hasbaakasztás. :o) És én mindig a hasbaakasztottak oldalán vagyok. Fő bűnös az akasztó, bár általában valamekkora részben az akasztott is.

Olvastam azt a felbontást, részemről egy teljesen felesleges dolog, ki a frászt érdekel, hogy nő-e szőrszál egy gyufafejnyi szemölcsből a bemondónő arcán? Vagy hogy Józsi ül-e a felezővonalnál a focimeccsen?
Előzmény: thehassan (2463)
thehassan Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2463
Hasba akasztani azt lehet, aki hagyja magát. Kérdezze meg a gyerekét, unokáját, apját, sógorát...

Nem véletlenül írtam, hogy pénzfüggő. Tavaly ősszel tesztelték az UltraHDTV szabványnak megfelelő cuccokat műholdon. Kb. 7700*4400 pixel, 22.2 hang, 2016-ban tervezik piacra dobni (és már megvan hozzá a stúdiótechnika, az átvitel, a vétel... na mindegy - és közben lesz még a TrueHD is, csak azért, hogy még több pénzt lehessen lehántani a "státuszszimbólumok" hívőiről). Valószínűleg mögétesznek annyi hibajavítást, hogy nem fog az első bárányfelhőre szétesni. Kellett hozzá két transzponder párhuzamosan kötve...

A Digi a skála másik végét választotta. De kérdem én:
Ha valaki száz-kétszázegynéhányezer forintot vagy többet költ egy TV-re (Érted, egy vacak TV-re, ami semmit nem tud, csak nézni lehet, semmit nem ad, semmivel nem visz előre, csak ülsz előtte és nézed!), az miért is gondolja, hogy havi kétezer-kilencszáz forintért csodát tesznek vele?

(További kérdésem, és ez már kicsit kapcsolódik az UltraHDTV-hez is: azért milyen felhasználói élmény lehet már HDTV-n a mónikasó?) Na ugye. :DDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: MZ/Y (2462)
MZ/Y Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2462
Ez mind igaz, csak műholdas (abból is az olcsóbb fajta) szolgáltatásról beszélünk, ahol nincs elég sávszélesség ahhoz, hogy normális képet kapjunk.
Természetesen valamit valamiért, olcsó, nézhető - cserébe én elfogadtam ezt a minőséget. Viszont egy laikust a digitális szóval jól hasba lehet akasztani.
Előzmény: thehassan (2461)
thehassan Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2461
A digitális (digitalizált) kép/hang MINDIG rosszabb minőségű lesz, mint egy zaj- és torzításmentes csatornán átvitt analóg. Ez ugye a kvantálási torzítás.

Viszont nincs zaj- és torzításmentes csatorna, és itt jön elő a digitális átvitel előnye, miszerint egyrészt hibatűrő egy határig, utána meg javítható.

Hogy mennyire jelentős a kvantálás hatása, illetve mennyi javítási lehetőség van benne, az pénzfüggő.
Előzmény: MZ/Y (2445)
thehassan Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2460
Ha én válaszoltam volna, akkor ennyi van a levélben:

"Leülhet, elégtelen."

A "digitális" az az átvitel.

A HD az a forrás.

Leveled kb. arról szól, hogy vettél (személyes véleményem szerint értelmetlenül, de mindegy) egy kosár almát, és most zokogsz, hogy nem lesz belőle gin.
Előzmény: stika_ (2444)
mozo01 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2459
Köszi! Nekem ugyanez a konstrukció volt, megpróbálom hátha. Aztán majd referálok itt is. :D
Előzmény: MZ/Y (2458)
MZ/Y Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2458
Nálam még a legelső konstrukció volt, 1 évig nincs havidíj, hanem a beltérit fizetem részletekben. Szóval enyém volt a beltéri. Jóval az 1 év után meghótt. Felhívtam a telepítő céget, mondták, vigyük be, tényleg halott volt és _ingyen_ adtak egy másikat. Azt mondták, igaz, hogy már nem lenne garos, de ha folyamatos az előfizetés, akkor annak veszik. Egy próbált megér.
Előzmény: mozo01 (2456)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2457
Ez tuti?
Mert van egy blogom, azon volt pár hozzászóló, akik közül egy cég levelét valaki bemásolta, most meg megy a hercehurca, ki kit jelent fel.... fenyegetődzés, meg a küldő peren kívüli megállapodással "várja az ajánlatot"
Előzmény: eksön_ (2455)
mozo01 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 2456
No remek. :(
Gondoltam kicsit TV-zek, bekapcsolom a dobozt. Kiírja "Nincs behelyezve kártya", majd átvált "Kártyahiba" feliratra. No mondom remek. Felhívom az ügyfélszolgálatot, kedves hangú leány mantrázza, hogy húzza ki a beltérit, vegye ki a kártyát törölje meg, tegye vissza, dugja be a konnektorba. Semmi változás, kártyahiba. Mivel már nem garis, mondta hogy felvesz egy hibajegyzéket, és valamikor majd eljön valaki és megnézi 2500Ft-ért. Ha nincs más, mondom legyen. Aztán gondoltam megismétlem a műveletsort, de egy fél órát hagytam kártya nélkül kihúzva a beltérit. Miután feszültség alá helyeztem elindult, majd kikapcsolt, majd be, majd ki, közben a standby led a készülék elején néha kevésbé világított. Szerintem ennek annyi. Kérdésem, hogy ezek után mit tegyek. Várjam meg, hogy felhívjon a szerelő és mondjam le? Vagy tud valamit tenni? Mert úgy vettem ki a lyány szavaiból, hogy azért kell 2500Ft-ot kifizetnem, hogy kijöjjön a szerelő, de szerintem ezt nem fogja tudni megjavítani, csak cserélni.
eksön_ Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2455
Akkor sincs levéltitok, ha a címzett egy tökéletesen magánlevelet hoz nyilvánosságra. A levéltitok a címzetté, nem a feladóé, azaz a levéltitok sérelmére a címzett hivatkozhat csak, a kézbesítés után.
Előzmény: Törölt nick (2453)
eksön_ Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2454
Teljesen mindegy, ebben sem személyiségi jogi, sem titoksértés nincs. A címzett ellenkező megállapodás hiányában a neki szóló levelet teljes egészében közzéteheti. A szemáélyiségi jogi sértést persze kerülni kell, de ebben semmi ilyesmi nincs.
Előzmény: Törölt nick (2451)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2453
Nem engem kell m,eggyőzni, én azt vélem, hogy aki egy cég képviseletében tájékoztat, nyilatkozik, ott nincs levéltitok.... de mások szerint nem így van, épp most utottam bele egy ilyenbe.
Előzmény: eksön_ (2450)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2452

DigiTV-nek már a puszta léte (pontosabban a neve) is zavarkeltő, átvágó. Ne tudd meg, azóta tévészerelőként hányszor kellett magyarázgatnom, hogy persze, ez a digitális nem az a digitális stb.

Minimum lenne, hogy a főoldalon, de méginkább  az árlistájukon is feltüntessék a tényt, hogy végeredményben nem is digitális műsort adnak.

Akkor ez nem HD minőséget jelent?

Hát nem...

http://www.ahrt.hu/Digitalis_atallas/HDTV.aspx  

Mi az a HDTV?

A HDTV szolgáltatások a hagyományos normálfelbontású (SDTV) televíziós szolgáltatásokhoz képest sokkal jobb képminőséget nyújtanak. Az 576 soros képmegjelenítés helyett, amit az Európában használt „625 soros” SDTV-k nyújtanak, a HDTV 720 vagy 1080 sor megjelenítésére képes. A mozgókép ábrázolása is jobb lehet attól függően, hogy a megjelenített sorok egy váltott, páros illetve páratlan soronként beolvasott képet jelenítenek meg másodpercenként 50 alkalommal, vagy pedig egy teljesen összefüggő képet 25-ször másodpercenként. Ezen kívül a HDTV mindig 16:9-es képarányú, ami jobban alkalmazkodik az emberi szem által áttekinthető képarányhoz.

Szembetűnőbb képhibák a síkképernyős készülékeken

A normálfelbontású adások gyengébb képminősége az utóbbi években a katódsugárcsöves és a síkképernyős készülékek képének összehasonlításával teljesen nyilvánvalóvá vált. A szubjektív képminőségromlás érzékelése a síkképernyős készülékeken közvetlen hatással van a nézők normálfelbontású televíziós szolgáltatásokról alkotott véleményére. Az új síkképernyős készüléküktől elvárják, hogy jobb képminőséget nyújtson.

A képminőség kérdésére további hatással van a nagyméretű televíziók háztartásokban való megjelenésének penetrációja. Mivel a síkképernyős készülékek nem olyan terjedelmesek, mint a hasonló képernyőméretű katódsugárcsöves készülékek voltak, megfigyelhető, hogy a nézők a réginél nagyobb képernyőjű készülékeket vásárolnak. Sajnos, az SD adások szubjektív képminőségromlása még inkább kétségtelenné válik a nagyméretű képernyőkön, ezeken a készülékeken ugyanis sokkal jobban láthatóak a kódolási és dekódolási hibák.

-----------------------------------

Legalább így javítani tudtam a szövegben az idegesítő, különírt szavakat. Katód sugár cső, képminőség romlás stb. című elmebeteg agyszülemények...

Előzmény: stika_ (2447)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2451
O. Sándor is hozzájárult a neve közzétételéhez? Túl azon, hogy egy cég nevében nyilvánult meg, nem nyilvánosan.
Előzmény: eksön_ (2450)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!