Az első képen úgy látom, hogy a kifutón van még egy kisebb pukli :) Minimális munkával csináltak anno sáncokat, nem került a nyom több-ezer ojróba :) Ezért volt anno annyi sánc nálunk is!
Szenzációsak ezek a régi filmek, micsoda zseniálisak voltak a régi idők ugrói, olyan körülmények és felszerelés mellett! Ezt mindenki nézze meg, enélkül nem érdemes a mai versenyeket megnézni! És itthon is közönség ment ki minden versenyre. Más idők voltak azok.
1935-ben Lillafüreden rendeztek nemzetközi sporthetet számos külföldi versenyző részvételével a sízés mindhárom - sífutás, síugrás és alpesi – szakágában. És már ez évben elkezdték a versenyzők a felkészülést az 1936. évi téli olimpiára, amelynek Garmisch-Partenkirchen adott otthont, valamint szervezték a Szövetség 25 éves évfordulójára az első Magyarországon rendezendő FIS nemzetközi verseny előkészületeit.
Amúgy én is sokat kutattam, és sajnos csak ezt a két képet találtam.
Én csak úgy amatőrbe nézegetem a síugrást, és nemrég láttam a 40-es évekből videót....
"a szálló építéséről döntés született, a tervezéssel Lux Kálmánt, a neves építészt bízták meg. Lux a szállót az 1400-as évek végének stílusában álmodta meg, idézve a Mátyás-korabeli paloták hangulatát. A tervek tartalmazták az épület környékének kialakítására vonatkozó elképzeléseket is (pl: függőkert, parkosítás, ródli- és bobpályát, felvonóval ellátott sípályát és síugró sáncot)."