Keresés

Részletes keresés

TEACHER Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3239

Hi mmmmormota,

 

Egyedül a Te reakciódra válaszolok, két okból:

1. Csak Te vetettél fel némi érdemi gondolatot

2. A többiek igen messze állnak a moderátor által emlegetett decens modortól. Egyetlen céljuk és tárgyuk a megtámadott elmebeli képességeinek megkérdőjelezése amiben én nem vagyok partner.

 

Nos.  Én nem tudom, hogy mi játszódott le konyhai mikrohullámú sütőben, de az biztos, hogy a grafitpor a művelet előtt nem volt ferromágneses, utána pedig igen.  Erre mondhatnád, mitöbb mondod is, hogy a ferromágnesesség erős függvénye a rácsszerkezetnek. Ebben sok igazság van, hiszen a Heusler ötvözetekben egyetlen ferromágneses komponens nincs, maga az ötvözet mégis erős ferromágneses tulajdonságot mutat.  Ugyanakkor a koracélok és hőálló acélok tele vannak vassal, mégsem fogja őket a mágnes.

Egyetlen ellenérvet tudok felhozni veled szemben. Láttam az analítikai jegyzőkönyvet attól az akreditált labortól akkikkel korábban magam is dolgoztattam és ők is detektálták a vasat.

Ami a neutron sugárzásra vonatkozó pikirt megjegyzésedet illeti remélem nem fogok idő előtt elha......

 

ł

 

 

Előzmény: mmormota (3237)
Research Fellow of Advanced Trollistics Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3238

A moderátorok biztosítani kívánják a Tudós Társaságot, hogy figyelemmel kísérik eme legfrissebb szenzációs híreket, és a róluk folytatott, remélhetőleg jó modorban folytatott vitát.

mmormota Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3237

"személyesen vehettem részt egy ilyen porfúziós kisérletben"

 

Az hogy ennek ellenére jó egészségnek örvendhetsz elég jó bizonyíték arra hogy nem fúzió volt. :-)

Makroszkopikus mennyiségű másik elem keletkezése (olyan sok amennyi már a filmen látható módon mágnessel mozgatható) olyan mértékű neutronsugárzással járt volna, ami megölte volna a közelben tartózkodókat. Mely esetben tényleg komoly szakértők vizsgálnák a jelenséget... :-)))

 

Egyáltalán hogy jutottak arra az abszurd gondolatra hogy valamiféle szén->vas átalakulás következett be? Ennyire elvesztette ott mindenki a valóságérzékét? Egyszerű vegyi vagy rácsszerkezeti átalakulásoknál is alapvetően változhatnak a mágneses tulajdonságok.

 

 

Előzmény: TEACHER (3229)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3236

20 points for emailing me and complaining about the crackpot index. 

Előzmény: TEACHER (3232)
astronom Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3233

Abból nem lesz paradigmavéltás, teacher uram, ha egy fórumon másokat baszogatsz. Foglalkozz szépen a hatalmas anomáliáddal.

Nagyszájú paradigmaváltókkal tele van az internet, úgyhogy újítsál valami, mert így nem vagy valami érdekes.

Előzmény: TEACHER (3232)
TEACHER Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3232

Azért hány pont jár, ha úgy fikázol valamit, hogy nincs személyes tapasztalatod ?

Előzmény: Simply Red (3230)
astronom Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3231

:)

Előzmény: Simply Red (3230)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3230

10 points for claiming that your work is on the cutting edge of a "paradigm shift".

Előzmény: TEACHER (3229)
TEACHER Creative Commons License 2012.04.08 0 0 3229

Kedve Fikázók !

 

Én ugyan nem vagyok ATOMKI, de személyesen vehettem részt egy ilyen porfúziós kisérletben. Szándékosan nem "hidegfúziót" mondok mert ezt általában a Fleischmann–Pons féle kísérletre értik.

Egy kávéskanálnyi - előzetesen általam is mágnessel megvizsgált - grafitport előttem kezeltek egy némileg átalakított konyhai mikro sütőben. (Nagyjából úgy ahogy a videón is látszik.) A kezelés  végén- legnagyobb döbbenetemre- ferromágneses anyag (vasoxid) jelenlétét lehetett egyértelműen detektálni a mágnessel. (Ezt külsős laboratóriumi analízis is megerősítette.)

Nemigen volt Egelynek lehetősége arra, hogy valamilyen csalással átverjen. (Az összes műveletet kellően közelről és folyamatában figyelhettem meg.) Erre különösebb oka sem volt mert semmilyen anyagi haszna nem származott abból, hogy bemutatta nekem a jelenséget.

Persze a lelkes, de nem szakértő Jakab István-féle video helyett (vagy mellett) szerencsésebb lenne, ha független és autentikus külső intézmény mondaná ki: Igen, itt egy még nem kellően feltárt hatalmas anomália van amivel érdemes és kell is foglalkozni.

Meggyőződésem erre előbb-utóbb sor kerül. Legfeljebb - ahogy az lenni szokott - kívülről, külföldről jön valami támogatás, ill. megerősítés.

Fontosságát tekintve ez a dolog összemérhető a híres Faraday-féle indukciós kísérlettel és ahhoz hasonlóan egy paradigma váltáshoz fog vezetni.

 

T

Makkoscipo Creative Commons License 2012.04.05 0 0 3228
Előzmény: Törölt nick (3224)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3224

Hol lehet megnézni a filmet? Van valami linked?

Előzmény: Makkoscipo (3223)
Makkoscipo Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3223

Kicsit leült ez a topic! Érdemtelenül! Egely György végre megtalálta a hidegfúziót! Sőt azt követeli, hogy állítsák pl az ATOMKI-t arra amit kutat.

 

Idézet egy nemrég forgatott filmjéből:

 

"- Ugye most is az van, hogy az állampolgártól mindenféle indokkal elszedik adó formájában a pénzt. Tehát ez a ilyen barátságos rádióaktivitás mentes, veszélymentes fúzió nekünk jár.
Tehát nekünk nem szívességet tesz az államgépezet azzal, hogy mit tudom én, a debreceni ATOMKI-t ráállítja erre a dologra, és foglalkoznak vele. Ez nekünk jár, ezt tudatosítani kell."

Makkoscipo Creative Commons License 2009.05.07 0 0 3222
http://webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=395090

No comment!
fuhur1 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 3221

A minap olvastam Egely fogadási ajánlatát, miszerint vízautót - pontosabban víz adagolású autót- készít az elkövetkező egy év alatt.

 

Ebből az írásból számomra a következő dolgok válnak nyilvánvalóakká:

 

-Egely igen tájékozott és okos ember.

 

-Csak olyan dologra fogad, ami biztos. Merthogy a víz adagolás már igen régóta ismert és alkalmazott teljesítményfokozó módszer. Ezt alkalmazták többek közt a II. Világháborúban a repülőgépek teljesítményének rövid idejű fokozása céljából. Ezt alkalmazzák manapság is a gázturbinákban hasonló célzattal.

 

Persze nem véletlen, hogy a széria autókba ezek a megoldások nem kerülnek bele. Lehet itt mindenféle összeesküvés elméletet gyártani, de tény, hogy a motorok gyors tönkremeneteléhez vezet. És itt a gyors nem a fogadási ajánlatban szereplő 100-200 km-e tesztvezetés során fog bekövetkezni. Könnyű belátni, hogy ha egy 200-400 ezer km-t futni képes autónak az élattartama felére csökken, akkor annak manapság nemigen lesz vevője.

 

-Tud számolni. Mert a víz beporlaszása az égőtérbe kb 10-25 % teljesítménynövekedést eredményez. Ennek persze következménye az üzemanyagra (benzin) vetített fogyasztáscsökkenés és az égéstermék összetételének látszólagosan kedvező irányú vátozása.

 

-Finoman szólva is "csúsztat". Mert kihasználja azt az ismeretanyagot, amit az őt követő, igencsak alulművelt népek nemcsak nem ismernek, de meg sem értenek.

 

Mindezek ellenére távol álljon tőlem, hogy pálcát törjek bárki felett is. Csupán kikívánkozott belőlem.

Előzmény: Hrtlein (3218)
pert1 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 3220
Pl felfedezte, hogy a tornádó örökmozgó:-)

»Óriási probléma ez, amelyet a szakembereknek csak egy szűk köre ismer, pedig a válasz egyszerű: a spirális gyorsulás okozta többletenergia tartja stabilan ezeket a forgószeleket.»


Más födhözragadt szemléletű emberek meg azt gondolják hogy az impulzus momentum megmaradás.





Előzmény: tengelykereszt (3219)
tengelykereszt Creative Commons License 2009.01.30 0 0 3219
23 negedi

Ebben mi az áttörés?
Előzmény: 23 negedi (3217)
Hrtlein Creative Commons License 2009.01.29 0 0 3218
TTT – Tiltott Találmányok Tárlata

Az ide vonatkozó összeesküvés elmélet szerint a lényeges találmányokat a tehetségtelen és irigy tudomány felvásárolja, ellopja majd letagadja, és közben úgy tesz, mintha természettörvények tiltanák az antigravitációs eszközöket, örökmozgókat, vízautókat és biomagnetikus auranövesztő eljárásokat Mindig akadtak azonban olyanok, akik nem törődtek a veszélyekkel, és megvalósították a tiltott találmányokat. Ők azonban (a gravitáción kívüliek, az E. G.-k, akiket nem köt semmi a földhöz) vagy fiatalon elhunytak, vagy vízautójukkal nem tértek vissza a sivatagi próbaútról, netán a kompenzálatlan antigravitációs hatás következtében elhagyták a földi légkört.

A Szkeptikus Konferenciának (http://szkeptikus.bme.hu) sikerült elérnie, hogy február utolsó napján jelentős életben maradási esély mellett bárki bemutathatja tiltott találmányát, annyit árulva el a lényegből, amennyit feltalálói érdekei megengednek. Egyetlen feltétel, hogy legkésőbb február 20-ig a szervezőkkel ismertesse bemutatója magyarázatát, hogy a szkeptikus észrevételek kialakítására legyen elegendő idő. Jelentkezés az hartlein@eik.bme.hu e-mail címen.
23 negedi Creative Commons License 2009.01.25 0 0 3217
Makkoscipo Creative Commons License 2008.03.08 0 0 3216
Egely György tudományos áttörése lassan kézzelfoghatót fog eredményezni, legalább is erre következtethetünk, ha Pörzsölő urat illetve a műsorát nézzük. Persze nem kell nézni, ezt tudom én is. De, hogy Egely Úr találmánya 1000 szeres teljesítmény növekedést hjozott, azért nem semmi.

Eddig percenként néhányat villant egy led. Ennek ezerszerese még mindíg nem sok, legalábbis nem mozgósítja a maffiát arra, hogy hidegre tegye a találmányt. Lehet hogy az elkövetkező 10 évben ismét meg ezerszerezi. Ha így megy tovább és vesszük, hogy meddig élhet még "Gyurka Bácsi" élete végére már működhet egy 100W-os lámpa.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az emberiség gondjainak megoldásától még messze van, így a maffiától sem kell félnie...

Makkos Cipő
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 3215
ebben mi is az érdekes?
Előzmény: Davius (3212)
Davius Creative Commons License 2008.01.08 0 0 3212
http://tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Technika/Vakuumenergia%202.htm
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 3209
Igazad van, pl. a műsorvezető hozzállása valóban olyannak tűnt..
Előzmény: astronom (3208)
astronom Creative Commons License 2007.12.06 0 0 3208
Szerintem pedig épp elég ostoba seggnyalója van, aki ilyenkor harci díszbe öltözik és csatába vonul a szent ember védelmében.
Előzmény: Törölt nick (3205)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 3207
"..folyton kitüntetéseket kapok a világmegváltó ötleteim miatt"

Mondj egyet, kitüntetlek :) , tényleg.
A Dobel-díj mellé biztos jól fog esni! :)
Előzmény: pint (3206)
pint Creative Commons License 2007.12.06 0 0 3206
baromira elege lehet, ha egyetlen esetről se tudunk, amikor tiltakozott volna

mondjuk nekem elegem van abból, hogy folyton kitüntetéseket kapok a világmegváltó ötleteim miatt. még nem történt ilyen, de akkor is elegem van.
Előzmény: Törölt nick (3205)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 3205
"Nem tiltakozott, pedig lett volna ideje!"

Szerintem elege lehet abból, hogy a sok ostoba módon kötekedő vadbaromnak magyarázkodjon állandóan a titulusait illetően... (a neve alá úgyis azt írták ki, aminek tartja magát, gondolom azt külön kérhette, hogy ne rontsák el...)
Előzmény: Hrtlein (3203)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2007.12.04 0 0 3204
hat ez sulyos volt
Előzmény: Hrtlein (3203)
Hrtlein Creative Commons License 2007.12.04 0 0 3203
Tisztelt Topic!

Megint a régi lemez, lefizikusozták a MESTERT! Nem tiltakozott, pedig lett volna ideje!

No nem akarok befolyásolni senkit, meg lehet nézni....

A műsor felénél kezdődik a show! http://tdyweb.wbteam.com/Porzsolo1202.htm

"Tisztelt Olvasóm! Újra és újra felélednek támadások végzettségemmel kapcsolatban, ezért szükségesnek tartom leírni a következőket: Soha nem állítottam magamról, hogy fizikus lennék. Ennek ellenére a médiában többször ez jelent meg rólam. Kezdetben valószínűleg a munkahelyem neve alapján (Központi Fizikai Kutató Intézet) gondolták ezt rólam az újságírók, s megkérdezésem nélkül így tituláltak. Mivel az újságcikkeket nem kaptam meg korrekció céljából, ezért nem volt módom a javításra. (Ugyanez vonatkozik a TV szerepléseknél a feliratozásra.) Hiába pontosítottam, amikor erre lehetőségem volt, továbbra is ezt a titulust ragasztották rám, akik nem kellő körültekintéssel végzik munkájukat. (Pedig csak a Biográf kiadó Magyar és Nemzetközi Ki Kicsoda lexikonját (1994) kellett volna felütniük, ha már tőlem nem kérdezik meg.) Így lettem "önjelölt fizikus" a hivatalos tudomány számára. Mivel nem tudok minden fórumon újra és újra helyesbítést kérni (sokszor arról sincs tudomásom, hogy mikor mi jelenik meg rólam), ezért a tisztázás szándékával itt hozom nyilvánosságra szakmai önéletrajzomat:"

Forrás és folytatás:
http://www.egely.hu/?page=dokumentum&lang=hun&id=2

De az, hogy ő fizikus, vagy sem az eltörpül a sok süketség mellett, amit a Pörzsével osszehoztak. Van olyan jó, mint a Csiszárral a Mokkában...

http://video.google.com/videoplay?docid=-45094585815764664&q=egely+gy%C3%B6rgy&total=1&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

Härtlein Károly
Makkoscipo Creative Commons License 2007.11.14 0 0 3202
Jóéjszakát!

Most hallottam, hogy az MR1 "szavak ereje" éjszakai műsorfolyamába megismételték Egelyvel 2003-ban készített riportot. Mindezt úgy kommentálták, hogy a legsikeresebb műsorainkból készített összeállítást hallhatják....

http://real1.radio.hu/kossuth/2007/11/13/2007-11-13-k00.ram

:-(

Nem mellesleg a műsor másik szereplője is "ismert".

Makkos Cipő
Iván Gábor Creative Commons License 2007.09.24 0 0 3200

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!