Keresés

Részletes keresés

tanú Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1220
Úgy jött rá, hogy felnézett az égre, látott egy sárkányrepülőt, aztán összeálltak nála a dolgok.

 

(A nicked jelent valamit, vagy csak úgy nyomkodtad a billentyűket?)

Előzmény: Hozzá Hán Szóló (1216)
tanú Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1218

"...a riporter és a szerkesztő(k) volt(ak) olyan hülyék, hogy betették az újságba..."

 

Volt más választásuk?

Előzmény: vfo (1210)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1217
Pontosan. ellenőrizhetetlen az egész.
Előzmény: Báthory Ödönke (1215)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1216
Azt meg hogy sárkányrepülőt használtak a kémkedésre azt hogyan fedezte fel?
Utánaszalajtotta v.melyik emberét és amikor a "kém " leszállt kiverte belőle a vallomást , vagy gyorsan megtérítette a martalóc és utána bűnvallást is tett a 007-es?
A repülő meg még cifrább eset.
paranoia az egész.
Előzmény: Törölt nick (1214)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1215
Sajnos ott a közelben van egy remek szikla, ahol remekül tudnak startolni a sárkányrepülők. Költözzön Dömösre, vagy az Alföldre, ott nem lesznek fölötte sárkányrepülők. Illetve az Alföldön lehetnek motoros sárkányok.

A mobilról pedig: Egyszerűen szét kellett volna szedni és ország- világ elé tárni a belészerelt cuccot. Amíg ez nincs meg, addig csak beszéd.

b
Előzmény: Törölt nick (1209)
elterito Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1213
Nyugodtan ki lehet tiltani, kutyának sem fog hiányozni.
Előzmény: Törölt nick (1212)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1211
Bástya elvtárs értéke egyenes arányban áll az ellene készülődő "teroristák , kémek létszámával.

Hát nem édes kis valóság?
Előzmény: vfo (1205)
vfo Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1210
Igen, és az, hogy NS volt olyan ostoba, hogy ezt nyilatkozta, a riporter és a szerkesztő(k) volt(ak) olyan hülyék, hogy betették az újságba, bizonyítja az egész rendszer teljes paranoiáját .
Előzmény: Törölt nick (1209)
topik-maci Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1208

 

Tisztelt Fórum olvasók!

 

Az alábbiakban tanú úr " regényének " folytatását olvashatják vastagon szedett kommentárjaimmal együtt.

 

topikmaci

 

 

 

Amikor befogadott minket Virga Miklós, hát volt dolga bőven. Sok sértett, sérült, sebzett tesó fordult hozzá pásztorlásért.

Én úgy-ahogy elvoltam, gondoltam, nem fárasztom őt, foglalkozzon inkább azokkal, akikkel fontosabb. ( Azóta a fórum olvasóit fárasztja. Gondolom a moderátor úr már pásztorolta Önt néhányszor. ) Ami az én sérüléseimet illeti, azok nem nagyon gyógyultak be, ( A hitetlenek fogják begyógyítani, úgy gondolja? ) vagy csak nagyon lassan, de újabb sérülés ott már nem ért.

Ez volt az a gyülekezet, ahol, a legjobban éreztem magam a HGY-ben. ( De azért, ha igazán “őszinte”, akkor ott se volt jó, vagy tévedek? )

Aztán hozzánk is jöttek a vendégszolgálók: például Ruff Tibor, Illés Kornél, Szekeres György, Nagy József, és akiről álmodni se mertünk: Németh Sándor! ( Az óvodások nem is tudnak. Álmokat álmodni a vének szoktak, a többi csak fantázia ) Aztán valahogy tőlünk is kerültek be emberek az elmére ( Fontos része a testnek. A másik fontos szolgálat a Messiás testében a szív - és érrendszer. Oda is érdemes beépülni, nem csupán az elme – és idegrendszerbe ), és azt mondtuk, hogy a HGY-nek semmi köze ahhoz. Szóval teljesen HGY-kompatibilissé váltunk. ( Ez nem inkább akkor történt meg, amikor Virga úr folyamatosan alárendelte magát Németh úrnak és ezt Németh úr elismerte? )

Jött az ötlet, hogy építsünk egy saját ingatlant. ( Nagyszerű. Azóta már akár több százmilliót is érhet. Sikerült már eladni? )

Aztán Szanitterék is építkezni akartak. SzZ javaslata: építkezzünk együtt, aztán használjuk közösen. ( Ez is megoldható lett volna )

Erre futótűzként terjedt a felháborodás az emigráció köreiben. ( Remélem voltak Önök között tűzoltók is ) Így hát külön-külön kezdtünk építkezni, a város szélén, egymástól két buszmegállóra. ( Az egyik lehet, hogy egy gyógyító szolgálat központjává válik majd. Lásd. Kórház a város szélén, a másikból lehet még akármi is )

Kb. egy időben kezdtünk. Mi ’99 novemberben avattunk, ők öt évvel később. Igaz, az övék nagyobb. ( A kisebből lehet egy szép iskola, vagy egy nem állami postahivatal, vagy akár egy új, városi börtön is. )

’98 augusztusban hallottam egy haveromtól, hogy “Pesten, a vezetésben van egy kis ellentét.” ( Nem a vezetésben volt az ellentét, hanem a vezetéssel szemben )

Biztos voltam benne, hogy az a kis ellentét el lesz simítva ( ebben biztos is lehet ) , mégpedig úgy, hogy az Ervinék térden állva könyörögnek a Sándornak, hogy bocsásson meg nekik. ( az Örökkéélő előtt kellene térden állva könyörögni, vagy talán nem? ) Ezután a Sándor majd nagylelkűen megbocsát. ( a bűnbocsánat tehát már nem is szükséges? Persze igaz, nem is biztos, hogy az esetükben ez már működne )

Mindenki ezt gondolta, aki egy kicsit is ismerte a viszonyokat. ( csak az gondolta ezt, aki csak kicsit ismerte a viszonyokat )

Így mondták nekem. Előzmény is volt, csak akkor nem vettem észre:Nagy József vendégszolgált, aztán a kiválasztottak , meg ő elvonult egy zártkörű “szeretetvendégségre”. ( ez volt az előzmény? ) Akkor már a Józsi hintette a dolgokat, pedig még semmiféle TV riport, vagy újságcikk nem látott napvilágot.

( Mislé Slomoh 8, 12 és 8, 25 Én bölcsesség lakom az eszességben, és a megfontolás tudományát megnyerem. És mielőtt a hegyek leülepedtek volna, a halmok előtt születtem. )

Közben a kapcsolatok sajnos nem lettek rendezve, csak mindenki úgy tesz mintha… Szóval ez a feszültség még terheli az együttműködést. Egyesek időközben besokalltak, ők most “Pestre járnak.” ( Ők teszik jól. Persze csak akkor, ha rendezni is próbálják a helyiekkel való viszonyt, de ez mégsem sikerül. Ha piszkálják az embert a helyi gyülekezetben ( ok nélkül ), akkor a nagyobb tekintély alá való menekülés a járható út ( ha van. Ebben az esetben van. ) Oda viszont be kell épülniük, és jó bizonyság kell hogy legyen róluk, hogy nem kóborló, lázadó emberek, akik igazából egyetlen munka, vagy gyülekezeti tekintély alatt sem tudnak hosszabb ideig megmaradni.)

 

 

Előzmény: tanú (1122)
esefi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 1207
Kedves faithful, nagyon hallgatag vagy ez ügyben. Vagy hallgatagságod beszédes?
Előzmény: faithful (1161)
esefi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 1206

"Sok olyan embert láttam már a HGY-ben, akinek az életét kisiklatták, akiket kicsináltak. Az ilyeneknek szokták azt mondani, hogy „fordulj az Úrhoz”, meghogy „Ne legyél már olyan érzékeny”, meghogy „Ím, a sérelmeit mutogatja”."

 

Dávidot is baromian zavarta, hogy Uriás a királyi palota kapujában alszik inkább, minthogy hazamenne.

Előzmény: tanú (1204)
vfo Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1205
Hát Bástya elvtársat már senki sem akarja megölni?

Vedd figyelembe, hogy a kereszténység az I.században addig növekedett, amíg üldözték. NS jó szolgálatot tesz, mert üldözés híján fenntartja az üldözöttség érzetét, ily módon hozzájárulva a hgy-tagok (szerinte) helyes irányú szellemi fejlődéséhez.
Előzmény: tanú (1204)
tanú Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1204
Sok olyan embert láttam már a HGY-ben, akinek az életét kisiklatták, akiket kicsináltak. Az ilyeneknek szokták azt mondani, hogy „fordulj az Úrhoz”, meghogy „Ne legyél már olyan érzékeny”, meghogy „Ím, a sérelmeit mutogatja”.

 

Ha valaki megmondja egy vezetőnek, hogy ezért meg ezért elmegy a gyüliből, akkor nem azt mondják a vezetőre, hohy ím, egy sértett ember, meg hogy milyen érzékeny, hanem azt, hogy támadások érték a drágát.

Hát szeretnék én ilyen támadásokat kapni!

 

Csak egy idézet NS-tól: „Mindenesetre például júliusban a mobiltelefonomban a titkosszolgálat modern eszközeihez értõ személy talált egy nyomkövetõt, amely azt a célt szolgálta, hogy mindig megfigyelõim látószögében maradjak. Mobiltelefonom körülbelül az év elején hallgatott el hirtelen, és beadtam megjavíttatni. Valószínû, hogy ezután kaphattam az „ajándékot”. Sárkányrepülõt és helikoptert is béreltek megfigyelõim, hogy házamról, udvaromról, családi életemrõl, szabadidõtöltésemrõl, tartózkodási helyemrõl felvételeket készítsenek.”  Forrás

 

Se szeri se száma az ilyen cikkeknek a Hetekben, az Új Exodusban, NS könyveiben.

De sajnáltatja magát NS a Népszabadságban és a TV”-ben, az egyik Friderikusz-riportban.

 

Én megkaptam a magamét birstől, hogy sajnáltatom magam, meg hogy rinyálok évek óta.

Vajon hogyan reagál birs, ha NS rinyál, és sajnáltatja magát?

 

Pedig a két rinyálás között azért van némi különbség, nem?

elterito Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1203
Köszi, a hívás nem jött össze, tán nem vagy tel. közelben. Majd tán este, ha nem túl későn érek haza.
Előzmény: elterito (1201)
folio Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1202
Sok örömet kívánok számodra az Úrban.
Előzmény: tanú (1200)
elterito Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1201
folio, bocsi az OFF-olásért, át tudnád küldeni az e-mailemre a mobilszámodat? (tudod én vagyok a nagy cetlielhagyó) (ígérem beírlak a gépembe)
Előzmény: folio (1198)
tanú Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1200
Hamarosan befejezem a történetem megírását, azután megfogadom a tanácsodat.

Előzmény: folio (1198)
tanú Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1199
Tudod birs, ha SzZ csak az egy százalékát megtette volna NS ellen annak, amit ellenem tett, akkor Te most nem azzal jönnél, hogy NS sajnáltatja magát, hanem SzZ-t egy sorban említenéd PE-e, meg TF-el.

Akkor a Hetek lejárató cikkek tömkelegét közölné SzZ-ról.

 

Te ugye nem engedheted meg magadnak, hogy megmondd NS-nak, hogy ne sajnáltassa magát, hanem forduljon az Úrhoz.

Amikor NS sajnáltatja magát, akkor ugye Te is bólogatsz, mint a gép?

 

Tapasztalataim szerint azokat intézik el annyival, hogy ne sajnáltassa magát, akiket semmibe se vesznek, akiket semmire se becsülnek.

Előzmény: birs (1190)
folio Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1198

Tudom nagyon nehéz dolog, de rázd le a port a lábadról, ne legyél ezeknek a történeteknek a foglya. Nem érdemlik meg az ilyen vezetők, hogy egy percet is visszaemlékezz rájuk.

Kívánok az életedben sok-sok „boldogság” bizonyságot, remélem erről is hallunk.

Előzmény: tanú (1197)
tanú Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1197

  "Mondanál egy ilyen rádvonatkozó utasítást? "

 

Hát, nagyon kell gondolkoznom, hogy akár egy is az eszembe jusson.

 

Persze hogy sokkal hamarabb  el kellett volna menni, csak nem akartam lázadni a tekintélyek ellen.

Ahogy hallgattam a tanításokat, úgy torzult a személyiségem. Idővel megtanultam, hogy a vezetés szerint mi a helyes, és igyekeztem megfelelni az elvárásoknak.

Konkrét utasítás volt például, hogy UP-től kérjek bocsánatot. Nem mintha rossz dolog lenne a bocsánatkérés, de UP mondott nekem valamit, hogy mit tegyek a nyíregyházi gyüliben, ami azért nem valósult meg, mert nem is járhattam a nyíregyházi gyülibe, mivel eltanácsoltak, amikor megjelentem.  Mégis bocsánatot kellett kérnem, és amikor UP furcsán nézett rám, hogy mi van?, akkor nem mondhattam, hogy ezt a hülyeséget SzZ találta ki, csak annyit mondhattam, hogy bocsánatot kérek.

Volt még sok kis apró ügy, ami együttesen kedvezőtlen irányba torzította a tudatomat.

Mindig annak volt igaza, aki magasabban volt a hierarchián. Soha nem az igazság számított, hanem hogy ki a tekintélyesebb.

Volt egy ügy, amiben sárosnak éreztem magam, de a sértettek a hierarchián többnyire alattam voltak. Szerettem volna a gyüli nyilvánossága előtt bocsánatot kérni tőlük.

SzZ azt mondta, hogy á, nem érdekes, ne foglalkozzak vele. Én meg erőlködtem, hogy de igen, SzZ pedig mondta, hogy de nem.

Aztán egyszer, egy összejövetel előtt üzent egy szolgával, hogy kérjek bocsánatot nyilvánosan amiatt a dolog miatt.

 

Kifejezetten SzZ utasítására költöztem „keresztény albérletbe”.

Engedélyt kellett tőle kérnem, hogy házicsoportba járhassak, de azt mondta, hogy még várjak. Aztán ő szólt, hogy most már járjak.

Vállalkozó akartam lenni, de azt mondta, hogy ne legyek vállalkozó.

De a legjobban az fáj, hogy SzZ folyton beleokoskodott a magánügyeimbe.  Ha nem így tett volna, akkor ma már többgyerekes családapa lennék, így meg sehol semmi.

Hogy VK nem jött be mint feleség, az igaz, de az is az én bajom, nem az övé.

De azóta 7 esetben hiusította meg így-úgy, hogy végre normálisan megnősüljek.

 

’92-ben egy lakótelepen laktam. Egyszer csak csodálatos dicséret szűrődött ki egy közösségi házból, ugyanis VM-ék Istentisztelete zajlott. Olyan közel mentem, amilyen közel csak lehet. Legszívesebben bementem volna és bekapcsolódtam volna a dicséretbe, annyira vonzott a dolog. Valaki kiszúrta, hogy ott ólálkodok, kijött hozzám, és behívott.  Akkor SzZ már haragudott VM-ra, mivel befogadta a ’92-es emigrációt. Tudtam nagyon jól, hogy SzZ mit szólna ha látna, úgyhogy nem mentem be, amitől viszont szenvedtem.

Aztán két évvel később már eljárogattam VM-ékhoz. Szombatonként jártam oda, mert a szívem annyira húzott oda, hogy már nem foglalkoztam azzal, hogy SzZ mit szólna, ha tudná. Vasárnaponként meg jártam SzZ gyülekezetébe, kötelességből.

SzZ utasítására fejeztem be a VM-ékhoz való járogatást, és választottam inkább a „hűséget”.

 

Amikor a kopogtató cédula gyűjtéséről volt szó, nem mondtattam, hogy ez most az Úrtól van, vagy nem az Úrtól van. Amikor SzZ szólt, hogy „gyere velem”, akkor bírálhattam felül, hogy mi az Úr vezetése, hanem ugrás.

 

Amikor befejeződik egy összejövetel, ma is hosszú sor áll SzZ előtt, mert mindenki az ő utasításait „akarja” hallani.

Az egyik megkérdezi, hogy költözhet-e egy bizonyos albérletbe, a másik megkérdezi, hogy vállalkozhat-e, a harmadik, meg hogy házasodhat-e.

SzZ pedig nagy kegyesen megengedi. Vagy ha nem, akkor nem.

 

Én arra vagyok elrettentő példa, hogy mi vár arra, aki SzZ tiltása ellenére házasodik.

Egy másik arra elrettentő példa, hogy mi vár arra, aki SzZ tiltása ellenére a Dunántúlon vesz házat.

A harmadik meg arra, hogy micsoda lázadó az, aki SzZ tiltása ellenére külföldre megy dolgozni.

’96-ban SzZ engedélye nélkül költöztem Pestre, azt is a fejemhez vágták.

 

Ó de sokszor volt olyan, hogy kiálltak bizonyságot tenni, hogy: „tiszta hülye voltam, kettőig se tudtam számolni, de SzZ tanácsait követve kimásztam a lekvárból”. Jó, kicsit túloztam, de a lényeg ez.

Az ilyen bizonyságoknak se szeri, se száma.

Vagy a másik: „Ahogy országos szinten tiszteljük NS-t, úgy kell tisztelnünk helyileg SzZ-t, mert ami országosan NS, az helyileg SzZ”.

Á, nem SzZ szervezi ezeket! Ő csak fórumot biztosít a tehetségeseknek, hagy bontogassák a szárnyaikat.

 

Gyakran hangoztatják, hogy nagyon fontos a  személyes kapcsolat az Úrral!

De hogy gyűjtök-e kopogtató cédulát, hogy visszaköltözzek-e az anyámhoz, hogy mi a véleményem VM-ról, aztán PE-ről, na, ezeket azért nem bízzák a véletlenre.

 

Előzmény: folio (1188)
folio Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1196

Ha elfogadom amit mondasz akkor

– Miért kellene pásztor a nyájhoz?

– Bármelyik vezető miért ad tanácsot, beszélget a pacienssel 
   (fordulj az Úrhoz kellene a te javaslatod szerint válaszolnia).

Milyen gyülekezete az Úrnak, ahol a bárányokat nem gyógyítják, hanem sebzik?

 

Egyebekben Ödönkével értek egyet.

Van aki sajnáltatja magát,

van akinek nagyon fáj és nem tudott megszabadulni a fájdalomtól, és

van aki minden békát szó nélkül lenyel, mert maradni mindenáron.

Előzmény: birs (1190)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1195
Írásából nőre következtetek aki házas.
Ha olvasod - birs- és nem talált cáfolj vagy erősíts meg.
Előzmény: esefi (1194)
esefi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1194
Ő aligha megy át hasonló szakaszokon. Ő egy servilis maximus. Birs nick pedig mióta itt netezik nem fedte fel magát senkinek. Remélem nem azért, mert ismert, egyébként megbecsült személy a HGY-ben. Ha igen, akkor rosszabb a helyzet a gyülekezetben, mint gondoltam. De szerintem nincs így.
Előzmény: Hozzá Hán Szóló (1191)
esefi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1193

"Milyen felnőtt férfi az, akinek az élete arról szól, hogy örökösen sajnáltatja magát?"

 

Olyan, amilyen. De ahogy nézem, ezzel rendesen vissza is éltek némelyek a HGY-ben. Te foglalkozzál csak azzal, messze nagyobb vétek, inkább bűn! Azaz: ne máséban a szálkát, magadéban (ha már tisztesség nélkül véded) a gerendát!

Előzmény: birs (1190)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1192

Milyen felnőtt férfi az, akinek az élete arról szól, hogy örökösen sajnáltatja magát?

 

Jó kérdés, én is tudok egy hasonlót:

 

Milyen keresztény az olyan, aki nem akarja az életét igazabbá tenni?

-aki nem akar a bűnöktől megszabadulni?

-aki csak magyarázatokat kreál a bűnökre?

-...

 

b

Előzmény: birs (1190)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1191
Kicsit keményen fogalmaztál ,de megértelek.
Tanu ha így ,ha úgy átment valamilyen időszakon , erőszakon.
Ismerem a helyzetét.
Ha majd Te is átmész hasonló Szakokon (nem észak) akkor mutass neki jó példát avval hogy úgy beszélsz , írsz a megélt eseményekről ahogy azt mindenféle torzulás nélkül teszed.
Én is kíváncsi vagyok valyon kit takar élettapasztalat szempontjából a birs nick.
Előzmény: birs (1190)
birs Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1190

Egyébként ha nem hajtod végre, gondolom én (miért is kötelező, van személyes kapcsolatod az Úrral!) legfeljebb előbb eljöttél volna, sokkal kevesebb sebbel, mint amennyit most hordozol.

 

Pontosan!

Mert ha valakinek valóban van személyes kapcsolata az Úrral, akkor minden gondját Vele beszéli meg, és nem rinyál itt évek óta.

Milyen felnőtt férfi az, akinek az élete arról szól, hogy örökösen sajnáltatja magát?

 

Ez másokra is áll itt, nemcsak tanu pajtásra.

Előzmény: folio (1188)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1189
ja!
Előzmény: esefi (1187)
folio Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1188

Mondanál egy ilyen rádvonatkozó utasítást? Csak kiváncsi vagyok (ha nem bántó számodra a kérdés).

Egyébként ha nem hajtod végre, gondolom én (miért is kötelező, van személyes kapcsolatod az Úrral!) legfeljebb előbb eljöttél volna, sokkal kevesebb sebbel, mint amennyit most hordozol.

 

Előzmény: tanú (1186)
esefi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1187
Meg hát. De ha nem lenne meg, akkor is inkább a világosságban járás, mint néhány beáldozható intézmény.
Előzmény: tanú (1185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!