Én is itt szeretnék lakást venni, a második ütemből szemezgetek. Pontosan a vasút témát szerettem volna megkérdezni, hogy mennyire zavaró, de ezek szerint annyira nem nagy probléma, mint amilyennek tűnik.
Hol is van ez a zajtérkép? Rongyosra brózoltam a weboldalukat, de sehol sem találtam...
nézd, ez szerintem egyéni megítélés kérdése. holnap vagyis jún.2-án lesz megint party, ha jól emlékszem talán a raifeissen-nek lesz egész napos rendezvénye a sportmaxban. gyere el, nézd meg, hallgasd meg, és döntsd el magad. épp azt néztem tegnap, hogy a vasutat lehet hallani kint a folyosón, de a lakásban már nem.
nyitott ablaknál persze más a helyzet, de ha megnézed zajtérképet (talán szerdán rakták fel), akkor azon láthatod, hogy hol, milyen a helyzet.
Olvasgattam a hozzászólások között, és kicsit kétségbe is estem a radiátorok folyása miatt. A mi lakásunkban még nem volt meg a birtokbavétel, így a radiátorok sem lettek kipróbálva. Adjatok valami tanácsot, mire figyeljünk, hogy elkerüljük a parketta átázását!
Mi a párommal most fogunk beköltözni az 5. épületbe. Van valakinek valami jótanácsa!? :-)))
Az internettel kapcsolatban annyit, hogy egyetlenegy szolgáltató sem sajátíthat ki egy területet (jogellenes). Vagyis kutya kötelessége lenne beengedni más szolgáltatót is a MAC -nak, vagy annak aki ezt engedélyezheti. Gondolom itt egy kis összefonódás van az Atelecom és a MAC között. Majd utánajárok ennek, ha sikerül végre beköltözni.
Jó fej ez a MAC nagyon. Megjelent a falitáblán, hogy lehet bérelni beállót a mélygarázsban. Nem venni, bérelni, havi 5000 Ft-ért.
Ez azért érdekes, mert pl. nálunk a 6-os épületben a 350 Ft/m2-es közösköltséggel, és a 0,8-as szorzóval számolva a 12,5 m2-re a havi közösköltség kijön 3500 Ft-ra.
Ha innen nézem, akkor 1500 Ft-ért bérelhetsz egy beállót havonta, . szemben a 2750000 Ft-os tulajdonszerzéssel, amit ha nem számolok jelenértéket, akkor is több, mint 150 éves megtérülés jön ki. Megoldották, hogy eladhatatlanná váljanak a beállók. Ügyes húzás volt, gratulálok hozzá nekik...
Lehet, hogy holnap megkeresem őket, hogy vegyék vissza, inkább bérelném...
Szerintem nem érdemes a MAC-ra várni a sportolási lehetőségek terén!
A fitness club-ot ha valaki rendszeresen akarja használni keresse meg a vezető srácot, Nagy Róbertnek hívják /877-5483/ és ő az itt lakóknak nagyon kedvező éves bérletet tud ajánlani!!! Evvel a tagsággal a többi sportolási lehetőséghez is kedvezményt ajánlanak. Kedves névrokonom: szerintem ez megéri és nem kell vacakolni a Nagy Zsolttal.
Sziasztok, tegnap beszéltem a Nagy Zsolttal, mondta, hogy elkészült a megállapodás a Sportmaxxal (vagy hogy is írjákkal), és a napokban csinálnak rá egy silabuszt, hogy hogy is csináljuk ;o)) Kíváncsian várom én is...
Szerintem nem sok lehetőséged van, ugyanis kizárólag az Atelekom szolgáltat nálunk (www.atelekom.hu). Én év elején néztem, de se UPC, se T-online nem volt elérhető. Mivel övék a kábel, ezért nem sok esélyét látom más szolgáltató megjelenésének, és ezáltal egy kis versenynek.
Amúgy a UPC szolgáltatásait árulják (mind kábel TV, mind Internet) min. 20 %-al drágábban, de a legnagyobb baj, hogy eleg magas belépési díjat kell fizetni (máshol ilyen már nincs).
Most gyorsítottak sebességet, nálam a Haladó csomag (középső) kb. 2,5 Mbps-al jön (3 Mbps a max.).
A szolgáltatás minősége elég jó, nekem nem voltak különösebb problémáim (kivéve a bekötésnél, de ez külön történet...)
Ha esetleg mégis találsz valami más szolgáltatót, az lehet hogy érdekelne (bár még van 9 hónapom az aláírt 1 évből)
Amúgy 3 csomag közül választhatsz, de nézd meg alul a sávszélesség bővítés lehetőségeit is.
már 2 hónapja csak az én szavam száll a pusztában? vagy mindenkinek rendben van minden?
tudja valaki, hogy az atelecomos email jelszavát, hogy a ....-ba lehet megváltoztatni, és nem arra gondolok, hogy felhívom a helpdesket, és bediktálom az új jelszót valakinek? akár a pin kódjaimat is megadhatnám így...
Én csak szomorúan hallgattam, hogy a többnyire a buta indulatok uralkodtak a gondolkodás helyett.
Meglepett, hogy a MAC szerint sokan nem iratták át a villanyórájukat a saját nevükre. Az is persze, hogy a MAC meg fizeti a villanyszámlájukat. Végül pedig erre hivatkozik, hogy miért van elmaradva a többi költség fizetésével. Amikor eladtam a régi lakásomat, bementem az Elmühöz és lemondtam a villanyóra szerződést. Ott meg kellett adni az új tulaj elérhetőségét. Utána foglalkozzon az új tulajjal az Elmü, kapcsolja a ki az áramot, ha nem reagál, engem nem érdekelt.
A folyosó ajtók csukva tartására is figyeljetek, amíg fűtési szezon van, mindig én csukom be az elsőn :)
Mit szóltok a tegnap esti közgyűléshez? Azon gondolkodom, hogyha csak 8 lakás nincs eladva és állítólag majdnem minden üzletnek van már tulajdonosa, akkor hogy a bánatba lehet nálunk még mindíg többségi tulajdonos a MAC?
Nem tetszik ez a folytonos hivatkozás sem, hogy kereskedelmi épületben lakunk, használhatjuk az üzleteket meg a szökőkutas parkot. Szerintem itt van a kutya elásva. Miután az egész környékről és a többi színes épületből is ide járnak az emberek, hogy a kutyájuk könnyítsen magán és ha már itt járnak vegyenek is valamit, vagy megpihenjenek a parkban, nem látom reálisnak, hogy mi, ittlakók finanszírozzuk meg a közös területek használatát.
Miután ez kulcskérdés, az új közös képviselővel szerintem legelőször ezt kell új alapokra helyezni.
A többi lakónak!
Figyeljetek oda, hogy ha eladnak egy lakást és azt elkezdik kialakítani, akkor a lakáson belül kell az áramforrást biztosítani. Ha a folyosókon lévő közös villanyórás helyiségekből vezetik a lakáshoz az áramot, az a közösből történő áramlopás és azonnal szólni kell a MAC-nak.
van egy gyanum. Volt jó néhány lakás, ahol a számlázó rendszerük hibájából számláztak nagy összegeket a lakóknak vagy épp abból adódóan, hogy nem jól csinált meg valamit az arcadom "szakemberei" és pl. iszonyatos mennyiségű víz fogyott el a semmibe, ezért került kiküldésre nagy értékű számla a lakónak. Ezeket a számlákat jóváírták, kérdés, hogy csak a lakó fele (vagyis a bevételi oldalon csökkentve), de a társasház fele ezt nem tették meg (vagyis a kiadás oldalon ). Vélelmezem, hogy leolvassák azokat az órákat egyszer, ami a teljes társasház bemenő oldalán van, ez lesz a társasház elszámolásában a kiadási oldal, a bevételi oldal pedig az, amit mi kapunk az egyedi mérőórákról? Feltételezem csak, ettől még eltérhet a megoldásuk. Az továbbra is kérdéses számomra (lehet, hogy csak lemaradtam valami információ morzsáról?), hogy a bevételek részben szerepel az üzemeltetési költség (üzlettulajdonosok) rovat, de érték nélkül. Ők nem fizetnek semmit sem? Be volt tervezve 6555eFt és abból 0 jött be? Valami itt nekem nem kerek.
Szombaton találkoztam az egyik takarítóval, épp "takarította" a havat a folyosón. Megkérdeztem, hogy ugyan már mesélje el, hogy a mélygarazs rámpája és az út között, hogy nem sikerül eltakarítani a havat a traktorral, amivel járkált délelött. Azért mert kockaköves, és azon nem megy neki. És???? Kit érdekel, hogy nem megy neki 8123eFt-be belefér az is, hogy leszálljon a traktorjáról és ellapátolja akár homokozólapáttal is azt a kb 5-10 méteres szakaszt, ami a fűtött rámpa és az út között van. Apropó hóeltakarítás. Be volt tervezve 296856 Ft hóeltakarításra. Gyanítom, hogy takarítás alatt szerepel már a tényeg között. De el tudja valaki képzelni, hogy majd 300eFt-ért takarítják el a havat? Ha jól emlékszem az alkalmi hómunkásoknak ennél jóval kevesebbet fizet a FKF. Lehet, hogy tőlük kellene embert bérelni a hólapátolásra? Vagy 270eFt-ért vállaljuk el mi? Komolytalan az egész...
Szerintem egyébként a legextrémebb költség az a Fűtés költsége alapdíjjal együtt + melegvíz tétel 15943eFt-jával szemben a bevételi oldal Fűtés+Hűtés+Hőszolgáltatási alapdíj+Melegvíz+Melegvíz készítési alapdíj összesen rovatok összesen 9238eFt-ja. Tehát 6705eFt-ba került a kukamosás (melegvíz) és az 5 vagy 6 radiátor a 3 lépcsőházban és az űzletházban? A tervben ugyanez 30774eFt költség és 29053eFt bevétel, ami csak 1720eFt-ra jön ki kukamosásra és a néhány radiátor fűtésére. Ez azt mondom még arányos, bár elég mókás, hogy a kisteljesítményű radiátorokkal szemben az én 74m2-emen kb. havi 2-3 GJ a hőmennyiség felhasználásom, vagyis kb 5500-6500 Ft havonta. Vagy valami tévedés folytán a sportmax fűtését is mi fizetjük?
5150eFt-os villanyszámlába bizonyára belefér, hogy a lépcsőházban, ahol mozgásérzékelős a kapcsolás (tehát nem a folyosókon azok a kapcsolók, amiket állítólag a lakók áthangolnak), ott nappal is égnek a lámpák. -1-en a lift elött már egy hete nem ég a villany. Megkezdték a takarékosságot?
ennyit sikerült hírtelen felindulásból elkövetnem. Ez bűn? Az ő szemükben bizonyára...
Én is megnéztem az anyagot és mindenben egyet értek Veled. Rendesen kiakadtam. Az előző közgyülésn én már szóvá tettem a tuzott kiadások létét. Akkor senki nem reagált rá. Nagyon örülök, hogy az elküldött anyagból már Ti is érzékelitek a problémát. Szerintem ezzel a hiánnyal nem szanad elengedni a régi közös képviselőt. Mert távozása után már nem tudunk mit tenni. Az új képviselő pedig tételesen vegyen át tőle mindent. A liftre, a kocsibejáró kapujára is egy csimó kiadás van elszámolva. Pedig euek a beredezéséek még garanciálisa. Remélem sokan ott leszünk 5.-én és tudunk tenni valamit.
Nem tudom melyik házban nézegetsz lakást, de a mi házunk (fehér-bordó) a 6-os A, B épület közgyűlése és új közös képviselő választása február 5-én 16 órakor lesz. Ott fognak az új közös képviselő önjelöltek a kegyeinkért küzdeni. Szerintem gyere el és Te is add elő magadat, nyilván van gyakorlatod e téren. Azért is érdemes eljönnöd, mert igazából itt hallhatsz a tényleges problémákról és szerintem fél órán belül képbe kerülsz :-)
Én még csak nézelődök a lakások között, és gondoltam beleolvasok a fórumba is. Van mit :)
Ami itt az első oldalon pl. feltűnt, hogy brutális a közösképviselet díja! Történetesen én mellékállásban ezzel is foglalkozom pl. a mostani házunkban is és máshol is. Nem tudom a lakásszámotokat, de kb 1000-1200 Ft/ lakás a reális díja a társasházkezelésnek. Ha ennél drágább, akkor le kell nyomnotok az árát!
Mennyi a közösköltség nm arányosan? És van valamilyen extra szolgáltatás benne?
Ha gondoljátok, mint lehetséges leendő lakó és hozzáértő, szivesen átnézem az elszámolásukat és véleményezem ingyen. Ezen az emailen elérhető vagyok: tonesz78@freemail.hu
Igen, én is megnéztem, és ki is akasztott. Le akarnak nyomni a torkunkon egy 13 milliós veszteséget. Nekem főleg az tetszik, hogy a mérlegbeszámoló szöveges értékelése szerint "személyi jellegű ráfordítások 2006-ban nem voltak", majd megtekintheted a Pénzügyi állapot c. táblázatokat és "Közös képviselő megbízási díja: 4.305.787" a személyi jellegű kifizetések címszó alatt.
Ekkora összegért valami látványosabbat kellett volna alkotni egy közös képviselőnek, nem? Mondjuk megversenyeztetni az alvállalkozókat és minimalizálni a költségeket.
Egyébként nem egy ilyen "Pénzügyi TÉNY állapot" táblázatot kellett volna szerkeszteniük, hanem egy Főkönyvi kivonatot illik mellékelni a Mérleg mellé, (csak egy gombnyomás a könyvelő programban és mindent tisztábban látnánk).
Azért az sem semmi, hogy a takarítók kis gépecskéjükkel, a lift burkolatát jól tönkretéve, a heti kétszeri tili-tologatásukkal több mint 8 milliót akasszanak le rólunk!!! Engem nem zavarna, ha XY néni szépen felmosna és megpucolná az üvegfelületeket, valószínűleg jóval kevesebbért és esetleg még vissza is köszönne. A láthatatlan biztonsági őrre felszámolt összegből szinte beszerezhetnénk egy saját embert a 6-os épülethez, aki talán oda tudna figyelni a korlátlanul szambázó, munkásnak álcázott idegenekre is. Nna, szóval lesz mit megbeszélnünk 5-én...
Én ugyan nem, de asszem nem lepődök meg ezen túlságosan :-/
Hírek: a legújabb infó szerint májusban kezdik a II. ütem építését. A biztonsági őrök számát állítólag lecsökkentették egyre, aki ráadásul csak éjjel van szolgálatban - bár őt még talán nem látta senki. Múlt héten megint nagy fluktuálódás volt az értékesítés/üzemeltetés emberkéi közt, szóval az elmúlt lassan másfél évben egyalami nem változott; az hogy minden mindig változik :-S
van olyan itt, aki a VI.-os ház 2006-os eredménykimutatását megnézte? Dúrván fals számok vannak benne megint. Bevétel a melegvíz és fűtésre 9 millió körül van, a költség pedig 15,7 millió körül van. 6,7 millióba került a kb. 8 db radiátoron a fűtés és a kukamosáshoz felhasznált melegvíz? biztos megint valami el...tak...
Azért írok, mert ma végre kitisztítottam a fancoilos fűtőtestek levegőszűrőjét, és valami hihetetlen mennyiségű por volt felgyűlve bennük. Szóval érdemes néha megnézni, főleg, hogy a tisztítás nem is nagyon fájdalmas.
Amúgy végre elkezdték nálunk a fancoilok eldugulása miatt felázott parketták cseréjét. Pár parkettaelem szétázása miatt majdnem 40nm parkettát fognak összesen kicserélni. Persze kényelmetelnség, mert sok pakolás, viszont kapunk vadiúj parkettát, szóval nem panaszkodom.
Ezen a szerencsétlen műemléken (amiről már csak azok tudják, hogy műemlék, akik látták eredeti állapotában) már vagy 2-3 hónapja dolgoznak. Ugyanez a helyzet a tó kürüli úttal is. Így kevesebbe kerül, hogy ennyire elnyújtják? Ennyi idő alatt a teljes templomot újra lehetett volna húzni. Komolyan nem értem, nem hiszem, hogy ez így olcsóbb volna...
Ha ma éjszaka tényleg akkora vihar lesz, mint amekkorát jósolnak, és holnap még meglesz a tető a fejünk felett, akkor szerintem nyugodtan megveheted a kecót :-))