Keresés

Részletes keresés

Lecso11 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 634
nem nagyon érint meg a politika (szerencsére),nem is kötödőm egyik oldalhoz se (szerencsére),de szerintem az év beszólása volt dr. Jegesy András válasza Rogán Antalnak:
mindent vádat cáfol,majd: "...egy valamiben azonban igazat állít Rogán Antal: Lamperth Mónika valóban az én feleségem."

Szerintem ez jó volt:-)

na üdv.

turbo2 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 633
Rosszabbacska !

Konkrétan hazudsz mint ROGÁN de nem baj. InnentQ OFF.
1."A Fidesz-kormány alatt mindenkinek jó volt. Most egy szűkebb körnek NEM LESZ ROSSZABB. Tehát nem arról van szó, hogy jobb lesz hanem nem lesz rosszabb. Bár ha azt vesszük, hogy az állam visszatéritésről beszél, akkor az azt jelenti, hogy egy idei az állam használja a kisemberek pénzét"
nött a családi pótlék az mszp szavazókna
nött az ösztöndíj de csak a balos diákoknak
a minimálbér adómentes de kizárólag a szqk baloldali szvazótábornak
szélesebb kör vehet fel lakáshitelt (csak baloldal)igaz maximálták a felsö határt ami nyilván több millió baloldalit érint
Igaz használja a kismamák pénzét amiért nem fizetett kamatot.

A gázárvisszatérítés nem így mqködik de nem baj ha alapvetö dolgokkal nem vagy tisztában.

2. "Ezért dolgozhatott MP lánya, Vámos Miklos"
Ez különösen tetszik.

3. "Mert a Fiesz komolyan gondolta a hatalmi ágak szétválasztásának elvét"
Ez különösen látszik a slekt, Pintér, Szabó,Torgyán ügyekben és Polt Péter ügyész úr egész eddigi tevékenységén.
Ellenben egy családanya 30 milliárdos pert nyer a genya állammal szemben aki rátelepszik a bíróságokra. Pedig az nem kis pénz.

4."A Greshem ügyben is a Fidesz érdekeivel ellentétes döntés született"
Az esetleg fel sem merül benned, hogy nem a FIDESZ volt az igazság letéteményese???

5. ". Aki rosszul rágalmaz, az igazat beszél. Így egyet értek abban, hogy rogán rosszul rágalmaz. "

Azt gondolom ez a non plusz ultra mondat. Ezek alapján általános iskola 4-5 osztályra teszlek mint bQsz sulinetest. Tudod ha valaki rágalmaz az nem mond igazat... Abban igazad van hogy ROGÁN rosszul rágalmaz mer még ahhoz is hülye, hogy egy napon belül ne hazudtolja meg saját magát 2*.

Na csá.
És bár számodra ez nyilván hihetelen de valóban független vagyok és amikor elmentem szavazni sajnos a FIDESZRE szavaztam. EttQl még csinál sok hibát ez a kormány de a siralmas demagógia ezen nem segít.

Előzmény: Törölt nick (608)
Wagner Lopez Creative Commons License 2003.07.11 0 0 632
Megizzadtam, annyira röhögtem a visszavágásodon. Te kis szánalmas f@rok...
Előzmény: ERDOS (618)
Dzsugas Viki Creative Commons License 2003.07.11 0 0 631
Milliárdos károk és hiányok a K&H Equitiesnél
2003. július 9.
Sz. I. M.
www.fn.hu

Újabb ügyekre derült fény a hírek szerint a K&H Bankhoz tartozó brókercégnél. Egyelőre kérdéses, hogy tényleg csak egy ember követhette-e el a sorozatos szabálytalanságokat.

A magyar banktörténet legnagyobb sikkasztásának nevezi a Magyar Hírlap a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégénél történteket – a megállapítás azonban túlzásnak tűnik, elsősorban azért, mert nem bizonyította még senki a sikkasztás tényét, másrészt pedig jónéhány korábbi esetre derült már fény az itthoni bankéletben, amely hasonló körülmények között történt.

Éppen a Magyar Hírlapnak adott legfrissebb K&H-válaszokból derül ki, hogy a bank véleménye szerint a kár mértékéről egyelőre nem lehet pontos állításokat mondani, de valószínűtlen, hogy az összeg egésze meghaladja a tízmilliárd forintot.

A kilencvenes évek közepén a Postabank és az évtized végén a most újra reflektorfénybe került K&H Bank, a rendszerváltáskor a Magyar Hitel Bank, a Realbank és az Ybl Bank körüli „érdekes" ügyek töltötték meg a gazdasági sajtó hasábjait, amelyek mind-mind arra figyelmeztetnek, hogy a pénzintézetek problémái a híres adósságkonszolodiáció óta sem oldódtak meg teljesen.

Hogyan kezdődött?

A mostani ügy a Pannonplast-felvásárlásról szóló PSZÁF-határozattal kezdődött, amelyben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Kartonpack, a Britton Capital és a Pevdi cégeket marasztalta el a Pannonplast feletti irányítás megszerzésének körülményei miatt. A PSZÁF határozatának nyilvánosságra hozatala előtt ismeretlenek bántalmazták Szász Károly felügyeleti vezetőt, így a határozat a korábbiaknál jóval nagyobb nyilvánosságot kapott.

Időközben az is kiderült, hogy a K&H Equities állami pénzeket, pontosabban az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. pénzeit is felhasználta a tranzakció finanszírozására. A Betonút Szolgáltató és Építő eszközeit szintén használta a brókercég. Így a Napi Gazdaság legfrissebb információi szerint előfordult, hogy a K&H Equities e két ügyfelének számláján 21 milliárd forintos hiány is tátongott egy ideig.

Kártalanítják a befektetőket

A K&H Bank külföldi tulajdonosai, a belga KBC és a holland ABN-Amro több lapnak, így a Magyar Hírlapnak, a Világgazdaságnak és a Napi Gazdaságnak is megerősítették, hogy kifizetik a károsultaknak a nekik járó összeget. Az ÁAK már némi hozammal együtt visszakapta a pénzét, hírek szerint egyébként ez is okozhatott más befektetők számláján hiányt. Az állami cég kárpótlása tehát a magánbefektetők számára okozhatott átmeneti deficitet, de várhatóan ezt is kiegyenlítik majd a K&H tulajdonosai. A PSZÁF egyébként már tavaly nyáron 6,5 millió forintra bírságolta a K&H Equitiest számos feltárt, az ügyfélpénzekkel kapcsolatos szabálytalanság miatt.

A Világgazdaság ezzel kapcsolatban azt írja, hogy „brókercégeknek mindig képesnek kell lenniük minden ügyfél követelését kielégíteni, azaz a vagyon náluk letétként és nem betétként van elhelyezve. A döntéshozókat azonban csábíthatja a lehetőség, hogy a rájuk bízott értékpapírokat saját javukra forgassák, hiszen megfelelő dokumentálás mellett ez a közbülső tranzakció nem tűnik fel az ügyfélnek, sőt, a tulajdonosok – igaz, nem egyszerre, de – követelésükhöz is hozzá tudnak jutni."

A lap azt is megjegyzi, hogy a botrány következtében a K&H-alapok nettó eszközértéke június közepe óta 88 milliárdról 70 milliárd forintra csökkent, ami számottevő tőke kivonásáról tanúskodik.

Egy vagy több ember felelős?

Most a K&H Bank korábbi közleményeiből úgy tűnik, mintha a bankban és a brókercégénél is egyetlen ember lenne felelős az állítólagosan öt éven át történt szabálytalanságokért. Kulcsár Attila munkaviszonyát egyébként rendkívüli felmondással már meg is szüntették. A Magyar Hírlapnak adott írásos nyilatkozatuk szerint azonban immár a banknál is elismerik, hogy eddig három munkavállalót mentesítettek a munkavégzés alól a vizsgálat zavartalansága érdekében. (A K&H Equitiesnél belső vizsgálat és PSZÁF-vizsgálat is folyik, időközben viszont a rendőrség is elkezdte a nyomozást, és a Nemzetbiztonsági Hivatal szintén kutakodott az ügyben.)

Összefonódások
Időközben kiderült, hogy a Pannonplast-felvásárlásban kulcsszerepet játszott a K&H Equities egyik vezetője, aki a K&H Bankban is fontos tisztséget töltött be. Kulcsár Attiláról van szó, aki a Népszabadság értesülései szerint abban a házban lakott, ahol a Britton működik. (Kulcsár a Kék fény című bűnügyi műsor szerint most külföldön tartózkodik.) A Világgazdaság szerint a menesztett Állami Autópálya Kelező (ÁAK) Rt.-vezér, Bitvai Miklós fia menedzser a K&H Banknál, közvetlen főnöke pedig Kulcsár Attila, aki a K&H Equitiesnél a befektetői tanácsadói üzletág vezetője (volt). Az ÁAK és a K&H közötti összefonódásokra utalhat az is, hogy Gáldi György, a K&H Bank igazgatója az ÁAK igazgatósá-gában is helyet kapott.

Szezonális Uborka Creative Commons License 2003.07.11 0 0 630
asszem, álomtitkár a törökbálinti képviselő
Előzmény: lerr (624)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.07.11 0 0 629
"Mindegy, egyik kutya másik eb. Szerintem az ügyvéd hüje volt, hogy beperelte Rogánt. Nyilvánvalóan nem az anyagi haszon miatt tette és nem is azért mert hülyeséget mondott Rogán hanem azért, hogy reklámozza magát. Milyen tök jó, hogy így bekerül nevük a köztudatba. Sztárügyvéd! Beperelt egy megválasztott képviselőt! Éljen!"

Azér van ebben 1 kis kauzalitási problema!

Ha valaki, akkor Rogán csinál belőle sztárt, magából + balfácánt.

Nehogy má hagynia kelljen magára száradni a sz@rt, mer Rogán képviselő, ő + ügyvéd!

Jogállamban nem lehet védekezni, mer X. Y. ?

Előzmény: szkd (625)
lerr Creative Commons License 2003.07.11 0 0 628
Hát nem tudom...

Szerintem Rogán nem látott semmit. Szvsz csak mondták neki, hogy ilyen szerződés van. Meg érdekes, hogy azt mondta, hogy a rendőrség már lefoglalta. Aztán mégsem...
Egyébként érdekes az is, hogy honnan súghattak neki.... De ez más téma.

Medgyessié meg megint más tészta. Szimpla hülyeség. Olyan, mint OV 30 - 300 ezre....

De úgy általában igaz, hogy egyik kutya, másik eb... (Szerintem, ha a két nagy párt nem változtat a stílusán, nagy pofáraesés lesz 2006-ban. CSak kérdés, honnan jön az új sereg. Szélről, vagy középről.....)

Az ügyvédet meg megértem.
Egyébként meg nem hiszem, hogy ha a Te nevedet emlegetnék egy bűnüggyel kapcsolatban, akkor Te nagyon boldog lennél. Attól még persze lehet, hogy a mozgatórugója a dolognak az, amit Te írtál....

Előzmény: szkd (625)
ERDOS Creative Commons License 2003.07.11 0 0 627
Személyeskedsz lerr!
De az én szerény személyem nem hiszem, hogy itt bárkit is érdekelne.
Mi itt inkább arról beszélgetünk hogy vándorolnak közpénzek az MSZP vezetés zsebeibe.
Előzmény: lerr (621)
wizes Creative Commons License 2003.07.11 0 0 626
A pofákat láttam!
tE pofátlan vagy!
wizes.
Előzmény: ERDOS (601)
szkd Creative Commons License 2003.07.11 0 0 625

De, szerintem igazad van. Lásd, egyet értek veled - ebben.
Szerintem az volt, hogy mutattak Rogánnak egy szerződést amiben annyi volt, hogy K&H meg hogy egymillió. Rogán ebből szűrte le azt amit mondott ÉS AMIT pontosított este.

Ez és Medgyessy nyelvobotlása nálam ugyanaz a kategória. Igaz, de nem úgy, nem ott és nem akkor. Ahogy nem lesz állítólag gázáremelés, gyógyszeráremelés satöbbi. Meg szakértői kormány.

Mindegy, egyik kutya másik eb. Szerintem az ügyvéd hüje volt, hogy beperelte Rogánt. Nyilvánvalóan nem az anyagi haszon miatt tette és nem is azért mert hülyeséget mondott Rogán hanem azért, hogy reklámozza magát. Milyen tök jó, hogy így bekerül nevük a köztudatba. Sztárügyvéd! Beperelt egy megválasztott képviselőt! Éljen!

Előzmény: lerr (617)
lerr Creative Commons License 2003.07.11 0 0 624
Gőzöm sincs. (És így is igazam van:))) )
Előzmény: Szezonális Uborka (620)
lerr Creative Commons License 2003.07.11 0 0 623
Micsoda szellemes riposzt:))
Előzmény: ERDOS (618)
ERDOS Creative Commons License 2003.07.11 0 0 622
No igen. Ez komoly érv volt Rogán ellen.
Egy kis bemutató kommunista vitastílusból.
Az egyik meg akarja szabni, hogy ki levelezhet egy nyilvános fórumon, a másik kinyilatkoztatja ki milyen szinten áll. Remek.
Körünkben köszönthetjük a híres baseball ütős toleránsokat.
Előzmény: Törölt nick (615)
lerr Creative Commons License 2003.07.11 0 0 621
:))
Az ilyen ki hülyegyerekek miatt is veszített a jobboldal, mint pl. Te is vagy.
Nyomatod a hülyeségeidet, azzal nem foglalkozol, más mit ír. Össze-vissza dumálsz.
Tudod, ez sok embert taszít. Akit meg vonz, az már rég ott van a táborotokban...

Mindegy, csak így tovább.:))
De, ha megengeded én kiröhöglek az ilyen hülyeségek után ok?:))

Előzmény: ERDOS (606)
Szezonális Uborka Creative Commons License 2003.07.11 0 0 620
Igazad van! De kinél van az uborkaszeletelő? És ha megmondod ki Törökbálint ogy. képviselője, akkor megint igazad lesz!
Előzmény: lerr (617)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.11 0 0 619
Itt e kezem ERDOS!!!
:-))))
ERDOS Creative Commons License 2003.07.11 0 0 618
Tényleg nem tudtad?
Akkor most hogy érnéd el a fórumot?
Előzmény: Wagner Lopez (611)
lerr Creative Commons License 2003.07.11 0 0 617
Látod, ezért nem lehet szót érteni itt egymással....

Rogán azt mondta, hogy látott egy szerződést, ami....
És ezzel támadta a belügyminisztert....
Aztán kiderült, hogy az csak egy tervezet volt. (Szerintem egyébként akkor még nem is látta, annyit azért kinézek belőle, hogy észrevette volna, hogy nincs aláírva. Valaki felültette)
Szimpla hazugság....
Vagy nem látta, vagy nem szerződés

Amiről meg Te beszélsz, az meg szerintem annyi volt, hogy rosszul olvasta fel a leírt szöveget. Vagy rosszul volt odaírva.

Ha végigondolod,szerintem Te is tudod, hogy igazam van.

Csakhát ugye ki ad igazat a másiknak itt?????
Ez a baj....

Előzmény: szkd (603)
Szezonális Uborka Creative Commons License 2003.07.11 0 0 616
"Gáldi György a Civil Fórum és az MSZP jelöltjeként nyert a 2002-es önkormányzati választáson Törökbálint 4-es számú egyéni választókerületében, 1995 óta pedig a Pest Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja. Gáldi a K&H Bank strukturált finanszírozási főosztályának vezetője, igazgatósági tagként pedig részt vesz az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. munkájában is."

Ki is Törökbálint országgyűlési képviselője? (lehet, hogy ugyanaz, mint aki Budaörsé)

Előzmény: szkd (610)
Wagner Lopez Creative Commons License 2003.07.11 0 0 614
Semmivel sem volt olcsóbb a kollégiumi buli sem!
Előzmény: ERDOS (612)
lerr Creative Commons License 2003.07.11 0 0 613
Nem elküldtelek....
Csak javasoltam, olvass bele azokba is, mert azoknak a topikoknak a témája az, amiről Te itt sírtál.
Ezt itt akár nevezhetjük offtopicnak is.
Persze, attól még írhatod.
Csak ugye a szokások, meg minden....

De nem fárasztalak tovább ezzel a hülyeséggel:)))
Tuidod mit! Írjo oda és azt, amit akarsz.:)))

Előzmény: ERDOS (605)
ERDOS Creative Commons License 2003.07.11 0 0 612
Drágán fizetünk ezért a Kádár-nosztalgia kormányért. Nagyon drágán.
Előzmény: Törölt nick (607)
Wagner Lopez Creative Commons License 2003.07.11 0 0 611
Nem is tudtam, hogy olyan jól áll az egészségügy, hogy Lipótmezőn a magángumiszobákba is bevezették az internetet.
Előzmény: ERDOS (601)
szkd Creative Commons License 2003.07.11 0 0 610
Szezonális Uborka Creative Commons License 2003.07.11 0 0 609
Mondom én, hogy itt a szezon ...

"Csillag István: a MÁV szervezete már EU-konform

Budapest, 2003. július 11. (MTI) - Az "átlátható és tiszta gazdálkodású MÁV" nemcsak jövő időben létezik, hiszen már befejeződött az EU-konformitás igényei szerinti szervezeti és számviteli átalakítás - mondta Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter az 53. vasutasnapon pénteken a budapesti Vasúttörténeti Parkban."

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.11 0 0 608
turbo2!
Örülök, hogy egy olyan "függeten" ember mondja meg, hogy mi a mi bajunk, mint Te.

1, Nem mondasz igazat. A d209 egyensen azt mondta, hogy nem lesz semmiféle gázáremelés. Talán még 20 évre meg is igérte. Aki az ellenkezőjét állítja, az a tényekkel vitatkozik és mint ilyen a sárgaházban a helye. De ha már itt tartunk volt olyan igéret is, hogy nem emelnek az infláció mértékénél többel. Nos ezt az ígéretét is megszegte. Igazad van abban, hogy ez nem így volt. A Fidesz-kormány alatt mindenkinek jó volt. Most egy szűkebb körnek NEM LESZ ROSSZABB. Tehát nem arról van szó, hogy jobb lesz hanem nem lesz rosszabb. Bár ha azt vesszük, hogy az állam visszatéritésről beszél, akkor az azt jelenti, hogy egy idei az állam használja a kisemberek pénzét. És mint tudod annak ára van. Persze kamatot nem fizet. Szóval jobb lesz nekik?
Nem.

2, Biztos volt tisztogatás. Ezért lehetett László Csaba két évig közigazgatási államtitkár. Sőt Ő még előre is lépett. Ezért dolgozhatott MP lánya, Vámos Miklos az MTV-nél. És ezért dolgozhatott a belügyminisztériumban az az államtitkár aki mér három kormányt is kiszolgált, és MP kormánya őt is kirugt. Biztos szakmai alapon. Ha te ezt így gondolod, akkor kapjál be valami csodaszert és ébredj fel.
Tudod akiről Te beszélsz, az már az elsőfokú itélet után lemondott államtitkári székéről. Node Boldvai elvtárs mai napi ott űl a parlamentben. És nem tudom, hogy ki is állított elitélt jelöltet az önkormányzati választásokon. Csak nem az MSZP? De bizony igen.

Princz ügyet a Fidesz nyakába varni, egyszerűen pofátlanság. Mert a Fiesz komolyan gondolta a hatalmi ágak szétválasztásának elvét. A Greshem ügyben is a Fidesz érdekeivel ellentétes döntés született. Biztosan nem azért, mert a Fideszesek így akarták. Ellentétben érdekes, hogy a választások után valamennyi Szocialista érintett ügyben nekik kedvező döntés született. Tasnádi, számlagyáros szabadlábra.

Tévedsz. Keller jól rágalmaz. Mi sem bizonyítja jobban, hogy eddig mindenütt pofára esett. Aki rosszul rágalmaz, az igazat beszél. Így egyet értek abban, hogy rogán rosszul rágalmaz.
Üdv%
jobbocska

Előzmény: turbo2 (556)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.11 0 0 607
Nem vonul ki a KBC a K and H bank belga anyacége Magyarországról, mondta a KBC szóvivője. Belga és hollnad pénzügyi körök szerint Magyarország pénzügyi megitélése az utóbbi időben eléggé romlott, s a K and H Bank körüli helyzet " a lehető legrosszabb pillanatban csak erősítette a kedvezőtlen képet"
Bravó Medgyessy csak igy tovább. halaunk Európába a korrupt barátaiddal és persze minisztereiddel.
ERDOS Creative Commons License 2003.07.11 0 0 606
Néhány tucat hozzászólással lejjebb valaki vadul példálózott az USA-val.
Na ott például egy kormány ebbe már régen belebukott volna.
Arról nem is beszélve, hogy a miniszterelnök ország-világ előtt hazudozik és utána az a kifogás, hogy "csak nem vettétek komolyan a választási ígéreteket?"
Ott csak egyszer kell hazugságon kapni az elnököt. Míg Megyó igazat mondani nem is tud.
És még védik! Elképesztő.
Előzmény: Törölt nick (604)
ERDOS Creative Commons License 2003.07.11 0 0 605
Te vagy a moderátor?
Mert ha nem, akkor nem is utasíthatsz ki.
Nekem az volt a véleményem hogy Rogán nem hazudott. Ezért választottam ezt a topicot.
Biztosan szörnyű számodra, hogy a tiédtől eltérő vélemények is vannak, de ezt mégis el kell viselned ha belépsz egy nyilvános fórumra.
Előzmény: lerr (600)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.11 0 0 604
Azért eléggé elgondolkodtató, hogy egy állami cég közel 13 miiliárd forintot juttat egy bróker cégnek, hogy forgassa meg és a hatalom haveri körének juttasson 20 % körüli hozamot. Akik aztán táskában vagy szatyorral vitték ki a lóvét.Az olasz maffia tanulhatna belőle.
Medgyessy Péter elég érdekes korrupt vezetőkkel épitette ki környezetét. Vagy lehet, hogy azok annak idején támogatták az MSZP választását most nyujtották be a számlát és a hatalom segitett nekik a K and H bankon és annak brókercégén kersztül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!