Üdv.
Ma vettem meg a gépet.
A főbb nagykerekben már nincs és valószínű , hogy nem is lesz.az ismert fotóboltokban sincs.
Végül az Attila utcában találtam még és ott vettem meg, igaz nem nagyker áron.Bruttó 50e.
Vicces ez a digitális zoom dolog. Megerősíti az emberek azon tévhitét, hogy a zoom csak a dolgok közelhozására való. Márpedig legalább ilyen fontos a perspektíva, illetve a torzítás mértéke, nem is beszélve a mélységélességről, ezek ugye változnak különböző zoom állásokban. Sokan lusták párat lépni előre/hátra, inkább nyomnak egyet a zoomon, a végén meg teljesen más lesz ettől a kép, mintha erőt vett volna magán, és poziciót vált.
Ráadásul a default mindig a széleslátó állás, általában 35mm, ami sokmindenre nem a legjobb ám. Nem is értem, miért nem 50-re állnak be alapból ezek az obik.
Digitális zoommal semmit se változik a kép, leszámítva azt hogy szarabb lesz a minősége. :)
Augusztusban szeretnék boldog A60 tulajdonossá válni, mennyire kell félnem attól h addigra a Canon kivezeti a gépet a honi piacról és már fogom tudni megvenni?
a digitális zoom valójában nem zoom, csupán a kép szoftveres felnagyítása, semmit nem ér, rontja a minőséget és ugyanazt kapod, mintha jó minőségbe lefotózod ugyan "távolabbról", nagyobb képkivágással, és utána számítógépen felnagyítod
A beállításoknál ki-be kapcsolható a digit zoom! Ha be van kapcsolva akkor zoomolásnál az optikai elmegy 3x-osig majd megáll. Ha elengeded a kart és ismét zoomolsz akkor kapcsol be a digit zoom. Egészen 7.5x -esig.
1 kér(d)és:
Valaki elmagyarázná hogyan kapcsolódik össze a digitális és optikai zoom az A60-nál? Az elég negatív vélemények miatt szeretném a digitális zoom "segítségét" kiiktatni.
Canon A80 jó állapotban gyári tartozékokkal 75,000...
+ 256- os garanciális Kingston CF kártya
+ Uniross 2 órás szivargyújtós ultra gyorstöltő + 4 db 2100- es Uniross akku
+ 4 db 2100- es Sanyo akku
+ Case Logic övtáska
összesen 99, 000- ért CSAK EGYBEN eladó,
VAGY az övtáska nélkül 95,000-ért.
Alkudozók kíméljenek! Minden kipróbálható és átvehető Budapesten v. Budaörsön v. a Csepel- szigeten.
1. Az A60 nem működik mass storage device-ként, tehát nem tudod külön driveként kezelni.
Van viszont Total Commanderhez egy Canoncam plugin, (keress rá google-ban) amivel intézheted a letöltést TC-ből, mintha önálló drive lenne az A60.
Ez azonban kizárólag letöltéshez használható. XP alatt szintén látszik a gép a my computerben külön, de ezzel is ugyanaz a helyzet.
2. Az eredeti Canon vízalatti tok annyiba kerül mint maga a gép, tehát nem hiszem hogy az átlagembernek megérné. Van viszont egy tippem:
www.ewamarine.com - itt nézzél szét, ezek a cuccok tudtommal csak egy helyen kaphatók nálunk, Budapesten a Szentendrei úton. (Aquaman bt)
Még nem próbáltam, de hamarosan én is veszek egyet, mert lényegesen olcsóbb, mindenki szerint megbízható, és amatőr célra szerintem megfelel. A módválasztó tárcsa tekerése jelenthet esetleg
gondot ezzel a tipusú tokkal, de ez talán vállalható kompromisszum, és szerintem nem is lehetetlen elcsavarni. (ha esetleg vettél egyet, tudósíts!:)
3. Az előtét lencsék remekül használhatóak, ajánlom figyelmedbe őket. Természetesen kompatibilisek minden olyan géppel, aminek a szűrőmenete 52mm-es (mint az A60-nak),
vagy annál kisebb. (ebben az esetben egy step-down ring is kell majd, kb 600 Ft-os tétel.) Ezügyben is inkább az utángyártott lencséket
ajánlom a Canon által felsorolt saját gyártásúak helyett, mert az ára kb kétszer annyi, az A60 pedig a maga 2 megapixelével egyáltalán nem igényel kimagasló minőségű lencséket.
(Soligor például nagyon jól használható lencséket gyárt, szép nagy választékban!)
Egyébként általános tanácsként annyit mondanék hogy vigyázz, mert nagyon könnyen beszippantja az embert ez a kellék-mánia,
pedig a legfontosabb az, hogy időt szánj a fotózásra, kisérletezésre. Sok-sok időt. Semmilyen kiegészítő nem kell ahhoz,
hogy szép képeket csinálj, az A60-al már önmagában is fantasztikus dolgokat lehet művelni. Ha már kimerítetted a lehetőségeket,
és megtanultál minden trükköt, akkor érdemes elkezdeni mindenféle kütyükkel próbálkozni.
Sziasztok! Uj vagyok a topicon, bocs ha agyonragott temakat kerdezek. Elore is koszi, ha valaki tud valaszolni!
1./ Szoval nemreg vettem egy A60-at, es feltelepitettem a gyari szoftvereket. Sok-sok csicsa, de nem sikerult rajonnom, hogy lehet-e telepitenem olyan drivert, ami lehetove teszi, hogy az USB-re racsatlakoztatva a kamerat, a gep megjelenjen a Total (Windows) Commander-ben vagy az Intezoben, mint onallo meghajto, es mindenfele hokuszpokusz nelkul siman atmasolhassam a kepeket egy masik meghajtora.
2./ Erdekelne, hogy hol lehet szerintetek olcson es jo aron vizalatti tokot venni a kamerahoz? Van-e valakinek szemelyes tapasztalata, esetleg talaltatok-e konkret problemat, ami megkerdojelezheti a vasarlas ertelmet?
3./ A gyari dobozban lattam, hogy lehet tobbfele tartozekot venni hozza, pld. makro-, nagylatoszugu vagy zoom lencsek. Erdekelne, hogy ezek a cuccok felfele kompatibilisak-e, tehat ha egyszer valtanek A80-ra vagy hasonlokra, azokhoz tudnam-e ezeket hasznalni? Ugyanezt kerdeznem a vizalatti tokkal kapcsolatban is?!
a topicban már mindent leirtunk. a canon a kategória (tehát ne kezdjük el mondjuk egy fuji 7k-val vagy egy nicon cpx 5k-val egy lapon emlegetni, hogy az mennyivel is jobb) egyik, ha nem legjobb gépe. Ezt egyébként nem csak a tulajdonosi büszkeség mondatja velünk, hanem megannyi független teszt is mindig a kategória élvonalába sorolja.
talán a legfontosabb jó tulajdonságok:
-kiváló minőségű optika
-nagyon kicsi képzaj
-kis áram fogyasztás
-kiváló minőségű képek
-a sokkal komolyabb kategóriára jellemző állitgatási lehetőségek (gyk: ha tanulni akarsz, hogy később egy komolyabb gépen folytad, akkor a Te választásod, mert van lehetőséged, hogy kivedd az automatika kezéből az irányitást)
-DiGiC képfeldolgozó processzor, ez dolgozik a nagyobb canon gépekben is, és igy jó képminőséget jó nagyon jó sebességgel párosit.
-lehet rá rakni szűrőt, előtét lencsét stb, ez szintén nem túl gyakori a kategóriában
-CF kártya
hibák
-hajlamos vörös szemezni (erre az összes kompakt gép hajlamos, mert túl közel van a vaku az objektivhez), de a canonnál egy lehelettel nagyobb az arány
-sokan nem szeretik a képernyőjét, nekem nincs bajom vele
-kicsit bugyuta a csatlakozók takarása (egy gumi lap)
-csak 30seces videot tud felvenni (de ha videozni akarsz, akkor vegyél kamerát, ez fényképező gép)
-régi lassú gépen a gyári letöltő programja elég körülményes tud lenni, de van hozzá más is
-nem használható mass storage drive-ként
-CF kártya (igen, ennek rengeteg előnye és hátránya van:)))
Persze konrkét kérdések nélkül nehéz irni, hogy milyen is a gép :)
a HPval viszont nem szabad 1 lapon emlegetni. sajnos a HP gépei (saját szubjektiv tapasztalatom szerint) még jóval magasabb árkategória esetén is alulmaradnak egy-egy jobb gyártóval szemben. Talán nem véletlen lehetett már majdnem annyiért kapni 4megapixeles HP-t, mint amennyiért én a Canon A60-ast venném. Szóval a HP semmiképpen sem ellenfele, ha már, akkor inkább a kisebb Nikon, és Olympos gépek környékén nézelődnék.
De én azt mondom, ha most akarsz új gépet venni, már ne a 60-ast hanem a 75öst válaszd. Szerintem mostmár megéri arra spórolni.
ha van valami konkrétabb kérdésed, azt tedd fel nyugodtan, arra könnyebb válaszolni.
Köszi a segítséget! A képeket nem akarom elrontani de jól jöhet a progi. Tegnap óta megvan az A60-as és nagyon bejött. Az LCD-n található fóliát fennhagytam és hagyom amig lehet.
Eddig Agfa CL18 volt de a kettő nem összehasonlítható.
Exifer a neve, legalábbis annak, amit én használok. A program amúgy postcardware, vagyis szabadon használható, ha küldesz egy képeslapot az írójának. :)
Kikapcsolásnál nektek mennyire erős a fókusz-motor zaja? Az enyém enyhén jobban kerreg mint eddig (kikapcs-kor, mielőtt elindul visszafelé az obi, illetve minden fókuszáláskor, a léptetőmotor)
Amúgy teljesen tünetmentes.
Azt vettem észre, ha MF módba rakom és végigléptetem folyamatosan a teljes tartományon, akkor úgy másodpercenként egy-egy kattanás hallható. Maga a zoom mechanika teljesen csendes, de a fókuszáláskor igen erősen kerreg.
Megtennétek, hogy bevizsgáljátok, tapasztaltok-e hasonlót? Ez enyém mondjuk A75, de a mechanika teljesen azonos (gondolom)
Hát linuxom az még csak lenne,meg még használtam is hébe-hóba,a baly csak az hogy nem tudok mindenfélét telepítgetni,de még nem adtam fel.Köszönöm a segítséget!
sokáig ne nyomozz, a bejelentés itt van :)
amúgy ha céges gép akkor talán a legegyszerűbb jogtiszta megoldás, ha felraktok egy linuxot is, és az alatt letöltöd a képeket, majd win alatt szerkeszted őket meg ilyesmi. persze ehhez kell egy minimális linux ismeret.
a problémát nem a canon és a psa60 háza táján kell keresned, hanem az NT-én. hivatalosan a Microsoft Windows NT operációs rendszer nem támogatja az USB meghajtót. Igy aztán nem is fog működni alatta a fényképező géped.
léteznek külső cégek által irt speciális NT-s USB-s kiegészitők, ezek azonban fizetősek, és én a magam részéről még sosem láttam működő USB-t kezelő NT-t, pedig sokat NT-ztem.
Sziasztok Fotósok!
Nem böngésztem végig a hozzászólásokat,a hozzáértők segítségét kérem!Lehet Windows NT használni a gépet?Mármint letölteni.A drivert tudtam telepíteni az egyik CD-ről,de a letöltő program már kibabrált velem,és a neten sem találtam sehol utalást arra,hogyan tudnám NT-n használni.Tudtok segíteni?Bent a melóhelyemen kéne letöltegetnem képeket de ott csak NT-k vannak.
Egy amatőr.