bocs, h beleszólok, de értettétek, ami ebben a hozzászólásban be van linkelve? na mer ha nem, szívesen lefordítom, de tényleg. én pontosan ezért nem mennénk (és nem is mentem sose) hostelbe.
hosteleknel vigyazz, h "privat" szoba legyen, ha zarni akarod a cuccod. engem igazabol baromira zavar ha hotidegenekkel raknak össze. eddig 1X aludtam igy es vegtelen bunko volt az agyszomszed.
Mi csak 2 éjszakát töltünk ott, így a legfontosabb, hogy központban legyen, és gyalog elérhetők amiket meg akarunk nézni. Más lenne, ha egy hétre mennénk.
Saját fürdő, reggeli sem olyan fontos, mert 2 éjszakát így is ki lehet bírni. Viszont olcsónak kell lennie.
Én ezek közül fogok valószínüleg választani: Kb 60-62 eu egy éjszaka junius 29- julius 1-ig, központban vannak, gyalog elérhető minden.
Megnézem a visszajelzéseket, és az alapján döntök.
Hier muss ich leider ein dickes Minus vergeben. Ich war nämlich ziemlich geschockt, als uns unser Zimmer(chen) gezeigt wurde. Es war höchstens 9 Quadratmeter groß, es gab kein separates Bad, sondern die Dusche stand in einer Ecke des Zimmers (aber dazu + zu Waschbecken und WC später mehr). Die zwei Betten (bei meinem ist gleich eine Latte vom Rost rausgebrochen, aber ansonsten waren die Betten einigermaßen ok) nahmen schon fast den gesamten Zimmerplatz ein. Zwischen den Betten stand ein kleiner Nachttisch mit 3 Fächern. Ansonsten gab es noch einen Kleiderschrank mit nur einem Fach, in das man seine Klamotten machen konnte (für 2 Personen!) und ein paar Bügeln für Jacken usw. Hinter der Tür stand noch ein Ventilator, da das Zimmer sich in der prallen Mittagssonne ziemlich schnell aufheizt. Lange aufhalten konnte man sich dort also nicht gerade, da man nur auf dem Bett liegen konnte, ansonsten war nämlich so gut wie kein Platz. ~~~~~ 5) HYGIENE (DUSCHE; WASCHBECKEN; WC) ~~~~~
Das Problem mit der Dusche habe ich ja schon angedeutet: es gab kein separates Bad, sondern die Dusche stand in einer Ecke des Zimmers und wurde nur durch eine durchsichtige Duschwand abgetrennt. Wollte man also ungestört und ohne von der Zimmer-Mitbewohnerin gesehen zu werden, duschen, hatte man ein Problem. Wir lösten dieses mit unserer "Konstruktion", wie wir es nannten: jedes Mal, wenn jemand von uns duschte, befestigten wir einfach eine Decke vor der Duschwand *g* Neben der Dusche befand sich ein kleines Waschbecken. Das Wasser, das da rauskam (und übrigens auch das aus der Dusche) roch aber stark nach Chlor. Eine Toilette gab es auch nicht im Zimmer. Hier musste man raus in den Flur gehen. Dort gab es ein WC für alle Hausbewohner. Setzte man sich dort jedoch drauf, berührten die Knie schon die Tür. Für alle 2 Meter Männer heißt es also wohl oder übel im Stehen pinkeln oder sich zusammenfalten =)
....
mondjuk amit en foglaltam ott se vilagos, h a zuhany le van-e valasztva fallal a szobabol? ami a zuhanynal meg kevesbe erdekes, de a klotyo??
nagyon jonak tünik es föszezonban egy 2szemelyes szoba 63€-ert nem sok, de sehol nem talalok ertekelest amit az ott lakok irtak. nekem az az (egyik) legfontosabb kiindulasi pont.
gondolom aze nem talaltad, mert arra az idöpontra mar nincs hely. nem tudom. a referenznummer alapjan rakerestem, nincs nevük, ez egy haz amiben kiado lakasok vannak. en Becsben elek, nemetül keresek, intezek, remelem erted:
Studio in Barcelona ideal für Reisende mit weniger Budget. Gignas, Barcelona, Spanien
oke, de ez hostel. ami persze lehet nagyon jo is, de en sok helyen voltam mar a vilagban hostelben es ritkan tetszett igazan. inkabb kenyszer. amit en talaltam szallast az 22 euro / ejszaka es csak ketten vagyunk tuti 1 szobaban. igazabol az a ciki, h ha többen vannak akkor nem zarhato a szoba.
a 7.70EUR/t10 transportjegyet láttad? 10-es gyűjtőjegy és érvényes az airport vonatra is befelé. a metrón átszállásra is jogosít. én is azt fogom venni.
nekünk nem érné meg a barcelona card, mert a központban fogunk lakni, így sokat gyaloglunk majd sztem.
mi számtalanszor foglaltunk ezen keresztül szállást, és nemcsak európába.
nagy előnye, hogy nem előrefizetős, viszont 1-2 nappal előtte is lemondható.
én 34EUR/fő/éjszakáért találtam 3*-os szállodát a ramblastól nem messze szeptemberre, pedig az főszezon...és nem hostel. most már picit drágább, 39EUR.
En 5 napja erkeztem barcelonaba, s ez a 4. hostel ahol most vagyok. A hely meg nincs hivatalosan nyitva, de szajhagyomany utjan (couchsurfing.com es helyiek) mar sokan eljutnak ide. Tok jo helyen van, a La Rambla kellos kozepen (Barcelona "foutcaja", a legtobb dolog gyalog elerheto), belul pedig baratsagos, max 20-30 fos letszammal, nem a szokasos 300 emberrel.
Az arak is teljesen baratiak, 20 euro / ejszaka egy agy a kozos szobaban, illetve 24 fejenkent a 2agyas privat szobakban. Ezen felul vannak meg apartmanjaik is 100 meterrel arrebb, ezek 4 szemelyesek es 30 / fo / ejszakaert berelhetok.
Hivatalos honlap meg nincs, de en ugy nez ki itt leszek egy darabig, beleszerettem a varosba, szoval ha dobtok egy uzenetet, szivesen segitek a foglalasban. Erdemes, mert mar most is tele van a legtobb hostel, s azt mondjak a szezonban meg sokkal durvabb lesz.
Tisztelt NickBB! Ügyfeleink elégedettsége nagyon fontos a számunkra, ezért folyamatosan gyűjtjük a visszajelzéseket a szállásokkal kapcsolatban. Csak megbízható és korrekt apartmantulajdonosoknak tesszük lehetővé, hogy szállásukat oldalunkon hirdesse. Panaszát kivizsgáltuk, és ennek eredményeként a Poble Nou apartmannal megszakítottuk az együttműködést, adatait levettük az oldalról. Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük.
Mi tavaly szeptemberben voltunk Barcelonában. A www.oh-barcelona.com oldalt tudom ajánlani minden szálláskeresőnek! Mi is ezen keresztül foglaltunk egy apartmant 3 perc sétára a Ramblatól. Mindennel meg voltunk elégedve, olyan volt amire számítottunk. Rengeteg kis lakás közül lehet válogatni, attól függően, h melyik városrészben és hányan szeretnétek megszállni. Külön pozitívum, hogy mielőtt lefoglalod az apartmant el tudod olvasni, az előtted ott megszállók véleményeit. Idén őszre is tervezünk egy hosszú hétvégét, és akkor is rajtuk keresztül fogunk foglalni.
Mi most jottunk vissza Barcelonabol es negativ szallastapasztalatomat szeretnem veletek megosztani. A barcelonaiszallas.-hu-n keresztul foglaltuk a poble nou apartman szallast. A kepeken es a szerzodes alapjan is erkelyes, standard szobat foglaltunk. Ehhez kepest egy vakablakos, belso folyosora nezo 5m2 levegotlen, legkondi es ventilator nelkuli sotet kamrat kaptunk. Ahogy felmertem a helyzetet a 8 szobabol 2 normal standard szobajuk van, a tobbi kritikan aluli. A normal szinvonalu szobakat meg a tobb hetre erkezo, ny-europai turistaknak osztjak.
Szeptemberben megyunk vissza Barcelonaba, de mar biztosan masik szallasra.
sajnos fogalmam sincs róla:(,de nem egy ilyen volt,minden kb 3. ilyen szálloda a nagy luxus szállodák mellett nagyon alacsony árakkal volt,és nem azt mondo,hgoy ugyan az az ellátás,de hát lakás,lakni lehet benne ,tisztaság van szval mind h luxus vagy egyszerű:)