Keresés

Részletes keresés

zsu999 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 843
Szia!

Nos kezdem a kiejtéssel: Ciudad Bolivar = Szjudad bolivár
Nem ördöngős a kiejtés a ,,C" betűt -i és -e előtt sz-nek kell ejteni minden más esetben -k-nak.Pl: cielo= szielo, cerca= szerka

Én egy magyar utazási irodánál néztem a jegyet egy ismerős által. A neten is néztem, de a legolcsóbb is egy elektronikus jegy volt 134.000.- + 74.800.- reptéri illeték.
Nekem az a fontos, hogy hamar kiérjek.

A spanyol tudás: Nos ha beszéled a nyelvet és eléggé rámenős vagy akkor békén hagynak, mert a balga turistákra utaznak. Főleg a taxisok és pénzváltók nagyon erőszakosak. Nem mindegy, hogy milyen taxiba ülsz bele. A buspályaudvar =estación vagy terminal de autobuses. Venezuelában nem mindenhol beszélnek angolul, németül meg főleg. Ha lehet spanyolul kommunkálj. Jobban jársz.

A közbiztonság nagyon rossz odakinnt és a külügyminisztérium honlapját sem árt megnézni, hogy mire figyelmeztetnek. Nincs nagykövetség és a kinevezett megbízott is csak hosszadalmas idő után tud segíteni. A rendörség sem töri össze magát egyetlen túristáért sem. Tehát, ajánlatos nagyon óvatosan kezelni mindent. A pénzetekre és az útleveletekre- repülőjegyre nagyon kell vigyázzni, mert hosszadalmas és macerás a beszerzése, ha netán kirabolnak. Ha netán mégis kirabolnaának, ne reménykedjetek, hogy gyorsan elintéződeik a dolgotok és az ottani magyarok sem nagyon tudnak segíteni. Tehát teljesen magatokra számíthattok.

Én nem jártam még kinnt, de nagyon sok információt gyüjtöttem a kinnt élőktől és a külügyminisztérium honlapjáról is.

Ha kocsit béreltek, csak zárt-fizetős parkolóban tárolhatjátok éjjel és nem az utcán, mert ha ellopják a biztosító nem fizet. Oltásokat be kell szerezni és gyógyszert vinni, mert ha nem visztek és nem szerzitek be az oltásokat, akkor nagyon drága lesz a kinnt tartózkodásotok. Utasbiztosítás is jó ha van.
Előzmény: R-U-D (841)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.08 0 0 842
Ezek szerint szoktál rossz szállást is ajánlani? :-)
Előzmény: naish73 (839)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.08 0 0 841

Szia!

Repjegy: Aeroviva.

Én is szívesen mentem volna direktbe, de nem volt megfelelő áron ilyen opció. Portugáliában ráadásul még nem voltam, így egy percig sem sajnáltam, hogy egy picit megnézhetem Liszabont. Ráadásul pofon egyszerű és olcsó is a bejutás a belvárosba (1 busz), így kényelmes is. Szállásban viszont eddig csak 45 Eur / éjszakásat találtam. Ennél sztem nem nagyon lesz olcsóbb jan 1-re.

Tisztában vagyok azzal, hogy némi spanyol tudás nem ártana. Sztem majd a repcsin tanulgatok egy picit. Gáznak viszont nem érzem (eddig legalábbis), majdcsak boldogulunk valahogy. Remélem a reptéri taxis megérti majd ha azt mondom busstatione.... Egyébként mennyivel lennék beljebb a rámakazkodó Venezuelaiakkal ha tudnék spanyolul? Káromkodni minden nyelven tudok :-)

Viszont hogyan kell kiejteni Ciudad Bolivart?

Tényleg nem beszél ott senki angolul vagy németül,... vagy magyarul?

A belföldi repjegyek sztem interneten drágábbak mint a helyszínen (ez csak feltételezés), merthogy az LP lényegesen olcsóbb árakat említ, mint amivel eddig találkoztam. A busz viszont baromi olcsó, így biztosan fogunk majd egy keveset azzal is közlekedni. Majd csak lekomunikálom a szitut....

Velük sztem fogunk túrázni:

http://www.gekkotours-venezuela.de/

Canaima túra

Előzmény: zsu999 (838)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.08 0 0 840
Néztem az Ibériát is, de se hely nem volt és az ára is jóval magasabb volt. A 4 csillag meg most nem érdekel. Ez az utazás nem erről fog szólni. De kösz.
Előzmény: killergeri (837)
naish73 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 839
A Praca do Comércio (diadalív) - Praca Dom Pedo IV (Rosso) környékén (Baixa negyed) kéne megszállnotok, ott lehet a legjobban nézelődni este. Sok érdekesség van ott. A reptéri busz megáll a diadalívnél, de a taxi se drága, 10-15 euróért bevisz a belvárosba (nincs messze a reptér). Nem szeretek szállást ajánlani, ne szidják az anyámat.
Előzmény: R-U-D (834)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 838
Szia!

Hol találtad ezt a repjegyet??? Melyik irodában rendelted meg??
Nekem a Frankfurti átszállást javasolták, mert van az érkezés és indulás között 2-3 óra és ki sem kell menni a reptérről. Ha a gép késik akkor nem tudom mi van, de még nekem odébb van az utazásom.

Én jövő szeptemberben utazom és már most kezdtem a repjegyet keresgélni. Igaz egy kicsit drágább mint a tied, de lehet, hogy jobban megéri, ha nem kell a reptérről kimenni és szállást keresgélni.

Hát az már elég gázos ha nem beszélsz spanyolul, mert akkor lesz gondod a nyakadba akaszkodó venezuelai néppel a reptéren, és még az is, hogy a reptér nem Caracasban van, ha nem utazol rögtön tovább.

A belföldi jegyek mindenhol sokkal drágábbak. Én Arubát néztem Caracas-ból, hát az sem piskóta. Meggondolandó a belföldi repülés. De ha Caracas-ból Margaritára vagy Trinidad, vagy Tobago-ra mennél akkor is sokba kerül és a szárazföldi közlekedés igencsak hosszadalmas.
Csatolok egy térképet.
killergeri Creative Commons License 2006.11.07 0 0 837
Én Iberia-val mentem Madridon keresztül, szintén ottalvós volt, kb ugyanennyiért, de ők adtak 4*-os szállást transferrel Madridban oda-vissza. Nézz utána...
Előzmény: R-U-D (836)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.07 0 0 836
szia mrspici!

kössz az ajánlatot, de sajna már nincs szabad szobájuk akkorra :-(

Más ötlet?
Előzmény: mrspici (835)
mrspici Creative Commons License 2006.11.07 0 0 835
Szia!

Tudok egy szuper szállodát, ami a színvonalához képest meglepően olcsó. Hotel VIP ZURICH a neve. 5 percre tőle van busz, ami gyorsan bevisz a belvárosba (kb 15 perc) Szuper a szálloda, svédasztalos terülj-terülj asztalkám a reggeli, szóval csak ajánlani tudom!
Üdv, mrspici
R-U-D Creative Commons License 2006.11.07 0 0 834

Úgy látom eléggé felpörögtem. Most van egy kis szabadidőm....

Mindenesetre megvan a repjegy:

2007.jan 1.     Budapest    15:55

Lisbon         18:40

2007.jan.2.     Lisbon        10:15

Caracas      14:55

2007.jan.18.   Caracas      18:00

2007.jan.19    Lisbon         06:00

2007.jan.20    Lisbon         09:10

Budapest    15:10

183k tokkal vonóval. (1 hónapja ez még kb 40k-val több volt a kerozin, árfolyam és egyéb költségek miatt)

Már alig várom...

Van valakinek szállástippje Liszabonban?

Előzmény: R-U-D (833)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.07 0 0 833

Na úgy tűnik, hogy ez a Venezuela nem egy nagyon olcsó hely a repjegyek tekintetében ezért a buszos utazást is számításba kell venni.

Ha jók az információim, akkor Caracasban 3 buszpályaudvar van:

Terminal La Bandera

Terminal de Oriente

Nuevo Circo regional bus terminal

A cél Ciudad Bolivar lenne. 591 km, 11-16 USD, 9 óra.

Arra viszont nem tudtam rájönni, hogy melyik buszpályaudvarról és pontosan mikor indul ez a busz (annyit tudok, hogy este).

Illetve van valakinek infója ezen buszok minőségéről?

Másik kérdés, hogy hol lehet jellemzően dollárban fizetni és hol nem. Gondolok itt a taxisra, buszjegyre, éttermekre...

Azt is olvastam, hogy a dollárt érdemes inkább a fekete piacon váltani. Állítólag 60%!!!!-al többet is kaphatok 1 USDért mint a hivatalos casa de cambióban. Hol van ilyen?

A websiteok 90%-a csak spanyolul van. Egy szót sem beszélek spanyolul. Bár lassan kezdem autodidakta módon elsajátítani a szükséges utazózsargont. Mennyire jellemző, hogy angolul értenének a helyiek?

R-U-D Creative Commons License 2006.11.06 0 0 832
létezik olyan, hogy caracas - Los Roques oda vissza 520.000 VEB? Ez nagyon sok...
1 EUR = 2733,33 VEB (10,5 HUF)
Előzmény: R-U-D (831)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.06 0 0 831
No találtam 1-2 linket, de a fele nem megy a másik fele meg használhatatlan számomra.

Légitársaságok VE

Aereotuy/LTA – www.tuy.com/aereotuy.htm
Aeropostal – www.aeropostal.com
Aserca – www.asercaairlines.com
Avensa – www.avensa.com.ve
Avior – www.avior.com.ve
Laser – www.laser.com.ve
Santa Barbara – www.santabarbaraairlines.com

Etus! Szerinted helyben a reptéren azért sikerül megoldanom a repjegyvásárlást? Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz ilyet intézni....
Előzmény: R-U-D (830)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.06 0 0 830

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy belföldi repjegyet hol lehet foglalni?

Az LP rengeteget hivatkozik erre a címre: www.tuy.com/aereotuy.htm

,de nekem ez nem müxik.

Eddig az alábbi progi esélyes:

Caracas - Ciudad Bolivar (innen Angel Falls, Canaima) - Tucupita (innen Delta del Orinoco) - Park Nacional Mochima - Isla de Margarita - Los Roques - Caracas

Trinidad & Tobago milyen? Elvileg egy köpésre van Güiriától.

Csak tudni kéne a repülőkapcsolatokat. A vezetésről már lemondtam...

zsu999 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 829
Szia R-U-D! és Etus!

Kalandvágy!
Én is szivesen élnék Venezuelában, mert az ország nekem is nagyon tetszik és nekem még előnyöm, hogy gagyogom a spanyolt, tehát 1-2 hónap és profi módon beszélnék, de megfelelő anyagi és ismerettségi háttér nélkül felelőtlenség egy országba utazni.

Nekem még az is előnyt jelentene, hogy nyugdíjas vagyok és a nyugdíjamat ha átutalnám Caracasban vígan élhetnék. Csakhogy nem ebből áll egy országban az élet, mert nem szabad mások nyakán élősködni azért mert nekem tetszik egy ország.
Mi lesz, ha netán beteg lesz? Vagy olyan gondokkal kell megküzdeni ami pénz kérdés?
Nem fizethet más helyette, csak mert kalandot keresett.

Már nekem is megfordult a fejembe, hogy itthon felszámolok mindent és elköltözöm egy másik országba. Fontolóra vettem: Olaszországot, Spanyolországot, Venezuelát, Mexicot, de mivel egyedül lennék sokkal rosszabb lenne, mint itthon. Tehát meggondolandó. Bár ezekben az országokban vannak ismerőseim és barátaim, de nem szeretnék senki nyakán lenni, csak azért mert ott élek.
Sajnálom azért a kis nőt, mert nem lehet neki sem jó az,hogy most ott van a nagy bizonytatlanságban.
És a kérdés? Hol jobb csórónak lenni? Hát tudod ezt én sem tudom, mert még nem voltam Venezuelában, de ha megyek jövőre akkor majd meglátom.
Szerintem itthon biztonságosabb az élet, ott pedig az ország szebb.

Talán ha Chavez elnök összejönne Gyurcsánnal és egyesítenék a két országot talán ott is jobb lenne az élet. Persze ez csak vicc................hehehehehe
Előzmény: R-U-D (828)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.01 0 0 828
Wow... Ez a hölgy biztosan kalandvágyó. Azt még nem tudtam eldönten, hogy hol jobb csórónak lenni: itthon vagy Venezuelában. Bár ha itthon mindent megpróbált akkor érthető, hogy máshol próbál szerencsét. Sok sikert kívánok neki!
Előzmény: Etus (827)
Etus Creative Commons License 2006.11.01 0 0 827

Szia Zsuzsa!

Én sem értem az egészet.  Tudták, hogy jönni fog otthonról ez az óvónö és az utolsó percig nem volt biztosítva a lakása. (nálam is próbálták elhelyezni).

Végül egy gazdag magyar-colombiai család irodájának az egyik helyiségében kapott helyet.  Egyedüli jó, hogy 2 sarok a Magyar Ház. Se tévé se telefon nem volt, de látom valaki adott neki kölcsön egy mobilt.

Gyerek nem sok van és fogalmam sincs, hogy ez a szombati (félnap) óvoda amit szeretnének mennyire lesz látogatott. Szerintem semennyire, mer hétvégén a családok inkább tengerre mennek vagy máshova szórakozni........

Fejetlenség van ám itt. Pl. ki akar magyarul tanulni szerinted itt?  Hát.............talán a vegyes házasságokból a venéz nemzetiségü?

Ez az asszony férjezett kb. 40 éves és 1 évre van szerzödése. Hetente bevásárolnak neki élelmet, de ez semmi, mert ugye pénz nélkül semmit sem ér az élet erre felé de szerintem sehol sem. (Nem ismer senkit, nem tudja a nyelvet stb.)

Előzmény: zsu999 (826)
zsu999 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 826
Hát, nem is tudom??? Hogy mehet valaki ki a bizonytalanra úgy, hogy még a nyelvet sem beszéli???? Szerintem elég felelőtlenség úgy a bizonytalanra kiutazni, hogy nincs semmi a háttérben. Sem nyelvtudás, sem anyagi háttér.

Arról nem is beszélve, hogy ezek szerint még annak sem járt utánna, hogy van-e lehetősége ott valamit dolgozni!!! Nem irigylem most. És ha nem tud végül semmit dolgozni akkor mit fog csinálni??? Az óvoda??? Egyáltalán működik ott Caracasban?

Van annyi gyerek, és akarnak-e magyarul tanulni??? És ha a befogadó családnál nem maradhat, akkor hová megy??? Azért szörnyű......!!!!!!
Előzmény: Etus (822)
zsu999 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 825
Szia Etus!

Hát most nem irigyellek. Már én is festettem ki a konyhámat párszor, tehát tudom milyen munka.
Én is elégettem egy fazekat a minap, mert teát akartam főzni és feltettem a vizet azután elfelejtkeztem róla. A fazék kissé megégett, de nem lett semmi komolyab baj.

Nekem is 2007-tavaszán festenem kell, mert már nagyon ráférne a lakásra egy kis renoválás. Bár nem dohányzik senki, de a falak igen csak elkoszolódtak. Mielőtt kiutazom, feltétlenül tataroznom kell.

Szegénykém, összejött akkor most minden. Hát nem jó. Ha elkészülsz vele akkor már jobb lesz és ha vigyázol, akkor egy darbig nem kell vele foglalkozni. Utánna majd pihensz egy kicsit.
Előzmény: Etus (819)
Etus Creative Commons License 2006.10.31 0 0 824

Szia bujdos!

DUNA II. AUTONÓMIA csatornát, ha neten lehet nézni akkor nincs gond, de ha nem akkor igen.......szívesen megnézném.

Egyébként már sokkal jobban vagyok, csak az elsö pár nap volt nehéz.

Várom az emailed remélem, hogy nálatok is minden rendben van.

üdv: ETUS

Előzmény: bujdos (823)
bujdos Creative Commons License 2006.10.31 0 0 823
Szia Etus !

2006.november 3-án (pénteken) magyar idő szerint 21 óra 45 perckor a DUNA II. AUTONÓMIA csatornán megismétlik az " Ahol a szivárvány véget ér " c. dokumentumfilmet a venezuelai magyarokról.
Nem tudom, hogy lehetőségetek van-e ott megnézni: de remélem, hogy igen.

UI: Sajnálom, hogy nem mennek egészen jól a dolgaid.
Hamarosan irok neked e-mailt, hogy ne légy annyira szomorú !
Sok puszit küldök: Bujdos
Etus Creative Commons License 2006.10.30 0 0 822

Szia killergeri!

Röviden a lényege ennek a levélnek annyi, hogy itt van Magyarországról Cser Erika óvónö és vállal magyar nyelv tanítást minden  korosztály részére. Egy kolumbiai-magyar családnál ingyen lakik és szüksége van a megélhetöségéhez pénzre.

Cser Erikát a magyar állam küldte ide illetve fizette az útiköltségét.

(szerény véleményem meg annyi, hogy itt van otthonról ez a nö, aki csak magyarul beszél és szeretne munkát kapni, hogy meg tudjon élni.)

Előzmény: killergeri (821)
killergeri Creative Commons License 2006.10.30 0 0 821
Csak én nem beszélek itt spanyolul? Gonzalo minden spanyol nyelvű postja után úgy érzem kimaradok valamiből.... :)
Előzmény: Gonzalo (820)
Gonzalo Creative Commons License 2006.10.30 0 0 820

Queridos amigos:

Escribo esta nota en nombre de la Sra. ERIKA CSER, la kindergarterina recién llegada de Budapest, para anunciarles que todas aquellas personas que quieran o necesiten aprender húngaro, o simplementre  perfeccionar sus conocimientos en este idioma, tendrán la oportunidad de ver cubiertos sus deseos este año.

Erika está disponible para dar clases los lunes, miércoles y viérnes. Horario y honorarios a convenir personalmente con ella por el tlf. 0412-579 5654.

Los días martes y jueves en la tarde, así como los sábados en la mañana, Erika, cuyo  pasaje ha sido subvencionado por el gobierno de Hungría,  cumple con su misión de instruir a nuestros más pequeños en idioma húngaro. Allí también hay cupo disponible, así que instamos con mucho cariño a los padres y abuelos de origen húngaro a aprovechar esta oportunidad. Por eso les rogamos que por favor rieguen la voz entre sus familiares y amigos, tanto sobre el "kinder húngaro" como sobre las clases de idioma para niños, jóvenes y adultos, ya que Erika tiene que sufragar sus gastos de manutención por cuenta propia. Gracias a la generosidad  de una familia húngaro-colombiana de la colonia, Erika tiene alojamiento gratuito asegurado (vive en Montecristo, muy cerca de la Casa Húngara), pero no cuenta por los momentos con ningún otro medio de subsistencia.

Estoy segura de que entre todos lograremos que la estancia de Erika en la colonia húngara de Caracas  redunde en el máximo beneficio mutuo.

Gracias por su atención,

cariños/ atentos saludos a todos,

Alicia Fedor de Diego

(Diegoné Fedor Aliz)

Alicia Fedor de Diego
Profesora Titular Jubilada
Universidad Simón Bolívar / Departamento de Idiomas
Apartado 89 000 / Caracas 1080-Venezuela
Tlf.: 0058-212-986 60 48 / Fax: 0058-212-985 62 04

Cel: 0412-987 2685
http://prof.usb.ve/afedor
afedor@usb.ve

Etus Creative Commons License 2006.10.30 0 0 819

Szia Zsuzsa!

Egy barátnöm szgépével töltöttem a hét végét és kell holnap venni egy merev lemezt, mert kipurcant........, ezért nem láttál vonalban.

Ma meg majdnem leégett a konyhám. Kigyulladt az olaj a serpenyöben és én csak akkor vettem észre amikor lángolt. Az emeleten voltam a konyha meg a földszinten van. Sikerült eloltanom, de sajnos a reluxám (vadi új) elégett és picit én is itt ott a két karomon, de az nem vészes. Most a plafon fekete a füsttöl és pénteken festetnem kell, mert ronda és persze a szekrény tetején a díszeken füstréteg van és hát nem egy emberes meló lesz. Pénteken lesz segítségem  és addig majd kibirom......idöm se sok van meg kedvem sincs.

Nem hiányzott a mai napra ez a tüz és ráadásul a gyerekek is itt voltak hét végén.

Előzmény: zsu999 (818)
zsu999 Creative Commons License 2006.10.29 0 0 818
Szia Etus!

A kép azt hiszem 2000-ben vagy 2002-ben készülhetett. Műholdas programmal lestem meg. Letöltöttem egy Caracas térképet és megkeretem az utcátokat cím szerint és ott találtam meg a műhold felvételen.
Nem fontos csak gondoltam felteszem.

Igen már lassan itt van az év vége. Olyan gyorsan elszaladt ez az év is. És csak mindíg öregebbek leszünk.

De legalább hamarabb itt lesz az utazásom dátuma. Már nagyon várom, hogy mehessek.

Nem vagy mostanság a skype-n!! Gondolom nincs most kedved senkivel beszélgetni.
Majd beszélünk. Úgy is szerettem volna valamit kérdezni, de nem nagyon fontos. Ráér ha majd ott leszel és van kedved beszélni majd megkérdezem. Ha megkapom a képeket rögtön írok.
Előzmény: Etus (817)
Etus Creative Commons License 2006.10.29 0 0 817

Szia!

Nézem nézem a képet, de valami nem stimmel rajta. Az is lehet, hogy én nem látom jól, de hiányzik egy kis utca ,amit nem lelek. Mindegy, nem lényeges.

Nálunk állandó durrogtatás van december végén, tricki tracki, tumbarancho, stb. ami egy tiszta dili mindenkinek nem csak szegény állatoknak.

Olyan hihetetlen, hogy itt van november a nyakunkon és aztán meg december és hipp-hopp eltelt az év.

Előzmény: zsu999 (816)
zsu999 Creative Commons License 2006.10.28 0 0 816
Szia! Etus!

Hát bizony az ember nagyon nehezen tudja magát túl tenni egy állatka elvesztésén. Főleg ha minden nap azt várod, hogy rohan feléd és nem jön. Én is sokat sírdogálok a kiskutyám után. A durrogtatást az én kutyusom jól viselte, mert nem félt semmitől.
Ott nálatok is nagy petárdázások mennek szilveszterkor??? Itt is az utóbbi időben, hogy engedélyezték az árusítását. Csak az emberek eszetlenek és nem gondolnak arra, hogy másokban ijedelmet kelthetnek. A saját szórakozásuk a lényeg.

A kép! Ott ahol a tüske van és mellé van írva: zsuzsaviaje az a ti utcátok. Legalább is a térképen ott volt és az szerint azonosítottam be. A jobb oldalon pedig Francisco utcája.
Ott még a kereszteződésben nincs ott a kis háziko, mert a kép kb 2-3 éves lehet. Akkor még nem volt ott a kis háziko.

Rubenről tudsz valamit? Mostanában nincs az msn-en vagy csak nagyon rövid ideig! Biztos sok dolga van. Milyen az idő felétek? Esik még az eső???? Itt képzeld, még mindíg jó idő van, pedig 2 nap és jön a november. Ma még rövidújjú pólóban mentem a közértbe vásárolni és majd le rohadt rólam még az is. Éjszakára viszont jól lehül a levegő.
November 11-én lesz a búcsúztatóm. Azután jönnek a nyugdíjas napok! És persze készülődök ki hozzátok.
Szia Zsuzsa
Előzmény: Etus (815)
Etus Creative Commons License 2006.10.27 0 0 815

Szia Zsuzsa!

Köszi a részvét nyilvánítást a kutyám halála miatt. Tíz éves volt, kicsit túlsúlyos és hát az évek ugye nem telnek nyomtalanul.  Tegnap észrevettem, hogy furcsa hangokat ad ki és nehezére esik a lélegzés és a száján nyál jött ki. Gyorsan betekertem egy plédbe és kocsival elvittem az állatorvoshoz. Megvizsgálták és mondták, hogy nem sokat tudnak érte tenni, mondhatni semmit. Pár óra vagy 1-2 napja van hátra csak. A tüdejével volt gond, meg a szíve sem volt valami jó állapotban a doki szerint.

Két lehetöségem volt ami között választhattam:

1./ haza hozom és látom a szenvedését amig meghal és nem tudok csinálni semmit

2./ véget vetni a szenvedésének és elaltatni

Nem volt könnyü a választás, de humánus szempontból az utolsó mellett döntöttem. Ott voltam vele amig el nem ment. "Ya esta en el cielo".

Sirattam egész nap és nagyon hiányzik. Jó kutya volt szerettük nagyon.

Egyenlöre nem akarok másikat, ebben az évben meg pláne nem mert decemberbe itt akkor durrogtatások vannak, hogy minden kutya ideg beteg lesz annyira fél és retteg.

Jövöre meg majd meglátom......... A baj nálam az, hogy annyira megszeretem az állataimat, hogy az elvesztésüket nehezen dolgozom fel.

Kedves cicám Batman már 4 éve, hogy meghalt de ha eszembe jut most is nagyon fáj.

A Mühold felvételt meg nem tudtam beazonosítani, most majd jobban szemügyre fogom venni.

Szia: ETUS

Előzmény: zsu999 (814)
zsu999 Creative Commons License 2006.10.27 0 0 814
Szia Etus!

Sajnálom és részvétem a kutyusod miatt. Tudom milyen rossz érzés, mert tudod én is márciusban veszítettem el a kutyusom. Te egy kicsit jobb helyzetben vagy, mert lehet gyorsan másik kutyusod, nekem sajnos most még nem. Ha hazamentem Venezuelából akkor nekem is lesz. Sírd ki magad nyugodtan, mert én is még a mai napig siratom drága kutyusomat. Nagyon az emberhez tudnak nőni. Beteg volt a kutyusod? Miben halt meg?

A kép!!!! Hát ott van ahol laktok!! Caracas és méghozzá az a környék ahol laktok!!
Egy műholdas felvétel. A térkép alapján kerestem meg az utcátokat és megnéztem a műhold felvételen. Nem messze van a barátomék utcája is.
Felteszem azt a képet ahol én lakom Budapesten. Szoktam néha nézelődni a műholdas progival, ha éppen nincs kedvem a neten semmit csinálni. Megjelöltem a házat, bár nagyon kicsit látszik.
Szia. Zsuzsa
Előzmény: Etus (813)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!