Keresés

Részletes keresés

balogati Creative Commons License 2006.02.14 0 0 56

,,Több mint a duplája az ára!!!! Az 5 cm-es rendszer 2500-3000 Ft körül volt,, - ezek a rendszerek 6cm-től kezdődnek!!!

Nem tévesztetted össze valamilyen másik termékkel?

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.13 0 0 55

Szia!

 

Az említett rendszerekkel én is szemeztem - Baumit Open, illetve Terranova Clima. Én főleg a páraáteresztés, lélegzés miatt.

 

Csak a bibi az ára.

 

Több mint a duplája az ára!!!! Az 5 cm-es rendszer 2500-3000 Ft körül volt, amikor legutoljára néztem. Ugyanis ehhez saját ragasztó kell, nem jó rá a sima vakolat. Mindennek páraáteresztőnek kell lennie - ragasztó, alapozó - , mert különben nincsen értelme ilyet venni.

 

Úgyhogy az ára nagyon horror.

 

Emiatt én inkább a vakolható kőzetgyapot szigetelést választottam. Árban nem lett rosszabb. És van több előnye is a cellhez képest. Jó hangszigetelő, nincsen hőmozgása-zsugorodása, hőtároló képesség jobb, természetes anyag úgy ahogy, stb.

 

Szerintem nem érdemes sem a Open sem a Clima rendszert felrakni. Azon az áron, ha már annyi pénze van rá valakinek,  már inkább kőzetgyapot. Ha meg nincsen pénz eá, akkor sima cell. De ez magánvélemény...

 

Attila

Előzmény: balogati (54)
balogati Creative Commons License 2006.02.12 0 0 54

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy rakott-e fel már valaki terranovától - terratherm clima - hőszigetelő rendszert? A gyártó szerint 10%-al jobb a szigetelése(λ= 0,036 W/mK), mint a hagyományos polisztirol lapoknak. Valamint, jó a páraáteresztő képessége(µ=10).

 

Vagy esetleg ismeritek a Baumit Open Plus, hasonlóan jó páraátersztőnek hírdetet rendszert? Paraméterek: Hővezetési tényező-0,034 W/mK, (µ érték=10).

 

Nagyon drágák ezek a rendszerek? 2 házat szertnék szigetelni. Az egyik vegyesen kő és téglafalazatú 60-as években készült, a másik vadi új PHT38NF-ből készült 120m2 hasznos alapterületű, de így is kb 170eFt a gázszámla egy évre!

V-Épker Creative Commons License 2006.01.27 0 0 53
Vállaljuk lapostetők szigetelését, bádogos munkákat, tetőfedést, palatetők szigetelését. 06(30)255-6947
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 52

Bocsika, helyesen:

megjosólni - megjósolni

 

jővőt - jövőt

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 51

Hát igen, ez az a sajnálatos eset, amit nem szabad. Mármint úgy építkezni, hogy megkérdeztema  szomszédot, hogy van-e talajvíz. Főleg mert a jővőt nem tudod megjosólni. Azért mert éppen nincs, lehet 10 év múlva más viszonyok lesznek.

 

Bármilyen megoldást fogsz választani sokkal többe fog kerülni, mintha leszigetelted volna, és nem lenne gond. Utólag bárhogy is leszigeteni, eléggé macerás.

 

Attila

Előzmény: balogati (50)
balogati Creative Commons License 2006.01.14 0 0 50

Sziasztok!

 

Talajvíz elvezetésben szeretném kérni a segítségeteket. A 3 éve épült házam egy része alá van pincézve kb 50m2. Építkezés előtt érdeklődtünk a szomszédoknál, hogy volt-e a talajvízzel gondjuk. Mindenki azt mondta, hogy sosem. A szomszéd földbe vájt háború előtt készült pincéje is tök száraz volt. Ezért, úgy határoztunk, hogy nem szigeteljük a pincét. A pince alja a földfelszintől 1,6m-re van.

 

Idén, újévi ajándékként, a pincében 4-5cm víz jelent meg. Már 2 hete folyamatosan szivattúzzuk, de 7-8 órán belül ismét ott a 4-5cm víztömeg. A szomszéd telkeken a házunktól kb 10-10m-re van ásott kút. Az egyikbe sikerült bekukkantani. Kb 60cm-re a föld felszínétől volt a vízszint. A házigazda, még sosem tapasztalt ilyen magas víállást.

 

Szerintetek, a talajvíz szivárog be a pincénkben? Hogyan lehetve viszonylag egyszerűen megoldani a beszivárgást?

 

Egyesek azt tanácsolják, hogy a pince közelébe furassunk egy 3-4m-es kutat, amibe beszivárog a talajvíz és nem folyik be a pincébe. Ha magas lenne a vízállás, akkor egyszerűen kiszippantjuk a kutat. Szerintetek működik ez a megoldás?

bassfan Creative Commons License 2006.01.05 0 0 49
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Családi ház bővítés előtt állok. A bővítés során épülne egy kb 55 nm-es épület, alápincézve. Ennek a pincének a talajnedvesség elleni szigetelését kellene megoldani. A problémát az okozza, hogy az építendő pince és épület a telektahárra kerülne (szomszéd telken szintén itt áll egy épület, tűzfallal egymásnak támasztva) és egy másik oldalon szintén meglévő fal mellé kerülne, tehát a szigetelésvédő fal, feltöltés, stb elkészítéséhez szükséges bőséges körbeásás nem lehetséges.
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan szigetelési módszer, amellyel a szűkös helyen a szigetelés megfelelően megoldható, a pince alapterület jelentős csökkentése nélkül.
kelemensandor Creative Commons License 2005.11.02 0 0 48

Üdv!

Mindenkinek ajánlom vizesedési problémák kezelésére és megelőzésére a Vaporex habarcsadalékokat.

www.vaporex.hu

 

 

kentaura Creative Commons License 2005.10.15 0 0 47
mármint "pincetömbben"
Előzmény: kentaura (46)
kentaura Creative Commons License 2005.10.15 0 0 46
A drain csövezés vízszintes területen maximum az építés ideje alatt a pincetömbbe összegyűlő esővíz elvezetésére jó. Ha talajvized van egyrészt nincs olyan kapacitású szivattyú amivel a vízmennyiséget távol tudnád tartani az épület falaitól, másrészt ha mégis szivattyúzol, akkor kimoshatod a szomszédok alól a talajt, ha olyan a szemmegoszlása.
Előzmény: Zoom (44)
jarokelo Creative Commons License 2005.10.15 0 0 45
Bocs, de nem értem, minek egy vízszintes telken drénezni?
Előzmény: Zoom (44)
Zoom Creative Commons License 2005.10.15 0 0 44

Draincsövekhez lenne kérdésem:

A draincsőből kifolyó víz nem sáros, iszapos? Nem dugítja el a csatornát? Olvastam itt valaki oda vezeti be. Nekem is csak oda tudna folyni.

A dréncsőnek ugye csak akkor van értelme ha ki lehet folyatni valahova. Ha a csatorna nem jöhet szóba akkor hova? Egy a pince alapjától induló ciszternába? Ami egyszercsak megtelik sárral?

Szóval nem értem ezt az egész csövezés dolgot. Kivéve a meredek telkeket egy sík terepen nem értem hova lehetne elvezetni egy mélyen lévő pince alapjától a vizet. Van ahol a csatorna is magasabban van mint a pince alja...

petike23 Creative Commons License 2005.09.27 0 0 41

Akkor az egy másik Peti lesz. ;-)

 

Ha tudok segíteni (vegyészeti dolgokban), akkor számíthatsz rám. :)

 

Üdv: Peti

Előzmény: PaPus (39)
Krzysztof Creative Commons License 2005.09.25 0 0 40
Vgaby, amator1, mi az e-mail cimeitek (nem publikus). Tudnátok velem kapcsolatba lépni (mernok@gmx.at).
PaPus Creative Commons License 2005.09.25 0 0 39

Ezexerint akkor nem.

Ha a nevemre nem kattant be valqami, akkor valszeg én gondoltam rosszul.

Van ui egy barátom, aki szintén Peti, és érdekes volt, h egy rég nem látogatott fórumra eccerre tanátunk rá... :) Ő egyébként Jánoshidán él, és szintén az ép. ip.-ban dolgoz.

Azért ne haragudj a zaklatásért, és ha esetleg tudok valmikor, valamiben segíteni, szólj.

Honlapom: www.interporta.hu

Üdv Néked!

Előzmény: petike23 (38)
petike23 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 38
Nem tudom.. honnan ?
Előzmény: PaPus (37)
PaPus Creative Commons License 2005.09.19 0 0 37

petike23:

jó, hogy tépjük magunkat, de valszeg már nem teljesen aktuális a dolog, ha a feladás időpontját nézzük.

ööö, nem ismerjük migymást VALAHONNAN??? :)))

Előzmény: petike23 (36)
petike23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 36

Helló,

 

"A haz (melyet kb. 10 eve felujitottak) alapzata itt-ott puklis, belulrol a falat pedig azert nem lehet alaposabban megvizsgalni, mert lamberiazva van kb. 1 m magassagig."

 

Az nem véletlen.

Mindenképp le kell szedni a lambériát (több helyen), és megnézni, hogy mi van alatta.

 

Szerintem _mindenképp_ nézesd meg a házat szakemberrel.

Ha az alapzattal van gond, és vizesedik, meg lehet csináltatni, de több milliós nagyságrendbe is kerülhet.

 

"Ami meg gond, hogy az egyik konvektor mellett egy kisebb hangyacsalad is bekoltozott - gondolom ezt a szigetelessel egyutt egy kis irtas utan meg lehet szuntetni."

 

Cipermetrin, 50g/L, 50L/ampulla, 880 Ft bruttó.

EZ nem tétel, de a vizesedés az. :(

 

Üdv: Péter

Előzmény: pacal3 (34)
PaPus Creative Commons License 2005.09.19 0 0 35

Sajnos csak most tévedtem ide...

pacal3!

Létezik többféle anyag is az ilyen problémák végleges megoldására, sajnos azonban egyik sem túl olcsó, bááááár, ha arra gondolsz, hogy egyébként mennyi mindent kellene szétszedni-összerakni....

Nézz körül e HyPerTrade honlapján: www.hypertrade.hu , a hypertherm (HyPerTherm) nevű anyagot akár táblában, akár vakolatként is fel lehet hordani, és amellett, hogy hőszigetel, szárító hatása is van!

Talán még nem késő...

Üdv: PaPus - Nagy Zsolt Ákos

( www.interporta.hu )

Előzmény: pacal3 (34)
pacal3 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 34

Sziasztok!

 

Tanacsra lenne szuksegem. Eppen hazvasarlas elott allok, es van is egy szep, de sajnos vizes falu. (Nem vagyok nagy hozzaerto, csak akkor vettuk eszre, amikor egy ismerossel is megnezettem - persze o elsore kiszurta.)

A hazat cc. 1940es evekben epitettek, kb. 100 nm-es, es pestujhelyen van (allitolag ez egy mocsaras videk volt).

A haz (melyet kb. 10 eve felujitottak) alapzata itt-ott puklis, belulrol a falat pedig azert nem lehet alaposabban megvizsgalni, mert lamberiazva van kb. 1 m magassagig.

Ami meg gond, hogy az egyik konvektor mellett egy kisebb hangyacsalad is bekoltozott - gondolom ezt a szigetelessel egyutt egy kis irtas utan meg lehet szuntetni.

Szoval most jonne az alkudozas folyamata, de fogalmam sincs, hogy mennyiert lehet majd normalisan megcsinalni, hogy ne legyen belole kesobbiekben gondom.

A lakok eleg nyugisan turtek (turhettek) a dolgot, mivel mar 1x eve ott laknak, es nem igazan tettek ellene semmit.

 

Ha valaki igy lattatlanban tudna adni valami tol-ig arat, annak nagyon orulnek, es persze ha hozzaerto az illeto a megvetel utan szamitanek is ra.

 

Ja es persze viszonylag surgos lenne a hozzaszolasra a valasz. (Hogy addig mas meg ne vegye)

 

Előzmény: Vgaby (4)
Fanatico Creative Commons License 2004.08.23 0 0 33
Sziasztok! Remélem, tudtok tanácsot adni, hogyan kell beépíteni a Terra Plast nevű szigetelő lemezt, mert sehol nem találtam róla semmit. Hilfe!
amator1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 32

Nekem mondod. Az Emulbit maradandóan benne maradt a pólómban, sőt a kőművesek is dicsérték. (Az ő ruhájukon is ott maradt az a néhány folt.)

 

Amator

Előzmény: bambuszgyökér (31)
bambuszgyökér Creative Commons License 2004.08.12 0 0 31
Amator: Sima Pormex játszik, ilyen jó időben 3-4 óra alatt csontszárazra szárad. Egyébként száradási idő a doboza szerint 3-12h, gondolom a 3 óra nyáron, a 12 óra mondjuk októberi hidegben. Ma leszigeteltem egy kb 3m-es szakaszt, nagyon jó lett. :) Holnap jön a markoló, és besegít, kiás még 2 szakaszt. Senki nem ajánlotta, sőt, ellenjavallott kiásni az egész ház oldalát egyben...
amator1 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 30

Célszerű a fóliásat. (De nem kell levenni a fóliát!!).  A felrakás technikáját korábban írtam.

 

Pormex: melyik? (Van normál és rapid, ez valamilyen szinten flexibilis.) A Villas Emulbit és a Villas Pormex között az a fő különbség, hogy az egyik oldószeres hígítású (Pormex 12 óra alatt szárad, a rapid 3 óra alatt), az Emulbit pedig oldószermentes (vizes, száradási idő 2-3 óra).

 

Tájékoztatásul a lista árak:

Pormex 231 Ft/liter

Pormex rapid 264 Ft/liter

Pormex elasztic 524 Ft/liter

Villas Emulbit 173 Ft/liter

 

Amator

Előzmény: bambuszgyökér (29)
bambuszgyökér Creative Commons License 2004.08.11 0 0 29
Hi! No, alakulok. :) Az sk kiásásról lemondtam, sok idő lenne, plusz 80cm mélyen már csak a csákány játszik, homok, vagy mészkő van... Hiába vok 100kg-os állat, ezt nem bírom. :) Szal 3m-es darabokban kiássa egy bácsi kis Bobcat masinával, kb 25k kiásni a fennmaradó 16m-t, 2 részletben, 3m-es kihagyásokkal, plusz bérelnem kell 2 alkalomra döngölőt, ez 2x 5k. Sajna a komplett pincefal külső oldalát le kell vakolnom, nagyon hepehupás. Isostar-ban Pormex kellősítőre beszéltek rá, ők a szakik, elfogadtam a javaslatukat. Draincső alá lesz betontálca, szintén javallották, aztán a víz megy a csatornába. A cső köré 50cm magasságban megy a kavics, geotextíliával körbetekerve, majd vissza rá az agyag, döngölővel ledöngölve. Ami fura, hogy a drainlemezt Isostar szerint a büngyürkékkel befelé kell lerakni. Holnap kenem fel a kellősítőt két rétegben, rá az alapra is, utána Villas szigetelőlemez / vaze, 40kg egy tekercs.../, majd mellé betontálca. -Itt jön a kérdés, a lemez melyik oldala megy a falnak? Van egy matt, ezt melegítsem, vagy a fóliásat? Utóbbira tippelek... -Másik kérdésem, van-e értelme a tálca mellé tenni kavicsot? Mellette már úgysem a tálcába megy a lecsorgó víz... No, húzok 100-as idomokat venni. :)
figyuri1111 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 28
Sziasztok, -itt állok tanácstalanul, pince építés előtt…

Olvastam a hozzászólásokat, s úgy érzem van köztetek olyan aki segíteni tud.

Családi házam alapterülete 160 nm, részben alápincézett 120 nm. Készház technológiával készül, a kivitelező a pincére is adott árajánlatot (kb. 5 mill. + Áfa) melyet nem fogadtam el mondván, hogy helyi vállalkozó olcsóbban elkészíti. Ez valóban így is van, a fenti összegnél olcsóbb ajánlatot is kaptam, s mégse tudom mit válasszak, attól félek, hogy az olcsóbb ár mögött rosszabb minőség lapul. Nem tudom mennyire veszi komolyan egy helyi vállalkozó (aki számla, s szerződés nélkül dolgozik, így olcsóbb) a szigetelésre vonatkozó előírásokat, valamint a készház építő által támasztott követelményeket, méret, pontosság, stb.,

Ezért azt szeretném kérni mindenkitől aki szakember, vagy saját tapasztalattal rendelkezik írja le mi a reális ár egy hasonló méretű pince elkészítésére (akár Ft/nm is jó), esetleg ha valaki szakembert (megbízható) is tudna ajánlani külön megköszönöm…

 

Üdv.: figyuri

endrep Creative Commons License 2004.08.08 0 0 27
Kulé visszatöltéshez:
Nem az igazi, ugyanis az egy-szemcséjü kulénak túl nagy a szabad hézagtartalma és így a visszatöltéssel érintkezve egy idő után bemosódik, telitődik a hézagtartalom.
Ilyen jellegű felhasználásánál érdemes geotextíliával elhatárolni a visszatöltéstől, vagy folyamatos szemszerkezetű folyami kavicsot (töltősódert) alkalmazni helyette, esztétikai okokból a felső 20cm-et kulé feltöltéssel lehet kombinálni.
Hatékony megoldás a drain lemez + geotextília szivárgófal, a lemez nem túl drága és nem kell homokoskavicsot szállíttatni, talicskázni, szivárgási, kipárolgási tényező jobb mint hk. megoldásnál ...stb.
A cső alá kell készíteni egy szivárgó-párkányt (ezt gyakran nem építik meg, pedig érdemes, esetleg lehet geomembrán v. vastag agrofólia béleléssel helyettesíteni) , kb. 20 cm széles (100mm drain esetén), soványbeton párkány a szivárogtaási szinten (a cső. Erre kerül rá a drain cső (közvetlen) geotextíliával betekerve, hk-csal "beborítva".

Hajrá!
Előzmény: bambuszgyök2 (23)
amator1 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 26

Emlékeim szerint ez a hangyát a XX. században "tenyésztették" ki.

 

1. keresztül rágja magát az experten - expandált polie... valami

2. bitumen alapú kellősítővel öblíti az apró műanyagot

3. végül megeszi a téglát vagy a habarcsot, hogy ez a műanyagos lötty ne mozogjon a gyomrában.

 

Ha komolyan gondolod, akkor a hangyák az új építésű pincék falán is átrágják magukat. Sőt amelyik úszni tud az megpróbálkozik a La Mans csatorna alatti alagúttal is.

 

Szóval emiatt ne a agódj.

 

Amator

Előzmény: bambuszgyök2 (22)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.04 0 0 25

Üdv!

 

A kulékavicsnak csak egy baja van: az ára.

 

Olyan 3200 Ft/m3+áfa az ára. Ok az áfa elhagyható, de feltöltésnél sok kell belőle. Nálam mondjuk teljesen fel lesz töltve a draincsőtől a talaj felső szintjéig. Ezt hosszas beszélgetés előzte meg az építésszel, miért is érdemes teljesen feltölteni.

 

És nem utolsósorban lesz egy klassz "járdád" a ház körül.

 

Attila

Előzmény: Szellőke (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!