Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.28 0 1 8472

Szia!

Mi már másodjára megyünk a Lagunnal, teljesen rugalmasak és sosem volt panaszunk, bármit elintéznek még ott helyben is.

Lehet találkozunk a repülőn, mert mi is júli 21-én megyünk.

Előzmény: Paci90 (8471)
Paci90 Creative Commons License 2021.06.28 0 0 8471

Szia !

Kérlek majd írd, hogy minden oké volt e az utazás irodával kapcsolatban. :)

Melyik légitársasággal mentek ? Mi július 21.-én megyünk, de még mindig nincsen repülőjegyünk... 

Előzmény: Casady (8470)
Casady Creative Commons License 2021.06.28 -2 0 8470

Szia!

én 2 hónapja napi szinten ránézek 4 oldal időjárás jelentésére, és megnézem a webcamot is naponta többször. Korreláció a nullához közelít, de többen mondták hogy ne foglalkozzak seychelle-en az időjárással, úgyis változatos lesz minden nap. 

Mi La Digue-on Robert Agnes -vel megyünk Anse Marron túrára (keresd facebookon, messengeren válaszol) - köszönet Secinek.

Előző hozzászólónak üzenem, hogy mi Lagun-nal utazunk pénteken, egyelőre annyit tudok mondani, hogy nagyon rugalmasak segítőkészek és korrektek. Májusban indulás előtt 2 nappal lemondtunk az utat, most pótoljuk be. Reméljük minden rendben lesz :) 

Előzmény: Geryson (8469)
Geryson Creative Commons License 2021.06.28 0 0 8469

Sziasztok! Ránéztem az imént az e heti időjárásra és bár ne tettem volna. Erősen felhős, vagy zivatar vagy max. közepesen felhős. És ez a legjobb "érték". Rá kellett jönnöm, hogy a Webcam, amit eddig néztem az egy nagy kamu... :(

Barangolós, mászós túrákra foglaltatok vezetőt? Merre keressek ilyet? Google a barátom? :) 

Paci90 Creative Commons License 2021.06.26 -1 0 8468

Sziasztok! 
LagunTravel utazási irodával van valakinek tapasztalata? Megbízhatóak ? 
Előre is köszönöm ! 

Siemens113 Creative Commons License 2021.06.25 -2 0 8467

Itt megtalálható ebből a szempontból az Emir elég jó :) azt nem tudom hogy milyen spec ár van az Emir utasoknak de érdemes lehet utána kérdezni mert amúgy elég húzós 140-150 EUR körül van ahogy láttam / fő.

1. Utazás a Seychelles-szigetekről: Ha a Seychelles-szigetekről utazik, lehetséges, hogy COVID–19 PCR-tesztet kell végeztetnie magán és további dokumentumokat kell benyújtania indulás előtt. Utazás előtt, kérjük, tekintse meg a követelményeket.

COVID–19 tesztkövetelmények: Az utasoknak a célország előírásainak megfelelően kötelező megerősíteniük a COVID–19 PCR-tesztkövetelményeket, és az utasfelvétel során be kell mutatniuk a teszt eredményét. A COVID–19-PCR-tesztlétesítmények a turisták számára indulás előtt Mahe, Praslin és La Digue területén állnak rendelkezésre. Előfordulhat, hogy időpontra van szükség, mivel az egészségügyi központok különböző napokon és időpontokban végzik a vizsgálatokat (időpontot legalább 5-7 nappal korábban le kell foglalni). A tesztállomások helyszínei:

Mahé

• Központi/keleti: Music Stadium, English River – Tel.: +248-4388410/+248-2829340
    • Északi: Beau Vallon Health Center – Tel.: +248-4385001
    • Déli: Anse Royal Health Center – Tel.: +248-4388467
    • Nyugati: Anse Boileau Health Center – Tel.: +248-4355555
    • Euromedical Family Clinic (speciális ár az Emirates utasai számára) – Tel.: +248‑4324999
    • Seychelles Medical Private Tests (a hét minden napján, éjjel-nappal nyitva, speciális ár az Emirates utasai számára) – Tel.: +248 4366999
    Praslin-sziget

La Digue

Előzmény: Casady (8466)
Casady Creative Commons License 2021.06.25 0 0 8466

Sziasztok!

változott az dubai indulás hazafelé, 12 órát kell várnunk a csatlakozásra júli 13-án. Így viszont kimennénk a városba, de akkor kell PCR teszt hazafelé, mert az Emírségek kérik. Nem tudjátok mennyibe kerül a PCR teszt Seychellen? Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.25 -1 0 8465

Nem tudok segíteni, én a céges telefonomat használtam telefonálásra és hotspotnak, ahol nem volt wifi. De nem nagyon volt szükség egyikre sem, csakis az akkor még éppen kiskorú gyerekhez jelentkeztünk be, már amikor éppen felvette :-)

Előzmény: Geryson (8463)
moonwalkr Creative Commons License 2021.06.24 -1 1 8464

Nem tudom milyen szállások lesz, de ahol van wi-fi, onnan tudsz Viberen, Skype-on, Messengeren, mittudoménmin tudsz telefonálni a családdal ingyen

Előzmény: Geryson (8463)
Geryson Creative Commons License 2021.06.24 -1 0 8463

Sziasztok! Adatkártyá

Lekértem a Vodafone árait, hát 999 Ft / perc díjjal indított hívás és 230 Ft / perc díjjal fogadott hívás mellett nem fogok sokat csevegni a hazaiakkal :D

Adatkártyában továbbra is az Airtel és a Cable & Wireless cégek kártyáira tudok majd támaszkodni? Gondolom hasonlóan a reptéren tudom megvenni, ugye? Tapasztalatban tudtok esetleg segíteni? Köszönöm szépen!

Geryson Creative Commons License 2021.06.21 0 0 8462

Egy korábbi út elbukása után most azt mondom, hogy kipróbálom ezt a procedúrát, de tökéletesen megértelek Titeket is.

OFF: A 90-es, 2000-es években többször voltam az USA-ban, hát az a tortúra, ami ott volt a vízummal, az csúcs volt. A munkahellyel, céggel  kapcsolatban is nyilatkoznom kellett és ha volt hitelem, az volt a gond, ha nem volt, akkor meg az. Ennek ellenére mindig megkaptam. Szóval azért még igyekszem pozitív lenni... :D

Leszállás után átveszem a kocsit (persze csak akkor, hogy ha bejutunk) és már tegnap megbeszéltük a többiekkel, hogy a Big Dog Hot Dogsban tolunk egy chilis, sajtos, bacönös hot dogot. És utána befordulok az ágyba (a többiek meg a medencébe vagy az óceánba). Képtelen vagyok repülőn aludni sajnos.

Előzmény: Siemens113 (8461)
Siemens113 Creative Commons License 2021.06.21 -1 0 8461

Egy picit túlkomplikáltnak tűnik ez az egész most

Tökéletesen összefoglaltad, mi is ezért dobtuk az egészet többek között. Reméljük jövőre vagy valamikor a jövőben visszalátogathatunk de ez most annyira macerás főleg kisgyerekkel hogy inkább mi is közeli és problémamentesebb uticé felé megyünk. Viszont az élmény biztosan kárpótol majd ha már ott vagytok :)

Előzmény: Geryson (8460)
Geryson Creative Commons License 2021.06.21 -1 0 8460

Bocsánat, nem akarnék tapasztalt utazóknak ellent mondani, de én általában ezt olvastam a "nyárról": "Due to summer school holidays and monsoon season in some of our other favourite destinations like the Maldives and Thailand, this is a very popular time to visit the Seychelles. You should book well in advance of your trip."

Tényleg csak arra alapoztam, hogy az iskolai szünetek miatt (emiatt megyünk mi is most), elvileg csodálkozom, hogy 10 nappal az út előtt van még szabad hely. A COVID előtt Frankfurtba nem kaptam jóformán már általában helyet ennyi idővel az indulás előtt. Persze, ez csak túlzás, de ezt akartam vele csak kifejezni. :)

Igen-igen, tudom amúgy, hogy február-április vagy ilyesmi lenne az igazi high peak, de hát az sajnos a kisebbek miatt nekünk még nem opció.

Ez a mostani helyzet azért alaposan összekuszált mindent a világban. Pont most foglaltam le a PCR tesztidőpontot és azt beszéltük a Párommal, hogy ha ezek után elküldöm a regisztrációra az összes anyagot (PCR-eredmény, szállás-visszaigazolás, biztosítás, oltási papírok - ami csak magyarul van meg a papírkártyán), szóval ha visszadobnak, akkor törlök a francba mindent 5 perc alatt, káromkodom egy nagyot és elmegyünk autóval Olaszországba. :D Egy picit túlkomplikáltnak tűnik ez az egész most és ez az oltási dolog azért aggaszt valahol, mert konkrétan a hivatalos oldal néha azt írja, hogy "előny az oltás, de nem kötelező", de ha beszélsz velük chat-en, akkor ott 2x is leírta, hogy el kell küldenem.

Előzmény: Törölt nick (8459)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.21 0 0 8459

Seychelle-en a július nem annyira főszezon azért :-)

Előzmény: Geryson (8457)
Geryson Creative Commons License 2021.06.21 -1 0 8458

Megjött a visszaigazolás, tényleg ott van angolul minden (a legmagasabb, unlimited csomagot kértem, ami csupán 15e ft plusz volt). Bízom benne, hogy ez így rendben lesz és nagyon remélem, hogy nem is kell majd igénybe vennem...

Előzmény: Siemens113 (8456)
Geryson Creative Commons License 2021.06.21 -1 0 8457

Nekünk a Türkish egyenlőre csak perceket változtatott és remélem ez így is marad. Nagyon ritkán repül, azt hiszem heti 2 járata van csak. Nagyon rosszul esne a napokat érintő változtatása...

Ami igazából hihetetlen az az, hogy van még szabad jegy a járatokra! 10 nap múlva megyünk! :O És még az ár is tök jó! :O

(Klasszikus, 10-11 hónappal előre foglaló vagyok egyébként és megszoktam, hogy a high peak szezonok miatt hónapokkal előre full-fullon vannak már a gépek + az árak is az egekben a hasonló járatokra).

Előzmény: ZX71 (8454)
Siemens113 Creative Commons License 2021.06.19 0 0 8456

Szerintem jol dontottetek es azt hiszem ennel jobban ezt a biztositas temat nem lehetett volna korbe jarni ahogy megettuk :) (azt nem tudom a 24. Nyitassal valtozik e barmi egyebkent a kulugyes kategorizalasnal vagy az mit fog jelenteni) mi most elnapoltuk vegul az utazast de remeljuk ha kicsit kevesbe problemas minis vissza tudunk terni a paradicsomba :)))

Előzmény: Geryson (8453)
Siemens113 Creative Commons License 2021.06.19 -1 0 8455

Nem tudom mikor mentek de folyamatosan modositgatjak a menetrendet mostanaban erdemes nagyon figyelni. A problemat az okozza hogy eddig a stabil es nem torolt 3 jaratukra (hetfo szerda pentek) rakampanyoltak es behuztak hogy naponta jarnak. Ehhez kepest pl a heten is toroltek a legtobb alap 3 ra tevodo plusz napi jaratukat, mert nagyon hektikus a helyzet nagyon atmeneti idoszak van a korabbi 3 bol a napi kozlekedesbe. Remeljuk tobbet nem modositanak de ha mostansag mentek mindenkepp nagyon figyeljetek mert siman kivesznek itt ott jaratokat. 

Előzmény: ZX71 (8454)
ZX71 Creative Commons License 2021.06.19 0 0 8454

Hát lehet, hogy a Qatar a világ legjobb légitársasága, de lassan kezd nagyon telelenni velük a hócipőm. Értem persze, hogy a Covid eléggé felrúgta a dolgokat és optimalizálják az útvonalakat, de. A tavaly októberben foglalt jegyünk (idén július végén megyünk) visszaútja eddig négyszer változott. Néha csak órákat, de volt hogy 2 nap mínusz (hotelfoglalás újraszervezése).

De ami a legbosszantóbb, hogy a honlapjuk egy bughalom. Technikai okokból 6 ember jegyét összesen 3 foglalással intéztem (összesen 2 account alatt). Így ugye 3 email is jön, ha valami gebasz van, és 3 foglalást kell leokéznom. De ez az utóbbi 3 esetben nem megy a honlapon, vagyis a 3 foglalásból egyet sikerült jóváhagynom honlapon, a másik kettő bebugosodott és csak telefonos call centerrel lehetett helyretenni. Már kívülről tudom az összes foglalás lassan minden adatát, olyan sokszor kellett már megadnom.

A csúcs viszont ma volt, visszamentem megnézni h minden oké-e, de az egyik foglalásból egyszerűen eltűnt a visszajárat. Se szó se beszéd kivették, se reagálni nem lehetett se semmi, kész passz mintha sose lett volna.

Ismét telefon persze, csak kicsit volt több mint félóra, és visszavarázsolták valahogy (nem könnyen, mert közben többször is várakoztattak hosszabban).

Másnak is ilyen nyűgősek?

Geryson Creative Commons License 2021.06.15 -1 0 8453

Igen, ez egy igen faramuci (de sajnos valós) helyzet. Ami furcsa nekem ebben a szituban, hogy a karantént miért nem lehet 2 db negatív teszttel kiváltani? Nem úgy szokott lenni, hogy x nap, vagy 2 db negatív teszt?

Sajnos ezzel most így már nem számolok, ma megkötöm a Colonnade-t. Ha beütne a krach, akkor meg fizetem a plusz szállást. Ilyen hosszú szabin úgysem voltam még. Sajnos inkább tartok attól amúgy, hogy súlyos szövödményeim lesznek, mint a plusz pénztől. :(

Előzmény: Siemens113 (8450)
Siemens113 Creative Commons License 2021.06.14 -1 0 8452

Semmi ezt tényleg csak az analógia miatt hoztam ide illetve mert a karanténnak is vannak téritett és nem téritett fajtái mint kiderült. :) (de nem akarok vele megkeverni senkit) Lényeg a lényeg: a Colonnade a Covid 19-es karantén helyzetre úgy tünik müködik és ez remek hir :)

Előzmény: moonwalkr (8451)
moonwalkr Creative Commons License 2021.06.14 -2 0 8451

Már csak azt nem értem, hogy mi köze a Maldiv Hatóságoknak Seychelleshez:)

De a többi valószínűleg stimmel. Olyan nincs, hogy ha baj van, akkor Te abból jól jössz ki, sajnos...

Előzmény: Siemens113 (8450)
Siemens113 Creative Commons License 2021.06.14 -2 0 8450

Többször is átolvastam még ezt a részt és igazából tegnap esett le ez mire utalhat (tegnap átolvastam újra a Konzuli szolgálat Maldiv és Seychelles-re vonatkozó részét)

Igy foglalnám össze hátha esetleg valakinek segit még a tervezésben:

A - egyedül utazol -

• elkapod a COVID-ot és karantéba kerülsz: lefed a biztositó - OK

B - családdal utazol (3-4 X akárhány ember akivel együtt foglaltatok mindent)

• az egyik ember a foglaláson elkapja a COVID-ot és karanténba kerül - OK őt lefedi a biztositó
  • a hatóságok közeli hozzátartozóként téged is karanténba tesznek de egyébként NEM kaptad el a Covid-ot - ez az amit NEM fednek le, ilyenkor magadra maradsz a költségekkel.

(ezzel nem pontosan számoltam és ezért nem is volt teljesen világos elsőre de már kezdem jobban érteni) Itt a szöveg a konzuli szolgálat oldaláról (csak a logikája miatt másolom be nem OFFolni akarok)

Amennyiben valakit pozitívra tesztelnek, a Maldív Hatóságok kontaktkutatást végeznek, és letesztelik a közeli kontaktjaikat és hozzátartozóikat is. Függetlenül attól, hogy a közeli kontakt vagy hozzátartozó PCR teszt eredménye pozitív vagy negatív lesz, 14 napos karanténba kell vonulnia neki is, amit nem tölthet a pozitív eredménnyel rendelkező hozzátartozókkal, hanem külön szobában kerül elszállásolásra. A karantént csak akkor hagyhatja el, ha a 14. napon készített kötelező PCR tesztje negatív lesz. A karantén és a tesztek minden költsége a beutazó turistát terhelik. Fontos kiemelni, hogy a biztosító társaságok nem állják a karantén költségét, amennyiben a beutazó turista úgy kerül karanténba, hogy a hozzátartozójának a PCR tesztje lett pozitív, de az ő tesztje viszont negatív lett.

Előzmény: Geryson (8441)
Siemens113 Creative Commons License 2021.06.14 -2 0 8449

Köszi hogy megosztottad. sikerült is megkötnöd?  Azt esetleg megosztották veled hogy kötvény szerint mekkora összegig téritenek naponta karanténnal kapcsolatos szállást és repjegy módositást? vagy milyen szabályt/összeghatárokat esetleg total összeget alkalmaznak?

Én még 2 biztositóval vagyok levelezésben, Az Aegon sajnos kiesett (bár nagyon szimpatikus csomagjuk lett volna) nagyon egyszerűen leirták hogy karanténra semmit nem téritenek ebben az esetben.  Union szintén kiesett ők is teljesen világosan kikötötték hogy nem fedik le ezt a kört.

Előzmény: Geryson (8447)
Geryson Creative Commons License 2021.06.14 0 1 8448

Bocsánat, és még egy kiegészítés jött most: Megerősítjük, hogy a Seychelle-Szigetek a COVID-19 járvány miatt került az utazásra nem javasolt területek közé, így oda tud érvényes utasbiztosítást kötni.

Tehát a Colonnade köt!

Ellenben az Allianz most utasított el, ők nem kötnek és SZERINTEM az EUB sem, nem hívtam fel őket, de ahogy nézem ők oda nem kötnek, ami nem javasolt. És Seychelle nem javasolt.

Hátha segít ez másnak is.

Előzmény: Geryson (8447)
Geryson Creative Commons License 2021.06.14 0 1 8447

Megjött a válasz a Colonnade-től: Köszönjük szépen a türelmet! PCR pozitív teszttel igazolt SARS-CoV-2 fertőzöttség miatti karanténba kerülés esetén utasbiztosításaink a mindenkor érvényes utasbiztosítási szerződési feltételek szerint nyújtanak fedezetet: orvosi és kórházi ellátás költségei, többlet útiköltségek, külföldi tartózkodás meghosszabbítása baleset vagy betegség miatt, asszisztencia szolgálatunk segítsége.

Számomra ez így, úgy gondolom, hogy megfelelő. Ha elkapom, ott lesznek mögöttem. De remélem, hogy nem kapom el és remélem, hogy nem bukok bele a kisbetűs részbe. :)

Előzmény: Geryson (8446)
Geryson Creative Commons License 2021.06.11 -2 0 8446

Rákérdeztem, előre várom, hogy hogyan fognap kibújni a válasz alól :)

Kérdezek akkor egy olyat, hogy az egyéb biztosítóknál, amit néztél, kaptál esetleg ennél tutibb választ? 

Előzmény: Siemens113 (8445)
Siemens113 Creative Commons License 2021.06.11 0 0 8445

Nem feltétlenül legalábbis ahogy én értelmezem a biztositás szövegezését, nem. A biztositó szempontjából (még egyszer ez csak az én értelmezésem) a különbség tétel nem ott van hogy elkaptad e vagy nem, hanem ott hogy igényel e az állapotod egészségügyi ellátást vagy sem. A gyakorlatban ha tünetmentes vagy nem fogsz kórházi ellátást kapni, a hely hatóságok nem fognak befektetni,  'csak' karantént X napra amit megoldanak egy nem egészségügyi intézményben. ((ez egy oltott amúgy egészséges, nem extrém öreg embernél egyébként ez a leginkább előforduló lehetőség)) És ha 'csak' karantént kapsz akkor viszont nem esel bele abba a kategóriába ami kórházi ellátást igényel; igy viszont térités sem jár (mert hogy a karantént kizárták ebből a körből, térités ugyanis csak az egészségügyi ellátásra jár(na)) Ezért is kell jól megnézni szerintem mit vesz meg az ember mert rengeteg a kiskapu amit egyértelműnek gondolunk, egyáltalán nem az főleg ezekkel a biztositási kötvény szövegezésekkel.

Előzmény: Törölt nick (8444)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.11 -1 0 8444

A COVID-19 fertőzést ha kimutatják, akkor beteg vagy, akár van tüneted, akár nincs.

Előzmény: Geryson (8443)
Geryson Creative Commons License 2021.06.11 -2 0 8443

Hm, igen, erre nem is gondoltam. Igazából, hogy ha pozitív a tesztem, akkor nem Covid-fertőzésben vagyok és innentől fogva él a biztosítás? Vagy különbséget tesz a biztosító a tüntettel járó és a tünetmentes Covid-fertőzés között? :O Erre gyorsan rákérdezek.

Kérdeztem a biztosítótól tegnap, hogy ezt tudják-e biztosítani, angol nyelvű papíron is:

"All visitors must have a valid travel health insurance to cover potential COVID-19 related costs (isolation, quarantine, and treatment)."

Ezt válaszolták:

"A már megkötött biztosításhoz tudunk küldeni angol nyelvű fedezetigazolást, mely tartalmazza, hogy COVID-19 megbetegedés esetén is térítünk. Ezt az igényt az utasadmin@colonnade.hu mail címen szükséges jelezni a kötvényszámot mellékelve."

Előzmény: Siemens113 (8442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!