Bár Rogán szerepét kicsit alábecsüli, mert azért ne felejtsük el, hogy nem magától ment oda és pl. az ároktői házi őrizetből szökést követően a gombnyomósor simán megszavazta az ügyészi indítványra korlátlan időtartamú előzetest, amitől még Kim Jong Un is megnyalná mind a tíz ujját. De még lehet, hogy a lábujjait is.
Holott az elmúltháromésfélév államosított bűnügyi szakértői rendszerének köszönhetően nem lehetett lefolytatni a büntetőeljárást határidőn belül.
Azt nem fogják fel az istenbarmai, hogy innentől elég csak egy kicsit módosítani a korlátlan előzetesbe vágós bűncselekmények körén és könnyen ők maguk meg a klientúra is rohadhatnak előzetesben mondjuk hatalommal való visszaélés, befolyással üzérkedés, hűtlen kezelés, stb. alapos gyanúja miatt ha épp a politikai váltógazdaság úgy hozza és hasonló jog- és demokráciafelfogású, de ellenérdekelt fél kerül hatalomra.
A féket taposni kell, bírja az, szerintem a keskeny téligumi hamarabb megadja magát:) A Fiestában én is mindig gyorsan kanyarodtam, de igazán az mutatja meg a gyorshajtók egyeneshuszárságát, hogy a bogár a kb. 135-ös gumikon gyorsabb kanyarban. Pedig az minden, de nem versenyautó. És sok dízeles cégautós versenyzőt még a W353-mal is sikerült megtolni, extrahitvány gumikon, és a jól ismert NDK futóművel...
A Merci is kapott rendesen a spanyol szerpentineken, sajnos téligumin kellett jönni, mert Szlovéniába már kötelező volt, de mondjuk Dél-Franciaországban is mentünk minuszokban. Itt nem sok hasznát veszem, talán ha 2000 méter felett esik egy kis hó,, és felmegyek szolidaritásból, együtt érezni veletek. :)))
"A folyamatos mosdatása, a teljesen átlátszó hazugságok, "utólagos emlékek", a szakértők és a vádlott viselkedése pedig tipikusan a "nekünk semmi nem drága" mentalitást idézi fel."
Jaj már, el akarja kerülni a börtönt. Úgy védekezik ahogy csak lehet. Ne fogjuk ezt már a pénzére. A zsebes is így csinálja, vagy a bolti szarka.
"Az olyan szálak sem tiszták, hogy pl. a fő "védő" szakértő hogyan lehet gazdasági kapcsolatban a bíróval, miközben minden megnyilvánulásával, a lehető leglehetetlenebb indokok felhozásával is egyértelműen csak és kizárólag a védelmet képviseli, a tárgyilagosság érezhető hiányával."
És ennek mi köze a házi őrizet megszüntetéséhez? Az érezhető hiány, meg olyan, hogy a sajtón keresztül ezt érzed, mert a teremben nem voltál bent ugye, meg a papoírokat sem olvastad. Ebből nem indulnék ki.
Erre mondtam, hogy pont nem számít a befolyásolásnál, hogy kint vagy bent van. Ezt amúgy sem ő maga csinálná. Max szökés maradt meg. De azért nem egy tömeggyilkos, ha elszökne sem attól kellene félni, hogy kivégez még pár embert.
Meg persze, pont nem tudunk róla semmit. Minden csak teória, meg a sajtó tálalása. Eddig annyi biztos, hogy meghaltak a kis kocsi utasai. A többi találgatás.
Ennyire nem volt egyszerű "állítólag" ott rendőrék is hunyók voltak, ami kiderült volna, ha jobban megkapargatják a felszínt, így inkább "megegyeztek".
Nem a szlovákság és a milliomosság a bűne. Belekeveredett egy helyzetbe, amit sokan napi-heti rendszerességgel átélnek és ebben nem az "X5" (+ egyéb nagyautó) tulajok jellemzően a jófiúk. Innen már van egy alaphelyzet, amire az emberek reagálnak.
A folyamatos mosdatása, a teljesen átlátszó hazugságok, "utólagos emlékek", a szakértők és a vádlott viselkedése pedig tipikusan a "nekünk semmi nem drága" mentalitást idézi fel.
Az olyan szálak sem tiszták, hogy pl. a fő "védő" szakértő hogyan lehet gazdasági kapcsolatban a bíróval, miközben minden megnyilvánulásával, a lehető leglehetetlenebb indokok felhozásával is egyértelműen csak és kizárólag a védelmet képviseli, a tárgyilagosság érezhető hiányával.
Ennyi a "benyomásom" az esetről.
Az hogy szlovák (de lehetne ír/svéd/kanadai is, szökött meg ugye ír is) és a család és a saját anyagi helyzete pedig igenis megkönnyíti számára a szökést/távolmaradást és a befolyásolást. Bár tény, hogy ez utóbbihoz ő nem igazán kell, a család intézi helyette.
Persze ez is csak jog, abban meg ugye mindent lehet, amit az nem tilt, az igazsághoz nincs köze és nem is célja, hogy kiderüljön. Szóval az én verziómnak pont annyi köze van a valósághoz, mint az övének meg az áldozatok családtagjainak, mindegyik ugyanúgy minősíthető.
Annyi csak a különbség, hogy én a sajátom és nem a többiek verziója alapján ítélem meg a helyzetet, nem vagyok olyan tökéletes, hogy máshogy tegyek. :)
Ezektől a nagy dögöktől azért fosnak, eleve a feltételezett kopasz paraszt miatt, aki benne ül, plusz fejmagasságban világít. Múltkor állt mellettem egy X6 a lámpánál, a kilincs volt a fejem mellett.
Azért Előd se volt népszerű gyerek soha. Tenyérbemászó kis köcsög volt mindig is.
Nem volt a gyűlölt szlovák és milliomos, és nem tartottunk itt mint most, hogy dübörög a populizmus. Ennyi elég volt, de ő meg szerintem túl enyhét kapott.
Félre érted, látnak, de attól még kijön majd fékezel. Nem az van, hogy nem vesznek észre, hanem leszarják, hogy jössz.
Simán lehet, valóban sok a kivágós hülye, de éjszaka azért ehhez nagyon vaknak kell lenni, ha jön az X5 a xenonágyúkkal a belsőben... és persze a vodka-gyógyszer kombó sem nagyon segít a reakcióidőnek. Hogy a bekokózott Előd hogy úszta ezt meg anno, nem tudom. Talán nem tudták kimutatni, csak a folklórban volt "közismert".
Csa az a kérdés, az ego hol jön be a jogba? Hacsak nem úgy, hogy szar egoja van ezért az embrek utálják a polulista politikus meg szavazat szerzésre használva utasítja a bíróságot. Persze ez csak fikció, mert ilyen itthon nem lehet.
Fiesta izda, kicseréltem a hátsó csillapítókat (bal oldal úgy folyt, hogy már a gátló alja is olajos volt :) ), most az eddigi durva kanyarodásnál is jobban vesz be szinte bármit, bármennyivel. :)
kár hogy ezt a dinamikát se a motorja, se a féke nem közelíti meg. :)
Ja, a maffia jellegű társaság nem befolyásolja a tanukat, meg nem akarnak szökni, bezzeg az X5-ös vezetője. Valahol mókás ez, csak röhögni nem tudok rajta.
Nem, de ha nem lenne gazdag, akkor kb. Császár Előd szintje. Aki megúszta felfüggesztett büntetéssel. De az egybites hordának kell a cirkusz. Teljesen igaza van euronak szerintem.
Nem, ez nem azt jelenti, hogy engedjék ki azt csá. Mert a topkin is előszeretettel megy a fekete -fehér gondolkodás.
És én nagyon nem vetném el annak a lehetőségét, hogy kivágott az áldozat hátra nézés nélkül. Ezt mondatja velem a minden napi tapasztalatom.
Az a bajom ezzel az üggyel, hogy ez a csaj nem bűnöző. Marhaságot csinált, tragédia lett belőle. A legfőbb bűne, hogy gazdag. Emiatt szopatja a sajtó és a politika. Mert ez kell nekünk, egysejtűeknek. Az autóm tolvaja meg sose lesz meg.
Hát ja, nagyon számít, mivel jár az ember. Az Octavia/Mondeo/C5 nagyjából semleges, piros Mazda 6, 3008 csereautó, Punto áldozattípus. Kijönnek elé, seggébe jönnek, stb. A BMW meg a cápa. :)) Pedig én mindegyikkel idős hölgy style megyek.
A seggbemenés a németeknél súlyos szabálysértés, nyilván nem véletlenül. Indulatok az egekben, féktáv nulla, valami történik előrébb és csatt.
Ja és tényleg szép, mikor az M0-M3 ráhajtó kanyarjában a kis szutyoktól (akak Fabia) a nagy nyomukós BMW kap 3-4 autónyit. Egy ilyan puha futóműves, virsli gumit kis szartól. És mindezt csak azért, hogy nekem ne kelljen gyorsítanom utána, mert azt nem lehet a 3 hengeres szörnyeteggel.:)
A Kis Piros Villámnak majdnem mindenki belejön a seggébe, ha a belső sávban vagyok és emgyek a sorral. Ott mindenki úgy érzi, hogy erősebb. Igen a sok fizetés kiegészítésnek kapott céges dízel fostalicska. Érdekes módon az RS-nél ezek nem erősködnek. Pedig sebesség ugyanaz, sor ugyan az stb... Úgy hogy engem már egyáltalán nem izgat, mindenhez hozzá lehet szokni.