Keresés

Részletes keresés

Ajtony094 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2993

Szia!

 

Nem. Ha az ember kipróbál valamit, igyekszik figyelni arra, hogy ne csapja be saját magát: nem is bírtam volna egy irányba szuszogni tíz percig.:-)))

Próbáld megforgatni a vizet úgy, hogy fújod. Akkor látni fogod, hogy a szuszogáshoz merev fejtartás kell társuljon, hogy hatása legyen.

Fogd fel játékként, hiszen az is!

Semmi se múlik azon, hogy sikerül-e.

Előzmény: Törölt nick (2992)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2992
"kipróbáltam, működött"

Neked is volt rajta (szuszogásvédő) üveglap?
Előzmény: Ajtony094 (2991)
Ajtony094 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2991

Szia!

 

A víz tömege, ami a tányérban van, több energiát igényel, mint a "kerék". Valamikor, a '90-es évek elején kipróbáltam, működött.

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2990
"tíz perc után"

Ilyen sokáig kell csinálni? Megpróbálom.
Előzmény: Ajtony094 (2987)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2989
Szerintem te félreértesz engem. Nem akarok én cáfolni vagy bizonyítani nyilvánosan semmit. Magamat szeretném meggyőzni. Ehhez ketesek olcsó módszert, mert nem dúskálok az anyagiakban.
Előzmény: Ajtony094 (2986)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2988
"Azt hiszem, Egelyék szerint a segítség autentikus módja, hogy Te is akarod a mozgást. Szóval úgy segíthetsz, ha akarsz:)"

Ezaz, én akarom, de nem sikerül. Mi a véleményed, a kerékkel sikerülne?
Előzmény: Nautilus_ (2985)
Ajtony094 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2987

Szia!

 

Az eredeti kísérlet (a tányéros) paprikaporral zajlott, így kevésbé volt érzékeny a szuszogásra. Lapostányérba kell vizet tenni, nem túl sokat, és rászórni a paprikaport. Nagyon lassan indul meg, hiszen a víz tömegéhez azért kell "energia". A tányéros kísérletnél a kéz hője kevés szerepet játszhat, hiszen a karima miatt szinte kizárható a melegedő levegő felhajtóereje miatti turbulencia hatása a vízre.

A kísérlet sikerének alapfeltétele, hogy te is akard a sikeredet, ahogy Nautilus már említette. Ha igazán szeretnéd, forogni (elmozdulni) fog a víz, kb. tíz perc után.

 

Még nem írtam: Nem ismerem Egelyt, mintegy tíz éve láttam az említett (Domjános) előadáson. Nincsenek meg a könyvei, de már olvastam belőlük részleteket (kölcsön). Nem hiszem, hogy átütő sikereket érnének el az alternatív energiaforrások keresésével, de remélem nem lesz igazam.:-))) Az viszont elismerésre méltó, hogy rengeteg pénzt, energiát fektettek a kutatásaikba. Az ilyen megszállottak támogatást érdemelnének, nem gáncsoskodást. A kutatásaik csak azért nem sikerülhetnek (szerintem), mert nincs megfelelő anyagi forrás a kísérleteikhez.

Ha belegondolsz: A neten minden infót be tudsz szerezni, mi kell egy modellvasúthoz. Ha nincs pénzed anyagokra, és szerszámokra, sikerülhet-e? Pedig tudod, hogyan működik.

Előzmény: Törölt nick (2983)
Ajtony094 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2986

Szia!

 

Nem szeretnék bizonyítási kísérletekkel foglalkozni. Ha valakinek nagyon fontos akár a pro, akár a kontra vélemény bizonyítása, fogjon hozzá.

A tapasztalataim szerint működik a kerék, viszont nem zárom ki a hőhatást. Elfogadhatónak tartom, hogy a mozgás akár a 100%-osan a kéz hőhatásának következménye. Ha ezt elfogadom, akkor viszont az Egely kerék cáfolatának elfogadásával igazolom az előző beírásomban hosszan taglalt "parajelenségnek" tartott távgyógyítást. Ha valamiről véleményt mond az ember, vigyáznia kell az éppen másik jelenségről kifejtett cáfolatával, mert a logika a szigorú.

"A hiszem, ha látom" című mondattal pedig csak annyi a gond, hogy az emberi érzékszervek (ebben az esetben szem, és fül) mindössze talán 5%-át képesek érzékelni az elektromágneses hullámoknak.

A fontosabb E.M.hullámok méréséhez természetesen fejlesztettek műszereket, igy igen nagy tartományokat tudunk érzékelni, sok esetben a hullám frekvenciáját, és nagyságát is tudatják velünk eszközeink. Az ismeretlen felkutatásában élen jár a haditechnika, többnyire az eszközök második, harmadik generációi kerülnek civil használatba. Ezt mindenki tudhatja, de az már kevésbé közismert, hogy csak a stratégiai felhasználásra alkalmas dolgokat kutatják. Ha majd háborút, vagy fegyverkezési versenyt lehet nyerni vele, "átnézik" Egely kerekét is.

Én kíváncsi vagyok, így ha időm, és pénzem engedi, elmegyek egy-egy bemutatóra. Láttam Kirlián eljárással rögzített auraképet, és láttam, hogy a félbetépett falevél aurája percekig megegyezik az ép levélével, és csak kb. tíz perc után veszi fel az új formáját. A Kirlián házaspár is csak eljutott az eljárás használatáig, de nem tudják definiálni a mai napig, mit tettek láthatóvá, vagy mit is takar az aura fogalma. Ettől viszont létezik!

Láttam olyan bemutatót, ahol az egyik erőművészünk mellkasára feltett egy "parafenomén", egy ötven kilós tárcsát (súlyzóról lett levéve). A fickóra feltapadt a tárcsa. Mellette álltam (1m), nem sikerült felfedeznem semmilyen trükköt. Otthon próbáltam 7,5 kilós tárcsával, de még mézzel bekenve se ragadt rám.

A kedves szkeptikusoknak komoly feladat lenne leleplezni a csalást.:-)))

Még mielőtt a "hiszem, ha látom" elkezdődik: saját VHS felvételem van a "produkcióról", eredeti kazettán.

Azért ez is valamilyen energia kellett legyen, bár még nem "hisszük", mert nem tudjuk milyen energia, és az MTA még nem tudja mérni.   

Előzmény: Törölt nick (2980)
Nautilus_ Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2985
Remélem, nem sértődtél meg. Azt hiszem, Egelyék szerint a segítség autentikus módja, hogy Te is akarod a mozgást. Szóval úgy segíthetsz, ha akarsz:)
Előzmény: Nautilus_ (2984)
Nautilus_ Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2984
kiabáld, hogy hajrá! hangosan.
Előzmény: Törölt nick (2983)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2983
Ezt már próbáltam, de mindig rászuszogtam. Ezért egy üveglapot tettem a pohárra. Akkor viszont meg sem mozdult. Én ezt nem bánom. Inkább a másik ember serkentése érdekel jobban. Van valami egyszerű mód, amivel meggyőzhetem magam? A környezetemben senkinek sem sikerül az üveglap alatti forgatás. Ezért az én ösztönző ráhatásom is reménytelennek látszik.
Előzmény: Nautilus_ (2981)
Nautilus_ Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2982
forogni kezdenek, persze nem önmaguk, hanem a tál középpontja körül.
Előzmény: Nautilus_ (2981)
Nautilus_ Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2981
Egely egyik könyvében javasolja a következő kísérletet: egy tálban nyugalomban levő vízbe szórjunk papírdarabkákat, és próbáljuk meg azokat forgatni. (nekem nem működött) Szerinte a leghatékonyabb, ha az egyik kezünket merőlegesen, a másikat egyenesen tartjuk a tál mellett, valahogy így: |O-- . A papírdarabkák forogni kezdenek.
Előzmény: Törölt nick (2980)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2980
"Megfigyeltük még azt is, hogy az éppen "forgató" segítségére tudunk lenni távolabbról (3-4 m)."

Nagyon érdekes megfigyelés. Engem ez nagyon érdekel. Miféle más módja lehet még, aminek valóságos voltáról magam is meg tudnék győződni (drága berendezés, E-kerék nélkül).
Előzmény: Ajtony094 (2979)
Ajtony094 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2979

Szia Gábor!

 

Érdeklődéssel olvastam végig az általad indított Egely-sagat. Még a kerék elkészülte idején találkoztam a "berendezéssel". Akkor még csak a mágneses felfüggesztésű modell volt kész, az akusztikus jelző még "deszka" modellként működött. Érdekes jelenséget produkált vele Egely, és az őt vendégül látó Dr. Domján László. A havi rendszeres "agykontrollos találkozón" volt vendég Egely, és a végén közös akarattal forgatta a mintegy nyolcszáz fő a kereket, hol jobbra, hol balra. A kerék közelében nem volt senki (kb.10-12 m). A "kísérlet", vagy bemutató jól sikerült. Természetesen a feltaláló is profitált belőle, hiszen az első figyelemfelkeltés ez volt. Sokan iratkoztak fel a gyártás első darabjaira, előre befizetve a vételár egy részét. Én csak később vettem, egy akciós vásár idején (Elixír). Az akkori ár egy közepes társasjáték árának felelt meg, játéknak is tartottam, hiszen maga Egely is azon a véleményen volt: ez valamit mér, de még nem tudom én sem, mit?

Talán ezért lett a neve "vitalitásmérő", mert a fogalom se tiszta, nem definiálta senki a paramétereit. A vásárlás után, mint minden újdonság, állandóan kézben volt. Különböző kísérleteket végeztünk vele. Nekem igaz lassabban, de a "sajt-búra" alatt is működött (egy plexiből készült félgömb). Megfigyelhető volt még az is, hogy az ember gondolatai erősen befolyásolták a forgás sebességét, és rövid gyakorlással lehetségessé vált az irányváltás. Megfigyeltük még azt is, hogy az éppen "forgató" segítségére tudunk lenni távolabbról (3-4 m).

Természetesen ez nem zárja ki az elméleted (részbeni) igazát, sőt akár a te felismerésed teheti igazán hasznossá, és bizonyos dolgokat igazolóvá.

Ha igaz amit állítasz, az ember saját gondolatai tudatosan befolyásolhatják testünk minden porcikájának működését, és akár hőmérsékletét is!

Folytatva a gondolatmenetedet:

Ha a saját gondolataink ennyire tudják befolyásolni a szervezetünkben zajló "kémiai" folyamatokat, akkor:

Igaz lehet a távolról történő (Gyurcsoki) gyógyítás, hiszen a "mester" csak saját elménk képességeire épít akkor, amikor felszólít a beteg testrészben "várható" melegedésre. Ezzel a saját öngyógyító-képesség felélesztését teszi meg.

Ugyanígy működhet (sztem működik is) az "agykontroll", hiszen a saját akaratunkat tanítjuk uralkodni a testünkön.(mellesleg hiteles ember nem is állított ennél többet)

Ennek alapján, ha végiggondolják a topic olvasói, tulajdonképpen egy energia-irányítási képességet mér Egely kereke, amit nevezhetünk akárminek. Akár az is lehet a neve: vitalitás.

A helyedben figyelnék arra, hogy ugyanezen az elven működhet ennek a fordított hatása is. Dobd sutba a negatív gondolataidat, és gondolkozz el azon, lehet-e életcél valakinek a megalázása, tönkretétele, hiteltelenítése.

Tisztelve a "szkeptikusok" véleményét, kissé hiteltelenné válik az örökös cáfolási kényszer, ezzel a valóban "sarlatánok" malmára hajtva a vizet.

Sommázva a véleményemet: Eddig csak te állítottál valamit erről a kerékről, azt elfogadva el kell ismerni más, úgynevezett "csodák" létezését.

 

Remélem új gondolatokat ébresztek a topic olvasóiban.

Előzmény: Iván Gábor (2978)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.26 0 1 2978
Ide is beírom:

1999-ben írtam:

"A saját és ismerőseim kísérleteire támaszkodva, a tényeket tisztelve, sajnos ki kell jelentenem, hogy Egely György évtizedet meghaladó munkája a készülék létrehozására tévútnak látszik jelenleg. Az eddigi tények azt bizonyítják, hogy a vitalitásmérő nem más, mint egy különleges hőmérő, amely az egyén tenyerén lévő hő különbségek és a környezet hő különbségei miatt forgómozgásba jött levegő áramlásának a sebességét és irányát méri. "

Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.25 0 1 2977
"Ha csak az emberi kezet és a kereket vesszük egy rendszerbe, és az emberi test többi részét kizárjuk, akkor azt kapjuk, hogy minél betegebb, stresszesebb valaki, akkor alakulnak ki a kezén nagyobb hőkülönbségek és az által lesz nagyobb légmozgás, és az által forog a kerék jobban."



Tehát zárd ki a kéz és a keréken kivüli légmozgás lehetőségét és az emberi testet, mint egy fütőtestet. Például lukon dugja valaki át a kezét és huzatmentes helyre, ahol próbálja megforgatni a kereket.



Ennyire egyszerű.
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.23 0 1 2976

 

Hát igen. Eléggé sokáig kutattam a parajelenségeket és tönnyire csak csalásokkal, vagy naiv önbecsapásokkal találkoztam.

 

 

Előzmény: Diótörő (2975)
Diótörő Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2975
A kanálhajlításhoz szükséges kelléket nem tudom itthon lehet-e kapni. De egy egyszerű emlékező fémből készült szerkentyűről van szó,amit kivesznek a hűtőszekrényből és szobamelegen felveszi az eredeti formáját, ami ezek szerint a meghajlított álapota.Nem lehet olcsó, de lehet hogy kapható itthon is.Aztán jót röhögtem azon a magyar származásu para-imitátor hapsin,most nem jut eszembe a neve.Bekototte a szemét és megmondta, hogy a másik mit rajzol le a papírra.Namármost,ilyen szituációban az emberek nagy része egy szivet rajzol, de azért lehet hallani, hogy a ceruza hogyan serceg és abból is lehet következtetni az ábrára.
Hogy mennyi a tudományos a beírásaimban? Miért van,akiében van ilyesmi? Ez a topic nem erről szól, hanem a véleményünkről az üggyel kapcsolatban.
Én szeretek a földön állva járni és nem a fellegekben,ezért szeretem az objektív magyarázatokat.
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.17 0 1 2974

 

 

Nagy kamugép lett Egelyből, pedig többre is vihette volna, ha hiteles marad.

 

 

Előzmény: NevemTeve (2972)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2973

 

Egyelőre nem ütötted meg a vitapartner szintet.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2971)
NevemTeve Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2972
Egyszer a híradóban is jött egy ketyerével pár éve és egy gabonakörre azt mondta -miután bemérte - hogy itt bizony ufok szálltak le.

Én is láttam, azt mondta, azért biztos hogy UFO-k, voltak, mert ő kimérte, hogy a környéken megnőtt az elemkoncentráció – okos riporter nem merte megkérdezni, hogy ez vajon jelent-e valamit. Esetleg talált egy "Varta" feliratú hengert...
Előzmény: Diótörő (2966)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2971
Sajnálatosnak tartom, hogy nem gondolkozol el azon amit a vitapartnered ír. Csak folyton a magadét hajtogatod helyette. Mivel ara meg már többször válaszoltam, és mivel unalmas, hogy nem veszed azt figyelembe, nincs már több mondanivalóm neked.
Előzmény: Iván Gábor (2970)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2970

 

Szívesen megyek a forgatócsoporttal kanálhajlításhoz is.

 

Beböffenteni mindent lehet ide, hiszen a papír és az elekronus karakterek is minden hazugságot elbírnak.

 

MUTASD MEG!!!

 

 

Hol és mikor tudjuk ezt megnézni?

 

 

Előzmény: Törölt nick (2968)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2969
Szerintem amiket te ide beírsz, annak nem sok köze van a tudományhoz. Emiatt nincs véleményem, nincs hozzáfűznivalóm.
Előzmény: Diótörő (2966)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2968
"Hát, aki hinni akar, azt valóban semmi nem érdekli:-)"

Miről beszélsz ember. Én kételkedő típus vagyok. A kanálhajlítás azonban családban, baráti körben is megy. Gondolod, hogyha hiszek a saját szememnek, már hívő vagyok? Én azt gondolom, neked erős megrászkódtatás lenne, ha a közvetlen ismerettségedben látnál ilyesmit. Sőt, megkockáztatom, hogy lehet neked is menne a kanálhajlítás. Hülyeségnek tartod, nem hiszel benne, ezért meg sem próbálod. Mi lenne ha puszta tudományos kísérletképpen erősen koncentrálnál, hittel próbálkozva megpróbálnád és sikerülne? Idegösszeroppenást kapnál, vagy mi? El sem tudom képzelni. Szerintem nagy baj az, ha valaki olyan dobozt nyitogat aminek a tartalmára nincs felkészülve szellemileg.

Megteheted, hogy elgondolkozol ezen, de én inkább arra számítok, hogy valami ideges kirohanással reagálsz majd. Ne tedd. Nem ezért írtam neked.
Előzmény: Iván Gábor (2964)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2967

 

 

Bizony-bizony.

 

A hülyékből való jól megélést és meggazdagodást nem csak a vallások ismerték fel.

 

 

Előzmény: Diótörő (2966)
Diótörő Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2966
Nézd meg a Danikent,milyen házban él.Láttam egy magazinban, a Zenit tv-n sokat szereplő főtáltos milyen palotát hozott ösze magának,miközben szellemeket jósol a studióból.Pár éve még nem foglalkozott ilyesmivel,csak vízerekkel.De most kibővítette,jósol hitszintet és pár év múlva adás közben fogja megmondani a gyomrod telítettségi szintjét,meg még ki tudja mi a francot.De igaza van, amíg vannak balfácánok, akik ezt elhiszik, addig csinálni kell.Ti. sokkal fárasztóbb a csontkovácsolást csinálni,mert azt egész nap gyűrni, az nem kis fizikai munka.Ez kényelmesebb sokkal.Most hogy az Egely miből él, azt nem tudom, de a könyveiből is ezek szerint ki tud jönni,meg előadások stb.És mivel ebben a kicsi országban is mindig akadnak majd emberek, akik hisznek neki,ez nem is fog megváltozni.
Egyszer a híradóban is jött egy ketyerével pár éve és egy gabonakörre azt mondta -miután bemérte - hogy itt bizony ufok szálltak le.Aztán fiatalok pár nap múlva elmondták, hogy ők csinálták, de a nagymester akkor már nem nyilatkozott.
Előzmény: Törölt nick (2963)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2965

 

Van valamiféle ilyesmi lista, meg az ellenkezőjére is.

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ateista_gondolkod%C3%B3k

 

 

Előzmény: Törölt nick (2963)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2964

 

Hát, aki hinni akar, azt valóban semmi nem érdekli:-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (2962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!