Személyesen sajnos nem volt még szerencsénk találkozni, és könnyen alkothatok én is elhamarkodott véleményt, ezt elismerem. (pontosabban Soci-val elvileg kellett találkoznunk, kizárt hogy nem...még kb "gyerekkorunkban".. nem volt akkoriban a scene túl nagy, már eléggé összefolynak azok az idők az emlékeimben)
Talán majd egyszer megbeszéljük egy sör mellett ezeket.. ;)
Füvesi sosem volt fejlesztő szemléletű hardveres, (+igazán szoftver gurunak sem nevezném), gondolom elfogyott a lendület a projekt mögül, történt már ilyen, végül pl a newcomer is erre a sorsra jutott.
Soci mint szoftver-szuperguru maga részét 101%-ra hozta, működő scpu emulátort írt, kb ez volt az utolsó érdemi release amikor hallatott magáról.
Nem tudom, hogy teljesen elfordult-e a retro-tól, de végülis már élő legenda így is.
Én meg írtam két régi címedre is, amit pont előtúrtam, gondolom fake címek, az egyik tuti nem él, a másikat meg gondolom rég nem nézed, pl. elfelejtetted.
(aga6***gmail.com pl)
Utolsó esélyed kb..:, comservice@gmail.hu ide nyomassad a szöveget, aztán meglátom. Többieket mostmár kíméljük meg ettől.
1996 óta rengeteg ideje volt a sok fejlesztőnek, hogy lemásolja a SCPU-t, de senkinek nem sikerült, pedig 2011-ben Füvesi is megpróbálta, hosszan leveleztem vele, akkor éppen Belgiumban volt kint dolgozni 2 évig 2010-12-ig. Azt írta ott sok ideje lesz a SCPU utánzat fejlesztésére, de 2012-ig nem lett eredmény, és azóta sincs. Pedig 40 MHz-et is említett.
Tényleg nem értem hogy miért nem csinált még senki valamilyen CPU gyorsítót C64-re, mégha nem is lenne teljesen kompatibilis a rendes SCPU-val. Már egy 20 MHz körüli 65C816 + 1-4 MB RAM is jó lenne, aztán majd továbbfejlesztik, pl. az IDE64 funkcióival, CF, SD kártya kezelés, stb.. A500-ra 1 halom új kártyát fejlesztettek, és még most is fejlesztenek, C64-re is megérné. A TC64 nem számít, mert nem éri el a SCPU tényleges sebességét, és még sok kis bug is van benne, pl. a 16 MB-os 1764-féle REU nem pontos időzítésű, az 512 KB-os 1750-re írt demók nem jól futnak vele, valódi 1750-et kellett vennem, hogy kipróbáljam a demókat. 1541U-m már nincs. Persze az, hogy nem készült SCPU klón kártya, most nekem jó, mert szépen felmentek a SCPU árak, de 20 éves hardver, jó lenne valami új kártyát használni, aminél pótolható a CPLD tartalom. Addig marad a TC64.
Nem látom hogy kijött volna a kész SCPU-val, stb.-vel működő végleges Newcomer. 2012 óta nincs új infó. http://www.newcomer.hu/index.html Honnan lehet letölteni? Ezt régen ki akarom próbálni SCPU-val. IDE64+SCPU-val lenne jó, de nincs már IDE64-em, TC64 mellett minek?
Nem nagy terv a 64 KB-os VDC-t grafikához használni, mert ezt régen, 2006-ban megtette a Risen from oblivion demó.
A 80 oszlopon működő U36-ba rakható BASIC 8 is gyorsul SCPU-val, teszteltem a demólemezével.
Elérhető a 64 KB VDC RAM, lásd ezt. A Servant 4.84 ezt tudja, teszteltem: 1541, 1570, 1571, 1581, 1750 REU, 64 KB VDC RAM kezelés, assembler, szövegszerkesztő. A disk copier külső RAM bővítő nélkül 1 menetben másol 35 sávos 1541 lemezoldalt (171 KB), mert a 128 KB C128 RAM mellett a 64 KB VDC RAM-ot is használja. Persze ilyenkor a 80 oszlopos képernyőn szemét van, 40 oszloposon kell használni a Servantot.
Nem C128 módban megy. Érdekes hogy ha már TC64-gyel is működik, miért nem írták meg PAL-nál is REU-ra. A 45 € pofátlanság. Pénzért C64 játékot fejleszteni 2017-ben???
"Azt se tudom ki vagy, nekem csak 1 nick vagy a fórumon, nem tudom a nevedet, a mailcímedet, a telefonszámodat, hogy melyik városban laksz, a vatera, ebay nickedet, semmit."
Kedves TiedLehet, ez pont Tőled az év hozzászólása volt. :) :) :)
"Mindegy mit írt Olessák, akkor is jobb a SCPU, mint a TC64 no limiten. Nem a számok érdekelnek, hanem hogy programozáskor mit lehet, és mit nem lehet megcsinálni. Most nyáron 1 hónapig programoztam a demóimat, amik a videón láthatók. TC64-em is van évek óta."
Csak ezt az egyet emelném ki (a többi nem tartozik rám). Egy ritka és egzotikus múzeumi tárgyra nem érdemes alapozni szoftvert, ami kizárólag rajta fut. Inkább olyat, ami opcionálisan előnyt kovácsol a létezéséből (de nélküle is működik). Vagyis adott fokig van értelme optimalizálni. (Mondjuk addig, amíg nem lépsz ki a többi turbókártya közös metszetéből nagyjából.) De azon túl már nem.
Erre jó példa a Newcomer: kitűnően kihasznál egy csomó lehetséges fícsört (köztük ott a SuperCPU). De nélkülük is megy (csak sokkal lassúbb lesz és szarabb játszani).
Másik példa: nekem régi álmom (részben tervben is van elvileg) a C128-on színes grafikához használni a VDC-t (a 64K VRAM és a belső block copy vagy "blitter"). Itt egy komoly akadály a külső tárból átvinni a videomemóriába az adatot (másolgatni egyesével, bájtonként). Na ezt lehet mondjuk gyorsítani SuperCPU-val is akár, VAGY lehet gyorsítani REU DMA-val helyette (mind a kettő trükkös megoldás). Vagy ha egyik sincsen, akkor marad olyan lassú, amilyen. Modulárisan kell megírni a kódot, azaz legyen benne elkülönítve valahol a programrész, ami a másolásért felelős. Az indításkor automatikusan lehet detektálni, jelen van-e valamelyik eszköz, és ha igen, akkor önmódosítással kicserélni annak megfelelőre azt a részletet.
Egy harmadik: a Sam's Journey. Ezt nagyon optimalizálták PAL gépre, így ahhoz, hogy az NTSC gépeken is fusson, gyorsításhoz használja a REU DMA-t. (Itt is támaszkodhattak volna inkább helyette, vagy opcionálisan a fast módra, de nem tették.)
Akkor várom a leveledet a mailcímemre, gondolom már tudod. Mikor fizetsz? Mostmár érdekel hogy komolyan gondolod-e, vagy csak a zárt FB, stb. csoportban röhögve találtátok ki, hogy így szívattok meg engem.
Mert ez itt senkit nem érdekel már szerintem, bár kitudja, lehet páran röhögve követik a "műsort" végülis a saját +félmilliómat "viszem vásárra", ők csak a háttérben lurkolhatnak
Tegyük fel hogy
Nincs "tegyük fel", elfogadod, vagy nem, és már nincs sok lehetőséged, kb ez az utolsó pont.
"Ha erre nem válaszolsz, akkor nem is akarod megvenni, és te is csak szórakozol itt."
Azt tudnám, ebben mi lenne a szórakozás? El tudod képzelni ennyi pénzzel mi minden szórakozást tudok venni-megfizetni magamnak? Szerinted ebben mi lenne nekem a szórakoztató?
"Annyi mindent mondtál már rólam itt és amott, stb., közben én meg semmit sem tudok rólad."
Hála az égnek. Nem is fogsz, de mivel nem örök hűséget és kebelbarátságot fogadni készülünk, csak átadsz egy terméket pontosan a megállapodás szerint, a vételárért cserébe, ez így is marad.
"Azt se értem minek ez a csak mostani ajánlat, ...jövőre még többet fog érni, olyan, mint egy pénzgyár."
Helyes, akkor azt írod nem, és várod a decembert, meg a jövö évet, meg az óriási áremelkedést. Döntsd el.
Miért van szükség ilyen mini betűkre? Tegyük fel hogy elfogadom az árajánlatodat, mert kb. 2400 $-ért kéne ebayen eladnom, ha tisztán akarok 2000-et kapni. Bizonyítsd be hogy komolyan gondolod a SCPU-m megvételét 2000 $-ért, mert addig nem tudom elhinni. Annyi mindent mondtál már rólam itt és amott, stb., közben én meg semmit sem tudok rólad. Éppen elegen szórakoztak már velem itt és máshol nem keveset. Ezért kérdeztem hogy hogyan gondoltad az üzletelést. Kapcsolatfelvétel, fizetésmód, termékátvétel, stb.. A nyilvánosság előtt nem fog menni, csak mailban. Ha erre nem válaszolsz, akkor nem is akarod megvenni, és te is csak szórakozol itt.
Azt se értem minek ez a csak mostani ajánlat, mert én ráérek eladni akár dec-ig is, évek óta megvan, és már több hónapja is hirdettem. Jövőre még többet fog érni, olyan, mint egy pénzgyár.
Nem, én nem leszek "B terv", mert ez az ajánlat most áll.
Nem szándékozom megvárni a ~sohanapját amíg eladod azt az eladhatatlan szétfúrt akármit.
Továbbá 2200$-t sem adok érte, ez ebay-es ár, ebből neked még lennének költségeid.
2000$ és ennyi az ajánlat. Még ameddig él.
Viszont, ha ez így most nem érdekel, akkor felesleges privátban ezt folytatnunk, tehát a többi kérdés, jaj hogy lesz az adásvétel, meg ez meg az, fel sem merül innentől.
A V2 SCPU-ban valóban több sram van, a CMD saját eredeti füzete szerint az 1E revízió előttiek nem feltétlen teljesen superram kompatibilisek, de a megfogalmazás több, mint homályos, "ha gondjaid vannak, vedd fel a CMD ügyfélszolgálattal a kapcsolatot"...mint szinte minden esetben.
Az egyes PLD-k superram kártyák és egyéb tartozékok kompatibilitásáról és létező verzióiról ezért inkább csak legendák vannak, ráadásul többen értékesítettek egy időben alkatrészeket, javítottak kitudja honnan származó alkatrészekkel, továbbá a CMD csődje utáni un. MauriceRandall korszakban még születtek bőven másféle cimkével ismeretlen kiépítésű scpu-k, és különálló utólagos superram kártyák is.
A 11246-ra se válaszoltál még. Még mindig várom hogy hogyan gondoltad a SCPU üzletet velem, ha eladom 2000 $-ért. Te leszel a B terv, ha máshol nem tudom eladni ősszel. Itt nincs privát üzi, a mailcímemet nem fogom kiírni sem itt, se sehol. Egyáltalán hogyan lépünk kapcsolatba egymással mailban?
Jó lenne befejezned az árvitát, mert jól látható, hogy 2000 $-nál többet ér a SCPU128-am. Lásd a 2432 $-os ebayest. Ha ez nem elég, itt egy fixáras 2200 $-os.
Ez jó támpont: A V1-es C64 SCPU-knál fehér szögletes a reset gomb, a többinél kerek fekete.
256 KB SRAM van a V2-es SCPU-ban, az enyémben is, az alsó oldalon van 2 SRAM, MCM6726AWJ-8.6, 1 chip 128 KB×8 bit.
Nem érdekes a DRAM lassúsága, mert bármelyik 64 KB-os lapot be lehet lapozni az SRAM-ba, minden itt fog gyorsan működni.
Mindegy mit írt Olessák, akkor is jobb a SCPU, mint a TC64 no limiten. Nem a számok érdekelnek, hanem hogy programozáskor mit lehet, és mit nem lehet megcsinálni. Most nyáron 1 hónapig programoztam a demóimat, amik a videón láthatók. TC64-em is van évek óta.
A SuperRAM kártyákból is volt többféle, nem biztos hogy bármelyik felcserélhető bármelyikkel, 1.4 DOS-osban is láttam ilyet, nem biztos hogy működne az én SCPU-mmal. De lényegtelen, mert SuperRAM-ot lehetetlen külön venni, sosem láttam ilyet külön hirdetni.
Sosem mondtam hogy az MMU128 reális ára most 500 $, csak azt, hogy elkelt ennyiért. Tőlem lehet 200 $ is, mert ezt is lehetetlen külön venni. Még 1 dolog miatt ritka és drága a SCPU128-am. A C64-es V2 SCPU-hoz hiába szerezne valaki MMU128-at, akkor se működne C128 módban, mert a SCPU 2 CPLD-je még a C64-es verziójú. Van C64-es és C128-as CPLD. Ezt is teszteltem a 2 SCPU-mmal.
Lényegtelen hogy használni, vagy vitrinbe veszi valaki a SCPU-t, mert az ára ettől még ennyi.
"Ezek sokkal olcsóbbak, mint 2000-2500 $, fele-harmad áron mennek."
Na, mostmár mégis 2000-2500$ ? :)
Eddig a netto 2500$ az alapárad volt, de ennyit akarnál te, mindenképpen. Egyébként elkótyavetyélés, meg stb.
LOL.
Ha egy külföldi eladja a sajátját ebay-en, az SEM kapja meg ezt az összeget.
Én meg tiszta 2000$ ajánlottam, mégis itt vergődtél 1-2 százason, hogy nem,nem,nem.
Amit linkeltél, hogy beírtam, az az SCPU saját belső alaplapi 128K sram-jára vonatkozott.
És nem a superram kártyára, ami hiába eléggé gyors ram, nem tudja a 20mhz-et.
Ugyanúgy várni kell rá (bár sokkal kevesebbet), mint a lassú 1mhz-es buszra.
És mivel dram van benne, az scpu saját sram-jával szemben még frissítési ciklusai is vannak, addig teljesen foglalt, ez tovább csökkenti a sávszélességet és így az elérhető sebességet.
Amit O.R. hírt, az nem "lehúzás", hanem egy ténymegállapítás.
Elindított egy sima 8bites C64 programot neki valaki scpu-n, az kiírt egy számot, ennyi.
Tény, hogy amit most ebay-re feltettek, az egy V1 SCPU, és az is igaz, kisebb képességű, mint a V2.
Bár pont nem sebességben, mert 20mhz mindkettő.
És elméletileg a régibe is tehető superram kártya. Csak épp ebben pont nincs benne, így feltehetően olcsóbb lesz, valóban.
Mondjuk neked ez most egy esetben "jön jól", ha baromi sokért megy el, mert akkor fényezheted tovább az scpu128-at, hogy akár "dupla ennyit ér".
Csakhogy nem igaz ez sem, (ahogyan az MMU card sem $500), mert sok embernek mindegy pontosan mije van, csak LEGYEN akármilyen SCPU-ja. A vitrinbe kb. Ezért fizet: legyen.
Sokan akik nem a "vitribe teszik", mezítlábas C64en használják a nagyobbat is. Így szokott "elveszni", gépben, másnál maradni az MMU kártya pl.
1-- A linken sima V1-es SCPU 64 van SuperRAM és MMU128 nélkül, és csak 1.26-os DOS-szal. Ezek sokkal olcsóbbak, mint 2000-2500 $, fele-harmad áron mennek. Simán zárulhat 1000 $ alatt is. Ez nem fog bizonyítani semmit. Nem is láttam még 1.32 DOS-osnál régebbit (nekem ilyen volt 2 is 1C hardverrel), az 1.26-os lehet a legelső publikus verzió. Van még 1.40-es DOS is, aztán már a V2 hardverhez a V2.04 DOS jött. Itt SCPU64 16 MB-tal 1365 €-ért kelt el tavaly:
Itt is 1.32 az eredeti DOS, úgy frissített 2.04-re, nekem megvan elmentve minden kép. 1C a hardver.
2-- Az IDE64 összes verziója csak 2.04 DOS-szal működik, ez 1.x DOS helyére berakható, csináltam már.
3-- A SCPU-s Jiffydoshoz az FDD-be is kell Jiffydos, hogy használható legyen. A DCR-emben van Jiffy a C128, C64 módhoz, és az 1571-ben is. Plusz a sokkal gyorsabb Dolphindos 3 1571 is.
4-- A SuperCPU-m a legritkább C128-as verzió MMU128-cal és 16 MB-os SuperRAM-mal. Ezt 700e-ért hirdetem (2500 $=2150 €), a DCR-rel együtt adom 828e-ért. Ez még mindig teljesen reális ár.
6-- A gyors SuperRAM-ban lehet akár 14 MB-os programot is írni, nem kell semmit a C64 valódi lassabb 64 KB-jában csinálni. Erre példa a Virtual assembler 16 program, amivel a demókat írtam, az egész a SuperRAM legfelső címtartományában fut. A SYS 54256 utasítással indítva látszik hogy azon a címen eleve egy JML (jump long) $F07971 24 bites JMP utasítás van.
7-- A Plus4 topikban O.R. hiába akarja lehúzni a SCPU sebességét, hogy a programjával 20 helyett csak 8-9 MHz sebesség jött ki. Nyilván hogy a sok memóriaművelet időbe telik. Azért csinálták 14 helyett 20 MHz-esre, hogy még így is lehessen minden karakterhelyet programozni, ehhez a sok memóriaműveletes 8-9 MHz is elég. 1 MHz-en az LDA abs xxxx, STA 53280 utasítással csak 8 karekterhelyet lehet programozni. Hiába hozta ki a TC64-et 14 MHz-es sebességre a sok memóriaműveletnél, no limit módban sem lehet 1 karakterhelyet programozni, csak 2-t, teszteltem. Tehát a legújabb TC64 sem olyan jó max. sebességen, mint a 20 éves SCPU 20 MHz-en!
Mi van akkor, ha eladnám valahol a DCR-t, és ezután eladnám neked csak a SCPU-t az MMU128-cal? Jönnél a csak személyes átvétellel, meg csak tesztelés után veszed át dolgokkal? Meg majd vitatkozunk azon, hogy a 2000 $ az akkor mennyi Ft? Azt se tudom ki vagy, nekem csak 1 nick vagy a fórumon, nem tudom a nevedet, a mailcímedet, a telefonszámodat, hogy melyik városban laksz, a vatera, ebay nickedet, semmit. Hogyan gondoltad az adásvételt lépésről lépésre? Ne csak a te, mint vevő szemszögedből nézd ezt az egészet, hanem az eladó szemszögéből is. A másik meg hogy ha tényleg akartál volna 2000 $-ért SCPU128-at venni, éveid voltak rá, hogy vegyél külföldön, amibayen, ebayen, FB-on, stb., ezeket mind paypallal és intern. shippinggel szokták hirdetni. A postaköltség nem riaszthatott el téged.
"ha a SCPU-ra van pénzed, akkor a DCR-re is van, meg a tartozékokra is"
Hogy mire szánok mennyi pénzt, azt én tudom, ha meg akarnám venni az egészet, már megvettem volna pl. vaterán.
"Nem tudom hol láttál 70-90 $-ért MMU128-at"
Tudod én fent vagyok különféle levelezési listákon, és -bár újabban eléggé hézagosan- olvasok külföldi fórumokat is. De lényegtelen, az MMU kérdés másodlagos, ameddig a megbontás is lehetetlen.
"Ha nem kell a DCR, add el, a lényeg hogy mindenért megkapjam a megfelelő pénzt. A DCR külön eladásával szívj te, én nem fogok."
Nem fogom a szétluggatott gépeddel stresszelni magam, meg a többi vackot árulgatni, jórészt filléres lom mind. Tehát a végén még sokkal-sokkal többe lenne a CPU, mint te elképzeled mi mennyi,...
...és belemenne egy csomó munkám, ami nekem, aki nem a napot lopom, ismét csak pénzt ér. Sok pénzt.
Akkor itt a vége, én tettem egy komoly, valós ajánlatot, ettől elzárkózol, ennyi volt :)
Kár hogy a saját szemednek se hiszel (külföldi árak), és min. több évvel ezelőtti áron akarod megvenni tőlem pont a valaha gyártott legritkább C64/128 bővítőt. Ha a SCPU-ra van pénzed, akkor a DCR-re is van, meg a tartozékokra is, direkt így raktam össze. A Metal dust a legjobb direkt SCPU+RAM-ra fejlesztett játék. Ezt csak a SCPU-val együtt van értelme eladni. Az 1581-et már eladtam, de 200 € körül szinte bármikor lehet kapni. Ha neked lenne SCPU-d ilyen bővített DCR-rel, te se adnád el külön csak a SCPU-t, főleg akkor nem, ha az utolsó 2 cuccod lenne.
Nem tudom hol láttál 70-90 $-ért MMU128-at, 2006. óta minden nap figyelek több ebayt is, és össz. 2 db-ot láttam eladni, az egyik az 500 $-os volt. Még nem is említettük a SuperRAM-ot, ilyet mindig is lehetetlen volt külön venni. Ez jó a V2-es SuperCPU 64-be is, teszteltem, mert egyszerre volt meg ez a 128-as SCPU-val, direkt felcseréltem a 2 SuperRAM-ot, működtek. Ha külön hirdetném meg a SCPU-t, a SuperRAM-ot, meg az MMU128-at, még többet kapnék ezekért, mert akinek mindegyik kell, mind3-ra licitálnia kell.
Ha nem kell a DCR, add el, a lényeg hogy mindenért megkapjam a megfelelő pénzt. A DCR külön eladásával szívj te, én nem fogok. Rengeteg munkám van a bővítésekben, netes keresgélés, beépítés, hónapok mentek el ezekkel. Most meghirdettem vaterán külön csak ezt.
Annyi minden fost látok rohadt drágán eladni bel és külföldön, hogy nem hiszek a szememnek, lásd az 500 $-os MMU128-at. Blizzard 1230 MK4-et 350-400 €-ért is eladnak, amikor ennyiért 040/40 MHz-est lehet kapni. Sima 1702, 1802, 1084 monitorokat 30-60e-ért adtak el idén bel és külföldön, meg több 1000 €-ért semmire se használható IBM, Apple, stb. lomokat. PPC kártyát fél millióért, amit nem is lehet javítani, mert a vezérlőchipek tartalma pótolhatatlan, ha elromlik szart se fog érni. Gold és Silver label C64-ekért, C65-ökért is több 1000 €-t fizetnek ki sokan, most is látom, amik csak státuszszimbólumok, a gold C64 se tud többet egy sima 5e Ft-os gépnél. Stb.. Rengeteg baromságra van sok pénze rengeteg embernek bel és külföldön. Akkor a SCPU-mra is lesz, mert ez nem csak státuszszimbólum, hanem tényleg jól használható még ma is sokmindenre, nem csak nézegetni lehet, mint a gold C64-et. A SCPU 64 és 128 semmi mással sem helyettesíthető. Gondold át ezeket.
Oké, mivel nem hiszed el ,hogy megvenném, ezért megint végtelen sorokban győzködöd magad, miért ennyi az annyi. Logikus.
Merthogy engem meg nem érdekel, mi mennyi, se metaldust, se szétfúrt C128, se vicces cpm lemez nem kell.
Amire ajánlatot tettem, az az SCPU, és a kis mmu kártya.
Utóbbin még verekedhetünk, mert egyértelmű tartozék, és mert soha az életben nem ért $150et sem, (éveken át ilyen 70$..90$ stb, körül adták vették) nemhogy 500$-t....
De, ha külön nem adod sehogy, úgy felesleges koptatni a billentyűt, akkor ennyi volt, nagyon távoliak az elképzelések.
Sok szerencsét a kb. lehetetlenhez, kintre egyben az egészet eladni, jutalék, paypal, leadózás, minden nélkül.
Részemről még mindig áll amit írtam, szavatartó ember vagyok, ha azt írom nyilvánosan, megveszem ennyiért, az úgy is van.
Ezért kár volt ide beírnod. Ameddig mindenütt kettős mérce lesz velem szemben (mindenki következmények nélkül piszkálhat engem és a termékeimet, míg ha megvédem magam a jogtalan piszkálásokkal szemben, akkor ezért engem kitiltanak, de másokat nem), meg ameddig baromságokat mondotok rólam (drágán adom a cuccaimat, közben nem hirdetek semmit drágán, stb.), és ameddig nem akartok a valóságban élni (nincs külön külföldi és magyar ár, és az áremelkedések folytatódnak, ne akarjon tőlem senki 5-10 éves áron vásárolni, amikor 2-4-szeres árak vannak már 2008-hoz képest), addig nem tűnök el innen, se máshonnan.
Nincs itt semmi bohóckodás. Tényleg el akarom adni a SCPU-t a DCR-rel és a tartozékokkal a megfelelő reális áron. Ezt EGYBEN:
CMD (Creative Micro Designs) SuperCPU 128 turbókártya, C64 és C128 módban is működik. Beépített 16 MB SuperRAM, MMU128 adapter (C128 módhoz), eredeti új Metal dust játék 4 lemezen 1581 meghajtóhoz, ugyanez 2 lemezen CMD FD-2000-hez, leírás, SuperCPU eredeti utillemez, használati utasítás, Jiffydos manual, tartalék SuperCPU DOS 2.04 ROM. Egyedi, alaposan bővített Commodore 128DCR billentyűzettel, CP/M 3.0 lemez.
Csak annyit akarok kapni érte, amennyiért külföldön eladják, meg amennyit amúgy is érne. Az árak még mindig elég gyorsan emelkednek bel és külföldön is. Minél ritkább és drágább a cucc, annál inkább emelkedik. A SCPU-m és a bővítésekkel telerakott DCR-em is igen ritka, ezért nem fogom olcsón elkótyavetyélni, meg azért sem, mert ez a 2 utolsó nagyobb értékű eladó gyűjteményi cuccom.
Olcsón adom. A 828e-ből (2550 €, 3010 $) 700e (2150 €, 2545 $) a SCPU a tartozékokkal, 128e (395 €, 465 $) a DCR.
Itt 2432 $-ért = 2067 €-ért elvittek egyet, ami 670e Ft, de nem adott hozzá Metal dustot, se mást.
Fórumokon többet láttam 2000 $-ért eladni, és azóta telt el idő, még drágább lett.
Van még több ebayes aukció is, meg más, nem rakom ide be mindet, sokat elmentettem. Ha ebayen kifizette a vevő ezt a 2432 $-t, amiből az eladó még fizetett jutalékot is, akkor ennyiért jutalékmentesen is el lehet adni. A vevőt nem érdekli hogy az eladónál mennyi pénz marad, csak az érdekli, hogy mennyit kell fizetni. Európában még ritkább, mert USA-ban volt a CMD cég.
Leírtam már miért nem hirdetem meg ebayen. Azért, mert az összjutalék kb. 17% lenne, paypal nélkül nem adhatom el, ezt a jutalékot is én fizetem. Ezt hiába számolom rá, és hiába fizetné ki a vevő ezt is, meg a postát is, nem akarok kb. 140e-et jutalékra kifizetni. Ha valakinek ebayen kell ennyiért, vegye meg tőlem ebayen kívül, értelmetlen gazdagítani az ebayt és a paypalt.
Az MMU128 külön beszerezhetetlen, itt 500 $-ért vittek el egyet, pedig csak 3 kis GAL van egy kis NYÁK-on:
A DCR-ek meg 200-400 $-ért, €-ért is simán elkelnek ebayen, lásd most az eladottakat, azaz a bővítések egy részét így is ingyen adom.
A SCPU csak a DCR-rel és az itt fent leírt tartozékokkal egyben eladó. Ha a SCPU-t külön eladnám, akkor a DCR-t nehéz lenne eladni, pláne külföldön, mert sok rá a posta. SCPU-val együtt már elmegy a postaköltség, mert a SCPU-t úgyis értékbiztosítva kérik. Csak a DCR-t adom el külön.
A 2000 $-os ajánlatod 275-tel számolva csak 550e Ft. Ez kevés csak a SCPU-ra is, mindegy milyen jutalékmentes. Amúgy se hiszem el hogy meg akarod venni tőlem, főleg postával, meg hogy ki akarod, meg ki tudod fizetni. Személyes átvétellel semmit se adok el, mert világszerte a többi több 1000 retrós ember nagy része is postával üzletel mindenütt, mert messze vannak egymástól. Rendes csomagolással és értékbiztosítással minden eladható és elpostázható bárhová, 20e km-re is, mint ahogy küldtem már Blizzard PPC, 10-20 kg-os CBM 8050, 8250LP, 8028, meg más cuccot Európába, Ausztráliába, Kínába, Dél-Amerikába is. Ha valaki nem bízik abban, hogy tényleg azt kapja tőlem, amit hirdetek, az ne vásároljon tőlem. Ott vannak a leírások, a képek, a videók, stb.. Csak 1 db SCPU128-am és DCR-em van.
Mivel a Plus4 topikból tegnap kitiltottak, mostantól csak itt beszélek minden témáról. Te miért írhatsz büntetlenül a Plus4-et nem érintő témákról a Plus4 topikban? A 8937-es üzidre gondolok. Meg OR 8935-ösére. Ti miért nem kaptok fogyelmeztetést és kitiltást, mert sorozatosan offtopikról írtok, és leszóljátok a termékeimet, és engem? Nagyon ideje lenne már befejezni a velem szemben alkalmazott kettős mércét, mert amiért engem kitiltanak, arról mindenki más büntetlenül írhat bárhová bármikor bármennyit. Moderátorok hol vagytok ilyenkor? Miért nem veszitek észre hogy mit csináltok? Ezért jövök mindig vissza új nickekkel, mert ezt csináljátok. A saját indexes szabályaitokat nem tartjátok be, meg nem tartatjátok be a többiekkel.
Egyszer már kb. májusban végigbohóckodtad ezt, mindjárt teszed fel ebay-re,..stb.. sosem került fel.
$2000-ért érdekel, csak a CPU, azt a szétfúrt C128 szutykot eladod, akinek akarod. Forintban napi középárfolyamon tudom adni, ebből nincs áfa, jutalék, vám, szja, semmi, ez tiszta pénz.