Keresés

Részletes keresés

...slr... Creative Commons License 2019.12.17 0 0 34629

Értem, amit írsz, engem is erős érzelmi szálak kötnek a Maglite-hoz. Ami azt a híres megbízhatóságot és elérhetőséget illeti, ebben nem voltam szerencsés. Egyszer, mikor nagyon hidegben kellett volna fényszóró izzót cserélni egy számomra ismeretlen autóban, az összes Maglite-om csődöt mondott, szerencse, hogy akkor már volt olcsó kínai lámpám, ami végül kisegített. Az sem teszi vonzóvá az Audax boltot / szervizt, hogy pont Budapest legtávolabbi csücskében vagyok, és a mobilitásom erősen korlátozott.

 

https://youtu.be/0U4TqyU5ly0

 

Itt egy videó, ami ugyancsak a MAG jövőjét boncolgatja, bár nem vagyok biztos benne, hogy korrektül. Nem tudom, hogy ledes lámpát vagy izzóst hasonlít modern lámpákhoz, de mindegy is, az a foltos fánk fénykör élénken él az emlékezetemben. Sokkal jobb lett az például egy mini Pro-ban vagy Pro +-ban?

Előzmény: xtctraxx (34628)
xtctraxx Creative Commons License 2019.12.17 0 0 34628

Máshogy gondolkozunk, ezzel nincs is baj szerintem. Én sem azért  veszek Maglite elemlámpát, mert ár/érték vagy ár/fényerő terén bármi extrát adna.

Egyszerűen tetszik, mára a fénye is jó normál felhasználásra, ezen kívül masszív, jó kézbe fogni és lassan már unikumnak számít a lámpák között. Az áramforrása lehet elem, lehet AA akku, ilyet pedig tényleg minden sarkon kapni. Nem mellesleg olyan tervezési irányvonalat követnek, amit nagyon kevesen, nincs alultervezett alkatrész, ha valami mégis gyengélkedne akkor beviszem az Audaxshopba aztán megjavítják kérdezősködés nélkül (mármint számla ellenében, amit nyilván elrakok elektronikusan is). Egyébként ha valaki nem tudná, a Maglite oldalán is be lehet a lámpát regisztrálni.

Előzmény: ...slr... (34627)
...slr... Creative Commons License 2019.12.17 0 0 34627

Az új tölthető lámpáik első ránézésre iszonyat drágák. A hagyományos szén-cink és az alkáli elemek ázsiója több okból is sokat esett. Egyrészt a tölthetőkhöz képest nagyon környezetszennyezők az egyszeri használat miatt, másrészt úgy tapasztalom, minden korábbinál veszélyesebbek ezek az elemek. Már kisgyerekkoromban (60-as évek) használtam elemeket, sőt gyűjtöttem a kimerült elemeket. Egyszerűen, mert tetszettek, sokféle volt, gyűjteményem volt elemekből.  A szén-cink talán, de az alkáli soha nem folyt ki. A mostani alkáli elemekkel szinte garantált a kifolyás, csak a felhasználó éberségén múlik, hogy időben észreveszi-e, különben dobhatja ki a készülékét / lámpáját.

 

Pro és Pro + Maglite-om nincs, ők nem tudom, hogy viselkednek, de a sima MagLed 2AA megérzi, ha alkáli helyett NiMH van benne, hiányzik neki az a 0,6 volt. A NiMH másik problémája, hogy a boltokban kapható töltők nagy része túl gyorsan hazavágja a NiMH-t. Nekem is egy táskányit kellett tönkretennem, mire rászántam magam egy (akkor) jó drága cellánként szabályozott, beállítható töltőáramú töltőre. A Li-ion aksikat egy szuperolcsó MC1 töltővel is hibátlanul lehet tölteni.

 

Őrzöm és gondozom a Maglite-jaimat, de hogy egy újat vegyek, az eszembe nem jutna.

Előzmény: xtctraxx (34625)
...slr... Creative Commons License 2019.12.17 0 1 34626

Bocs, de hol van a 2AA Maglite egy Lumintop Tool AA 2.0-hoz? Nem is beszélve arról, hogy nem véletlenül nem versenyeznek a mai cégek AA kategóriában, sokkal inkább Li-ion aksival. 18 ezer forintért kapsz egy FW3A lámpát 2800 lumennel, folyamatosan állítható fényerővel. Hol rúg itt labdába műszakilag a Maglite?

 

A céget, alapítóját és lámpáit én is tisztelem, szép emlékeim fűződnek hozzá. Mikor a nyolcvanas évek legelején, tán még a hetvenesek végén a Skála áruházban az Extrametálnál a Victorinox mellé Maglite-ot lehetett venni, az maga volt a nyugat a mi gyöszös lámpáinkhoz képest. Ma is meg lehet venni ugyanazokat a Maglite lámpákat, és mindegyikhez alkatrész is van. Ez nagy érték, szentimentális és konzervatív érték. Nem kell temetni nyilván, de azért a Maglite lámpák nagyon messze állnak a maximalista modern lámpákhoz képest, melyekben komoly vezérlők, kiváló optikák és tükrözésgátolt szuper üvegek biztosítják az optikai minőséget.

Előzmény: FBLLMAG (34624)
xtctraxx Creative Commons License 2019.12.16 0 0 34625

Nem vagy egyedül aki nem írta még le a Maglite-ot mint elemlámpát :)

Előzmény: FBLLMAG (34624)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.12.16 0 0 34624

Ahogy nézegetem a Maglite termékeit, az utóbbi idők, évek fejlesztéseivel, megint az élre kerültek az AA / AAA -s lámpák világában. Mármint ahol alkáli elemeket, vagy NiMh akkukat használnak. Természetesen a Lithium elemekkel is működnek.

 

MICRO Maglite 2AAA - gyertyaként is használható, 100 m hatótávval rendelkezik (én még nem láttam 2456 cd fényerővel 1 db 2AAA -s lámpát sem, hamarabb rendelkeznek 600 cd, 700 cd, vagy 900 cd fényerővel). Fókuszálható, változik a középső fénykör átmérője. Igaz, csak 1 fokozattal rendelkezik. Ha megveszem, nálam már ez lesz a 3. generáció. Mind működik, az egyes alkatrészei egymás között cserélhetők.

 

Maglte XL200 - A giroszkópos vezérlése a mai napig egyedülálló. Rendkívül gyorsan állítható a fényárama, a mai kor követelményeinek a fényárama, papíron gyenge, nem felel meg. Ám használva a 6600 cd fényerő a legtöbb esetben, otthoni körülmények között, egész használhatóvá teszi. Nem kell sem "50x kapcsolni", sem "percekig nyomva tartani a kapcsolóját", hogy a megfelelő funkciót, fényáramot elérjem. És természetesen ez is megáll a talpán, a gumi gyűrűjével még a szőnyegen is.

 

Maglite Mini PRO+ - Ez is giroszkópos. Fejjel lefele fordítva indítja az ECO fokozatot, a többi esetben a max fokozat indul. Gyertyaként is használható, így közvetlen a lámpából jön a fény, akár 350 lm. Nem a plafonról visszaverődő fényről van szó. Nagyon tisztességesen bevilágítja a környezetét, még a szabadban is. És 2AA -s lámpából sem túl gyakori a 8100 cd fényerő, 180 m hatótáv.

 

Maglite XL50 - Ez az alap XL sorozatú lámpájuk. Mindössze 200 lm fényárammal rendelkezik, de a 220 m hatótávot, 12000 cd fényerőt teljesíti. A legtöbb lámpa, ebben a méretben, hasonló fényerővel rendelkezik (vagy ennyivel sem), de sokkal magasabb fényárammal (igaz ez sokkal fényesebb szórt fényt jelent, többszörös fogyasztással).

 

Maglite ML50 L / LX - A gyártó ezt ajánlja túrára. 2C / 3C kivitelben is kapható. 500 lm / 600 lm fényáramot biztosít, 300 m körüli hatótávval, 20000 cd fényerő elérésével. Az oldalamra felcsatolható tartó gyűrű segítségével igen könnyen használható. Az alacsony fényáram végett, nemcsak az üzemideje tisztességes, de nem is forrósodik. A C NiMh akkuból találtam 5 Ah -sat is és már AA/C adaptereket is beszereztem. A C elem is elég széles körben elérhető, nálunk 2,50 EUR / db áron.

 

A Maglite termékeire jár a 10 év gari.

xtctraxx Creative Commons License 2019.12.12 0 0 34623

Örülök, hogy hasznát vetted a kuponnak.

A vörös fényben igazad van, az NU25-ben pl. megoldották ezt, ott két fokozata van.

Még mindig azt mondom, hogy a piacon az egyik legjobb fejlámpa kültérre, én nagyon szeretem. Ha lenne egy karakteres hotspot is akkor nem is kellene jobb :)

Előzmény: névtelen (34622)
névtelen Creative Commons License 2019.12.12 0 0 34622

Köszönöm a linket,

 

Régóta nézegettem a Nitecore HC65-öt, most meg is leptem vele magam.

Gondolatok a lámpával kapcsolatban:

- tényleg jó

 

Ami a tesztekben nem volt:

- nagyon hasznos lenne rá egy alacsony piros színű fény. Például, túrákon, közös szálláson este WC-re menni ideális a gyenge piros fény, ami van, az túl erős.

- a CR90-es (jó színhűségű led) színe nagyon szép, de arra a célra, amire írják (olvasás) teljesen alkalmatlan, mert gyenge a fénye, ám pl, este pakolni, közeli, "ügyködős", "elalvás előtti", vagy "sétálós" fénynek nagyon jó.

- A jelölőfény (2 mp-kénti kék led) is tetszik, nagyon jó, ha kikapcsolt lámpával megy az ember - de még is látszik az, hogy hol van.

- A CR90-es fénynél, ha egy "hosszút" nyomunk, akkor a villogó fények jönnek elő a fő lámpán, szerintem ez nem logikus és kicsit zavaró.

- Az, hogy a fő led nagy szögben szór és nem világít távolra, szerintem kifejezetten jó egy fejlámpánál, jobban látni a közeli környezetet. Még így is kisebb szögben világít, mint a korábbi, kis lámpáim.

 

Összességében azt gondolom, hogy egy jó vétel volt és jó kis lámpa:)

Előzmény: xtctraxx (34615)
xtctraxx Creative Commons License 2019.12.12 0 1 34621

Biztosan vannak olyanok akik még nem vettek semmit karácsonyra. Nekik szeretnék segíteni legújabb cikkemmel: Elemlámpa ajánló

xtctraxx Creative Commons License 2019.12.12 0 2 34620

Nem kifejezetten rá, nála legalább van némi készlet is, de elég sok webshop kezdett ilyen üzletbe az elmúlt 1-2 évben, nem beszélve az olcsóbban dolgozó vaterás-jófogásos "kereskedőkről" akik pont ugyan ezt csinálják.

Előzmény: ...slr... (34619)
...slr... Creative Commons License 2019.12.12 0 0 34619

Köszönöm szépen a részletes válaszodat, meg a linkeket! Az Ali-rendelős ellenpéldaként netán a Sportlámpára gondolsz?

Előzmény: xtctraxx (34618)
xtctraxx Creative Commons License 2019.12.11 0 0 34618

Személyesen még nem ismerem őket, de már invitáltak látogatóba magukhoz. A tulajjal beszéltem párszor, értelmes, tisztességes, korrekt (üzlet) embernek tűnt, bár nyilván egy pár telefonbeszélgetésből, de még több személyes találkozóból is nehéz valakit megítélni. Azt megtudtam, hogy a forgalmuk töredékét teszi ki az elemlámpa ágazat, egy elég nagy cégről van szó, itt a saját leírásuk magukról: KATT

ITT találsz képeket a raktárukról, amit nem félnek megmutatni. Nekem is küldtek képeket régebben, egy tavalyi, de mai napig aktuális cikkemben láthattad, hogy a Nitecore termékekből, aminek az importőre milyen készletet tartanak polcon. Nagyjából ami elérhető abból van polcon bőségesen.

A céginfót hagy ne linkeljem, egy google kereséssel hamar megtalálod milyen forgalmuk és nyereségük volt tavaly, hány főt alkalmaznak. Magyar tulajdonú cég és úgy áll a dolgokhoz, ahogy egy kereskedőnek kellene. Ami sajnos nagyon ritka.

Én csak pozitívumokat tudok róla írni. A többi márkát nem tudom honnan szerzi, de azt mondta, hogy minden termékre tudja biztosítani a teljes garanciát. Az Armyteket azt tudom, hogy a Wilcontól (hazai importőr -még) vásárolja, tehát nem ilyen aliexpressről meg aliabáról veszünk 2 kartonnal ebből és 4 raklappal abból típusú az áru ami nála van, gondolom a többit is hivatalos úton vásárolja a nagykerektől, bár Acebeam és Eagtac nincs itthon hivatalosan. Egy garis ügyem volt eddig velük (kopp-kopp-kopp) az MH23 gomb alatti világítása meghalt, 1 héten belül zajlott le a csere, a hibásat elküldtem, leírtam mi a baja, megkapták, ellenőrizték, a posta vagy futár hozta a cserét. Remélhetőleg ez a teljes garis idő alatt így működik, de ezt nem szeretném próbálgatni, ha kénytelen leszek akkor azt is megírom, ha nem itt akkor a facebook csoportban biztosan.

Lumintopot tudomásom szerint nem árusítanak, színopciót ahol lehet választani ott szerepel a terméklapon az ár mellett.

Előzmény: ...slr... (34617)
...slr... Creative Commons License 2019.12.11 0 0 34617

Általában ismerjük a hazai importőröket, a Mylitee számomra ha nem is új, de semmit nem tudok róla. Ismeri valaki az alapítót? Magyar vagy nemzetközi brand? Jók az árai? Lehet náluk beszerezni az újabb modellekből, mint például a Tool AA újabb verziójából? Lehet kérni led opciót azoknál a gyártmányoknál, amelyeknek eleve több verziójuk van? Ha valaki ismeri őket, bemutatná egy kicsit a céget?

Előzmény: xtctraxx (34615)
xtctraxx Creative Commons License 2019.12.08 0 1 34616

Ezen a héten egy ritka fejlámpáról, az Olight H17R típusról írtam részletesebb beszámolót.

xtctraxx Creative Commons License 2019.11.29 0 0 34615

Fekete péntek a Nitecore hazai importőrénél: mylitee
15% kedvezmény mindenre, még az akciós termékekre is (ezeket határozottan érdemes nézegetni), a MYLITEEBF kuponkód felhasználásával!

 

Fekete péntek a Maglite (és a Leatherman) hazai importőrénél: audaxshop
A kedvezmény a linkelt oldalon látható termékekre az általuk meghatározott mértékű. Már a kedvezményes ár van kiírva.

 

Fekete péntek akció a BangGood webshopban: elemlámpákra
Az oldalon található elemlámpák és kiegészítők árából extra 30% kedvezmény a BGBF19 kuponkód használatával.

RazorX911 Creative Commons License 2019.11.29 0 0 34614

Van, esetleg multiméter kéznél?? Ha, igen, akkor a tekerenytűt állítsd, a Dióda-vizsgálat jelhez és polaritás helyesen a műszer érintkezőit tedd rá a LED kivezetéseire. Ha, nagyon haloványan világít, akkor a LED jó. Ez esetben, a driver dögölhetett meg, ahogy a többiek írják.

 

Képlink, hogy érthető legyen, a LED-nél: http://i.imgur.com/90hGfc3.jpg

 

A multiméternél, az Ohm és a mikro/mA jelzés közt lévő jelöli, a Dióda-vizsgálatot: https://www.villanylap.hu/images/4369-1486556174.jpg

Előzmény: stzoli (34609)
radio111 Creative Commons License 2019.11.29 0 0 34613
Nem törvényszerű az elszíneződés, sőt többnyire csak nagyító alatt látható hogy meghalt a LED
Előzmény: FBLLMAG (34611)
radio111 Creative Commons License 2019.11.29 0 0 34612
Tudtommal én vagyok egyedül aki Olight lámpákat javít (nem vagyok szervíz caak hobbiszinten) . Küld át az elérhetőséged üzenetben ha gondolod.
Egyébként én is inkább driver problémát gondolok, a LED viszonylag ritkán hal meg, bár azért olyannal is szoktam találkozni
Előzmény: stzoli (34609)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.11.28 0 0 34611

Üdv!

 

A led meg van feketedve? Vagy legalább fekete folt van rajta?

Előzmény: stzoli (34609)
xtctraxx Creative Commons License 2019.11.28 0 0 34610

Miből gondolod, hogy a LED ment tönkre és nem a driver?

Előzmény: stzoli (34609)
stzoli Creative Commons License 2019.11.28 0 0 34609

Üdv.

Szeretnék egy kis segitséget kérni, Van egy igen komoly zseblámpám/Olight M3XS-UT/ amibn a Led chip tönkrement.
Sajnos a magyaroszági forgalmazó nem foglalkozik a javitásával.
Vettem smd ledet , de mivel nincs hozzá megfelelő pákám, igy nem tudom kicserélni. Ha esetleg valaki tudna segitni az SMD forrasztásban, nagyon hálás lennék, Természetessen honorálnám a segítséget. Budapest, esetleg Csepel vonzáskörzetében.
Vagy esetleg egy céget ahol kicserélik, bár nem tudom ilyen kis dologgal egyáltalán egy cég fogllkozik-e.

Köszönöm a segitséget

Zoli

KawaBazsy Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34608

Pici kopás itt-ott mintha látszana, de nem vészes, nekem az a napi használós lámpa. A C8-at pl nagyon ritkán veszem elő..

Előzmény: FBLLMAG (34607)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34607

Ez is az is réteglámpa. Ne idegeskedj. Hatótávban pl a LL P5R2 biztos veri, többszörösen. De ez is réteglámpa. Nem olyan sokan vásárolják, bár egyik sem rossz.

 

Közelre egyébként az Olight Baton tir lencsés sorozata a tuti, a legjobb választás. A ZL más. Mivel apró, strapabíró, jó hatásfokú, és nekem az is szempont volt, hogy AA -s, ezért állandóan nálam lehet, gyorsan előkaphatom, használhatom.

 

Egyébként a TOOL AA felületkezelése hogy bírja?  A ZL SC5 OP 2016, a SC5w 2017 óta van meg. Köszönik szépen, karc nélkül megvannak. Néha pár napra kiestek, de lényegében végig a zsebemben voltak.

Előzmény: KawaBazsy (34606)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34606

Jóvanna, a Tool AA-val csak ez a nem stabilizált max mód a bajom.. :-)

Előzmény: FBLLMAG (34602)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34605

Esetleg az Acebeam H40 -es, de ez csak 1 db 14500 -assal üzemel.

Előzmény: sarajhwh (34603)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34604

Lehet, hogy valahol még kapsz Fenix HL35 -öst. Ennek a gyártását is befejezték.

Előzmény: sarajhwh (34603)
sarajhwh Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34603

Ezeket mind néztem,  Fenix HL-50 em  van,  engem a 2xAA-14500  érdekelnének  ha van   a LL-mh 8-ason kívül.   Azért kösz!                               

Előzmény: FBLLMAG (34600)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34602

És azt a 550 lm -t merülő félben levő akkuval is tudja. ;-)

Előzmény: KawaBazsy (34598)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34601

Lényegében igazad van. Csak kicsit kisebb a középső fénykör átmérője (ez nem nagyon látványos), viszont távolabbra visz. Kb mint a 2. generációs TOOL AA.

Előzmény: KawaBazsy (34598)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.11.25 0 0 34600

A Nitecore HA20, HA23,  HA40 csak AA akkukra megy. A HA23 rövidebb távra, beltérbe való, a HA40 4AA -s külön akku pakkal.

 

A Fenix HM23 inkább rövidebb távra való 1AA -s. A Fenix HL50 -es 1AA / Cr123A elemre / akkura üzemel, kicsit nagyobb hatótávval, fényárammal.

 

Zebralight H53w ha apró könnyűre vágysz, ami azért bizonyos esetekben üzemidőt tud.

 

Ezek mind csak AA alkáli elemre vagy NiMh akkura üzemeltek.

 

Thrunite TH20 AA / 14500 akkura is üzemel, 67 m hatótávval.

 

Ha kell a fényerő, az Armytek Tiara A1 (PRO) a befutó. Ez már 14500 -as akkura is üzemel.

 

 

Előzmény: sarajhwh (34597)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!