Keresés

Részletes keresés

Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78900

..fogalmam sincsen ezt a hozzászólást kinek szántad, de engedj meg néhány  gondolatot..

..költségvetés: amióta beléptünk az únióba folyt a túlzott deficit eljárás az ország ellen..miközben a hatalmon lévő pártok, mszp, szdsz..totál eu fan szerpében tetszelgett..Orbánék levitték a hiányt a megengedhető szintre, 3 % alá..szapulhatod őket, kiabálhatsz bármit, ez tény..és ennek nyomán szűnt meg az eljárás, pedig mindig nagyobb hiánnyal riogattak Brüsszelből..aztán tessék..

..azok, akik 90 évi elszakittatás után is magyarnak érzik magukat a határainkon kívül, azok megbecsülést és hálát érdemelnek és nem sértegetést..kit nevezel te parazita népségnek..?  ..zavar téged, hogy a határon túli magyarság eldöntheti 1, azaz egy országgyűlési képviselő hovatartozását..mert nincsen többről szó..a választási jog egy gesztus, valójában nem szólnak bele, nem is tudnak beleszólni a mi dolgunkba..

..inkább azokkal foglalkozz, akik itthon élnek és nem fizetnek adót, vagy ez nem zavar..?

..fogalmam sincs kinek volt kárörvendő vigyora..de, ha esetleg énrám gondoltál..elmondhatom, aki így vélekedik, mint te, az nem kárörvendő vigyort, ötven botot érdemelne..

:-)))))))))))))))))))

..részese leszek mindennek, ami a hazában történik, feltéve, ha tudod, e szó mit jelent..ahogy eddig is az voltam..

..te ne beszélj stílusról..

Előzmény: hu manus2.0 (78870)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78899

Nagyon remélem, hogy a felsorolt pontok zömét viccnek szántad!

Ha nem akkor beszélj szakértőkkel/ függetlenekkel/, esetleg kérdezz meg néhány pedagógust.(oktatáspolitika pont )

Ha neked a felsorolt pontok mögötti Fidesz tevékenység tetszik, akkor te a diktatúra híve vagy. Mondjuk ez nem baj, mert én is híve vagyok a központosított hatalomnak, ha a hatalmat nem Fidesznek hívják!!

Előzmény: Bumburnyák (78898)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78898

..nem fogod elhinni, nem a fidesz mellett álltam ki..lehetett volna a nevük éppen Ökörpárt is..

..de..:

- egyetértettem a határon túli magyarságnak adott állampolgársággal,

- egyetértettem a gesztusértékű szavazati jog megadásával,

- egyetértettem az új alaptörvénnyel,

- egyetértettem azzal, hogy önálló ország vagyunk, önálló elképzelésekkel,

- egyetértettem azzal, hogy a liberális oktatáspolitika a nihilbe vezet,

- egyetértettem a parlament létszámának csökkentésével,

- egyetértettem a többgyermekesek támogatásával,

- egyetértettem a gazdaságpolitika nagy vonalaival,

- egyetértettem a liberális sajtómonopólium megtörésével,

- egyetértettem azzal, hogy kapjanak még négy évet, hogy talán befejezzék az áhított rendszerváltást.

..miközben számtalan dologgal nem értettem egyet..de nem azt kerestem ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt..

..mocskolódhatsz, ökrözhetsz, barmozhatsz, sértegethetsz tovább, ez nem változtat azon, hogy a többség döntött..

Előzmény: kár_a_gőzért (78892)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78897

..azt hiszem, be kell látnom, kár a gőzért..

..szedjük két részre a mondandódat..

..első körben foglalkozzunk azzal a résszel, mely ide tartozik, és érvek..:     ..tehát a 2,1 millió szavazó most erre volt elég..ha demokrata vagy, vedd tudomásul, hogy a következő formáció, mely valójában nem egy, csak egy tőről fakad, de valójában öt, ők 1,2 milliót tudtak meggyőzni..  a 900.000 különbség meggyőző..  :-))

..ha te találtál számodra meggőzőt a fideszen kívül, helyesen tetted, hogy azokra voksoltál..aztán most nézd meg mire mentél vele..

..ami ezután jön, az megint csupa személyeskedés..el is küldhetnélek érte egy neked kedves felmenőd lába közé.., de nem teszem..a több mint hatvan év már higgadtá tesz..

..de jobb ha tudod te is..ökör és ökör között az a különbség, hogy az egyik ökör a neki tetsző kolomposra figyel, a másik egy másikra, a harmadik egy harmadikra..és minden ökör a maga kolomphangja után kullog..és az ökrök között így ott vagy te is..

..engem nem különösképpen érdekel, hogy Orbán mellett kell-e kiállni, vagy valaki más mellett, de neked a hozzászólásaid tartalma miatt nem sok "neveltetésben" lehetett részed, te legfeljebb szocializálódhattál, ahogy ezt ma mondják..és csak sajnálhatod, hogy amikor iskolába jártál, nem volt még erkölcstan, és engedd meg, hogy anélkül, hogy te mondtad volna, azt mondjam rólad, egy olyan átlagos liberális lehetsz, aki mindent elfogad, ami neki tetszik..

..ha megkérhetlek, szállja magadba..

Előzmény: kár_a_gőzért (78893)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78896

..ha figyelemmel kisérted a kapmpányt, Orbán nem foglalkozott a kihívókkal..

..miközben az összefogás vezetői naphosszat, szakmányban pocskondiáztak, nem érvekkel, hanem emberi méltóságban sértve..

Előzmény: kék-madár (78891)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78895

..többgyermekesek kedvezményeiről beszélek..

Előzmény: kék-madár (78890)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78894

..a bankok külön adóztatása megmarad..

..én egyetértek vele..

Előzmény: kék-madár (78889)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78893

2,1 millió fideszes szavazó nem kevés, igaz százezrekkel kevesebben vannak mint négy éve.

Négy éve a fidesz kampányra szavaztunk nagyon sokan, idén pedig a kormányzás eredményei miatt fordultunk el.
Én találtam a fideszénél biztatóbb elképzeléseket, de leginkább utálom, ha hülyének néznek és a szavazatomra hivatkozva soha meg nem említett, senkivel sem egyeztetett jogszabályokat hoznak.

Sokan nem tudják, hogy csak az ökör következetes. A következetes nem embernek nem is fáj, amíg nem tudja meg, hogy ökörnek nézik.

De ha azt hallja, azt olvassa, hogy "Arra az újságírói kérdésre, hogy a kormány tervezi-e a bankadó csökkentését Orbán Viktor azt válaszolta: örömmel látta, hogy a bankok már beépítették a bankadót, és 2013-ban nyereségesek voltak." 

Hamarosan újra ki kell állni Orbán mellett, újra harcba kell fogni az mprelistákkal. Majd megtalálnak mindenkit, akinek neveltetése arra érdemesnek tekinti: " Estve jött a parancsolat Violaszín pecsét alatt. Egy szép tavaszi éjtszakán Zörgött a kincsem ablakán."
Csak ennyi lesz rajta: "Ökrök! Sorakozó!"

Előzmény: Bumburnyák (78867)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78892

Valóban a múlt héten felborult a pálya, egyedül te által ki a fidesz mellett.

Ehhez hasonlót tapasztalok a mindennapokban is, a nyilvánvalóan fideszesek is viszolyogtak az elmúlt négy év sikereivel való azonosulástól. Legfeljebb az Orbán Viktor facebook oldalán tettek egy picit lájkot, vagy bevágtak néhány antikommunistának mondott netes hivatkozást.
Sok ismerősöm nem ment el szavazni "ezekre?" kommentárral. Még többen úgy, hogy ami itt folyik, ahhoz már nem fogják adni  nevüket. 

Persze rálehet fogni, hogy a kétharmad közeli parlamenti többség az hiteles támogatás. Lesz, aki elhiszi, hogy a 48%-os listás szavazat, az kétharmadot jelent. 
Normális esetben persze senki sem hinné el, de ugye mi a pilótajátékok, Tribuszerné, Stadler Józsi, viszkis rabló, devizahitelesek országa vagyunk.

Előzmény: Bumburnyák (78871)
kék-madár Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78891

Gyűlöletet? 

Ez hogy volt? 

Megígérték, hogy most ebben kampányban utoljára? 

Előzmény: Bumburnyák (78884)
kék-madár Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78890

Családtámogatás? 

Mi történt eddig? 

Mire számíthatunk még?

Előzmény: Bumburnyák (78888)
kék-madár Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78889

Bankok adóztatása?

Tegnap mondta Orbán a nemzetközi sajtótájékoztatón, hogy örömmel látja a bankok beépítették a díjaikba a külön adókat, már 2013-ban profitálhattak belőle. 

Előzmény: Bumburnyák (78888)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78888

..itt nem hűségfogadásról van szó, bizonyára nem jól fogalmaztam..

..az elkötelezettség nem fidesz irányú, hanem világnézeti, morális..elvek menti..

..magam is néztem a műsort, én nem képzeltem sem áll leesését, sem szem kerekedését..és a választási kampányban egy szót sem ejtettek Brüsszellel szemben..az addigra már a lábaik előtt hevert..azt a csatát Orbán bizony papírok nélkül megvívta évekkel ezelőtt..

..a program a folytatás..szigoró gazdaságpolitika, a költségvetési hiány 3 % alatt tartása, a bankok adóztatása, állami oktatás, munka alapú társadalom, családtámogatás, nemzetpolitika, születésszám növelése,a rezsi csökkentése, stb..

..lehet ezekkel akár tételenként is vitatkozni, de ez bizony program a javából..

Előzmény: kék-madár (78887)
kék-madár Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78887

Szerintem a voks, csak akkor biankó, ha nincs program. A Fidesznek pedig nincs.

Néztem hétfőn hajnalban az Orbán mögött állókat, az említett két nem sorolásakor, először elkerekedett a szemük, utána leesett az álluk.
A választási kampányt végig harcolták Brüsszellel szemben, most meg azt állítjuk, hogy a ránk adott szavazat éppen fordítottját jelenti?

Mikor viccelt a fidesz, netán hazudott?

" megfontoltan, világnézete és neveltetése kapcsán elkötelezetten szavazott". Én saját lábamon állok, biztosan sok hatás ért eddig, de elkötelezettséget nem érzek. Persze ez nem elvárás veled szemben. De én más vagyok, én csak azért nem leszek házas, mert egykoron "hűséget" fogadtam.

Előzmény: Bumburnyák (78884)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78886

" ..na persze, a választás előtt nem zavart, hogy egyedül állom a sarat a többség tobzódásával szemben...."

Furcsa is lett volna, hogy mint többségi tobzódó, egyúttal még kiálljak melletted is! Ehhez minimum skizónak kellene lennem!:))

Mellesleg a látszat ellenére akkor se voltál egyedül, hisz magad mögött tudhattad a 2/3-ot! :)

Más....Rendben, hogy Vécseynek országos ügyekkel kell foglalkoznia, de akkor miért kötött olyan helyi alkut Gémesivel, hogy ha Gémesiék őt támogatják az ogy-i választáson, akkor nem indítanak ellene jelöltet az önkori választáson? Ráadásul meg is szegte az alkut!

( Persze azt el tudom képzelni, hogy azt hitte magáról, hogy tárgyaló képes és közben fentről a Fideszben másképpen döntöttek és mégis indítottak jelöltet Gémesivel szemben....Viszont ebben az esetben nem tagadni kellett volna az alku tényét, hanem el kellett volna mondani, hogy helyette döntöttek magasabb szinten! Persze, ez már történelem és a jelenlegi helyzeten nem változtat és úgy látszik rajtam kívül mindenki elfelejtette! )

Előzmény: Bumburnyák (78883)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78885

..ezen azért el tudnék veled polemizálni..

..megkeseredett lehetsz, ha így gondolod..

Előzmény: csutka52 (78881)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78884

..bizonyára számtalan morális kérdésben egyetértünk (ez is megérne egy misét)..ugyanakkor sok dologban nem látjuk egyformán a világot..ennek megfelelően míg az egyiknek egy megoldás megfelel, addig ugyanaz a megoldás másnak nincs az ínyére..

..fogalmam sincsen miképpen dobják a hívők a perselybe a pénzt..de azt kérem, hogy tételezd fel a másikról (vagy legalább rólam), hogy megfontoltan, világnézete és neveltetése kapcsán elkötelezetten szavazott, és nem parancsra, mert, ha ezt nem tételezed fel, lenézed a másikat..

..a két új jelmondatnak azért van ám másik nézete is, ha magadtól nem jöttél rá (ezt nem is hiszem el)..akkor megvilágítom..a fidesz nemet mond a gyűlöletre, és kiáll az európai közösség mellett..és ezek elég egyértelmű állásfoglalások..hiszen mindig pont ezek hiányával ostorozták őket az álbaloldalról..

..a választási csekk mindig biankó..akkor is, ha nem a fidesz nyer..

..egyébként, anélkül, hogy konkrétan állást foglalnál..elárulhatnád, láttál az indulók között olyan pártot, szervezetet, melynek hinni lehetett, bízni lehetett benne, és a rájuk leadott szavazat nem biankó lett volna..?

Előzmény: kék-madár (78880)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78883

..az én álláspontom szerint egy országgyűlési képviselőnek elsősorban nem a helyi, hanem az országos ügyekkel kell foglalkoznia..még akkor is, ha a választási rendszer egyéni jelöltként küldi őt a parlamentbe..és az országos ügyeken kívül lobbizhat, háttérben tehet-vehet, érdekérvényesíthet, stb..

..így aztán nem hagy ki az emlékezetem..csak más nézőpontból nézek dolgokat..

..egyedül tobzódom..?   :-))))))))))))))))))))))

..na persze, a választás előtt nem zavart, hogy egyedül állom a sarat a többség tobzódásával szemben..  :-))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (78879)
hu manus2.0 Creative Commons License 2014.04.08 0 0 78882

Azért az megérne egy filozófiai eszmefuttatást, hogy létezik-e hazugság nélküli erkölcs.

Mert ha nem, akkor...

Előzmény: csutka52 (78881)
csutka52 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78881

nincs hazugság nélkül ma már semmi,sem politika,sem erkölcs...érti remélem .....

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (78861)
kék-madár Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78880

Négy éve az volt a kérdés, hogy túl fogja-e nyerni magát a Fidesz. Egy héttel ezelőtt ez már alig volt kérdés.

Négy évvel ezelőtt még bizakodtam ilyenkor, mert tudtam, hogy a Fidesz számára fontos az ország és reméltem, hogy a legfontosabb is marad. 
De sajnos a happy end elmaradt. Mert látványosan beelőzött a 6alom.

Úgy dobták az urnába a szavazatokat, mint misén a perselypénzt. Majd a tiszteletes úr/Orbán Viktor úr tudja mire fordítsa. 

Már ma hajnalban szóba is került két új értelmezése a voksnak:

1. nemet mondtak a gyűlöletre

2. nemet mondtak a az Eu-ból való kilépésre

A biankó csekket aláírta szavazatával közel kétmillió honfitársunk. Nincs kétségem, hogy erre a csekkre még sok meglepő dolgot fog ráírni a magyar kormány, aminek mindannyian látjuk majd kárát.

Előzmény: Bumburnyák (78877)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78879

Megint sikerült a lényegre tapintanod, ezért átfogalmazom...

Mit tett Gödöllőn Vécsey, amivel kiérdemelte ilyen arányban a választók bizalmát?

( Természetesen azon kívül, hogy a megválasztása után kis idővel felrúgta a Gémesivel kötött alkut és a Gémesit lejárató szórólapok ügyében hasonlóan lapított, mint a parlamentben? )

Hányszor tartott Gödöllőn képviselői beszámolót, fogadóórát?

Természetesen most már 8, secko jedno, avagy eső után köpönyeg, csak mégis szeretném tudni, hogy a választó polgárok emlékezete - köztük a tiéd is - mitől hagy ki ennyire?

Persze, tudom a választ, már le is írtam; a kihagyás oka a Fidesz, illetve Orbánhívő szindróma.

Azt, hogy leszarom, halál komolyan írtam, minthogy azt is, hogy tudtam, hogy ilyen eredmény születik, sőt rosszabbra számítottan.

Viszont ha hiszed, ha nem ha egy focimeccsen az általam favorizált csapat kikap, az mélyebb nyomokat hagy bennem, mint Viktor győzelme...de tényleg. :))

/ Az meg, hogy más ellenorbán nem szól most hozzá az magától érthető.

Én is csak azért teszem, mert hülyén néz ki, ahogy itt egyedül tobzódsz! :))) /

Előzmény: Bumburnyák (78876)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78878

..Fodor Gábornak bizonyára szólt egy tanácsadója, mai sajtótájékoztatóján végre gratulált a győztesnek, ahogy az illik ilyen esetben..jobb későn, mint soha..

..végül is Fodor igazi győztes..egyszemélyes pártja minden képviselője bent van a parlamentben..!

Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78877

..de hol vannak többiek..akik annyira osztottak..?

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78876

..ha vesztettünk volna..én is leszarnám..

:-))))))))))))))

..egyébként mindketten tudjuk, nem az az igazi parlamenti munka, ha valaki ott feláll és kinyitja a száját..

Előzmény: Törölt nick (78875)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78875

Csak úgy mellesleg megjegyzem, hogy én nagyobb arányú fideszes győzelemre számítottam...Arra viszont nem, hogy a gödöllőiek ilyen arányban szavaznak bizalmat Vécseynek! Ez számomra teljesen érthetetlen és felháborító, annak tükrében, amit itt művel az önkori választásoknál és aminek következtében Gémesi jogosan nyert olyan arányban, amilyenben!!

Ennyire feledékeny emberek lennének a gödöllőiek? Elfelejtették, hogy Vécsey meg se jelent Gödöllőn, a parlamentben hallgat, mint szar a fűben, a választókerületében a kerepesi libafuttató versenyen kívül említésre méltó cselekedete nem volt!

Leszarom az országos választást, de hogy a szűkebb pátriámban Vécsey nyerni tudott, azt nem tudom lenyelni!

Előzmény: Bumburnyák (78873)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78874

Még az is lehet...:))

Nem tudom, milyen ott a politikai élet, de akkora nyilas frakció biztos nincs a parlamentben, mint nálunk!

( Ha van náluk egyáltalán parlament? )

Előzmény: Bumburnyák (78873)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78873

..lehet, hogy Bissau-Guinea..?

:-))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (78872)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78872

Na ez is megvolt!

Folytatódhat a stadionok építése - hurrá!

( Egy valamit azért nem értek...Ha a többi fideszes képviselőt is olyan hatalmas teljesítmény és a választó kerületében végzett kimagasló munka alapján választották újra, mint nálunk Vécseyt, akkor nagyon örülök annak, hogy a családom fele kivándorolt Ausztráliába még a választások előtt!!!

Gondolatban már én se vagyok itt, tehát az írásom, ami itt megjelenik valahol egy távoli országban íródik, melynek ugyan nem tudom a nevét, csak azt tudom, hogy nem Magyarország, mert Magyarország kiment alólam, Kazahsztánnal és Azerbajdzsánnal lett határos.....)

Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78871

..ahogy érzékelem..a kormányváltók kissé túl voltak reprezentálva ezen a fórumon..  :-)

..de hova lettek..?

:-)))))))))))

..biztos kell egy-két bilagit, ezt megemészteni..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!