Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.19 0 0 1589

DOOM the roguelike:

Sajna úgy veszem észre, hogy a tizenegynéhányadik szint után már olyan táposak az ellenfelek, hogy csak az a kérdés, hogy lelőnek, felrobbantanak vagy széttépnek-e. :( Van valakinek valami javaslata?

Előzmény: _Gary_ (1582)
Toth Andras Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1588
Huhh, most lott le Darth Vader engem is... jol harcol az oreg. Ott nem tudom, mi a taktika... Huhh, meg mindig tombol bennem az adrenalin... nehez 30 vadaszgepre ugyelni folyamatosan.
Előzmény: Törölt nick (1580)
Atekka Creative Commons License 2005.07.20 0 0 1587

SBob kösz a Lost Vikings 2t.már én is régóta kerestem.

SBob Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1586
na végre... :D
Előzmény: Dohi (1581)
SBob Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1585
Szívesen! :)
Mindenki azt mondja elsőre, hogy "jesszusom hogy néznek ki a karakterek"... kicsit tényleg túlkomplikálták a megrajzolásukat. De igazából miután megszokod marha jó szórakozás a játék. Bár van benne elég sok bug... :(
Előzmény: _Gary_ (1578)
SBob Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1584
bocs mindenki! nem láttam...
Előzmény: _Gary_ (1579)
SBob Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1583
1994-es, és az Apogee adta ki. Őket ismerve külföldön mind a mai napig árulják. Kár hogy itthon nem... :(
Előzmény: Freddy79 (1577)
_Gary_ Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1582
Ez a DOOM, the roguelike! valami hatalmas játék!
Előzmény: Törölt nick (1580)
Dohi Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1581
vegre frissult a c64hq!
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1580
Sziasztok!

Érdemes letölteni a következő gámákat:
http://download.theforce.net/games/starwars_thebattleofyavin_v11.exe
http://download.theforce.net/games/starwars_thebattleofendor_v21.exe

Régi stílusú (amolyan X-wing és TIE fighter) játék, de nem szimulátor, hanem amolyan őőőő... lövöldözős szimulátor. Műszerfal nincs, csak lőni kell ezerrel, meg vigyázni hogy le ne lőjenek! Csak jó dolgokat tudok mondani a két játékról. Szvsz egy az egyben lejön a filmbeli hangulat, amint hihetetlen számú TIE vadász nyomul szembe az emberrel. :D

A Yavini csatában 30 géppel kezdődik a gáma, de a filmmel ellentétben itt néhány birodalmi csillagromboló (+ TIE körítés) is nemtetszését fejezi ki a lázadókkal szemben. Persze a csillagrombolók addig sérthetetlenek amíg valaki le nem lövöldözi azokat a csúnya pajzsgenerátoroknak csúfolt gömböket a tetejéről. :felvon: Szóval nem egyszerű. Ezután a Halálcsillag felszinén kell lelövöldözni a radarállomásokat (+ lézerágyú ütegek körülöttük) és persze "néhány" TIE is beleszól a dologba. Végül a halálcsillag kanyonjában kell repkedni teljes sebességgel miközben tele van akadállyal a terep és mindenfelé ágyúk vannak. Ezután már csak Vader van hátra, de én eddig csak egyszer jutottam el idáig és kb. három másodperc alatt lelőtt a mocsok. :(

Az endori csatában nem mi lőjük le a Halálcsillagot, hanem Lando + Wedge, nekünk "csak" harcolni kell. 58 harci gép, 2 mon kalamari csatacirkáló egy Nebulon-B fregatt + pár egyéb hadihajó várja velünk együtt a halálát. Biztos emlékeztek a filmben milyen hihetetlen mennyiségű TIE rontott neki a felkelőknek. Nos itt is szinte falat alkotnak a TIE vadászok tömegei. Szerencsére itt van már 6 torpedó, ami megkönnyíti a közeledő rombolók legyőzését. Ráadásul mindne 5. TIE lelövése után kap az ember egy torpedót. Szükség is van rá. Nincs más dolgunk, csak lelőni minden TIE-t, minden közeledő rombolót, míg végül az Executorral kell szembeszállni. Akár szó szerint is, a pajzsgenerátorainak a megsemmisítése utáni, ha 50% alá csökkent a páncélzata, bele lehet szállni a hídba éppúgy mint a filmben. Ez nem is nagy őrültség, figyelembe véve, hogy nagyon sok ágyú van ezen a hadihajón, ezért nehéz megközelíteni. A játék annyiból nehezebb, a yavinihoz képest, hogy vigyázni kell Millennium Falcon-ra, Wedge X-szárnyújára és a Home One-re, mert ha ezeket kilövik akkor game over. Wedge-vel sosem volt gondom, de a Falcon állandóan a legrosszabb helyen tartózkodik ezért muszáj néha segíteni neki, illetve ha nem sietünk eléggé, a Home One mon kalamári církálót végül kivégzik a csillagrombolók ha nem lőjük ki időben a pajzsgenerátoraikat.

Még valami: DOOM, the roguelike! :) A régi doom játék tipikus roguelike megvalósítása. Ascii grafika, némi rpg beütés, régi doom-os hanghatások.
http://www.the-underdogs.org/game.php?gameid=5165
_Gary_ Creative Commons License 2005.06.28 0 0 1579
Innen megrendelheted az eredetit $10-ért. Vagy tölthetsz le demót.

http://www.apogee1.com/towers/index.html
Előzmény: Freddy79 (1577)
_Gary_ Creative Commons License 2005.06.28 0 0 1578
The Lost Vikings 2:

Még egyszer kösz!

A kezdeti nehézségek (saját hülyeség) után sikerült beüzemelni VirtualPC-n és DosBox alatt is. Bár a DosBox, alapból kicsit lassabban futtatja.

Először furcsa volt a grafika, alig ismertem föl a szereplőket... Valahogy túl színes vagy olyan, mintha nagyon ki akarták volna dolgozni és átestek volna a ló másik oldalára.
C64-en volt hasonló érzésem a Street Fighter 2 szereplőivel kapcsolatban.

Végül is majd hozzászokom, assz'em a 7. pályánál vesztettem először életet, addig egész jól elboldogultam az új tulajdonságaikkal + a farkas :) De ahogy látom az intró képernyőn, várnak még rám meglepetések!
Előzmény: SBob (1569)
Freddy79 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 1577
Szevasztok!

Nagy erőkkel keresem a Mystic towers nevű játékot Pc-re. 1991-92 környéki game,aminek a lényege, hogy egy kis öregemberrel kellett különböző szörnyektől megtisztítani 10, vagy 12 tornyot. Akkoriban nagyon sokat játszottam vele az első 386-os gépemen.
Eredeti változatát megvásárolnám reális áron (lehetőleg cd-s változatot).
p44 Creative Commons License 2005.06.27 0 0 1576
SBob jó volt a kód, köszi! :)
Előzmény: p44 (1575)
p44 Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1575

mégnemtom, mingyá megnézem. de ez nem az, amire emlékszem :)

mwoegigs, vagy valalmi ilyen a 8/8, de azt tudom, hogy ahány ember, annyi féle kód = lévén a robbanáshossz, a gyorsaság, időzítő, minden bele van építve a kódba. :) ha elveszted, és úgy jutsz el a 8/8hoz, más kódot kapsz, rövid bombalánggal, stb :D

Előzmény: SBob (1573)
SBob Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1574
Nos én inkább Warcraft párti vagyok... :)
A Sim City 2000 viszont tényleg viszi a pálmát, hihetetlen sokat játszottam vele régen.
A Caesar 3-hoz nem volt szerencsém, de az első két résszel szintén sokat játszottam. Szóval nekem igazából a második rész a favorit...
Előzmény: compton_ (1572)
SBob Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1573
UOAOWTHL
most elégedett vagy? :D:D:D
Előzmény: p44 (1571)
compton_ Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1572
Hát igen. StarCraft, Sim City 2000 és Caesar 3 visz nálam mindent :)
Előzmény: SBob (1566)
p44 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1571

kérnék egy 8/7es pályakódot dynablasterhez :) (csak hogy en 8/8 legyen)

_Gary_ Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1570
Hálás köszönet! Este letesztelem!
SBob Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1569
jajj a lényeg vlaahogy lemaradt... :( majd írj hogy ment!
http://dosgames.atw.hu/sub/lv2.rar
Előzmény: SBob (1568)
SBob Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1568
Szia Gary!

Persze, hogy tudok adni, nálam még fenn van, mikor felrakták nekem... (kb29 mega)
Előzmény: _Gary_ (1567)
_Gary_ Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1567
Hétvégén én is előszedtem a The Lost Vikings (1)-et és találtam egy file-t, amiben benne voltak a pályakódok, amiket régebben megoldottam. Sehogy sem boldogultam az utolsó bejegyzésű MSTR kódú pályával.
Utána néztem és kiderült, hogy ez az utolsó pálya, ezek szerint régen épp a cél előtt adtam fel! Nah, majd most pótolom!

A 2. részt viszont nem találom. Az mekkora? Tudnál nekem egy vészmentést vagy egy vészlinket küldeni a játékhoz? Előre is kösz!

Előzmény: SBob (1565)
SBob Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1566
Igazából ezt én nem tudom, anno én azon keseregtem, hogy minden kalandjátékot elkezdtek 3D-be nyomni... azóta... teljesen kiestem az egészből... kevés is az időm, és játszom a régi készlettel... az is jelentős! :)
Előzmény: compton_ (1564)
SBob Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1565
Bocsi... de annyira leült a topik, segítséget se kért senki... szóval én ott vagyok ahol éppen hasznom látják.

Mik is voltak mostanság terítéken?
Master of Orion 2 minden mennyiségben, Lode Runner: The Legend Return, sőt végre volt egy kis időm a Lost Vikings 2-vel is ismerkedni... újra elővettem a Gods-ot, mer egy havernak segítség kellett volna, nem jött rá egy trükkre, de sajna rutinom már szinte alig van hozzá, kéne gyakorolni, azonban szerencsére van egy fullos Gods oldal, ott van komplett végigjátszás, amiben elég sok trükk le van írva... az Impossible Mission 2-t is elővettem, mer az SG fórumon téma volt...
jahh és végül volt egy kis KKND is a múltkor, de most elakadtam, majd még ott is gyakorlatoznom kell...
sajna most nincs időm, talán majd ha vége a vizsgaidőszaknak... bár attól félek akkor meg más jön... szóval... :(
Előzmény: p44 (1563)
compton_ Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1564
Az a baj manapság, hogy minden 3D, még az is aminek nem kéne annak lennie. Pl. az új (azt hiszem még fejlesztés alatt lévő) Civilization, Heroes 5, Sonic stb. Ha valaki játszott már például az új Soniccal és a régi Sonic 3-mal, szerintem tudja miről beszélek. A 3D-vel teljesen sikerült kiirtani a játékból minden bájt és hangulatot, ami eddig jellemezte a sorozatot.
p44 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1563

Baz, már egy hónapja nem írt senki semmit. :(

Én mostanában a Dynablastert nyomom :) Haver áthozta az A Bombert, hogy hú, milyen jó, emléxel a Dynára, na ez ugyanaz csak jobb. :) Hát, nyomtuk sokat az Abombert is, mert gyorsabb a játék, pörgősebb, két játékos módban izgalmasabb, de ha egyedül vagyok, és játszani támad kedvem, akkor Dynázom :) Még jó hogy elfut Win2000 alatt is ;)

Egyébként elgondolkodtató, hova gyorsul a világ, a Dyna a maga nemében tök jó kis játék volt, egyáltalán nem tűnt lassúnak. Az A Bomberhez képest meg kb halott csiga sebességgel gyalogol benne a kis emberke...

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1562
Sziasztok!

Kb. fél éve kezdtem el keresni a PREHISTORIK2 nevű, hiper-istenkirály játék készítőit. A teljes készítőlistáról az interneten találtam információt a programozó Eric Zmiro-ra, a designer Francis Fournier-re, valamint persze a TITUS-alapító Caen testvérekre.

A TITUS csődjével a Caen testvéreknek nem találtam e-mail címet, Fournier-ről nincs információ, viszont ERIC ZMIRO fellelhető. kb. 3 hónapja megpróbáltam kapcsolatba lépni vele, de nem válaszolt a levelemre.

Múlt héten ismét fejembe vettem, és elkezdtem kicsit részletesebben nyomozni. Mind a korábban próbált e-mail címre, mind pedig a cégének az e-mail címére küldtem levelet, és ezúttal siker koronázta próbálkozásaimat: Eric válaszolt. Úgy tűnik, esetleg hajlandó lenne a Prehistorik2 forrás publikálására.

A probléma viszont az, hogy a Pre2 windows vagy linux alá történő portolása bonyolult, lévén 10000 sornyi 100% asm kódról van szó, mindenfajta angol fejlesztői dokumentáció/komment nélkül. Én a francia kommenteket le tudom fordítani, de programozói segítségre van szükségem. Egy pre2 fanatikusra, aki tud asm-ben crossplatform [vagy akármilyen :] dolgot fejleszteni. A fejlesztés free, GNU GPL alapján a készített termék is az lenne.

Ha valakit érdekel, írjon mailt:

anonymusftc [kukac] yahoo [pont] com

Köszi
ZS
parszek Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1561

Sziasztok!

Két régi játékot keresek már nagyon régen. Nagyon
sok időt ráfordítottam már a keresésükre, sajnos
feleslegesen. A nevük Willi's Maze és Combine.
Nem tudna valaki segíteni?

Batka_666 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1560
Sziasztok!
Egy régi játékot keresek, remélem tudtok segíteni. Jó pár éve valahol a TV-n, vagy talán valamelyik újsághoz adott CD-n láttam egy pár képkockát egy sakkjátékról. A videorészletben a király éppen agyonveri a trónjával valamelyik ellenséges bábut. Gondoltam biztos a Battlechess sorozat, de leszedtem a Battlechess 4000-et (megy emulátor nélkül), és a Battlechess I, II-t amiga fileként (.adf). Egyikben sem találtam meg a fenti jelenetet. (A Battlechess 4000 ürlényes, a BC I-ben nincs ilyen, A BC II pedíg kinai háborús). Létezik még ehhez hasonló sakkprogram? Vagy a verziók különböznek?
Előre is köszi!
U.I.: Amúgy nem amiatt az egy jelenet miatt keresem, csak arra emlékszem, hogy nagyon megfogott az egész kép a környezetével együtt, és emlékeim szerint viszonylag szép volt maga a játék is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!