Keresés

Részletes keresés

kensai of origo Creative Commons License 2023.11.29 0 0 145382

Őrült egy meccs volt, felesleges hosszabban írni róla.
Előnyt tartani továbbra sem tudunk, gyakorlatilag kiestünk.:(

nistelrooij Creative Commons License 2023.11.27 0 2 145381

Ma is még háromszor megnéztem Garnacho gólját. :) 

Az egész felépítése, ahogy Lindelöf a szokásos hosszú indításával váltott, aztán a beadás, ő visszalép...

Az igaz, hogy Rooney városi derbin és Berbatov Liverpool ellen nagyobbat kiabáltam, mégis mint kivitelezés és távolság miatt Garnacho ollója érdemli a koronát.

Elképesztő, néha már kedvem sincs meccset nézni, az egész biznisz és korrupció, idióta szabályok és mérgező körítés, elmegyek kispályázni és fáj mindenem, persze én hülye mindig igyekszem mégis nézni ahogy időm engedi és akkor látok egy ilyen csodát, Garnacho visszahozta a kedvem. Ez a kurva foci mit csinál velünk. :D

 

Mainoo nagyon szuper nálam is MOTM, végre egy energikus kp és ETH javára legyen írva őt kezdette Amrabat helyett, Fernandes csapatkapitány ahogy Rashfordra bízta a büntetőt, mert neki jobban kellett az önbizalom, Martial finom gólja... Mennyivel más így ez a trió, mint amikor Antony játszik. (télen menjen csak el az arabokhoz) Végre olyan meccs, aminek az elején a United szerez gólt és nem kap, végre olyan meccs még a VAR és bíró is meglátta az igazat, végre olyan meccs második félidőben se volt alvás, kontroll alatt és Onana is remek és végre Shaw-ék újra pályán, hát így még Maguire se mutatott rosszul. 

Azt nem mondom egy meccs alapján na itt van Mainoo és akkor kész megoldva minden kp probléma, mégis nagyon elkapott a lelkesedés, a srác egy boss volt a pályán, csak így tovább!

 

Pontszámban nem rossz a tabella most, közel az élboly, persze hátrafele is szoros, azért pl. a médiában megénekelt Newcastle előzve most éppen és a GD se mínusz már. Viszont mostanában lesz majd a húzós menet: törökök BL-ben, szarkák, Chelsea, Bournemouth, Bayern, Anfield, hát pár hét alatt kellene nagyot alkotni a csapatnak. Az is lehetséges csúnyán alakul, meglátjuk, mindegy most csak örülök a tegnapinak.

Előzmény: kensai of origo (145376)
For-dzsi Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145380

izé, természetesen nem Mainoora értettem a bohócot :) 

Előzmény: For-dzsi (145378)
giornalista Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145379

igen, sok mindennel egyetértek, de tegyük azt is hozzá, hogy ma tényleg minden nekünk pattant jól. az első félidő atrocious volt, simán lehetett volna 3-1, ha Onana a szokásos, és nem a ma látott, "degea" formájában véd. 

 

de ja - Mainoo jó volt, Maguire is csak egyszer maradt le az emberéről, azon kívül meggyőző volt, Garnacho is nagyon tetszett (nem csak a gólja), a Martial-gól is parádés volt, egyszerűen nem szokásunk ennyi passzt ilyen jókor ilyen jó helyre ilyen jól adni.

 

ma voltak pozitívumok, talán az első olyan győzelem volt az idén, amire amúgy rászolgáltunk és nem kellett a körmünket rágni érte. hozzáteszem, hogy az első többgólos győzelmünk is volt a bajnokság-BL sorozatokban (a Palace-nak lőttünk egy hármast a Mikiegérben), és a mai hárommal együtt is csak tizenhat gólunk van a bajnokságban, ami siralmas.

 

reméljük, ez a mai ad valamennyi önbizalmat a Galata ellen, mert az egyébként egy pokolian nehéz meccs lesz és szerintem kb. semmi esélyünk nincs nem-kikapni. Törökországban amúgy sem szokott jól menni a csapatnak, most pedig érezni fogja a vér szagát a Galata. meglátjuk, de kurva nehéz lesz...

Előzmény: heinci (145375)
For-dzsi Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145378

Ja, Mainoo visszatérését vártam én is. Az elején meg volt illetődve, de aztán belerázódott. Innentől remélem kezdő lesz, amikor csak lehet.

 

Lehetne ezt jól is csinálni, kíváncsi vagyok lesz-e valami pozitív elmozdulás a szakmai ügyekben vagy csak egy újabb bohócot kaptunk. 

Előzmény: kensai of origo (145376)
anti. Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145377

hmmmm...talán ten07-et máskor is a kakasülöre kellene ültetni :D

kensai of origo Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145376

Na végre egy jó meccs, sima 0-3.
Clean sheet, Onana védésekkel, kapu előtti tisztázásokkal együtt, kapufa segítségével, de nem szórakoztuk el.
Mindhárom kezdő támadónk gólt szerzett. Garnachoé szépségdíjas, Rashfordé önbizalomnövelő 11-es, Martialé szép támadás, finom befejezéssel.

Nagyon vártuk jópáran Mainoo felépülését, és hogy végre játszhasson. Nálam abszolút a meccs embere. Mount jött 55+5 bónuszért és rakja el a magas fizut, de Kobbie az, aki úgy kellett a középpályára, mint egy falat kenyér. Nagyon ritka, hogy ennyire fiatalon ilyen jó legyen valaki ezen a poszton. Abszolút egyedül is mélységet ad a játékunknak, a taktikánknak azzal, hogy belép a védelembe ötödikként, ha kell; presszinget tűrően tartja a labdát, hozza ki, blokkol, odaér, stb. Vele és egy új igazolással (Casemiro mehet levezetni, Amrabat opcióját meg nem kell aktiválni majd 28 évesen; nem kötelező szerencsére, hosszabbított 1 évet, hogy ne járjon le neki) lehet végre egy normális középpályánk.

Kulcsfontosságú meccs jön a törökök ellen, ha életben akarunk maradni a BL-ben.

heinci Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145375

Hozzáteszem, hogy a VAR-ozásnál folyamatosan azokból a kamera állásokból ismételték többször ismételve a Martial esetet, amelyekből a legkevésbé volt egyértelmű, hogy tizenegyes. Nevetséges. Volt egy kamera állás, amiből simán lehetett látni, hogy Young koccolja Martial lábfejét, és ezt érezve Martial már nyilván nem törekedett rá, hogy tovább menjen, mert egyértelmű tizenegyes volt. Soha nem fogom megérteni, miért nem az a kamera állás kap hangsúlyt ilyen eseteknél, amelyből teljesen egyértelmű az eset megítélése.

 

Ami a meccset illeti, az első félidőben Garnacho világszám gólját leszámítva nagyon rosszak voltunk. Viszont most már az első félidő alatt is azt éreztem, hogy motivált a csapat, pörögnek, megvan végre az akarat, és küzdenek becsülettel. Még Martial is.

 

Második félidőben szerencsére már az eszüket is felhozták a pályára, és nagyon okosan kezdték a második félidőt. Így kellene mindig, okosan, önbizalommal. És akkor jönni fognak a helyzetek, mert egyébként képesek focizni.

 

Persze vannak furcsa dolgok továbbra is, én nehezen értem, hogy miért van Dalot AWB előtt a sorban. De legalább volt Dalotnak egy rossz beadása, amiből Garnacho óriási gólt ollózhatott. :)

Maguire és Lindelöf jobb teljesítményt hoztak, mint amit Varane hozott az utóbbi időben.

Shaw nagyon fontos ennek a csapatnak, messze a legjobb opciónk a bal hátvéd poszton.

 

Mainoo élmény, nagy futballista lehet belőle.

Őszintén eszembe nem jutott a meccs alatt Casemiro vagy Eriksen hiánya...

Aztán ott van még nagy kérdőjelként Mount, Ambramat, meg végén még Donny is látszódott a padon. Az is annyira furcsa, hogy Donny, aki az Ajaxnál nélkülözhetetlen jétékosa volt ETH-nak, miért nem tud vele semmit se kezdeni, még ennyi serült esetén se.

 

Azért az, hogy az akadémiáról kijönnek Greenwoodok, Garnachok, Mainook, az nagyon jó érzés.

 

Ja, majdnem elfelejtettem, Onana ma végre igazi kapus volt.

Előzmény: giornalista (145373)
nistelrooij Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145374

Ez a meccs kicsit visszahozta a kedvem a focihoz. :) Rögtön Garnacho micsoda gól, középpályán 18 éves Mainoo MOTM simán, még a VAR se cseszett ki a csapattal, Rashford önbizalom gól és Martial jó játékát megünnepelte egy szép góllal. Még a clean sheet is sikerült.

giornalista Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145373

ezt a rosszindulatú, geci féreg bírót.

 

az orra előtt felrúgják Martialt, de befújja kifelé és sárga Martialnak.

 

nagy nehezen meggyőzi a VAR, hogy nézzen rá. jó, ránéz, nézi egy percig, pedig egyértelmű tizenegyes. nagy nehezen befújja. de Youngot le kellett volna küldenie második sárgával - erre már nem volt hajlandó. féreg, geci bírók, mind egy szálig!!

giornalista Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145372

a gól óta meg semmi. de nézzük a "pozitív" oldalát: 

 

- nem kaptunk gólt a vezetésünk utáni 1-5. percben; 

- nem kaptunk gólt a 22-28. perc között;

- Onanának voltak védései.

 

azt már meg sem említem, hogy miután egész nyáron kajtattunk érte, Amrabat ma sem kerül a csapatba, hanem a nyáron eladósorba tett McTominay és a fiatal, ma először kezdő Mainoo a mai középpálya. szerintem amúgy helyesen - ez az Amrabat-deal legalább akkora homályság egyelőre, mint Mount.

 

... csak Amrabatot még meg sem vettük, pedig elvileg kötelező lesz az év végén. aligha puszira adta ide a Fiorentina...

giornalista Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145371

oooh de gyönyörű volt ez! annyira elegáns, annyira szép!!

MU59 Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145370

Azt a k*rva, ez milyen gól volt.👍

nistelrooij Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145369

Garnachooo! A SZEZON GÓLJA!

nistelrooij Creative Commons License 2023.11.26 0 0 145368

United új sérültek, régi sérültek még nem játszhatnak, Everton felpaprikázva a pontlevonás miatt. Ilyenkor szokott az lenni volt United játékos Garner élete meccsét fogja játszani a lyukas United középpálya ellen. Azért lassan a sejk csapata elleni 115 vádból is lehetne valami, vicc ha csak az Everton kap büntetést és pereket 1 dolog miatt. Greenwood ismételten menjen a francba, mekkora gólt rúgott tegnap... jobban mondva meg kell fordítani a dolgot: ha Rashfordék is rúgnának ilyeneket, akkor nem kellene Greenwood miatt bosszankodni. Durva, hogy ő és Sancho, Antony 200+ millió értékben bukta. Ratcliffe leendő emberének fel van adva a lecke.

anti. Creative Commons License 2023.11.19 -1 0 145367

"In transfer news, reports in Spain suggest United are eyeing a shock move for Antoine Griezmann, who is in the form of his life with Atletico Madrid. The 32-year-old could be available for just €25million due to a release clause in his contract."

:D

For-dzsi Creative Commons License 2023.11.15 0 0 145366

Nehéz lenne nem egyetérteni, tipikus glazer érás megoldás, csak lakkozzák a szart…

Előzmény: kensai of origo (145364)
wendriner úr Creative Commons License 2023.11.15 0 0 145365

ugy 1.2-1.5mrd font hianyzik a klubbol, majd akkor szoljatok, ha valaki bele is rak valamit, nem csak kivenni akar belole. az Ineos penz Glazerekhez megy, a markukat ugyanugy tartjak majd ezentul is, es hozzajuk jott meg egy, aki baromi sokat belerakott a projektbe egyedulikent az elozo 20 evben, o lesz a legmergesebb leghamarbb.

kensai of origo Creative Commons License 2023.11.15 0 2 145364

Na, elkezdődött... (https://www.bbc.com/sport/football/67424022).
Valószínűleg hamarosan véglegesítik Sir Jim 25%-os vásárlását is.

 

Továbbra se lettem optimistább ettől az először 25%-os megoldástól, meg SJR-ért se vagyok oda (mondjuk a sejk se lett volna piskóta). Teljes 100%-os vásárlás és Glazer+Arnold+Murtough, stb. takarítás kellett volna a lehető leghamarabb. De ennél a szarnál lassan már csak jobb lehet.

 

Én megadtam az esélyt Arnoldnak, de nagyon hamar kiderült, hogy Woodward 2.0, Murtough nemzetközi nagymesterrel karöltve. Egészen elképesztő ámokfutás volt ez a két év velük is. A világ szégyene, hogy ilyen nyomorult semmirekellők vezetik/irányítják a klubot.

 

MU59 Creative Commons License 2023.11.13 0 0 145363

Igaz. 240 milla távozik 50-ért..de őszintén szólva, jobban járunk, ha mennek.

Előzmény: F1mre (145362)
F1mre Creative Commons License 2023.11.13 0 0 145362

Vissza az Ajaxnak 20-ért. Másnap meg kopog nála a rendőrség...

Előzmény: MU59 (145361)
MU59 Creative Commons License 2023.11.13 0 0 145361

"A Daily Star szerint az biztosra vehető, hogy a klub három klasszisa távozik a közelgő transzferablakban. AntonyJadon Sancho és Anthony Martial azok, akik létszámfölöttivé váltak, azaz nem szerepelnek a holland szakember terveiben."

Azért az egy érdekes helyzet, hogy valaki 100 milláért idehoz valakit, majd hamarosan elküldi és eladja 20-ért..

Fatboy Slim Creative Commons License 2023.11.12 0 0 145360

koszi, sejtettem, hogy melyen ulnek a problema gyokerei. Egyebkent azt hittem, hogy Ten Haggal elorebb lesztek es jol indult a dolog, aztan megint jott a szokasos visszaeses. 

Az igazolas politkaja a klubnak szinte erthetetlen, egy penztemeto volt eddig, talan most van az, hogy elkezdtek inkabb motivalt mint sem penzehez legiosokat keresni. (ezen az uton tovabbra is a Chelsea a legrosszabb, kezdve az edzojukkel).

Az embernek az az erzese, hogy csak az segitene, ha ujra huznak a jatekoskeretet, sot, talan az egesz stabot a menedzsmenttel, amolyan MU 2.0.kiadas kellene, a kezdoben sokkal tobb sajat nevelessel. szerintem senki nem banna

Előzmény: giornalista (145359)
giornalista Creative Commons License 2023.11.11 -1 1 145359

szerintem nagyon összetett a helyzet, nincs egyetlen, nagy ok. sok nagy ok van :( 

 

az évtizedes múltra visszatekintő szakmai színvonaltalanságból eredő rossz döntések, átigazolások következményei; a tulajdonosváltással kapcsolatos mizéria mindenkit bizonytalanságban tart (játékosok, szakmai stáb, management); rendkívül toxikus játékos-uralom az öltözőben; Ten Hag bizonyos rossz szakmai döntései (átigazolások főleg, de a színfalak mögé belátás képessége nélkül a man management is megkérdőjelezhető időnként).

 

minden hosszútávú probléma mellett az mindenképpen elmondható, hogy a nyarunk tragikusan sikerült. a minap "értekeztem" róla, hogy kb. egy éve volt a csúcson a Ten Hag-projekt. tavaly igenis megmozdult valami, aztán a vb után, a tavaszi menetelésben előbb kifulladtunk, majd a nyáron nem sikerült visszaépülni oda, ahol elveszítettük a fonalat (pl. a sevillai kiesés, de nem tudom, időben mi volt előbb, az vagy az Anfield).

 

nem sikerült megállítani az eróziót, a zuhanást. és ebben kulcsszerepe van a klubháznak, illetve Ten Hagnak is, külön-külön.

 

a nyári átigazolásaink, visszatekintve, érthetetlenek. Mount néhány hét alatt a kispadra szorult, amikor játszik, súlytalan. Onana erőteljes visszalépés De Geához képest. Hojlund szerintem továbbra is rendben van, ma lőhetett volna mondjuk egy gólt. Amrabat viszont megint érthetetlen, nem is játszatjuk. Reguilon szintén nagy kérdőjel, ma épp kezdett, de legutóbb meg mégis Dalot kezdett balhátvédben. persze Reguilion kényszer-igazolás volt.

 

én értem, hogy "nem ez volt a terv", hanem Kim Ming-Jae, meg Kane. utóbbinál örülök, hogy hamar letettünk róla, esélytelen volt; Mount helyett viszont egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem Caiceidót próbáltuk behúzni, esetleg hogy miért nem volt valós az érdeklődés Rice iránt (persze ő más árkategória lett a végén). az Onana-deal 100% Ten Hag felelőssége. nyilván az, hogy védőnek már csak egy Evanst tudott megszerezni, az ő felelőssége; az, hogy Maguire-t el akarta passzolni, most meg kénytelen játszatni, egy fura helyzet; de azt hogy sikerült elérni, hogy Varane, aki a tavalyi szezonban azért elég stabil volt, mostanra kb. a last choice CB és amikor pályára lép, olyan kelletlenül teszi, hogy ihaj?

 

és ezt kb. még 25 ezer karakteren keresztül lehetne tárgyalni. a bottom line az, hogy ennél a klubnál épp most semmi sem működik jól, vagy tisztességesen. rotten az öltöző és a játékoskeret. nem akarok mindent belemagyarázni, de nem lehet véletlen, hogy Greenwood, Antony, ilyen ügyek pattannak ki "egyfolytában". a játékosok láthatóan szarba sem veszik az edzőt, ami lehet, hogy szimpatikus azoknak, akik elzavarnák Ten Hagot, de a rossz hír az az, hogy ugyanezt csinálták Van Gaallal, Mourinhóval, Rangnickkal és most is. ezt azért tehetik meg, mert a DoF szerepkör nálunk nem létezik, érdemben nincs betöltve, kókler bohócokkal persze próbálkozunk, de egyrészt teljesen súlytalanok, másrészt ugye épp zavar van a tulajváltás kapcsán is, egy Murtough kb. biztos lehet benne, hogy nem lesz állása, amint megjön ez a Ratcliffe. 

 

de fel lehetne hozni az elképesztő fizetéseket is, amiket adunk, kb. a semmire (Sanchónak szó szerint). Antony, akiért masszívan túlfizettünk, az Ajaxos fizetése 10-szeresét kapta meg a klubtól (200 ezret). miért? 80e nem lett volna elég? vagy akkor csak 20k-val keresne többet, mint Brandon Williams, az volt a baj? :)

 

és ezt kb. még 23.977 karakteren keresztül lehetne tárgyalni.

Előzmény: Fatboy Slim (145357)
öregördögnemvénördög Creative Commons License 2023.11.11 0 0 145358

ez 3 a 114-böl, van 21 megszerzett s 15 elkótyavetyélt a lehetö 36-ból...

a focinkról beszéljen az akinek az tetszik

Fatboy Slim Creative Commons License 2023.11.11 0 0 145357

Sracok, felvaltva nezem az Arsenal-meccsel a tieteket... nagyon szomoru latni ahogy szenved a MU egy Luton ellen. Hol es mikor ment ez a dolog ennyire felre? En nem hiszem, hogy csak Erik ten Hag a gond

öregördögnemvénördög Creative Commons License 2023.11.11 0 0 145356

elsö félidö semmi-semmi, aki mégis valahol látta a fejlödést az árulja el, hogy hol volt, van,  mert egy picurit rövidet látok, köszi.

öregördögnemvénördög Creative Commons License 2023.11.11 0 0 145355

nos, Solskjaer hol bassza el ma is, vagy ma a mágus vitézkedik majd egyik kiesövel? :D

F1mre Creative Commons License 2023.11.11 0 0 145354

Varane megint a padon. Állítólag vele is összeveszett az új holland mágus. Ez már legalább a 3. játékos, mióta itt van. (C, Sancho, Varane) + de Gea távozása is fura volt, meg még amikről nem tudunk. 

dinsdale_ Creative Commons License 2023.11.11 0 1 145353

Igen, de itt a bírónak van két asszisztense. Nem egyedül van.

 

Ráadásul szögletnél az egyiknek most is az alapvonalon kell állnia.

 

 

Előzmény: ironmaiden70 (145352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!