Remélem, megjön neki az áttörés az első gólnál, mert tényleg gyors, tényleg lendületes és jól húzza meg a szélt, de amíg ezt majdnem minden esetben rossz passz, rossz csel, rossz lövés követi, addig többet árt, mint használ...
Kíváncsi vagyok a holnapi kezdőre, nem bánnám, ha a légiósok nagy része padon ülne.
És valahogy a heti kommunikáció sem volt éppen erős. Esetleg két bocsi a hétvégi szánalmas szarért, némi helyzetjelentés a sérültekről, miért nem játszott Lang, stb...
Kocsis sokat fejlődött az utóbbi időkben, Szűcs mellett az egyetlen olyan játékos volt, aki veszélyes támadásokat vezetett. Ami tőle nagyon hiányzik, az a gól, ezt elismerem, de látom benne az akaratot és a képességet is arra, hogy ez változzon.
Kocsis teljesítménye a példa? Na ne komolytalankodjunk, a srác egy kalap szar. Soltész Dominik, Mészáros Karol színvonal, pont az ilyen fos játékosok idehozatala és erőltetése miatt rohad a klub 10 éve legalább.
Egyébként épp a derbi miatt lett Szécsi hátvéd, és jött Vajda amúgy - Dacosta lehetett volna kezdő és Szécsi baloldalon.
Gordicot meg várta már kezdőbe sok mindenki.
kolléga tirádára:
Azt nehezen tudom elképzelni hogy Youga épp megszületik a gyereke de az első amit csinál 2 hét után hogy beleáll egy új stábba hogy "te vagy itt bakter, mi a taktika most már virítsatok valamit, és amúgy ki hova álljon a szögletnél ?" most is ott volt a padon.
Szvsz csak a teljesítményt nézik Youga relative lassú közvélekedés szerint Batik meg most egész jó volt. nem volt indokolt cserélni de már ott ült a padon. Látható hogy a gyors játékosokat preferálják.
párhuzamosan futnak dolgok, meghirdetik a meccset Somával a promoban a Barcika ellen aztán pályára se lép stb.
A stáb pont a teljesítményt nézi, esetleg csapat dinamikát de másra nem is nagyon támaszkodhat
Navarróék még mindig ismerkednek a játékosokkal, nem igazán tudhatja mit várjon az újaktól, régiektől élesben. De mi sem.
Beküldik a delikvenst 15-20 percre hogy nagy bajt nem tudnak csinálni, de tud mutatni valamit. Ezért is ragaszkodott 4-meccsen a kezdőhöz, mert bejött. Djokicot én is behoztam volna, hát nem jött be. Bermejo -Soma sem egyértelmű egy kívülállónak.
az egyetlen nyiregyházi szögletnél volt egy igazi védőnk Hoffman akit már a fordulás után középkezdésből megvertek.
ott már tök mindegy volt hogy ki hova áll mert addig flipperezett a bogyó amíg be nem vudúzták.
Nézni kell de volt sok háromszögelés, rövidpassz a vonalon amolyan tikitaka véletlen vagy tudatos valami alakul az biztos.
Teljesen jókat írsz! Én azt hiányoltam, hogy a baloldalon képtelenek voltunk olyan teljesítményt nyújtani, mint Kocsis és Szűcs a jobboldalon. Ha ezt sikerül megoldani,. igen szép szezonunk is lehetne. De ehhez az is fog kelleni, hogy csak a teljesítmény számítson Navarronak.
"Egy teljesen új szezont kezdtünk, egy teljesen más szellemmel, egy teljesen más mentalitással, egy teljesen új edzővel. Nagyon-nagyon örülök annak, hogy részese lehetek ennek a fiatal és teljesen átformált csapatnak. Az első beszélgetésem után kiderült, hogy egy hullámoszon vagyok Sergioval"
Na vajon ki nyilatkozta ezt múlt héten? Most meg már mégsem?
Egy vereség és kezdődik a szarkavarás? Az elmúlt három héten kb két hozzászólásod volt, most meg fél nap alatt háromszor annyi.
Hogy mik vannak.
Ha jól gondolom sosem szokott mindenki melegíteni. Általában 5 ember melegít, aztán ha valaki beáll, akkor megy másik ember melegíteni. Ez így volt Blagónál, és így volt Maestronál is.
Youga beférne? Valószínűleg igen. De két meccsen eltiltott volt, és Batik játszott a posztján. (Szűcsnek játszani kell a fiatalszabály miatt).
Batik olyan amilyen, de az látszik, hogy mindenhol ott van, valamilyen vezéregyéniséggé vált Balázs mellett. Nem a játéka, a jelenléte. Állítólag az öltözőben is. És az MTK ellen győztes gólt fejelt. Amíg veretlenek voltunk miért változtatott volna? Majd meglátjuk mi lesz, most.
Nem mondtam, hogy nem törzént meg. Leírtam, hogy szar volt, de reméljük mindenki tanul belőle. Ennyi a lényeg. Ha legközelebb is ugyanez lesz, az már gáz.
Ha megkérdezhetjük Harsányitól hogy hova a picsába rúgja ki a labdát, akkor megkérdezhetjük Navarrotól, hogy hova a picsába cserél. Nem kéne úgy tenni, mint ha meg sem történt volna, különösen nem megsértődni miatta, vagy helyette.
Nem minden szar, mert kifejezetten jó volt. Addig amíg nem kezdett el szar lenni, ami aztán még szarabb lett.
Mindenki hibázhat. Bárány, aki elvállalja a tizenegyest, de tanulunk belőle és másodjára rábízzuk arra, aki nagyobb eséllyel értékesíti. Meg Navarro is. Ettől nem lett rosszabb edző mint volt, és reméljük ő is tanult belőle. A remény akkor is él, ha a mérkőzés utáni nyilatkozata nem is arra utalt, hogy érti mi történt.
Eddig minden happy volt, feldícsérés meg minden. Most meg hirtelen minden szar? Ha az első félidőben rúgunk még egyet, vagy Kocsis labdája két centivel beljebb megy, és nyerünk, akkor minden happy? Mindenki mindig szélsőséges.
Szar volt tegnap a második félidő? Igen. Szarul cseréltünk? Igen.
Ezzel együtt ez egy szerencsétlen meccs volt. Persze át kell beszélni, változtatni kell pár dolgon. De azért ebből az egy meccsből, vagyis egy félidőből, azért ne temessünk már mindent.
Persze hirtelen megjelenik az is, aki az elmúlt három hétben pont nem, és hirtelen minden szar lesz. Szar az edző, szar minden
Én azt láttam, hogy az első félidőben bejött amit akart az edző. A jobb szél kifejezetten aktív volt, mert Szécsi nyilván jobb előrefelé mint Dacosta. Voltak kifejezetten kombinatív támadásaink, a védekezésünk meg rendben volt. A legvégén volt egy védésszerűsége Vargénak, de sz is egy ide-oda pattanó labda volt.
A második félidő szarul kezdődött, de aztán újra elkezdtünk dominálni, aztán jöttek a cserék... Nyilván itt az edző felelősége is benne van.
Gordic és Dzsudzsák egyszerre pályán levése nem volt rossz. Az volt a baj, hogy mindkettőt cserélni kellett.
Le kell vonni a tanulságokat, és majd 11 forduló múlva nyerni Nyíregyen. Addig meg sokat vezekelni.
Azért az utánpótlásnál egy dolgot szögezzünk le. a villarrealos muksó már 3-4 éve itt van. Aki akkor volt 13-14 éves az ma már 17-18. Ez baromi sok idő hogy fejlődjön valaki. És még így se került ki egy nyamvadt játékos se onnan, úgy hogy a spanyolok évek óta itt vannak. Akkor itt ki a hibás...
"Röviden te azt gondolod, hogy ez a nyíregyháza olyan szinten áll, hogy állhatunk mi a fejünk tetejére, akkor sem tudnánk őket legyőzni, mert jobb képességű játékosai vannak?"
Nem erre gondoltam. Csak az akarás mindenhatóságát próbáltam meg kritizálni azzal, hogy ha van egy jobb erőnlétű, gyorsabb játékos veled szemben, akkor a nagy akarásnak nyögés lesz a vége.Vagy egy piros lap.Mégegyszer hangsúlyozom, nem a tegnapi meccsre értem, mert itt összességében jobbak voltunk, csak a szerencsésebb csapat nyert.Nekik belfelé pattant.
A nyugati bajnokságokban az akarás alap, ott is a minőség dönti el a különbséget.Az edzőnk meg elcserélte magát, mert akiket beküldött, erőnlétben nullák voltak.Akarhattak ők, csak nem volt mivel.
... csupa helyi kötődésű játékossal állunk ki, akik ebben a cívis-tirpák rivalizálásban nőttek fel.
... nagyobb a győzni akarás.
(Itt most írtam a döntésekről azok következményeiről, a szervezeti célokról és a tapasztalat feldolgozásról, de kitöröltem a picsába.)
Amennyiben nem érdemes foglalkozni a mi lett volna ha ... kérdésével, akkor szurkolóként nem mondhatjuk azt, hogy Kocsisnak lövés helyett passzolni kellett volna, vagy Vargának nem kellett volna kijönni, meg azon elmélkedni hogy 100%-nál többet kellett volna teljesíteni ahhoz hogy legyőzzük Nyíregyházát..
Nem a győzni akaráson múlott. A védősorban kényszerű cseréket kellett végrehajtani és Navarro egyszerűen mellényúlt. Egyszerre billentette meg a védelmet és a középpályát. Amennyiben Kulbachuk helyett Yougát hozza be és Batikot hátraviszi Mehijas helyére stabilabbak maradunk védekezésben. Bermejo helyett pedig elsőre azt mondtam, hogy Komáromi kellett volna, de a teljesítményét látva most úgy gondolom akárki más jobb lett volna.
A büfés dolog már régi- évben van 1x tömeg fogalmuk sincs mit - hogy kéne. De szerintem egy átlag fesztiválon ugyanilyen sorok és várakozás van, mer diákok stb.
A westpack újabban sky stadionban csinálták ilyenkor a dobozos sör verziót. Aztán a bedobálások ellen annyit hogy kibontva odaadták max 4 tálcába +pohár -vigyed. Mondjuk egy Rugby7 tornán ahol 2x7 perces a meccs nem akarsz sokat xkodni mert le is megy félidő :) Csak sőr-pia és kaja+pia pultok kiszolgálás külön. Szóval még amatőrökkel is lehet pörgetni.
Az hogy mi lett: 2 védőt csere és a Nyíregy meg a pont rúgás csapata. Az külön pech hogy csak a meccs végén volt nekik kettő. Abból az egyik meg egy majd félpályás szerelés volt az új csatártól, de lehetett volna visszahúzás is, nem az akarás hiánya volt.
Az viszont igaz hogy nem szabad leállni 2-3 gólig lásd Fradi, Győr vagy MTK meccseket mert bármikor találhat gólt az ellenfél pont ez a foci lényege ilyen szempontból igazságtalan, pontozással nem lehet nyerni kiüléssel igen.
"Nem a hangulat és a nézőszám miatt kell 100%-ot nyújtani, hanem a saját önbecsülésem miatt."
Azzal egyetértek, hogy a játékosnak a saját önbecsülése miatt kell küzdeni a pályán. Ez annyira alapvetés, hogy ezt szerintem nem is kell magyarázni. De azért azt nem kell bemutatni senkinek, hogy egy ilyen derbin rengeteg múlik azon, hogy az alapon túl ki mennyit tud még pluszban hozzátenni. Ezt régen a játékosok átérezték, mert helyi kötődésűek voltak, mert ebben a cívis-tirpák rivalizálásban nőttek fel. Most a külföldi játékosoknak ez egy meccs a sok közül, ami valahol még érthető is. Viszont az elfogadhatatlan, hogy látva a nézőszámot, hangulatot, nem csikarják ki magukból a pluszt, amit egy ilyen meccsen látni szeretne az ember. Inkább az a jellemző, hogy még az alapot sem tudják hozni, mert megremegnek a lábak, nyomja őket a tét, és egyéb nevetséges közhelyek.
"Amikor a pályán le kéne futnod a nálad sokkal gyorsabbat, vagy egy technikásabb ellenfeled átver, mint ...a palánkon, akkor hiába őrjöng 100 ezer ember a lelátón, hiába adod ki magadból a maximumot, ha az ellenfeled maximuma sokkal több/jobb.
Nem azonos a maximuma Messinek meg Kocsisnak, hogy egy durva példát mondjak.Ezért nem mindegy milyen minőségű(a Transfermarkt irányadó ebben) játékosok alkotják a csapatod.Mert bár nem a pénz focizik,de hosszú távon(bajnokság)általában kijön a különbség.
Egy szó, mint száz a nagy közönség javíthat a teljesítményeden 10-15 százalékot, de ha erőnlétileg sem vagy topon, az semmit sem ér."
Röviden te azt gondolod, hogy ez a nyíregyháza olyan szinten áll, hogy állhatunk mi a fejünk tetejére, akkor sem tudnánk őket legyőzni, mert jobb képességű játékosai vannak? Én ezt teljesen máshogy látom. Tegnap nem a fradival játszottunk, hanem egy sem papíron, sem a valóságban nem jobb nyíregyházával. Nem gondolnám, hogy minőségben jobb keretük lenne, vagy jobb erőnlétük. Ez a meccs nagyobb győzni akarással simán hozható lett volna.
Én egyetértek szinte teljesen. Ezeket többen le is írtuk már többször, én is többek között, hogy a csapatnak a 8-12. hely a realitás és hogy a 7 megszerzett pont az túlzás és könnyen lehetett volna 2-3 pont is helyette.
Lesznek jobb és rosszabb meccseink, örömeink, bánataink, én egy hektikus szezont várok és csak remélni tudom hogy nem az utolsó meccsen maradunk bent mint legutóbb. Meglepődnék ha mi az első 5-6-ba kerülnénk valahogy, de cáfoljanak rám, örülnék neki nagyon.
Ami Navarrót illeti, azért neki valószínűleg meg kellett mutatni Debrecent a térképen fél évvel ezelőtt és ezen nincs is mit csodálkozni. Szerintem a debrecenieknek is meg kellene mutatni mondjuk Santandert vagy Oviedót és el kellene magyarázni nekik, hogy adott csapatok éppen kivel rivalizálnak, ki a fő "ellenség". Ez már csak ilyen.
Szerintem nem az volt a fő gond Navarróval, hogy nem érzi át egy keleti derbi jelentőségét, bár ez sem jó, hanem pl. ahogy cserélt vagy amilyen kezdőt felrakott.
Ezzel együtt abban igaza volt, hogy a meccskép alapján ez egy ikszes meccs volt minimum, de hát gólra játsszák ugye.
Kis dolgokon múlik ez sokszor, lásd Kocsis lövése kijön a kapufáról vs Keita elé szerencsésen odapattan.
Az mindenesetre kellemetlen, hogy a Szpari újabban többször ver meg minket mint nem. És Nyíregyházán sem lesz egyszerű ellenük, jól igazoltak, jó az edző, addig még érnek és a hazai pályájuk igazi oroszlánbarlang ahol gyakori a teltház.
"...nézőszám miatt úgy mennek fel a pályára, hogy nincs elveszett labda, nincs alibi, nincs fáradtság, 100 perc küzdelem és akarás van, 150%-on!"
Nem a hangulat és a nézőszám miatt kell 100%-ot nyújtani, hanem a saját önbecsülésem miatt.
Sokan elfelejtik és köztük Te is, hogy hiába nyújtassz 100%-ot, de ez nem egy elméleti sportág, itt állnak veled szemben emberek, akik a Te 100%-odat el akarják rontani az ő 1001%-ukkal.És ha történetesen ők jobb képességűek, akkor Te kapufát lősz, ők meg kapufás gólt.Ezt nem a tegnapi meccsre mondom, de talán érthető a lényeg.Amikor a pályán le kéne futnod a nálad sokkal gyorsabbat, vagy egy technikásabb ellenfeled átver, mint ...a palánkon, akkor hiába őrjöng 100 ezer ember a lelátón, hiába adod ki magadból a maximumot, ha az ellenfeled maximuma sokkal több/jobb.
Nem azonos a maximuma Messinek meg Kocsisnak, hogy egy durva példát mondjak.Ezért nem mindegy milyen minőségű(a Transfermarkt irányadó ebben) játékosok alkotják a csapatod.Mert bár nem a pénz focizik,de hosszú távon(bajnokság)általában kijön a különbség.
Egy szó, mint száz a nagy közönség javíthat a teljesítményeden 10-15 százalékot, de ha erőnlétileg sem vagy topon, az semmit sem ér.
Engem pont nem érdekel, hogy hány mínuszt kapok rá. Inkább a véleményére lennék kíváncsi annak, aki nem ért egyet a leírtakkal, hátha meggyőzne, hogy nem jogos amit írok. De ezen a fórumon sajnos nagyon ritka a konstruktív vita.
A kapufás történet teljesen más. Egyedül volt, nem volt más reális választása, el kellett lőni. Ha bemegy óriási, de sajnos hajszál híján nem ment be. Na ez balszerencse. De az, hogy a nálam sokkal jobb helyzetben lévő csapattársnak nem passzolom be, az hiba.
Egyszer még lehet hivatkozni a szerencsére, de 2 egymás elleni meccsen szerintem felesleges ezzel ámítani magunkat. Szarok voltunk nyíregyen is meg most is. Nem tettünk érte, hogy szerencsénk legyen. Ezeket a meccseket, főleg itthon, nyerni kellene, de x-re minimum le kellene hozni. Én nem láttam mindent lebíró akaratot tegnap sem, de javítsatok ki, ha ti máshogy gondoljátok.