Keresés

Részletes keresés

Imrusska Creative Commons License 2013.02.15 0 0 4694
jambo!
meg itt vagyunk a jovo het elejeig...
mi teljes panzioval vagyunk, mert delben mindig megeheztunk es igy anyagilag jobban jovunk ki a svedasztallal, mint az egyedi rendelessel.
a hotelben a viz cca 260 schilling (1 liter), sor ugyanennyi. delben a kaja ket embernek a parton cca 2000-2500 scillng. 1 schilling kb 2,7forint...
ha kimesz a szallodabol mindent meg tudsz venni toredek aron...
erezzetek jol magatokat!
mikor erkeztek?

karibu!
Előzmény: tündike78 (4693)
tündike78 Creative Commons License 2013.02.14 0 0 4693

Kedves válaszadó!

Hálásan köszönöm az üzenetedet.Megnyugodtam. Nálunk senki nem ismerte ezt a szállodát.

Ugyanis tavaly mi is voltunk Kenyában és nagyon elbűvölt a hely. Egy délebbre lévő hotelt választottunk és az is szupi volt. Annyira felejthetetlen ez az egész hely, hogy újra visszatérünk. Ti is félpanziós ellátáson vagytok? A többi étkezést meg lehet oldani? Milyen árakkal (kb.) dolgozik a szálloda ebben a témában.

További jó üdülést kívánok!!! Mikor jöttök haza? Magyarok vannak még a hotelben?

köszi :)

Előzmény: Imrusska (4692)
Imrusska Creative Commons License 2013.02.13 0 0 4692
Szia! Remelem meg nem keso. Mi negy almalommal voltunk Kenyaban , ebbol harmat a LL hotel, Bahari szarnyaban. Szerintunk a levjobb a partja dianin. A kertje fantasztikus. A hotel terulete hatalmas (terkepet adnak erkezeskor) , de a medencek mellett es a parton meg sincs tomeg. A szemelyzet kedves, segitokesz, mosolygos. Angolul es nemetul jol beszelik a helyi "tajszolast". A szobak nagyok, tisztak, bAr nem a leg ujabbak. Mi mindig superior szobaban voltunk. A parton, mint minden hotel elott, vannak beach boy-ok, de csak az elso nap ( amig feher vagy) zavaroak egy kicsit. Van egy sav amin nem lepnek at fizikailag sem. Egy jo tanacs, az apro ajandekok csodat tesznek (cukorka,stb.) Ezt az uzit a Leisure Lodge hotel teraszaroll kulbom :) Jo utat!
Előzmény: tündike78 (4691)
tündike78 Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4691

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy valakinek volt-e már személyes tapasztalata a Leisure Lodge Resort nevű szállodával Kenyában.Bármilyen információt szívesen fogadok.

köszönöm szépen: Tündi

MrMoJo Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4690

Köszönöm, majd igyekszünk mi is vinni! Balin lepődtem meg, mentünk a rízsföldeken és kis falvakon át és kint álltak a gyerekek csapatostul és nem pénzt kértek hanem tollat! Sajnos csak  2 db. volt nálunk, azokat oda adtuk.

Üdv.

Előzmény: b'trix (4689)
b'trix Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4689

Mr Mo Jo!

A gyerekek bárminek örülnek.Mi nagyon sok tollat vittünk,cukorkát vagy 3 kilót és bántuk hogy nem vittünk többet...

Előzmény: MrMoJo (4688)
MrMoJo Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4688

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy milyen dolgokat célszerű vinni ajándékba kenyai gyerekeknek. Gondolom , ha járunk kis falvakban, jönnek majd a gyerekek kérni, de mit adjunk nekik aminek örülnek és hasznát is veszik? Tollat, füzetet, cukorkát, csokoládét?

Köszönöm a válaszokat!

Labrador2 Creative Commons License 2013.02.08 0 0 4687

Mi júliusban utazunk..Én nem tudtam,hogy esni fog az eső.Megnéztem a neten de a szeptembert írta esősre..

Nem nagyon örülnék neki ha esőben lennénk végig...

krinolka Creative Commons License 2013.02.08 0 0 4686

Esni fog az eső, és nyáron nem süt a nap ... de te tudod

Előzmény: Labrador2 (4685)
Labrador2 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 4685

Sziasztok:)

Én nyáron utazom Kenyába és azt szeretném kérdezni, hogy valakinek van tapasztalata Diani beach ocean village hotelt illetoleg?És persze még lesz kérdésem mert itt nagyon jokat olvastam.:)

Köszönöm,

Timbo-84 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 4684

sziasztok,

én is köszönöm a tanácsot mindenkitöl. Már csak egy hét van hátra az indulásig. :) Ha valaki esetleg ebben az idöpontban utazik, jelezzen mindenképp. Az élményeimet lefogom írni és jelentkezni fogok még. Jambo

evaf Creative Commons License 2013.02.01 0 0 4683

Sziasztok,

én ugyan csak egyszer voltam Kenyában a férjemmel és a 11 éves lányommal,de vegyszeruen csodás volt. Afrikát említve, mi egyszer voltunk Tunéziában ott a férjem volt rosszul , Egyiptomban én , itt Kenyában a lányomnak én neken is volt hasmenés, vasárnap hívtuk az orvost, aki furcsa diétát rendelt, mert ugyan a húst és a gyumolcsot betiltotta , de kenyeret , tésztát és pld. fantát és spritot ihattunk annyit amennyit akartunk, még hozzá másnapra már meg volt beszélve Mathiasszal Mombasza városnézés és csodák csodája minden elmúlt. A férjem ugyan a maszály falu látogatás után, amikor is a zoknit ketté szedték és elfutottak vele úgy orultek hogy valamit kaptak a gyerekek, hát erre a férjem azt mondta, hogy elég volt Afrika / ez decemberben volt 2012 / hazatérés után már kezdten szervezni az utat Amerikába, a férjem megkérdezte, hogy nem lehetne -e inkább Kenya. Már be van fizetve, megyunk vissza 3 hétre. Az egyeduli dolog amit sajnálok, hogy csak 20 kg-t vihetunk , olvastam, hogy az egyptair 46 kg engedélyez, de mi eddig csak utazási irodával utaztunk, s ha lányommal repulok, nem nagyon akrok kockáztatni, de a gyujtést már elkezdtuk. Osszegezve, csodálatos táj, kedves emberek és koszonok visszamenoleg osszes tanácsot. Jambo

rebkaa Creative Commons License 2013.02.01 0 0 4682

Ezt gomolyan gondolod? Ti így jártatok, de én meg amióta Kenyában és Tanzániában voltam, csak azon ügyködök, hogy visszamenjünk. 

Miért ne lehetne sétálni az utcán? Miért csak a medencében lehet fürdeni? Mi meg pont amikor egyik faluból a másikba át akartunk sétálni és nem akartunk épp beszélgetni a mellénk szegődő beach boy-okkal, akkor a vízben mentünk, ugyanis nem szeretnek vizesek lenni és nem jöttek be.

Nekünk volt látnivaló, sőt még egy csomó tervem van. 

Lehet, hogy  szerencsések voltunk, de keresztül -kasul utaztunk Kenyából Tanzániába, aztán Dar Es Salamból vissza mindenféle eszközökön. A busz ablakából vett kaját ettük, nyilván ami csomagolt és banánt amit meg lehet hámozni. A Serengeti kellős közepén a söfőr este csirkét sütött, és azóta is azon gondolkodom, hol volt addig a csirke. Hűtőben biztosan nem, mert áram arrafelé nincs

Nem lett bajunk, szóval tényleg nem általános. A férjem ivott minden reggell egy kis whisky-t, de én még azt sem, mert már a szagát is utálom.

Előzmény: krinolka (4681)
krinolka Creative Commons License 2013.01.31 0 0 4681

Emberek!!!

Afrika afrikaiaknak való!!! Végig a mosdóban voltunk! Nem tudtuk, hogy hajoljunk vagy üljünk... És még itthon is egy hónapig. Hacsak nem több hónapra készültök, ne menjetek, mert az egész évi szabadság és az arra gyűjtött pénz oda lehet...Aztán annyi a pihenésnek is. Amikor landoltunk Amszterdamban kicsordult a könnyem, hogy végre Európában vagyunk!!!

Soha többé be nem teszem oda a lábam. Ráadásul, semmi látnivaló a szafarin kívül. Be vagy zárva egy szállodába. Nem sétálgathatsz kedvedre az utcán vagy bárhol.... A parton senki nem fűrdik, csak a medencénél. Ezt bárhol megteheted, nem kell ahhoz ennyi pénz és ilyen távolság, egy olyan földrészen, ami nem európai szervezetnek való!!!

Hacsak az állatokra nem vagytok kiváncsiak...

rebkaa Creative Commons License 2013.01.30 0 0 4680

szerintem a programodtól is függ, hogy szeded-e vagy nem? Ha csak a szálloda tengerpartján és a medence körül tervezed a nyaralást, akkor valóban nincs nagy kockázat, kendd magad max. szunyogriasztó stifttel.

Amikor mi indultunk, akkor mérlegeltünk mindenfélét. Kiváltottuk a Lariam-ot, mert a drágábbra(kevesebb mellékhatással) nem volt pénzünk, miután már az oltóközpontban otthagytunk jó pár tízezret egy sárgaláz elleni, egy Hepa-A_B kompinált oltásért.

A sárgaláz elleni nem volt kérdés, mert át akartunk menni Tanzániába és ott kötelező, kérik az oltási könyvet a határon.

A malária miatt aggódtam és nem szerettem volna mondjuk egy Ukundai eü. intézményt kipróbálni, valamint 4 gyerekünket hagytuk itthon, úgyhogy a szedése mellett döntöttünk. 

Nálunk dúrva tüneteket nem okozott, talán egy kis fáradtság, szédelgés volt  a jellemző, de erre is inkább azt mondom, hogy a -16 ból a +38-ba és igen magas páratartalomba kerülés viselt meg.

Én egy nomád szafarin voltam a Serengetiben, L. Manyara stb. ahol a kis sátramban beszereztem héhány csípést. Végül is nem bánom, hogy szedtem. Két másik szafarizóval és a tere pjáró  söfőrrel voltunk ugyan egy táborban , de ha éjszaka elkapott volna a 40 fokos láz egyedül a sátramban, eléggé kétségbe estem volna a semmi közepén.

A férjem közben a Kilimandzsárót mászta, oda pont nem kellett volna gyógyszer, mert nagyon gyorsan eléri azt a magasságot ahol már nincs szunyog.

Azért a Diani-n is nyaraltunk pár napot, ott azért akadt.

Hackl Tekla Creative Commons License 2013.01.30 0 0 4679
Sziasztok!
A maláriás gyógyszerhez a következőket fűzném. A szállodában egy ötvenes magyar házaspárral ismerkedtünk össze, akik szedtek malária dlleni gyógyszert. Kettejüknek 34000 ft-ba került. A feleségnek abba kellett hagyni a szedését mert felpoccadt az arca, a lábai pedig nagyon bedagadtak .
Timbo-84 Creative Commons License 2013.01.29 0 0 4678

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Úgy döntöttem, hogy kiváltom a gyógyszert, elviszem magammal, elkezdem szedni és majd meglátom hogy mi lesz. Nem merem bevállalni, hogy egy esetleges (akár ártatlan, akár nem) szúnyogcsípéssel elrontsam a nyaralásomat. Ha úgy ítélem meg, hogy teljesen felesleges illetve ha mellékhatásai lesznek, abba fogom hagyni. Még egyszer nagyon szépen köszönöm. 

Kenyai magyarok Creative Commons License 2013.01.29 0 0 4677

Malária, ( váltóláz )

A trópusi területeken és így Kenyában is gyakori betegség a malária.

Négy, nagy malária fajtát különböztetünk meg,  lappangási idejük  7-60 nap (fajtától függően).

A betegség influenzás tünetekkel jelentkezik majd később magas lázat, hidegrázást produkál.

Nagyon fontos! A tünetek jelentkezését követően azonnal forduljunk orvoshoz. Itt helyben elvégzik a tesztet( 10 perc és 800 forint átszámítva ) és az adott malária fajtának megfelelő gyógyszert írják ki. ( 2200-3000 Forint )

Mombasa környékén is előfordul a malária de annak valószinűsége kicsiny, mivel a fertőzött nőstény szúnyogok az esős évszakban fordulnak elő jelentősebb számban.

Turisták  számára többé kevésbé elegendő védelmet biztosíthat az óvatosság. Használjunk esténként szúnyog riasztószereket és ha tehetjük  éjszaka szúnyogháló védelme mögött aludjunk.

Hazautazás előtt célszerű malária tesztet végeztetni , hogy nyugodtak lehessünk arról hogy nem vagyunk fertőzöttek.

Én magam közel öt éve élek Kenyába, de még soha sem kaptam maláriát. Ez nem jelenti azt hogy akár holnap nem kaphatok..

A maláriát megelöző gyógyszerekről annyit tudok, hogy nagyon károsítja a májat, de mindenkinek saját döntése, hogy mit tesz. 

Előzmény: Timbo-84 (4676)
Timbo-84 Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4676

Sziasztok, 

imádom olvasni ezeket a hosszú beszámolókat és már én is alig várom, hogy ott lehessek. De nálam még mindig adódnak kérdések,

mint pl ez a maláriás dolog. Az orvosnál voltam már, aki fel is írt két különbözö receptet. De nem tudom, hogy kiváltsam e. Az egyik antibiotikum, de mivel kijelentettem hogy azt nem vagyok hajlandó bevenni ezért nekem írt egy másikat ami nem az, viszont annak aki arra hajlamos depressziót okozhat.... Hát köszönöm, nem szeretném a nyaralásomat depressziósan tölteni :) Tudom hogy hülye kérdés, de vajon mennyi az esélye ennek az egésznek? Rengetegen írjátok, hogy nem kaptatok oltást sem gyógyszert és mégis túléltétek. 

Hackl Tekla Creative Commons License 2013.01.25 0 0 4675

Sziasztok!

Párommal, 6 és 9 éves csemetéinkkel töltöttünk csodálatos 7 éjszakát Diani Beachen/12.12.28-13.01.04./, a Kaszkazi hotelben. Néhány ötletet, jó tanácsot szeretnék megosztani a Kenyába első alkalommal utazókkal. Talán az egyik legontosabb, mi nem oltattuk be magunkat, és gyógyszereket sem szedtünk. Hasmenésünk nem volt, szúnyoggal nem is találkoztunk.

A szállodára az all inclusive ellátás/ az árban benne foglaltatott/ miatt esett a választás, ami a gyerekek szempontjából volt fontos a számunkra. Ma sem döntenénk másképp. Aki hezitál, annak csak ajánlani tudom. A komplexum nem tartozik a puccosak közé, ellenben tiszta, gyerekbarát és ami talán a legfontosabb, remek a konyhája. Étkezésekkor nem volt flancos megjelenés, se tűsarkú se smink. A bőröndök tartalmának legalább a felét otthon hagyhattuk volna. A férfiaknak vacsorához elengedhetetlen a hosszú nadrág viselete.A délutáni kávézáshoz sem lehetett bikiniben menni, hölgyeknek legalább egy kendő körbetekerve, uraknak póló és rövid naci.

Egy kissé hirtelen jött számunkra az ötlet, hogy Kenyába utazzunk, nem volt elég ismeretünk például a szafarizás terén, emiatt egy-két dologban biztosan másképp döntenék. Miután lefoglaltuk a szállodát jött az ötlet a szafarira, ami elvett két napot a már kifizetett szállodai tartózkodásunkból. Azt javaslom, hogy a nemzeti parkba történő látogatást célszerű külön választani, így nem kell két helyen fizetni.

Már itthon kinéztük a Masai Mara Np-ot, ahova két órás repülőút vezet Dianiról. Én is elkezdtem keresgélni kenyai beszámolók után, így találtam rá a kenyai magyarokra Herczeg Tímea személyében. Timi több táborra is adott árat, amelyek kedvezőbbek voltak az itthoni ajánlatnál. Mi a Governor's Campet választottuk, ahol csodálatos élményekben volt részünk. Timiékről csak pozitívat tudok írni. Rendkívül segítőkész, kiváló helyismerettel rendelkező, megbízható kellemes kis család. Általuk jutottunk el egy árvaházba és egy helyi szórakozóhelyre is. Visszatérve a szafarira, tökéletes választás volt a tábor, amely a Mara folyó partján helyezkedik el.  Egy éjszakát töltöttünk ott. Területe bekerítetlen, sötétedés után fegyveres őr kíséretében lehet közlekedni. Abban a  különleges élményben volt részünk, hogy éjszaka két óra tájban egy hatalmas elefánt járta körbe a sátrunkat. Először az ágyból figyeltük a szúnyoghálón keresztül, majd vele együtt jártuk körbe a sátrat, csak mi belül. Láttuk a big five- ot, csodálatos képeket készítettünk.

Fizetőeszközként eurót és dollárt/ 2000 előtti ne legyen/ vittünk magunkkal, sokat nem váltottunk kenyai schillingre/Pamlényi Miklós, Timiék barátja segítségével egy helyi váltónál/.

Aki szereti a faragott dísztárgyakat, az nagyon be tud vásárolni. A szálloda partjánál helyi árusok ében és rózsafából faragott állatokat, kínáló tálakat, dísztáblákat/nevünkkel és állatokkal vagy amit kérsz/ árulnak. Nagyon szép kendőket lehet kapni. Az anyaguk között van különbség,tessék válogatni a jobb minőség érdekében.  Alkudni mindent kb a felére.

Apálykor a különbség kb 2,5-3 méter is lehet. Ilyenkor javaslom a cípő viseletét, mert a kis mélyedések tele vannak tengeri sünökkel. Kissé csalódás volt, hogy a víz nagyon sok hinarat hoz ki magával, a tisztasága a parton nem hasonlítható pl. egy Maldív-szigetekéhez.

Összességében mindennel maximálisan meg voltunk elégedve, bármikor visszamennénk.

Aki bővebbet szeretne a szállodáról vagy a szafariról, az írjon a kteki@freemail címre, képek a facebookon a kenyai magyarok oldalán is.

Jó utat, Hackl Tekla

Kenyai magyarok Creative Commons License 2013.01.21 0 0 4674

Kedves Timbo-84!

Ha 10 napra érkezel, akkor max. 3 nap 2 éjszakára érdemes elmenni szafarizni (gondolom a szálloda már ki van fizetve, ezért nem érdemes hosszabb időre elmenni, mert az ember ilyenkor két helyen fizet a szállásért). Dianiról való indulással a következő szafarikat ajánljuk:

- Tsavo East 2 nap 1 éjszaka, visszafelé egy félnapos Shimba Hills-es kirándulással vagy

- Tsavo East 1 éjszaka, Tsavo West 1 éjszaka vagy

- Masai Mara 2 nap 1 éjszaka vagy

- Masai Mara 3 nap 2 éjszaka (repülővel Dianiról).

Rengeteg szép és érdekes nemzetipark található még Kenyában: Meru, Samburu, Nakuru-Lake, Naivasha, Aberdare és még sorolhatnám, de ezekre a helyekre, Nairobi indulással érdemes menni. Amboseli is gyönyörű, a Kilimandzsáró látványával együtt de 480 km-re van Dianitól, ezért ide úgy érdemes menni, hogy 4 nap és 3 éjszaka Amboseli 1 éj, Tsavo East 1 éj és Tsavo West 1 éj. 

Ha érdekelnek árak és program leírások, akkor írj a kenyaimagyarok@gmail.com-ra és küldünk neked.

Előzmény: Timbo-84 (4672)
Zoltan 9,5 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 4673

Mombassába vissza kell menni Diani- Beach-röl ,ami elérhetö szerintem ,,Safarizni, Tsavo East.:)Tsavo West ,Ambosseli,Persze a K M.. segitségével,Szállásokkal,teljes ellátással le szervezve nekem 5 nap kellett h lássak mindent !!!

Timbo-84 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 4672

Sziasztok, mi február 11én indulunk Mombasaba és onnan a Diani-ra ahol a szállásunk lesz. 10napra megyünk csak, de mi is szeretnénk egy szafarit mindenképp. Van esetleg valami tippetek szafarira? Melyik parkot ajánljátok? 

Zoltan 9,5 Creative Commons License 2013.01.13 0 0 4671

Magyarul, Magyaroknak, Kenyárol kérdezzetek  mindennel kapcsolatbán,válaszolnak nektek,Itt a Forumon vagy Email: info@jambo-rafiki.com,kenyaimagyarok@gmail.com

zsu45 Creative Commons License 2013.01.13 0 0 4670

sziasztok,

Mathias üzeni, hogy megváltozott az e-mail címe.

Az új címe: manrizo2006@hotmail.com

Zoltan 9,5 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4668

Kenyai Magyarok elérhetősége Kenyában!!!                                                                         Telefon számok  :   +254 717 555 166
+254 717 555 199
+254 701 080 752
+254 701 100 872
      Email: info@jambo-rafiki.com
Vagy kenyaimagyarok@gmail.com                                                                 

Zoltan 9,5 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4667

Köszönjük-Köszönöm Kenyai Magyarok a segítséget 2012-ben!!!Nagyon sok mindent meg mutattak és segítettek úti céljaink elérésében a kilenc fős csapatunknak Malinditöl-Mombassa-2 Árvaház látogatás+adomány-Diani- Beach-Buvárkodás koral-szigeten-Safari-Tsavo East.Tsavo West-Ambosseli-Nairobig!Most úgy érzem vissza megyek még ,mert itt már nincs meg az emberekben ami megvan ott,a tisztelet a másik iránt ,férfibe nőbe egyaránt,,az önzetlenség,a szeretet,a ,boldogság,összetartás,segítik egymást,megelégednek avval amijük van ,nem szeretnék meg venni mindig a legújabb dolgokat és evvel együtt boldogok,és ez itthon már nem fog vissza fordulni ,az ami régen volt !nekem jobban tetszik az az élet ,pedig szegénység van,mint ami most Magyarországon,nekem erre nincs szükségem egyre jobban úgy érzem ,én abba a világba érzem jól magamat!Mindentől független!Nők? tudják mi a dolguk mert úgy vannak nevelve gyerekkoruk óta,és mást nem is láthatnak a szülöktöl csak a jó dolgokat ,persze gondolom ott is vannak gondok de megoldják őket,ilyen egyszerü,szívem szerint ha tehetném most ülnék a repülőre és mennék vissza,furcsán hangzik a számból ,de ott úgy érzem h ott, Élek,és jól érzem magam!Nem gondoltam ezt h ez ilyen lesz az első utazásom Kenyába,akkor mondta egy hölgy aki velünk utazott h én ide vissza fogok jönni,és én csak mosolyogtam rajta ,mert gondoltam magamban,én biztós nem, és közbe néztem ki az ablakon a kocsiból és láttam milyen szegénység van ,ez az első nap volt Mombasába,,pár nappal később meg változott a véleményem:)másodjára is vissza mentem,de már egyedül,és ez a hölgy mondta még nekem akkor h mindig mikor ide jön leszáll a repügépröl , olyan érzése van mintha haza jött volna és mindig is ez lett volna a hazája, és igaza volt most már én is igy látom és érzem,attól függetlenül h Magyar vagyok!:)Szervezem a harmadik utazásomat ,szeretnék menni,minden képen,remélem találkozunk idén is!!Üdv:Zoltan 9,5

szeged 1958 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4666

a Mathias üzent,hogy a telefonszáma ez: +254735570013.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4665

Aki szeretne Mathiassal szafarizni kirándulni új email címe van ide irjatok manrizo2006@hotmail.com

b'trix Creative Commons License 2013.01.06 0 0 4664

Kedves Kenyai magyarok!Az elképzeléseinket leírtuk e-mailben!Köszönjük a segítőkészségeteket!Üdv! Beatrix

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!