hát lopok én ott ahol lehet, de azt próbálom elkerülni, hogy gyilkolgatni kelljen az ellenem forduló lakosokat
márpedig ha értékesebb cucc van, akkor az történik
(ilyen szempontból a bordély volt a legjobb, ott egy csomó értéktárgyat össze lehetett szedni)
ja, meg az zavar még, hogy amit felszedek, azt se tudom rendesen eladni :( (lopni igaziból nem szoktam, csak lockpickelni, a bolti tolvajlás nem megy)
drakonnal beszélgettem, elvileg el is kezdte a tanításomat, de roppant módon nem érzékelem, hogy az mit is jelentene (intelligence 19, wisdom 21-1, a Ravel szeme miatt, amit időlegesen betettem a +2 charisma pont miatt)
en is elcsesztem a weapon proficiency slotokat :|
lehet hogy ezert is nem ereztem erosnek NO-t mikor fighterkent szaladgaltam vele.
en is a wisdomot es az intelligenciat tettem elsodlegesse, ezek mind kellenek majd a vegen, valamint - hehe hogy mondjam hogy ne legyen spoiler - szoval ha 19/19 akkor az jo hatassal lesz drak'konra :)(circle of zerthimon).
penz hiany eseten anna eleg hasznos tud lenni :)
csak sajnos nem mindenutt lehet lopni.
Hali!
látom kicsit felpezsdült a topic :)
köszi a segítséget, meg ezt a kis párbeszédet is, azért ez is segített :)
én megmondom őszintén nem tudom milyen karakterrel lehet kellemesebben játszani, én egyszerre erőltetetem a fightert meg a mage-t, nem mondom, hogy boldog vagyok vele, mert néha elég nehezen meg (de mivel úgyis (és meglehetősen következetesen) elrontottam a weapon proficieny slotok leosztását nem bánom annyira, hogy néha átváltom varázslóvá a figurát)
a BG-s tapasztalatok alapján azt mondanám, hogy a fighterrel lehet a legkönyebben végignyomni egy ilyen játékot, itt meg főleg, mert van egy csomó olyan tárgy, ami hasonló effektet produkál mint egy varázslat, és bárki használhatja
most jó darabig nem volt lehetőségem játszani, úgyhogy még csak a Ravel kislány utáni helyen járok (Curst?)
engem igazából az érdekelne, hogy van-e valami értelme annak, hogy én a wisdomot meg a intelligencet tettem elsődlegessé a karakter generálásnál, tudtok olyan helyeket ahol ez számít?
visszatérő problémám ebben a játékban a pénz, ti hogy boldogultatok ezzel? eccerűen nevetséges,
hogy hiába tudna már a varázslóm megtanulni 5 szintű spelleket, nem tud, mert nincs annyi pénzem hogy bevásároljak :(
(Ignust -bocs hogy elírtam a nevét- meg éppen ezért nem merem tápolni, mert tudom hogy ki fogom tenni a brancsból, vagy addig beszélgetek vele, míg meg nem támad)
vannak itt olyan elrejtett tárgyak, mint a BG-ben voltak?
nektek hol tart az alignmentje a karakternek? lehet belőle lawful, vagy chaotic jellemet csinálni?
azokbol amiket irtam szerintem eleg messzemeno kovetkezteteseket vontal le. olvasd el megegyszer egy szoval sem eroltettem a megoldasomat masra, csak leirtam en hogy csinaltam, es bar valoban megemlitettemhogy ignus rad tamad de ennel tobbet nem fedtem fel a tortenetbol. reszemrol a vita lezarva.
Nemtom, hogy a Torment-ben miért nem lehet dual-class-okat létrehozni, hiszen ez a BG-ben elég jól működött. Én nevetségesnek találom azt, hogy folyamatosan váltogassam a karakterem osztályait, hiszen ilyet sem a valóságban, sem egy AD&D játékban nem csinálnál. Én legalábbis nem. Persze ízlések és pofonok.
Ha belegondolsz, akkor egy 10-es szintű harcosnak 500.000 xp-t kell összegyűjtenie, ha jól emléxem. Ha te három karakterosztályban is 8-as szintig jutottál, akkor nem gyűjtöttél össze sokkal több xp-t 500.000-nél. Ezen kívül hol írtam én azt le, hogy a prisonból kijövet a karakterem 10-es szintű volt? Én veled ellentétben nem hiszem azt magamról, hogy az én megoldásom / végigjátszásom szükségszerűen jobb a többiekénél. Megpróbálok általános segítséget adni Kwisatz-nak, anélkül hogy ráerőltetném a saját módszereimet, és felfednék előtte a történetből olyan részleteket, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a kérdéséhez.
Nem akarlak megsérteni, de úgy néz ki, nagyon büszke vagy arra, hogy be tudtad fejezni a Tormentet, és ha valaki másnak is sikerült, akkor be kell bizonyítanod magadnak - és szükségszerűen mindenki másnak is - , hogy neked _jobban_ sikerült. Egyébként valszeg jobban is sikerült, örülök, hogy ezt mondhatom neked és nem kell kiábrándítanom téged.
És ez az "egy kis anyázás" dolog valami szörnyen óvodás...
nezd az a helyzet hogy egy 10-es fighert megeri lecserelni 2-3 szintu magusra barmily meglepo (marmint a planescape tormentben), persze tudom te nem erre gondoltal mikor ezt a megjegyzest irtad, de remelme rajossz miert irtam ezt. en mindig az alkalomhoz illo osztaly valasztom. eloszor 8 szintig harcos voltam aztan 8 szintig magus aztan ueddig tolvaj majd innetol fogva kezdtem el valtogatni hiszen anna es dak'kon segitsegevel marmikor barmilyen osztalyra atvalthatsz, a lenyeg hogy arra figyelj hogy melyik osztallyal akarod elerni a 7-es es a 12-es szintet eloszor, (en pl. 7-est harcossal, 12-est virivarival). errol ennyit.
egykis anyazas: eleg furcsa hogy vaihlornal meg csak 10-es szintu a karkatered :o en a lower wardban mar 8/8/8 voltam.
Te is tudod, hogy egyszerre csak egy osztályban fejlődhetsz, tehát érdemes az elejétől egy osztályban nyomulni. Éppenezért nem sok teteje van átváltani menet közben "ahogy a helyzet megkívánja" class-t váltani. Pl. ha Vhailor-ig fighter-ként játszol, és utána átváltasz mage-re, akkor egy kb 10-es szintű harcost beváltasz egy 2-3-as szintű mágusra. MEGÉRI! Szóval szerintem nem írtál okos dolgot :)
A siege tower-hez hozzátartozik az, hogy a piacon kell beszélgetni a fiatal gyerekkel (az épület sarkában). Ahogy a siege tower-re terelődik a szó, rájössz arra, hogyan lehet bejutni. Enélkül a beszélgetés nélkül próbálkozhatsz, de nem fog megjelenni a portál. Szóval merkava nem írta le a dolog teljes menetét... de nem baj :)
Ignus-szal nem beszélgettem túl sokat, csak használtam a csapatban. Nekem sokat segített, de nem hiszem hogy baj lesz, ha végül (pl Vhailor-nál kidobod. Egyébként IGNUS és nem INGUS.
Ja, merkava, nem etikus dolog kérdezés nélkül részleteket felfedni a történetből...
de figy barmikor valthatsz varazslora vagy tolvajra, ahogy a helyzet megkivanja - es vissza harcosra - szoval ingusra nincs szukseg a vegen ugyis meg fog tamadni. morte pedig rule!
hát, ez elég húzósnak hangzik, lehet ha a Vhailor közelébe jutok kirúgom az Ingust és inkább a fő karakerrel varázsolgatnék, fighternek már úgyse jó a szentem :)
Ingus viszont, ha túl sokat akarok kommunikálni vele, nekem támad, nem tudom próbáltad-e azt a szálat felfejteni, és egyébként se igazán csípja a Nameless One-t, mint kiderül
most épp azt nem tudom, hogy lehet bemenni a siege towerbe, meg nem tudok már bejutni a print shopba sem, ami azért elég cikis
Hogyha a saját karaktered varázsló, akkor nem gond, ha kidobod Ignus-t, de ha fighter vagy, akkor szükséged lesz arra varázslóra, mert elég ütős dolgokat tud csinálni.
Mortéról tulajdonképpen akkor is kiderülnek a dolgok, hogyha kidobod a csapatodból, ez a Vhailor, akit én felvettem helyette, pedig alapból 100 hp-ról indul, és van egy nagy csomó aranyos tulajdonsága. Bűnös és chaotic karakterek ellen ugyanis olyan jó 25-60-asokat sebes egy ütéssel. Nem semmi.:)
Hi!
köszi a tippeket...a Civic Festhallban még nem próbáltam meg pihenni, valószínűleg így sikerült lemaradnom a könyves dologról...most hogy mondod tényleg azaz eladó lehet a tudathasadásos fickó...majd lecsekkolom
én indulásnál a wisdomot meg az intelligenciát nyomtam fel, a charismát nem igazán, most még csak 12-es (9+3), de nem is hiszem hogy sokkal több lesz majd (esetleg valami tetkótól)
Mortet nem tudom kidobnám-e, kíváncsi vagyok a végén mi derül ki róla :)
meg elég tápnak tűnik a 100%-os védettségével egy csomó támadás-típussal szemben...hiába, egy koponyát nehezen lehet kezelésbe venni (talán Ingustól fogok megszabadulni, mert egy ütő ember még kellene)
na, Undersigill :)
hehe, tegnap este gondoltam benézek (mert éppen kiüresedett a quest naplóm, eltekintve ettől a tudatos fickótól, meg nem volt kedvem megint visszamenni a bordélyba a Raven néniről beszélgetni...na mindegy, gondoltam lenézek) hát jött négy olyan kukac, hogy kb. 10 mp. alatt ledarálták a főhőst (néha 22 sebeztek bele egy ütéssel!), nem mintha olyan erős gyerek lenne (7. szintű fighter), csak 67 HP-je van, de akkor is furán éreztem magam, háromszori próbálkozás után feladtam, majd ma megpróbálom úgy, hogy Morte lesz az első "ember", őt talán nem fogják olyan hamar megzabálni, meg neki már egyébként is 84 HP-je van
Megpróbálok válaszolgatni, bár a zombis részre alig emlékszem.
A következő volt a csapatom: Én :), Morte, Annah, Dak'kon, Ignus, Fall-from-Grace. A börtönben találkoztam egy Vhailor nevű tankkal :) és kicseréltem Mortét rá. Tehát Mortét kidobtam, és Vhailor volt a végső csapatomban helyette.
Fall-from_Grace nagyon fontos karakter, már mikor felveszed, akkor van néhány ütős varázslata, de a játék vége felé a nagyobb csatákban jól jön az a 3-4 call lightning és 5-6 spiritual hammer, amit el tud sütni. Főleg a call lightning. Ja, neki és Annah-nak ne felejts el a szabónál (Clercks ward) új páncélt lopni (vagy venni :).
A charismám akkoriban 17 körül volt. Én szeretek ide allokálni, és ebben a játékban azt hiszem fontos a charisma. A játék végére 22 volt :)
Ha amúgy is kienged a főzombi, akkor jó, de persze így elesel egy vagon xp-től :)
Én tudathasadásra nem emlékszem, de szerintem arra gondolsz, amikor a clercks ward-on a gyógyszertárban az árus valójában két ember egyben, és szét kell választanod őket. Szóval a patikában az eladóval próbálkozz!!!
Nos, a nyelvész könyvét a következőképp adhatod vissza: bemész a civic festhall-ba, ott is átmész a szállóba. Odamész a pultoshoz, aki felismer régebbről, és odaadja a régi szóbád kulcsát. Itt van a szekrényekben egy csomó jó cucc, a felfeszítendő szekrényben pedig egy dodekaéder. Később kiderül, hogy ez a régi naplód, ami idegen nyelven (uyo vagy mi) van írva. Sikerül kinyitni, elviszed a nyelvészhez, aki nem tudja lefordítani, viszont az asztalon vannak az apja hamvai, amivel beszélve megtanulhatod a nyelvet. Amikor beszélsz a nyelvésszel, azt mondja, hogy odaadja a faterja jegyzeteit, ha megtalálod a könyvét. De ehhez kell a kinyitott dodekaéder. Remélem értehtő voltam :))
Mivel a játékban inkább a beszélgetések fontosak, azért szerintem a charisma fontosabb, mint pl a magas constitution érték. A vége felé van néhány nagyobb bunyó, de a beszélgetések miatt akkora már a csapat valamennyi tagja 10-es szint körül van. Nálam így volt, pedig sok helyre nem mentem be. Undersigil-be nem is kell lemenned, csak akkor, ha plusz xp-t meg cuccokat akarsz :)
Hali Spring! (meg mindenki aki betéved ide)
ez az ötven óra azért egész kevésnek tűnik, azt hittem hosszabb lesz :(
na túljutottam a kérdéses részeken
bensőségek: hát éppen az a baj, hogy nem lehet tudni mi az, amit magaddal kell cipelni és mi az, amit nem, ez egy kicsit idegesít (de még nem jutottam el odáig hogy hasznosítsam a tárgyat)
azt kérdezném még meg, hogy te kikkel mentél végig? nekem most bekerült a csapatomba Ingus, a nagy varázsló, de attól félek ütős emberem kevés van...bár annyira nem kell ütni-vágni (Fall-on-Gracet még nem vettem fel, meg nem voltam az Underakárhol sem, a Clerks" Ward alatt)
neked mennyi volt a charismád, hogy elmehettél a Silent Kinghez? nekem a minimális, szóval Mary nem igazán akart kooperálni velem (a beszédre megtanított, de bemutatni már nem akart)
egyébként miután kiirtottam a patkányokat, a főskeleton egyébként is kienged, a főzombit Ascalte (?) én nem tudtam megzsarolni
arra nem emlékszel, hol van az az NPC, akinek tudathasadása van? most jutottam el oda, hogy talán tudnék rajta segíteni, de már nem emlékszem, hol adta a megbízást :(
aztán nem tudom hogy lehet rábírni a Filburt (vagy valami ilyesmi) nevű valakit, hogy megbízzon a könyve felkutatásával...mert a könyv már megvan
a fegyver proficiency-t meg jól elbaltáztam :(, de most már nem kezdem újra amiatt
Megpróbálok válaszolgatni! A holtak beszédét (Stories bones tell) a Mary nevű zombitól kell megtanulni, aki a zombik térképén a délkeleti részen van. Beszélni kell vele, meg kell kérni, hogy juttasson el a Silent King-hez. Ekkor aszondja, hogy ha bemész az alkóv alá (egyből ott), akkor nyit neked egy portált a Silent Kinghez. Mikor bemész, látod a meglepetést (nem lövöm le a poént), és megzsarolhatod a főzombit (nem jut eszembe a neve) hogy engedjen el. Ezután le kell menned a drowned nations szintre (eggyel lejjebb), és megszerezni a decanter-t (víztartály) a fej számára, valamint Pharod számára a rézgömböt. Készülj fel a jókis bunyóra :)
Ha kibeleztetted magad, azt jól tetted, mert találtál bent egy jókis gyűrűt, plusz a beleidet is egész jól fel tudod majd használni jóval később, de nem kötelező megtartani. Ha akarod elmondom mire kell. A főhős egy halhatatlan, akinek a lelke már eltávozott, és végülis a játék végcélja az, hogy nyugodtan meghalhass :) Máshol ez pont fordítva szokott lenni :)
Köszi!
már átmentem mage-be, a Midwife vagy mifene hölgyike segítségével, Annah-t meg még nem tudtam felvenni, szóval tolvajom nincs, de annyira tényleg nem kell (most ott téblábolok a katakombákban)
mondjuk a mage sem túl jó ahhoz a sok csapkodáshoz, de azért elboldogulok vele
a prof. slotokat már én is ellőttem :(
bár egy felesleges még van
kérdés:
tegnap épp a deadmen's nationt válaszottam és nem igazán tudok onnan kijönni, Soego barátunkat már lelepleztem, de nem tudom mit kellene tennem hogy ki tudjak keveredni onnan, próbálkoztam Alcaste felpörgetésével, hátha valami belső forradalmat ki tudok robbantani, de nem sikerült
na, szóval szívesen vennék tippeket, beszéltem a ghoul with kinfe-val, meg a riddling skeletonnal (tényleg ezt sikerül megoldani olyannak, akinek nincs magas wisdomja, vagy intelligenciája, vagy egyáltalán meg tudtátok tanulni a holtak beszédét?), meg a három neves holttal, de nincs infóm :(
aztán a végén mentés után bedühüdtem és elkezdtem őket gyilkolászni, meg átmentem utánna a drowning land vagy milyen pályára hogy megszerezhessem a vizet annak a fejnek a falban
Én már a végén járok (a végét járom :)), és úgy emlékszem, hogy annyira az elején még nem tudsz mage class-t felvenni. Erre először csak akkor lesz lehetőséged tudtommal, amikor jóval később a Lower Ward-ra jutsz.
Szerintem nem érdemes arra is tolvajkodni, pláne hogy Annah is elegendő lesz tolvajnak. Azt javaslom hogy maradj fighter, és ha van kedved, akkor az említett helyen felveheted a mage oszályt.
Én végig fighter maradtam, Nameless One most 11-es szintű, és kellemes 25-ösöket tud csapni a kis kalapácsával... Ehhez kapcsolódóan még egy tanács: válassz egy fegyvert az elején, és maradj annál. A proficiency pontjaidat tartogasd erre. Nálam ++++-os a kalapács, de több is lehetne, a baj csak az, hogy az elején az első tanítónál ellőttem az összes pontot, kettőt a kalapácsra és kettőt a fejszére (mivel az a pasi max ++ skill-t tud adni). Szóval erre figyeljetek, bár biztos nem mondtam újat.
Üdv!
ti mikor váltottatok karakter osztályt?
én még az elején tartok, nagyon
most mennék a Pharod gyerekért és most találkoztam azokkal az NPC-kel, akik ugye változtatni tudnak eddigi életemen (főleg mert éppen most lépett át a 6. fighter szintre, úgyhogy nem veszne el túl sok XP)
varázslóvá nem szívesen váltanám át egy ilyen várható nagy csihi-puhi előtt, de talán tolvajjá megérné
Az XP határ tudtommal valahol két és félmillió körül van, úgyhogy még akkor sem érheted el, ha minden quest-et végrehajtasz. Úgyhogy emiatt nem kell aggódni.
Nekem az tetszett a legjobban, amikor a szabó egy "erkölcsösebb" ruhát akart Annah-ra adni, erre Morte előugrott, és elkezdett kiabálni, hogy ne cserélje le a ruhát... Persze ez így elmondva nem valami vicces.
A játék szerintem is nagyon jó, évek óta nem foglalkoztam ennyit egy játékkal.
Egy tipp: ha hamar el akarsz jutni a térkép egyik feléről a másikra, akkor vidd a kurzort az ajtó vagy kijárat elé, ahol át akarsz menni, nyomd meg a bal gombot, majd egyből a jobb gombot, hogy megjelenjen az action ablak. Itt válassz egy új fegyvert majd válaszd megint a régit, és nyomj egy jobb gombot az ablak eltüntetéséhez. A csoport egyből átkerül az új területere. Nagyon hasznos, ha nem akarsz átfutkározni az egész térképen!!!
Ay elmúlt évek legjobb RPG-je szerintem. Kategóriákkal jobb mint a Baldur's Gate. Úgy tudom nincs fejlődési határ, legalább is a patch readme-jében írtak egy bugot, ami szerint a 20 feletti harcos csak egyszer támad. Különben is, a shortcutok között van power word kill... Nektek melyik poén tetszett a legjobba. Nekem amikor a segítőkész kocsmáros elvágja a látóidegeimet mikor beteszem az új szememet. ááááááááh