Keresés

Részletes keresés

sinn Creative Commons License 1999.12.22 0 0 12
Nem minden emberben van meg az ero, hogy fel tudja dolgozni. Elfojtani (próbálni) könnyebb. Esetleg várni, hogy az _ido_ megoldja... És nem biztos, hogy vannak barátok, barátno, vagy bárki, aki meghallgassa és megfeleloképpen reagáljon. El tudom képzelni, hogy egy rendor (férfinek) nem képes elmondani - épp az olyan kérdések miatt, amit te is feltettél - "megpróbált védekezni a támadás ellen?". Egy rossz szó, egy rosszul feltett kérdés, és örökre bezárkózik.

Előzmény: Dr.W.Gy. (11)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.12.22 0 0 11
És akkor az a megoldás, hogy évekig frusztrálja magát? Én a gondokat úgy szoktam elgyűrni, ha kibeszélem magamból: rendőrnek, orvosnak, barátnak, barátnőnek, falak eseten magamnak. Csak így lehet feldolgozni. Inkább mégegyszer átélni és felszabadulni, mintsem évekig hurcolni mélyen, mert az maradandó károsodást okozhat, és sosem fogja élvezni többé. Tönkreteszi a saját és a szeretett partnerének az életét is. Ez nem lehet a megoldás.
Előzmény: sinn (10)
sinn Creative Commons License 1999.12.22 0 0 10
Talán azért, mert elmondani egyet jelentene azzal, hogy újra átélni azt, ami egyszer is sok volt.

Ez nem "mártírként szenvedés".

Előzmény: Dr.W.Gy. (9)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.12.22 0 0 9
Nem úgy értettem. A mondat másik felére vonatkozott, azokra akik még utána sem mondják el, évekig, évtizedekig hurcolják magukban, mártírként szenvednek és nem értik miért lesznek szexuálisan sérültek. Még csak nem is az erőszak miatt, hanem az elfojtott dolgok miatt. Igazából sosem fogom tudni belélni magam, de ezt nehezen fogom fel.
Előzmény: sinn (8)
sinn Creative Commons License 1999.12.22 0 0 8
Valószínuleg nem érezted még azt, hogy mozdulni sem tudsz a félelemtol. De attól még létezhet ez az érzés.

Az emberben legerosebben az élet fenntartásának ösztöne munkál. A "csendben turi" nem a beleegyezés csendje, hanem a halálfélelemé.

Vessen magára? Nem mondhatod komolyan. Ezek szerint, ha nem védekezik, akkor helyénvaló az eroszak? És ha a te barátnod az alany? Vessen magára?

Előzmény: Dr.W.Gy. (7)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.12.22 0 0 7
Én is ezt nem értem. Hogyan lehet egy nagy darab férfinak is (hát még egy ksiebbnek) egyszerre késsel fenyegetőzni, másik kézzel kapaszkodni,a harmadik kezével lefogni, a negyedikkel nyulkálni, az ötödikkel a lábakat szétfeszíteni, mindezt erővel, és még hozzá istenien élvezni, hogy a nő izeg-mozog, védekezik, rúg, csíp, karmol, harap.
Felfoghatatlan.
Ha visoznt a nő az első felkiáltástól, hogy vetkőzz mert meghalsz hanyatdobja magát, és nem si védekezik, hanem csendben tűri, aztán letagadja, az vessen magára. (Más kérdés, ah leütik vagy elkábítják)
Előzmény: sinn (5)
KundK Creative Commons License 1999.12.22 0 0 6
sinn
Valószínűleg nem tudok elképzelni ekkora mértékű erőszakot. Amekkora belőlem tellik (a mostani eszem szerint), azt játszva lehetne hárítani.
no nem tesz meg mindent a támadója ellen
A fenti lehet az oka ennek az akaratlan feltételezésnek is. :-((((
Előzmény: sinn (5)
sinn Creative Commons License 1999.12.22 0 0 5
1. Mit lehet ezen nem érteni? Van kb. 30 kiló súlyfölénye, meg egy penge a kezében, az elszántsága, a sokkolás ereje - hiába van kék övem, és küzdenék, mint egy vadállat, nem fogadnék magamra.

Sajnos, ebben a feltételezésben benne van az is, hogy a no nem tesz meg mindent a támadója ellen. Épp ez az, ami miatt a no nem meri elmondani, ha megtörténik vele.

Előzmény: KundK (4)
KundK Creative Commons License 1999.12.22 0 0 4
1. Én sem értem, de a jelek azt mutatják, hogy sikerül.
2. Ez egy egészséges férfi hozzáállása. Ha mind ilyenek lennénk, a kérdés fel sem merült volna. Sajnos nem csak a zenei izlésünkben különbözünk. :-((
Előzmény: Dr.W.Gy. (3)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.12.22 0 0 3
A második részben igazad van, az elsőben nem tudom. Kasztrálás? 15 év? Ki tudja? Régen levágták a kezét annak, aki lopott. Az ember meggondolja kétszer is. (OFF: Ugyanakkor a halálbüntetés más kérdés, teljesen indokolt mindkét nemre nézve.ON)

Igazából én két dolgot nem tudok megérteni:
1., hogy tud egy férfi megerőszakolni egy nőt. Nem hiszem, hogy ne lehetne védekezni kellőképpen, mégha kicsi gyenge nőről i svan szó.
2., miként lehet élvezetes egy küzdelem közben lefogni a nőt és közben élvezni az aktust? Egyátalán mi abban a jó, ha a másiknak nem jó? Semmit se ér az egész úgy.

Előzmény: KÁGÉ (1)
sinn Creative Commons License 1999.12.22 0 0 2
Nem tudok egy no számára megalázóbb, lélekbe gázolóbb dolgot elképzelni, mint az eroszakot. Történjen a nyílt utcán, vagy családon belül, az erovel való visszaélés mocskos dolog. A szex attól szép, hogy önkéntes, a kölcsönös örömszerzés motiválja. Ha elvennék tolem az adás örömét, azzal megnyomorítanának. Nem tudom, képes lennék-e valaha feldolgozni, ha ilyesmi történne velem. Komolyan elgondolkoznék azon, tudnék-e együtt élni ezzel az érzéssel :((
KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.22 0 0 1
Én bizony leszek olyan hülye, hogy személyiségi jogokat emlegetek! Bár nem fejtem ki, ha érdekel gyere át a Halálbüntetést!!! topicba.(Konkrét ügyben: ha a megoldás a kasztrálás, akkor az elkövető beteg volt, akit meg kell gyógyítani, és nem büntetni kell. Ha nem volt beteg, akkor lehet büntetni, de akkor meg nem kell kasztrálni.)

Egyébként SZVSZ a mai magyar társadalomra nem a parkok sötétjében elkövetett nemi erőszak a jellemző, hanem a "békés" családi otthonokban zajló esetek, és a fő probléma nem az, hogy nem büntetik elég szigorúan, hanem az, hogy a pszichiáterek szerint egy megerőszakolt nőnek nagyobb lelki megrázkódtatást okoz a mai magyar rendőrségen a feljelentés és az azzal kapcsolatos megaláztatások, mint maga az erőszak... Ezért aztán az esetek döntő többsége le sem jut a rendőrségig, nem hogy a bíróságig!

Üdv

KÁGÉ

esomac Creative Commons License 1999.12.22 0 0 0
Errol most eppen 0 a velemenyem.
Meg reggel van.
Előzmény: tama_i (-)
tama_i Creative Commons License 1999.12.22 0 0 topiknyitó
Miért van az , hogy az egyre gyakoribb nemi erőszak nincs fenyegetve drákóian szigoru büntetésekkel? Külföldi partnereim , legutobbb franciák csak hüledeztek, milyen kevéssel meg lehet uszni ezt ma kis hazánkban.
Mondjuk egy egységes 12 - 15 évvel és kötelező
kasztrálással kiegyeznék. Fiu vagyok, de egy ilyen iszonyatos cselekményre nincs mentség.
Nehogy valami hülye a fentiek miatt probálkozzon személyiségi jogokat emliteni, előbb az áldozatét tessék figyelembe venni, de ha már idiota volt éds nem gondolkodott akkor a büntetést büszkén viselje. A BTK egyébként is igen liberális, sokkal szigorubb és nyiltan deklarált büntetés kellene , ha azt akarjuk, hogy elrettentő legyen.
Én pedig akarnám.
Várom véleményeteket...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!