Keresés

Részletes keresés

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8493
Andrea-r!
Sajnos nekem sincs emvéjes ismerős, nem is tudom, mit csinálok, ha elfogy :o(

Ha ízlik őeminenciájának a tápszer, javaslom a tápi-tápi szó használatát, ha már úgyis úgy tátog hozzá :o)

Előzmény: Andrea-r (8489)
Elayne Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8492
Andrea,

a fozelekhez: probald ki ket etkezes kozott, amikor nem nagyon ehes es nem is nagyon jollakott. Kiserletezeshez szerintem ez a legjobb. Ha mar szereti, akkor pedig inkabb a tapi elott.

Előzmény: Andrea-r (8489)
Elayne Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8491
Igen, en is ugy vezettem be, es kesobb csereltem le gyumolcsre. A gyumolcsosbe majd egy kiskanal vajat is tehetsz, egyreszt kaloriadusabb, masreszt a zsirban oldodo vitaminoknak jo.
Előzmény: szinténzenész (8487)
quizas Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8490
Sziasztok!

Biztos igazatok van a tejszaggal kapcsolatban, de sajnos többnyire nincs itthon más, hogy böfiztesse a babát.

Köszönöm a keltegetéshez hozzáfûzött tapasztalatokat is. Én sem jókedvembõl szoktam, hanem többnyire úgy történik, hogy én már vagy negyedórája fönn vagyok és nézem, hogy küzd álmában a szelekkel: nyög, fölsír, forgatja a fejét jobbra-balra (ezért van az, hogy hagyjuk este magunkon elaludni, mert így hasra tudjuk letenni - egyébként nem megy - és kevésbé ébreszti föl magát hadonászással). És egy idő után inkább fölveszem: amint a cicire csatlakozott, megszűnnek vagy enyhülnek bajai. Ezért sem tudom, hogy éhségében tekergett-e vagy a szelek miatt, vagy mindkettő. Nappal sem tudom megállapítani, hiszen szinte mindig puppolásra ébred, és ha eltelt úgy 3 óra, adok neki enni. Csak evés közben szokott kiderülni, van-e étvágya.

Ja, és egyenlõre nem fedeztem föl összefüggést az elsõ éjszakai ébredés és az utolsó evés közt. 4-8 óra telik el a kettõ között (szívesen írnám, hogy ennyi órát alszik, de ez még a jövõ zenéje, azt hiszem).

Azt viszont látom, hogy az elolvasott napirendekhez képest mi elég bohémek vagyunk, hiszen a baba este tíz előtt nem szokott lefeküdni (de inkább 11-kor hiszen a fürdés-szoptatás-böfiztetés elég hosszú). Ennek az az oka, hogy az apja nagyon szeret babázni, ő is fürdeti, viszont "rugalmasan"= későn jár haza, sokszor 8 után. És akkor persze örömmel veszi kézbe a babát, beszélget vele, kényezteti. Reggel ellenben szinte mindig visszaalszik Kisbulcsú 9-10 óráig, ha nem tovább -, ahogyan az apja is. És kimerült anyja is, akinek továbbra is 9 óra egyben lenne az alvásigénye. Pedig nagyon mondta mindenki, hogy majd megszokom.

Szerintetek a késõi fektetés miatt lehet ilyen összevissza a napirendünk?

quizas

Andrea-r Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8489
Sziasztok!

Az italozás témában köszönöm a tippeket. Végül egy csipkebogyó-hibiszkusz filteres teakeveréket vettem. Ez nem babatea, az van ráírva, hogy minden korosztálynak adható. Máté babámnak ízlett, de először csak nagyon picit adtam -teszteltem, hogy nem lesz-e valami baja tőle. nem lett.

Viszont újabb kérdésem lenne. Máté babánál lassan időszerűvé válik a főzelék bevezetése, de nem tudom a sorrendet. Először a főzelék és utána folytassuk a tápival, vagy fordítva? Mert ha éhes őurasága, akkor nem hiszem, hogy örülne a kísérletezésnek.

Szinténzenész!
Hol lehet az Amway-es tisztítóhoz hozzájutni? Nincs a körenyezetmben olyan ember, aki emvéjezik. (a tápszer szót én sem állhatom, helyette a tápi megy, de ez sem tetszik)

Nufi!
Úgy tudom azért, mert az újkrumpliban sokkal több a keményítő és van benne még 1-2 olyan anyag, ami káros lehet a babának. Csak azt nem tudom, hogy az újkrumpli mikor lesz régi, mert mi most kezdjük az átállást a főzelékre, de én már nem nagyon látok régi krumplit. (vagy ha igen, akkor az fúj, brrr, rohadt az egész)

Quizas!
Mi is úgy voltunk, mint Márkó-Évi: egy ideig felkeltettem Máté babát este 11-12 körül, de így sem aludta át az éjszakát. Aztán úgy 2 hónapos korában leszoktam a keltegetésről, mondván: úgyis jelez, ha éhes, meg én is azt vettem észre, hogy a keltegetéssel megzavarom az alvási ütemét-ritmusát. Így viszont egyre előbbre jött az éjszakai hami, s kb. 2,5 hónpos lehetett, amikor átaludta az éjszakát és ez azóta is így van (kopp-kopp-kopp!).

Andrea

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8488
All Fabric Bleach a tisztességes neve. Fehérítő- és tisztítószer (szineshez is használható, nekem még semmit nem fakított ki).
Előzmény: nufi (8485)
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8487
Hurrá! Akkor aztat anyatejcivel is lehet!!!
Előzmény: Elayne (8486)
Elayne Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8486
szintenzenesz,
a gabonapelyhet en uzsonnara pl. nem tejjel hanem gyumolccsel adom, ha a tej zavar :)) kulonosen parolt almaval van nagy sikere nalunk. Persze ez csak azokra a gabonakra jo, amelyeket nem kevernek gyarilag massal. Nemtudom van-e meg, a fiam nagyon szerette a 7 gabonas pelyhet.
nufi Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8485
Sziasztok!

Miért nem szabad újkrumplit adni a babának?
Szinténzenész! Engem érdekelne az Amway csodaszered neve. Nézd meg, légyszi!
Márkó-bébi! És attól a tejserkentő bogyótól lett több tejed, vagy csak a mellékhatásokat produkáltad? Mi a neve? Bármilyen gyógyszertárban lehet kapni? Ára?

Előre is köszi,

nufi

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8484
Nem tom, nem tetszik. Vannak ilyenek, ezt is ilyennek érzem. A tápszert is, persze úgy könnyű, ha van tejem. A tápszernél többek között az a bajom, hogy a "táp" (lsd. csirkék) és a "szer" (lsd. gyógyszer) szavakból áll, ettől bennem eleve negatív érzést kelt.
Örülnék, ha lenne addig tejem, amíg azt kellene adnom, és akkor nem kell megerőszakolnom magam.
Én egyébként gyógyszert nehezen veszek a számba, vitamintablettát is. Nálunk ezeket a párom tömi belém, mint a libába. (Ez nem az a liba!!!)
Szóval ez az én dilim.
És ez azért nehéz, mert elveim szerint olyat nem adok, amit én sem ennék. Persze itt most más dolog az összetétel, meg kinek mire van szüksége. Ha kell, adom, de ha nem, nem.
Előzmény: Törölt nick (8483)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8483
Szinténzenész!

Az tejci, de ennek ellenére a gabonafélék esetében ez nagyon jó megoldás. Tehát bátran.

Miért ódzkodsz tőle enniyre???

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8482
Szerintetek mennyi idős korig lehet használni a sporttáskává csukható utazóágyat?
Itt is felteszem a kérdést, véletlenül nem szándékozik valaki megválni a sajátjától? Illetve kultúráltabb formában adom fel hirdetésemet:

Utazóágy a vágyam,
Ikreimnek párban.
Sporttáskává csukható.
Írj, ha nektek eladó!

:o)

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8481
Piglet, Elayne
Igenis, értettem! De amíg szoptatom, addig az a tejci mint tejtermék, nem? Persze gabonát rajtam sem lehet aratni :o)
Előzmény: Törölt nick (8476)
márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8480
Sziasztok,
Elnézést ha korábbi témákhoz csak most szólok hozzá, de Márkó napok óta nyűgös és bejelentkeztünk a "nem alszunk éjjel fogzás miatt" táborba. (+ egy informatikus férj aki éjjel-nappal 17"-ban lát).
Tamara: gratulálok az elinduláshoz, már annyira várom én is, hogy magától menjen, bár jól tudom akkor majd visszasírom a helyváltoztatni nem tudó időket.
Mandrake: Mi a Similac Advance 1-t adjuk néha Márkónak, elég új tápszer, kevesen ismerik és legtöbb helyen rendelni kell. Eddig bevált.
Orvos témához röviden: a mi gyermekorvosunk tapasztalt, idősebb, maga is 3 gyermekes családapa. Van amiben más a véleményünk, de úgy gondolom, hogy a szakértelmében nem kételkedhetem és abszolút bizalommal fordulunk hozzá. Minden kérdésemre pontos, megnyugtató választ kapok, (és mint tapasztalattal nem rendelkező anya kérdésekből sosem fogyok ki).
Evés kérdés: csupán egy gondolatot osztanék meg ami biztos gyermeknek eper, málna, (alattomos gyümölcsöknek hívják) 2 éves kor alatt nem tanácsos adni, ugyanis allergizáló és az asztma kialakulásában igencsak közrejátszik (4-5 éves korban jelentkezik csak a tünet). A kismama ehet de csak mértékkel. Márkó nagyon hasfájós volt, de ma már bátran ehetek akár frankfurti levest és kelkáposzta főzeléket is.
Szilvásgombóc: mi nappal is a kiságyba tesszük Márkot, ott alszik, néha sírással jelzi véleményét. Egy aranyszabály működik nálunk, a kiságyban korlátozott a játéklehetőség, így próbáljuk rávenni, hogy a járókában a játék, a kiságyban az alvás lehetőségét merítheti ki.
MsMe: én a rágókákat kifőztem egyszer, ma már csak lemosom, leöblítem vagy lefújom szennyeződés mértékétől függően.
Si: május végén kaptuk a csörgőt, csörögj rájuk telefonon! A zöld kaki megfejtése: a máj túl termeli az epét - és mivel ők még birkapörköltöt :) nem ehetnek - a székletben távozik a felesleg. Ha csak kevés, erősen zöld kaki van alultápláltságot jelezhet.
Boldogan vettem tudomásul, hogy a kaka-kicsúszásban nem Márk a bajnok.
Nufi: Forrai Katalin: Jár a baba, jár. Illetve a mindenki által ismert Cini-cini muzsika. Márk is próbálgatja az ülést és állást, mi próbálunk mértéket tartani, az ölemben rugózhat és amikor én is elfáradtam befejezzük.
Quizas: az elején kb. 10 hétig este 11-kor még felkeltettem Márkot enni, remélve, hogy így könnyebben átalussza az éjszakát, de sajnos hajnalban 2x is felkelt. Amióta nem keltem fel azóta este 7-8-tól reggel 4-ig alszik és evés után még vissza alszik 6-ig. (Ami most nem működik mert fáj a foga.) Szóval valószínű megzavartam az alvásritmusát a keltéssel. Ma már úgy gondolom ha éhes úgyis felébred.
Apukák a babák szépek, gratulálok!
Homeopátia: kipróbáltam a tejserkentő bogyót, és minden elismerésem a hozzáértőknek, de én olyan rosszul lettem (többször próbáltam és mindannyiszor ua. lett az eredmény: görcsös fejfájás, hányinger, gyomorégés), hogy nem próbálkozom tovább. A gyógyszertárban azt mondták nincs mellékhatás. Nálam nem vált be.
Bocs a hosszúságért,
Üdv
Éva
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8479
Sisak ügyben, lehet kapni egy évesre, az enyém is büszkén hordta. Eleinte nem akarta feltenni de amikor rájött hogy enélkül nem bringázunk akkor magától ment érte. Nekünk első ülésünk volt és onnan többet lát egy gyerek mint hátulról viszont több szelet is kap. Elöl viszont én is jobban láttam mit csinál, hogy van. Még nem volt verbális korban és jó volt tudni hogy minden OK. Amig kicsi és könnyű (10-12 kg) addig jó neki elöl is, akkor jobb hátul amikor a súlya és a magassága jelentősen befolyásolja a bici irányitását.

sziasztok
idi

schgy Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8478
Az Amway-nek sok jó mosáshoz használható dolga van ( a nejem nem is hajlandó mást használni), viszont Magyarországon bizonyos jövedelmi szint alatt nehezen elérhető, csak ha valakinek fekszik az is, hogy bekapcsolódjon a hálózatukba. Nekem pl. nem.
schgy
Előzmény: szinténzenész (8470)
Elayne Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8477
szintenzenesz: mire jo? gabona. Ez is fontos taplalek.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8476
Hogy mire jó??
HÁt arra, hogy te sem csak főzeléken élsz, meg gyümölcsön:-)))
Viccet félretéve - a tejtermékek éppúgy hozzátartoznak az étrendhez mint bármi más.
Ez is egyfajta vacsora lehet - mint pl. később a tejbegríz.
Emellett is jó. Én leginkább vacsorára adtam. De van aki ebédidőben, vagy uzsonnára adja.

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8475
Ja, és persze mellette még kapják a mamatejet! Azt nem kérdezem, mire jó, csak ránézek az orcájukra. :o) De ezt a bigyót nem ismerem. Szóval?
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8474
Mire jó? Az enyéim már esznek főzeléket csirkehússal, gyümölcspürét. Emellett is jó, vagy ez még az átmeneti időre vonatkozott volna?
Csók!!!
Előzmény: Törölt nick (8473)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8473
Szinténzenész:

Tejpép:
Adtam. Először a Milupának a HA tejpépét. Ezt receptre adják inkább. UTána meg mindent. De ezt is csak egyesével érdemes bevezetni. MErt pl. a kakaót, vagy a narancsot néhány baba nem bírja.

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8472
Közvéleményt kutatok:
Téma: tejpép.
Aki adott, miért adott? Milyet, mikortól és meddig? Aki nem, miért nem?
Köszi!
Ja, potenciális célszemélyek 7 hónaposak
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8471
Zöld kaki:
Okok, amiket eddig hallottam:
Nem emésztődött meg teljesen a tejci, és már kapta is a következőt. Egy ismerős gyerkőcöt már 1 hónaposan 4óránként, 2-3 hónaposan már 5óránként szoptattak ezen okból, és eltűnt a "zöldség".
Valamilyen fertőzés jele. Nálunk ez utóbbi volt. Azt hittem, benyalt valamit, aztán elkezdett köhögni, aztán már tele is volt az orra. 2-3 hétig volt zöld a kaki és híg. Ja, és persze a másik diktátor is elkapta, ugyanezen tüneteket produkálva.
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8470
Van egy csodaszerem a foltok kivételére, és ez az Amway-nek a por alakú szere (nem tudom a nevét, de megnézhetem). Véletlenül került a kezembe anno, mert zsigerből utasítom el az ügynököket, de ez speciel eddig még mindent kiszedett. Lényeg, hogy mosás (tehát mielőtt bármilyen mosószer érné) előtt kell beáztatni. Színt nem veszi ki, mást igen. Nem reklámoznám, ha nem lenne tényleg jó, de ügynököt nem tudok ajánlani.
Előzmény: Nohémi (8462)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8469
Sziasztok!

Szerintem az egy hétre is jobb a hátsó. MEg ha már vesztek, akkor nem érdemesebb esetéeg olyat, ami máskor is használható?

Sisakról:
Ezeket elég jól lehet szűkíteni. Mondjuk az énlányom már 2 éves, de nagyon picike, és mégis jó volt rá. NEmnehéz mert max. 30 dkg lehet az egész. NAgyon tetszik neki:-)))

Piglet

schgy Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8468
Szia hópihe!
Szerintem csak a hátsó a jó, esetleg a kerékpárutánfutó, amiben itt (USA) szokták a gyerekeket vontatni, de azt hiszem otthon nincs, meg aztán jó drága is.
Sisak létezik elvben, bár nem tudom, hogy egy éves korban nem nehéz-e.
A balaton melletti nyaraláskor az akkor 11 hónapos nagyobbik srácunk nagyon élvezte a hátsó ülést, de a kölcsönző nem adott a biciklihez sisakot neki ezért nem tudom igazán mi van sisak-ügyileg, itt kötelező lenne.
schgy
Előzmény: Hopihe (8467)
Hopihe Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8467
Sziasztok!

Piglet, köszi a válaszod.
Nekünk csak az egyhetes nyaraláshoz kellene sétabiciklizéshez, nem a forgalomban akarunk tekerni. Szerinted erre sem jó?
1 éves gyermeknem is lehet már kapni sisakot?

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Nekem a vanish szappannal általában az alma is kijön, bár tényleg minnél előbb be kell vele dörzsölni, és úgy hagyom a mosásig.

Sziasztok

schgy Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8466
Igazad van, Páfrány a nagyobbik.
schgy
Előzmény: Lencsi (8464)
Elayne Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8465
Ezt a polo-modszert en is alkalmazom, mivel Flora teljes-test-eteto, egy sima eloke fraszt sem er nala. Egy-egy kimeritobb etkezes utan mind a ketten zuhanyozhatnank. :)
Lencsi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8464
Sziasztok
Zöld kakit Patrícia 5 hónaposan produkált. Akkor még csak szopizott, így nem tudtuk a kajára fogni. Először arra tippeltem, hogy mivel akkoriban került a földre és benyalt valamit, de a dokinéni nekünk is azt mondta, hogy lehet a Laktoherbtől. Székletmintát vittem az ANTSZ-be, az negatív volt.
Verseskönyvek közül a Cini-cini muzsika nagyon jó, és Weöres Sándor: Ha a világ rigó lenne (ez bővebb mint a Bóbita). Ha valaki tudja, hogy hol lehet kapni, írja meg (a Fókuszban nincs).
Kedves Nohémi: nálam csak az jött be, hogy rögtön beáztatom a ruhákat. Első gyümölcspróbákat legjobb szkafanderben, vagy meztelenül véghezvinni. Én a saját pólóim közül adtam rá olyat, amit nem sajnáltam. Nagyon mókás volt, mint a Moha és Páfrányból a magasabbik (talán Páfrány?). Különösen amikor mezitláb volt, és kikandikáltak a lábujjai a póló alól :-)
Lencsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!