Tehát először volt a Bruno & Bruno, ami Herczeg Z. (ma: Dining Guide) és a Bortársaság tulajának (Tálos Attila) közös vállalkozása volt.
Nem ment jól, Herczeg kiszállt, átkeresztelték Tantira és jött a fine dining Pesti Istvánnal, majd a csillag.
Utána Pesti I. el (Tatára), jött helyette Heiszler Olivér (én akkor nem jártam, mert egyszer igen vacak ételt kaptunk, felháborítóan kicsi adagban).
Utána Heiszlert kibacták, Eszenyi Dániel lett a konyhafőnök, majd Botos Tamás, és a sommelier lett az üzletvezető. Ekkor szerintem igen jó volt az étel (visszavettek a konyhaművészkedésből), a csillagot viszont elvesztették.
Aztán a BT tulaja megunta a dollárkötegek kitermelését (:D) és becsukta a Tantit.
Utána lett egy másik társulat, Huszárral a konyhán. Az étterem új nevét elfelejtettem.
Aztán ők is balra el.
Utána lett a budai úrinők gofrizó helye, Maison néven. Az is kipurcant.
Most itt tart a dolog, hamarosan pilates-stúdió nyílik ott.
A Bruno nagyon jó volt, és utána még akkor is, amikor "Huszár Krisztián étterme" állandó eposzi jelzővel futott, nem tudom ekkor mi volt a neve. (Amiben csak az hibádzott, hogy valójában nem Huszár Krisztián étterme volt, amit abból gondolok, hogy valószínűleg nem saját magát rúgta ki a saját étterméből.)
Aztán utána jött a szintén nagyon gyorsan dobbantó Pesti és a két hónap alatt megszerzett Michelin-csillag, na akkor már nem voltunk, és azóta sem.
Nem szívesen írom, de megismétlem: nem lenne nagyon nagy baj, ha tájékozott lennél abban, amit leírsz. Az oké, hogy téged a hideg kiráz a fine dining-tól, ezt már tudjuk itt mindannyian, már leírtad többszázszor...
Tehát: Bruno (& Bruno), ez volt az ominózus helyen az első étterem.
Itt írt róla egy közepesen (sem) sikeres, ám megvesztegethetetlen gasztroblogger (én):
Brunoban is csak az étlap felét értettem meg, persze tudom elég korlátozott vagyok. Az árak viszont egyáltalán nem voltak Mezzo szerüek. Egyszer volt valami fénysugár, mikor a vendéglő tönkre ment és a személyzet akarta tovább vinni. Akkor volt kb. 2-3 hét, ami egy rendes család ebédelő hellyé tehette volna a helyet. Soha nem láttam ott annyi embert, mint ezalatt az idő alatt. Aztán, a számomra ismeretleen, tulajdonosok nem akarták kiadni nekik az üzletet, így szépen bezártak.
Reggel én soha nem járok arra, de délben már nemigen voltak emberek. Sajnos a Felicita is lesüllyedt valamelyest. Elment a valódi olasz pizza fiu, aki tényleg finom pizzákat gyártott. Az egyéb ételek is eltüntek részben az étlapról. A multkoriban bementem egy pizzáért, akkor tapasztaltam mindezt. A pizza feltétek is valahogy szegényesebbek voltak mint régen.:-(
Nem lenne baj, ha legalább tudnád, hogy miről beszélgetünk - a Bruno pont annyira volt fine dining, mint a Mezzo.
Nekem egyébként fogalmam sincs, hogy mire van itt igényük a budai népeknek. Az utolsó kísérletről (Maison) pl. azt gondoltam, hogy van annyi vendég, ami eltarthatja, aztán mégis bezártak.
Az előző olaszról is úgy gondoltam, hogy van elég vendége, aztán ők is bezártak.
A mostani olaszról is azt gondolom, hogy van annyi vendég, ami eltarthatja, aztán a fene tudja, hogy nyitva lesznek-e még fél év múlva.
A tévedés abban van, hogy szerintem, itt ezen a helyen nem a fine diningre van vendég. Ha olyan Mezzo jellegű étlap étel és árak lettek volna, ment volna remekül. Mezzo mindig jól látogatott. Hétköznap délben. A magam fajta egyszerű pórnépre kellene gondolni ilyen szempontból, nem a celebekre és hasonlókra. Nem tudom a Bagatel menyire megy, de nálunk nagyon kicsi választék volt egyszer mikor kipróbáltuk. Akkor tele volt.
Éveken át azt hittük, hogy ismerjük az ázsiai konyhát, még nem betörtek hazánkba az autentikus keleti éttermek, amilyen a Pho36 is az Október huszonharmadika utcán, a 4-es villamos vonalán.
Feltehetőleg jó ott a pizza, de én egyszer voltam és nem vágyom vissza. Akkor egy bő órát vártam a pizzámra, minden és mindenki fontosabb volt nálam nyilván éppen, még azok is hamarabb kapták meg, akik utánam fél órával érkeztek.
Szimplán egy elmebeteg. Tipikusan az a lúzer akit egész életében szívattak mert kicsi volt, nehéz felfogású és ronda. Ezért soha nem mert/tudott visszaszólni senkinek. Ebbéli frusztrációit éli ki a névtelen netes mocskolódásban. Élvezi a kis hülye, hogy az index fórum előnye egyben a hátránya is, nincs szűrve a regisztráció, bármilyen idióta be tud lépni korlátlan alkalommal.
Nem ismerem, de én is így tudom a dolgot. Néha engem is üldöz, van, hogy észre se veszem mert a moderátor pillanatok alatt eltünteti. Soha nem reagáltam rá, így abba hagyta. Értelmes dolgokat még nem láttam tőle.:-(
Azt a gulyáslevesest a világbajnokságra kreálták, ahol több műfajban az ő pizzásaik képviselték Magyarországot.
Én ilyen extremitást nem kóstoltam ott, de Budán ez a legjobb tésztájú pizza a Hétköznapoké mellett, azzal a nagy előnnyel, hogy a Fermento teljes értékű étterem, tehát van más is a pizzán kívül, meg van normális bor, kávé, stb.
Nem, de ezek szerint el kell mennem. Jegyezve, köszi. :)
És tudod, nekünk rokonlátogatás is, meg szoktuk előre beszélni az anyukával, aki mondta. Aztán hozzá megyünk, és vele átsétálunk az étterembe. És nekem muszáj mindig Margheritát ennem, mert az olyan jó, és nem is szoktunk kérni mást, de úgyis kapunk. :) De amúgy már én is gondolkoztam, hogy egyszer két napra kellene menni, hogy valami mást is egyek már.
Ja és volt, hogy várlátogatást kombináltunk hozzá, most éppen egy tengerszemen gondolkozom pluszban.
Akad azért jó pizza közelebb is. A Fermentóban (Csalogány utca) például voltál már?
Engem inkább az egyéb ételek vonzanának Encsre, ha hajlandó lennék ennyit autózni egy étteremért és hetekre előre foglalni helyet (legutóbb nem fértem be egy csobádi rendezvényről foglalás nélkül beesve).
Volt ott normális étterem több is... legfeljebb neked nem tetszettek...
A Bruno is jó volt, aztán a Tanti is igen jó volt, a Pesti Istvánt követő egyik konyhafőnök időszakát leszámítva, amikor átmenetileg abbahagytuk a látogatását.
Ez a legutóbbi pedig ilyen budaijónő-kompatibilis valaminek tűnt, a célcsoport tagjai gyakran ott is reggelizgettek-kávézgattak, a fene tudja, hogy mi történt. Bár bazi drága lehet a bérlet, lehet, hogy ezt vendéglátásból bajos kigazdálkodni.
De most hurrá, a budai jónők mostantól majd járhatnak oda pilates céljából, aztán benyomnak egy bowl-t vagy smoothie-t a szomszédos Acai nevű izében. :)
Ismeri valaki személyesen? Az USA topic szerint egy a hetvenes éveiben járó férfi, aki az év kb. felét Floridában tölti, és a sok trollkodás mellett hasznos dolgokról is ír.
Most láttam, hogy a Hegyvidék központban a vendéglő helyett pilatus studió nyílik! Hogy ezek képtelenek voltak a tizenvalahány év alatt egy normális éttermet idehozni. Grrrrrr......:-((