Keresés

Részletes keresés

klari50 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 322
Cesky Krumlovaz étteremben...
klari50 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 321

Sziasztok!

Szóval, egy héttel ezelőtt voltunk Csehországban....

Cesky Krumlov mindenek felett áll! Csodás "meseváros". A Pension Katka-ban laktunk, nagyon korrektáron. Ez 2fő/éjszaka, reggelivel, idegenforg.adóval, és a zárt udvaron parkolással volt 1200.- Kc. Ezt a várost minden "barangolónak" látni kell, a fényképek csak (!) izelítőt adnak. Ja! Már az odavezető "festői" út is csodaszép volt. Linzig mentünk az autópályán, azután a cseheknél letértünk Visni nad Brod, és Rozmberk felé, és úgy közelítettük mek C.Krumlovot. Ott aztán egész délután, késő estig bámészkodtunk, és jót vacsiztunk a Vltava partján egy olyan étteremben, ami egyúttal motor, bicigli, és egyéb régiségek múzeuma is.

Másnap azután Cesky Budejovice, a Hluboka kastély, és Telc volt a programunk.

Rövid, de szép két napunk volt! MIndenkinek ajánlom !!!

Előzmény: Glenbenton (320)
Glenbenton Creative Commons License 2007.07.12 0 0 320

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!!

:)

Majd csak július 30-án indulunk, de amint megjöttem természetesen megírok mindent az útról.

Addig meg marad a tervezgetés.

Előzmény: Tycho Brache (319)
Tycho Brache Creative Commons License 2007.07.12 0 0 319
Teljesen jó lesz! Érezzétek jól magatokat!
Előzmény: Glenbenton (318)
Glenbenton Creative Commons License 2007.07.12 0 0 318

Nagyon köszönöm a segítségedet.

Megnéztem a linkeket.

Az Opatov-i P+R parkoló jó lesz nekünk.

Úgy terveztem, hogy nem is megyünk fel a sztrádára, hanem mellette megyünk és az Opatov-i állomásnál pont tudjuk keresztezni.

A parkolóban ott hagyjuk az autót és metróval éppen a Múzeum állomásig megyünk el, ez éppen ott van az általam említett állomásnál, ahonnan amúgy is terveztem a sétát.

Szerinted ez így már jó lesz?

Válaszodat előre is köszönöm.

glen

Előzmény: Tycho Brache (317)
Tycho Brache Creative Commons License 2007.07.12 0 0 317

Lebeszélnélek a tervedről. (Mármint nem Prágáról, hanem a belvárosi parkolásról.)

A Főpályaudvarhoz nem érdemes bemenni, nincs is komoly parkolója, ha jól tudom. Szerintem az autópálya mentén, a bevezető szakaszon lévő opatovi vagy chodovi P+R parkolóban álljatok meg. Hajnali 4-től éjjel 1-ig vannak nyitva, 10 koronáért parkolhattok ezen belül bármeddig. Mindkettő a metrómegálló mellett van, 15 perc alatt a belvárosban vagytok.

(További információ a parkolásról pl. itt.)

Előzmény: Glenbenton (316)
Glenbenton Creative Commons License 2007.07.12 0 0 316

Sziasztok!

Van egy kérdésem.

Krumlovból felmennénk autóval Págába és azt néztem ki, hogy egy vasúti pu-nál parkolnánk.

(Hlavni Nadrazi)

Azt hallottam, felejtesem el, hogy a belvárosban parkolok a Szt. Miklós templomnál, mert ott időkorlát van és ez hasonlóan van a többi belvárosközeli parkolóban.

A vasútállomás parkolójánál ugye nincs ilyen?

Ott nyugodtan megállhatok és otthagyhatom az autót 6-7 órára?

Előre is köszönöm a segítséget.

Amerigo61 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 315
Kösz az infot, Cesky Krumlovot semmiképpen sem hagyjuk ki! A geocaching kimarad, nincs GPS-em:-).
Előzmény: vjano (314)
vjano Creative Commons License 2007.07.05 0 0 314
Apropó, ha már Cseh Paradicsom....:))
Előzmény: Amerigo61 (311)
vjano Creative Commons License 2007.07.05 0 0 313

Český Krumlov Európa egyik legszebb városa, pár órára is érdemes felkeresni, ha a hangulata megfog legalább kedvet kaptok egy hosszabb látogatásra valamikor később.

Parkolni természetesen ott is lehet, nekem még ingyen is sikerült....:))) de ez nem

általános....
Előzmény: Amerigo61 (312)
Amerigo61 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 312
 ... vagyis érdemes-e ilyen rövid időre odalátogatni?? Ja, és van-e ott parkolási lehetőség?
Előzmény: Amerigo61 (311)
Amerigo61 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 311

Sziasztok!

A nyáron Csehországba megyünk (Jicin/Cseh Paradicsom/Óriás Hegység/Cseh Svájc/Prága), és azt tervezem, hogy hazafelé jövet beugrunk Cesky Krumlovba. Mivel csak 3-4 óránk lesz a városnézésre, ezért valszeg minden látnivalót nem tudunk útba ejteni. Szerintetek ezalatt meg lehet nézni a főbb dolgokat, vagy inkább több napos Krumlovi kirándulást iktassunk be egy másik időpontban?

Glenbenton Creative Commons License 2007.07.05 0 0 310

Ez az útvonal jól hangzik.

Mi úgy terveztük, hogy csütörtökön indulunk haza, de közben megnézzük C.Budejovice-t és Linz felé megyünk haza.

Az általad leírt útvonal viszont elgondolkodtatott.

Persze nem lehet mindent megnézni, de Budejovice mellé még beférhet egy telci séta, mert ahogy látom az is világörökség része.

Csak július végén megyünk, de már állandóan ez az út jár az eszembe.

Teljesen meg vagyok hülyülve.

Mindenütt papír és digitális térképek.

Előzmény: Tycho Brache (303)
Glenbenton Creative Commons License 2007.07.05 0 0 309

Szia!

Már nekem is sikerült szállász foglalnom, a történelmi városrészben fogunk mi is lakni.

Mi is úgy terveztük, hogy Linz-ig pálya és aztán már pikk-pakk ottvagyunk.

Még azt néztük, hogy Vyssi Brod felé megyünk, ott jobbra fordulunk, majd ballra és Rozmberk felől megyünk.

Egy ismerős mondta, hogy érdemes ott egy kicsit megállni, meg az az útszakasz nagyon szép.

Előzmény: klari50 (302)
klari50 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 308
Igen, sajnos most csak 2 nap (ennyi időnk van).... de ez lesz a bemelegítés, hogy kedvet kapjunk a továbbiakhoz..És azt hiszem erre a 2 napra bőven elég lesz ennyi látnivaló
RKata Creative Commons License 2007.07.03 0 0 307

Szia!

Ha legközelebb sikerül úgy szerveznetek, érdemes hazafelé Lednicébe kitérni. Jó félnapos program, hatalmas (de tényleg óriási! :)) kastélyparkja van kiépített sétánnyal, lovaskocsizási, csónakázási lehetőséggel.

http://www.lednice.cz/en/information/tourist-attractions/

Hluboká gyönyörű, és arra is nagyon alkalmas, hogy az embert végképp rabul ejtsék a cseh várak és kastélyok.

Előzmény: klari50 (304)
Tycho Brache Creative Commons License 2007.07.03 0 0 306

De ha csak kettő, akkor ennél többet nem szabad tervezni bele. Marad a linzi útvonal...

(Egyébként az ilyen "kétnapok" is függőséget tudnak teremteni, kezdetnek nem rossz:)

Előzmény: vjano (305)
vjano Creative Commons License 2007.07.02 0 0 305
Jól értem, hogy csak két nap? Kevés...
Előzmény: klari50 (304)
klari50 Creative Commons License 2007.07.02 0 0 304

Köszi a választ!  A honlapodat böngészem... Mi úgy gondoltuk, hogy már délutánra Cesky Krumlovban leszünk... és mivel sokáig világos van, sokáig gyönyörködünk a városban. Másnap még itt egy kicsit, majd Cesky Budejovice és Hluboka nad Vlatau lenne a program.  Este  hazaindulás...

Még mindig szívesen fogadok tanácsokat... mindenfélét

Előzmény: Tycho Brache (303)
Tycho Brache Creative Commons License 2007.07.02 0 0 303
Ez a leggyorsabb útvonal. De ha ráértek, és útközben is látni akartok dolgokat, akkor a Brno-Rosice-Třebíč-Telč-Jindříchův Hradec-Třeboň-České Budějovice útvonalat ajánlom, megállóval és városnézéssel akár mindegyik említett helyen. Ez nyilván nem fér bele egy napba, de kettőbe igen.
Előzmény: klari50 (302)
klari50 Creative Commons License 2007.06.30 0 0 302

Szia! A párommal is most júl.közepén készülünk Cesky krumlovba. Néhány dolognak már utána néztem, és úgy néz ki, szállásunk is lesz az óvárosban.

Ha gondolod, "beszélgethetünk" a témáról...

Kérdésem viszont lenne ! Ha valaki járt arra, melyik utat ajánlja inkánbb? Mi úgy gondoltuk, hogy Linzig autópálya, és onnan északra már csak kb 30 km C.Krumlov. És minden tanácsot szívesen fogadok! :-)

Előzmény: Glenbenton (297)
Tycho Brache Creative Commons License 2007.06.18 0 0 301
Biztos így van, én városokban szerencsére még nem találkoztam vele.
Előzmény: RKata (300)
RKata Creative Commons License 2007.06.16 0 0 300
Egyes apartmanok kikötik az egy hetes, naptól-napig való tartózkodást, főleg a Lipnói-tó környékén találtam ilyet, nyilván ez inkább üdülőkörzetekre jellemző, városokra kevéssé.
Előzmény: Tycho Brache (298)
Glenbenton Creative Commons License 2007.06.15 0 0 299

Köszönöm a segítséget!

Feljegyeztem minden települést, amit írtál.

Tudom, hogy Prágára ez az idő 0, de egyszerűen megbolondulnék, ha nem láthatnám. Állandóan piszkálna valami, hogy hát már majdnem ott voltam, aztán mégsem. Felkelünk korán, aztán 8-ra odaérünk, este meg ráérünk 10-kor visszaindulni.

Sűrű lesz, de nem baj.

Remélem egyszer majd visszajutunk hosszabb időre is.

Előzmény: Tycho Brache (298)
Tycho Brache Creative Commons License 2007.06.14 0 0 298

Nincsenek turnusok, ez az elmebaj még elkerülte Csehországot. Foglalj neten nyugodtan, nem lesz semmi gond. A szállást magát nem ismerem, de biztos jó.

Prágára Krumlovból felesleges egy napot vesztegetni. Két óra oda, kettő vissza, alig marad ott időtök. Inkább a környéken nézzetek szét, gyönyörű helyek vannak, az említetteken túl érdemes megnézni Jindříchův Hradec-et, Tábor-t, Třeboň-t, Telč-et, Holašovicét, valamint a Budějovice alatti, azaz északra eső Moldva-parti városkákat, Hluboká nad Vltavou-t, Týn nad Vltavou-t. Bőven lesz látnivaló a környéken!

Előzmény: Glenbenton (297)
Glenbenton Creative Commons License 2007.06.14 0 0 297

Sziasztok!

Július végén mennénk Csehországba, pontosabban Cesky Krumlov-ba.

Ezt a szállást néztem ki a neten:

http://www.travellers.cz/en/hostel-apartments-cesky-krumlov.php

Ha valakinek van véleménye róla, akkor én kíváncsok vagyok rá, de nagyon.

Július 30-án indulnánk és augusztus 3-án jönnénk haza.

Jelent e problémát a szállásfoglalásnál, hogy nem szombattól szombatig vagyunk, a honlapon erre nem láttam utalást.

(Horvátországban sok helyen ez kikötés volt)

Az utazásnélküli 3 napra azt terveztem, hogy megnézzük a Lipno-i tavat, Budejovice-t és Prágát.

Tudom,hogy Prágára kevés az az 1 nap, de most csak ennyi időnk van.

Érdemes belevágni abba, hogy korán reggel felautózunk Prágába és este visszajövünk?

Minden segítséget előre is köszönök.

glenbenton

rpanni Creative Commons License 2007.06.13 0 0 296
és milyen volt?
(magánban is megkérdeztem, hátha valamelyik kérdést megtalálod :-))
Előzmény: RKata (219)
rpanni Creative Commons License 2007.06.13 0 0 295
látom, egy éve írtál ide utoljára :-(
akartam írni neked levelet, de tele van a postafiókod :-(
Előzmény: zmrzlina (273)
vjano Creative Commons License 2007.02.13 0 0 294

Hát, egyszer el kell nyissz... és a többi a 'javítottba'....

Amúgy meg lássuk a medvét !

Előzmény: dr El van Leowe (291)
Tycho Brache Creative Commons License 2007.02.13 0 0 293

"Szeretem, amikor kirándul a májam..."

Ez az év mondata!!! :)))

Előzmény: dr El van Leowe (292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!