Szóval, egy héttel ezelőtt voltunk Csehországban....
Cesky Krumlov mindenek felett áll! Csodás "meseváros". A Pension Katka-ban laktunk, nagyon korrektáron. Ez 2fő/éjszaka, reggelivel, idegenforg.adóval, és a zárt udvaron parkolással volt 1200.- Kc. Ezt a várost minden "barangolónak" látni kell, a fényképek csak (!) izelítőt adnak. Ja! Már az odavezető "festői" út is csodaszép volt. Linzig mentünk az autópályán, azután a cseheknél letértünk Visni nad Brod, és Rozmberk felé, és úgy közelítettük mek C.Krumlovot. Ott aztán egész délután, késő estig bámészkodtunk, és jót vacsiztunk a Vltava partján egy olyan étteremben, ami egyúttal motor, bicigli, és egyéb régiségek múzeuma is.
Másnap azután Cesky Budejovice, a Hluboka kastély, és Telc volt a programunk.
Rövid, de szép két napunk volt! MIndenkinek ajánlom !!!
Úgy terveztem, hogy nem is megyünk fel a sztrádára, hanem mellette megyünk és az Opatov-i állomásnál pont tudjuk keresztezni.
A parkolóban ott hagyjuk az autót és metróval éppen a Múzeum állomásig megyünk el, ez éppen ott van az általam említett állomásnál, ahonnan amúgy is terveztem a sétát.
Lebeszélnélek a tervedről. (Mármint nem Prágáról, hanem a belvárosi parkolásról.)
A Főpályaudvarhoz nem érdemes bemenni, nincs is komoly parkolója, ha jól tudom. Szerintem az autópálya mentén, a bevezető szakaszon lévő opatovi vagy chodovi P+R parkolóban álljatok meg. Hajnali 4-től éjjel 1-ig vannak nyitva, 10 koronáért parkolhattok ezen belül bármeddig. Mindkettő a metrómegálló mellett van, 15 perc alatt a belvárosban vagytok.
Krumlovból felmennénk autóval Págába és azt néztem ki, hogy egy vasúti pu-nál parkolnánk.
(Hlavni Nadrazi)
Azt hallottam, felejtesem el, hogy a belvárosban parkolok a Szt. Miklós templomnál, mert ott időkorlát van és ez hasonlóan van a többi belvárosközeli parkolóban.
A vasútállomás parkolójánál ugye nincs ilyen?
Ott nyugodtan megállhatok és otthagyhatom az autót 6-7 órára?
Český Krumlov Európa egyik legszebb városa, pár órára is érdemes felkeresni, ha a hangulata megfog legalább kedvet kaptok egy hosszabb látogatásra valamikor később.
Parkolni természetesen ott is lehet, nekem még ingyen is sikerült....:))) de ez nem
A nyáron Csehországba megyünk (Jicin/Cseh Paradicsom/Óriás Hegység/Cseh Svájc/Prága), és azt tervezem, hogy hazafelé jövet beugrunk Cesky Krumlovba. Mivel csak 3-4 óránk lesz a városnézésre, ezért valszeg minden látnivalót nem tudunk útba ejteni. Szerintetek ezalatt meg lehet nézni a főbb dolgokat, vagy inkább több napos Krumlovi kirándulást iktassunk be egy másik időpontban?
Igen, sajnos most csak 2 nap (ennyi időnk van).... de ez lesz a bemelegítés, hogy kedvet kapjunk a továbbiakhoz..És azt hiszem erre a 2 napra bőven elég lesz ennyi látnivaló
Ha legközelebb sikerül úgy szerveznetek, érdemes hazafelé Lednicébe kitérni. Jó félnapos program, hatalmas (de tényleg óriási! :)) kastélyparkja van kiépített sétánnyal, lovaskocsizási, csónakázási lehetőséggel.
Köszi a választ! A honlapodat böngészem... Mi úgy gondoltuk, hogy már délutánra Cesky Krumlovban leszünk... és mivel sokáig világos van, sokáig gyönyörködünk a városban. Másnap még itt egy kicsit, majd Cesky Budejovice és Hluboka nad Vlatau lenne a program. Este hazaindulás...
Még mindig szívesen fogadok tanácsokat... mindenfélét
Ez a leggyorsabb útvonal. De ha ráértek, és útközben is látni akartok dolgokat, akkor a Brno-Rosice-Třebíč-Telč-Jindříchův Hradec-Třeboň-České Budějovice útvonalat ajánlom, megállóval és városnézéssel akár mindegyik említett helyen. Ez nyilván nem fér bele egy napba, de kettőbe igen.
Szia! A párommal is most júl.közepén készülünk Cesky krumlovba. Néhány dolognak már utána néztem, és úgy néz ki, szállásunk is lesz az óvárosban.
Ha gondolod, "beszélgethetünk" a témáról...
Kérdésem viszont lenne ! Ha valaki járt arra, melyik utat ajánlja inkánbb? Mi úgy gondoltuk, hogy Linzig autópálya, és onnan északra már csak kb 30 km C.Krumlov. És minden tanácsot szívesen fogadok! :-)
Egyes apartmanok kikötik az egy hetes, naptól-napig való tartózkodást, főleg a Lipnói-tó környékén találtam ilyet, nyilván ez inkább üdülőkörzetekre jellemző, városokra kevéssé.
Tudom, hogy Prágára ez az idő 0, de egyszerűen megbolondulnék, ha nem láthatnám. Állandóan piszkálna valami, hogy hát már majdnem ott voltam, aztán mégsem. Felkelünk korán, aztán 8-ra odaérünk, este meg ráérünk 10-kor visszaindulni.
Sűrű lesz, de nem baj.
Remélem egyszer majd visszajutunk hosszabb időre is.
Nincsenek turnusok, ez az elmebaj még elkerülte Csehországot. Foglalj neten nyugodtan, nem lesz semmi gond. A szállást magát nem ismerem, de biztos jó.
Prágára Krumlovból felesleges egy napot vesztegetni. Két óra oda, kettő vissza, alig marad ott időtök. Inkább a környéken nézzetek szét, gyönyörű helyek vannak, az említetteken túl érdemes megnézni Jindříchův Hradec-et, Tábor-t, Třeboň-t, Telč-et, Holaovicét, valamint a Budějovice alatti, azaz északra eső Moldva-parti városkákat, Hluboká nad Vltavou-t, Týn nad Vltavou-t. Bőven lesz látnivaló a környéken!