Keresés

Részletes keresés

4tissimo Creative Commons License 2008.08.08 0 0 426

Nyilván természetesen más a helyzet, amiben pl. mi vagyunk, de SZVSZ ez is egy szélsőséges álláspont.

Tavasszal hirtelen dolgoznom kellett részidőben,  közben levelezőn fősuli, bölcsibe 1 hét alatt bajosan lehet helyet keríteni a mai túlzsúfolt állapotok miatt. Nekem nem pótmama kellett, hanem babysitter (aki ül a bébi mellett, hihihi), mert az alapvető szeretgetési-nevelési funkciómat (gyk: ANYA) nem akartam átadni senkinek. Ilyen esetben egyszerűen kifizetethetetlen az általad említett órabér, nem is beszélve arról, hogy ilyen összeget ma kis országunkban kevés ember engedhet meg magának, pláne nálunk vidéken, pedig egy elég pezsgő kisvárosban lakunk. Az általad leírt havi 300.000 Ft-os fizetés számomra olyan kategória, amit nem tudok értelmezni.

A törődésed, hozzáállásod viszont példaértékű, valószínűleg nálad tényleg jó kezekben vannak az apróságok, anyjuk helyett anyjuk vagy. Szerintem érdemes elkülöníteni a pótmama és bébiszitter fogalmakat, mielőtt parttalan vitába kezdünk.

(A kínai kismanó szülei meg minek gyártottak gyereket, ha csak néha néztek rá, meg a pénztárcájukat nyitogatták???)

Előzmény: kata1969 (425)
kata1969 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 425
Hát nem tudom, én azt hiszem család válogatja.
Én legutóbb 1200-Ft-os órabérért kezdtem dolgozni egy családnál, 3 évet töltöttem náluk, és 1500.-Ft/h volt a végkimenetele a fizumnak.
Nem én kértem, ők emeltek.
Napi 10-12 órát dolgoztam a hét 5 munkanapján, én tanítottam járni, beszélni, dalokra,
őket, én meséltem nekik, én mértem a lázukat, én voltam velük, ha lázasak, ha betegek voltak, ha a foguk jött, ha hánytak...stb.
Előttük egy babára vigyáztam kínai babára, 3naposan került hozzám, és nállam lakott 4 éves koráig. A szülei 3-4 havonta jöttek, és néztek rá, megállapították, hogy húúú de sokat nőtt, és csókolom elmentek. Aztán egyszer csak fogták , és elvitték Kínába....azt hittem belehalok. Eldöntöttem, soha többet nem vigyázok gyerekre, inkább visszamegyek a klinikára éhbérért. Aztán csak megtaláltak mások is...és csak elmentem ehez a fennt említett családhoz.
Azóta most voltam pár helyen...mit mondjak, vannak szülők akik azt gondolják, hogy 500Ft normális órabér egy babysitternek...nem , nem az, ha belegondolsz, mindenért Te vagy a felelős...ha bármi a legcsekélyebb baja esik a kicsinek, mész csücsülni, ha csak egyszer nem veszed észre alvás közben, hogy lázas, csak egyszer kap lázgörcsöt, csak egyszer esik le úgy, hogy neadj Isten beveri a fejét, és komolyabb következménye lesz, csak egyszer dugja az újját a konektorba, jajj ne is soroljam!
Más kategóriába esik ám , ha az anya mellett történik bármi, és más ha a babysitter mellett!!!
Nekem mikor a kínai babám 8 hónaposan elesett, elvágódott a szőnyegen, sosem felejtem el...hányt....rögtön taxi, és kórház.
Szóltam telefonon a szülőknek, jöttek, 1 percig nem hibázatattak. Jött az orvos, és tudod mit csinált???? Nézte azt, hogy HOL VERTEM MEG ESETLEG A GYEREKET!!!! bÁNTALMAZÁSI NYOMOKAT KERESETT A GYEREKEN, HOGY ÉÉÉÉÉÉÉN esetleg verem, vagy bármi!!!!
Na ne tudd meg hogy esett, legszívesebben ott elbőgtem volna magam, és ha az anya nem osztja le a doktornőt, szerintem kirohantam volna a világból!!!
A sajátomat sem ütöttem meg soha, pedig már nagy kamasz ló, megérdemelné néha, nem hogy egy csecsemőt, akit születése pillanatától szinte, hisz a kórházból egyenesen nekem hozták az otthonomba, minden élet pillanatában velem volt! Látod ez az amit igen is meg kell fizetni!!!
Mert ha az anya viszi, és elmondja, hogy jajj dr-nő kérem elesett, megütötte a fejét, akkor azt mondja az orvos, óóó anyuka, fekvés, pihenés, megfigyelés, és jajj jajj tessék vigyázni.
ha a babysitter viszi, akkor nézik vered-e!!! Én is szoktam pl wc-re menni, vagy fürdeni, ugye, mert hogy én is emberből vagyok ám, és akkor bármi történhet, ha nincs kiságyban, hisz nem látom minden pillanatban!!
Én már minden szülőtől kérni szoktam,,,,dugallj legyen bedugva, mindenütt, asztalsarkára kérek sarokfedőt ami legömbölyített, légzésfigyelőt, 1 éveskorig mindenképpen, babyőrt, nem nyikorgó ajtót, hogy ha kell 5 percenként is benézhessek, és ne riadjon fel rá...hisztis vagyok? Lehet, de nem szeretnék bajt, és eddig nem is történt hála Istennek semmi, akínai bab fejbeütésén kívül, ami másnapra rendeződött, csak én ijedtem meg... pedig 15 éve vigyázok mások babáira.
Ha játszótérre megyek, nem ücsöröghetek a padon, mint a szülők, és nem csevelyészek az anyukákkal, hanem nyomulok a kicsijeim után, minden lépésükben, mert ha ne adj Isten leesne, kiesne, lelöknék, megütnék, beverné.....
Nos azt hiszem nem ragozom, szerintem mindenki érti.
Miért ne kéne ezt megfizetni rendesen? Végül is a szülő legnagyobb kincse a gyermeke, és éppen rá nem áldoz? Épp az ő biztonságán akar spórolni??
Azon az emberen aki egész nap a vígasza a kicsinek, aki ringatja, tanítgatja, szeretgeti, dédelgeti, hallgatja a sírást, a hisztit, a szülő különböző mániáit nyeli szó nélkül, versre, dalokra tanítja fejlesztve ezzel a késöbbi memória képességét, aki szobatisztaságra tanítja, na hagyjuk....

Annyi mindenre áldoznak az emberek, és ezen akarnak spórolni? Kéremszépen ott van akkor a bölcsőde...a gondozónénikkel, 12 gyerekkel, bacikkal online, szép kis közös járókákkal, pontos napirendel, én is ott nőttem fel, túléltem,....

Előzmény: MaMy. (422)
Barika66 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 424

Sztem 800-900 forint. Budapesten.

Nem tudom mennyire kell "szakképzettnek" lennie, enyimé gyakorlott és a lányom szereti, elfogadja (sokat sétálnak, játszótereznek). Nekem ez volt fontos.

4tissimo Creative Commons License 2008.08.05 0 0 423
K-Mo-i tapasztalat: 5-600 Ft/óra, spec szaktudással (pl. gyógytornász) persze több. De bölcsis gondozónő munka után pl. ennyiért már simán vállal.
MaMy. Creative Commons License 2008.08.05 0 0 422
Lányok, mennyi most a reális óradíj??? Gondolom, főváros és vidék közt van eltérés.
MaMy. Creative Commons License 2008.08.05 0 0 421
Számlával? És Budapesten, vagy hol? Agglomerációba kijössz (és kérsz-e útiköltség-térítést az óradíjon kívül)?
Előzmény: Beatrix72 (419)
4tissimo Creative Commons License 2008.08.05 0 0 420

1500 Ft/óra? Aztaleborultszivarvégit, bárcsak ennyi lett volna a GYES előtti középvezetői fizetésem...

Egy havi GYESből összvissz 17 órát tudnál vigyázni egy porontyra :-O

Előzmény: Beatrix72 (419)
Beatrix72 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 419
35 éves független , érettségizett nő vagyok. Szakképzett csecsemő és gyermekgondozónői képesítéssel rendelkezem. Bölcsödében dolgoztam korábban. 20 éve foglalkozom gyermekekkel.Talpraesett , őszinte , határozott ember vagyok. Nem dohányzom és egyéb káros szenvedélyektől mentes vagyok. Éjszaka is vállalok gyermekfelügyeletet . Jogosítványom nincs. Nyelvismeret nincs.Kérem csak olyan szülők jelentkezzenek akiknek fontos , hogy a gyermeküket szakképzett emberre bízzák és ezt hajlandóak megfizetni! Fizetés 1500 ft/óra vagy fix. 06-20-393-1530 Közvetítők kíméljenek!!!
blankov25 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 418

Kedves feketecseresznye!

25 éves, diplomás miskolci lány vagyok és szivesen vigyáznék a csemetéidre, amennyiben még aktuális az ajánlat.

e-mail: blankov@hotmail.com

tel: 06303751386

Előzmény: Feketecseresznye (417)
Feketecseresznye Creative Commons License 2008.07.22 0 0 417
Miskolcon keresnék gyakorlott bébiszittert, vagyis inkább gyerekcsőszt, mert nem bébikről van szó,  hanem kissé idősebb korosztályról.:) A kisfiú 6,5, a kislány 3,5 éves. Néha jó lenne eljutni a párommal moziba vagy vacsorázni és nem tudjuk sajnos kire bízni őket. Inkább ilyen rövidebb időkrl lenne szó, esetleg akkor hosszabban, ha valamelyik beteg és egyikünk sem tud itthon maradni velük.
marcsi426 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 416
Sziasztok!
A közeljövőben bölcsibe megy az egyik gondozottam, ezért heti 2 napra keresek olyan picibabás családot, ahol az anyukának rendszeresen kéne segitség a kicsi körül. (részmunkaidő, tanulás, ügyintézés, stb. miatt)
Középkoru, gyakorlott bébiszitter vagyok. Dél-budán lakók előnyben, de csecsemőhöz a világ végére (Bp. majnem egész területére) elmegyek. :-DDD
Ikres családok jelentkezését is várom e-mail-ben!
lek88 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 415
30 éves nő vagyok és kisgyerekekre szeretnék vigyázni. Mivel nincs még gyakorlatom ilyen téren bármilyen megoldás érdekelne. Tapasztalatom van ugyan,mivel van két kistesóm de családoknál még nem dolgoztam. Nekem a hétvégék,főként délutántól,és a hétköznap du. időpontok lennének jók.
saaandor Creative Commons License 2008.01.28 0 0 414
Kedves Szülők és Gyerekek!
Mi most keresünk gyerekeinkre vigyázó lelkes embereket, de nem emiatt írok most, hanem a nyár miatt. Mi Isaszegen lakunk és amikor eljön a nyári szünet, lehetne, hogy szülők jönnének le szabadságuk alatt táborszerűen hozzánk és egész nyáron vigyáznánk egymás gyermekeire. A szervezést jó lenne most elkezdeni, mert semmit sem tudunk egymásról, a bizalomnak tehát ki kellene épülnie a nyári szünetig. Az ötletet jónak tartom. Ha valaki csinált már ilyesmit, írjon!!!
leddy Creative Commons License 2008.01.20 0 0 413
Sziasztok!
Olvasgattam én is visszafelé, ha nem is mindet, tényleg hasznos...

Mi egy-két heti 1 alkalomra szeretnénk először találni valaki megfelelő emberkét, aki szereti a gyerekeimet, meg persze minket is :)

Rólunk annyit, hogy a XI. ker-ben vagyunk a 7-es végállomásánál, Anna most 3 év 5 hós, Tomi pedig 1 év 3 hós. Csak após nyugdíjas, aki bármikor hadra fogható és így eléggé meg vagyunk lőve. A két nagymama pedig csak hétvégenként jöhet szóba, de akkor se két gyerekre egyszerre, úgyhogy korlátozott a segítség (tudom, másnak ennyi sincs)

Főleg esténként szeretnénk kimozdulni, de vizsgaidőszakban akár máskor is igénybe vennénk valakit. Máshol még nem kerestem, először itt puhatolódzok...

A jelentkező írjon emilt és beszélünk!
Köszi
Leddy
4tissimo Creative Commons License 2008.01.19 0 0 412

Másfél éves kisfiam mellé keresek heti 1-2 napra (ritkán esetleg  heti 3 napra) bébiszittert, mert felkértek egy munkára. Ja és a lényeg: Nyíregyházán lakunk, láttam, már volt olyan vidéki, aki itt a topikon sikerrel járt, vagy legalábbis el tudott indulni.  A meló tavasszal indul, addig közös ismerkedés.

Szívesen venném az ötleteiteket is, hogy szerintetek vidéken hogy érdemes nekikezdeni bébiszittert keresni.

Egyébként végigolvastam a topikot, és rengeteg minden kavarog a fejemben... Elgondolkodtató volt, hogy náhány, már gyakorlattal rendelkező bébisintér egy-egy mondattal hogy vágta el a saját torkát :O

marcsi426 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 411
Felettetek, a Fuvaros u.-ban. Szerda kb. 4-ig, tehát "elméletben" beugorhatok hozzátok is még utána. Meg vmelyik nap még kell egy fél nap nekik, valszeg hétfő lesz.. Zsuzsi van még kedd-csüt., a többiről még folynak a tárgyalások. :-)
Előzmény: 4kisördöganyája (410)
4kisördöganyája Creative Commons License 2008.01.03 0 0 410
Szerintem a régi címre küldted. Azért köszi. Hol lesz az új baba? Melyik napod szabad még? Csak úgy elméletben...
Előzmény: marcsi426 (409)
marcsi426 Creative Commons License 2008.01.03 0 0 409
Jé, még egy ismerős! :-)) Kezd helyrebillenni a lelki egyensulyom. :-DDD (Ráadásul a közeletekben találtam uj babát, ha minden igaz.)
Off.: Azt hiszem, nem ért oda a e-képeslapom, ugyhogy ezuton is BUÉK!
Előzmény: 4kisördöganyája (408)
4kisördöganyája Creative Commons License 2008.01.02 0 0 408

A bébiszitter szerintem sokkal többet nyújt bizonyos szempontból, mint a közösség. Ezért is drágább. Ha közösségbe jár a gyerek és beteg lesz, nem tudod elvinni. Ha van egy bevállt bébiszitter, akkor ha el kell ( vagy "neadjisten" szeretnél) menni valahova, akkor egy ismert arc jön a gyerekhez. Sok kifizetni, de sokszor nagyonnagy segítség. Igaz nagyon nehéz megtalálni a megfelelőt. Marcsi hosszú évekig járt hozzánk, sokszor ma is "beugrik" mint segítség. Azt gondolom, hogy a bsz-ség is olyan dolog, hogy annyit kérnek, amennyit megfizetnek nekik. És miért is ne? Nem szociális intézmény. Ha egy bsz szar, akkor nem ér meg óráként 2 ft-ot se. Viszont ha jó.... az megfizethetetlen. Persze aki megbíz bsz-t és megtalálta a jót, az is a saját pénztárcáját nézi és bizonyos mértékig alkuszik. Ezt nem szabad eltúlozni, mert akkor el lehet veszíteni a jót.

Nekem most már némiképp spéci bsz kell az egyik fiam miatt, így sokat fizetek, de nem kötelező.

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 407

ne viccelj, nem erről van szó.

te is tudod, hogy nagyon sokat számít, hogy milyen a szitter, akinek ez a "kiközvetít a micimackó, oszt akkó van meló" a stílusa, az nálam nem jön be.

nem véletlen, hogy téged kézről-kézre adtak az indexes ikresek. :-)

Előzmény: marcsi426 (406)
marcsi426 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 406
Jaj, de jó, te is itt vagy!! Vigasztalj meg, hogy azért neked, meg jó néhány családnak jó volt, hogy ott voltam, még ha fizetni is kellett érte. Most is mennék, de sajnos messze lakunk egymástól ahhoz, hogy csak ugy átugorjak.
Előzmény: Törölt nick (404)
marcsi426 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 405
Sajnos ismerek olyan anyukát, akinek mindegy, csak megszabadulhasson a gyerekétől, ha dolga van, erre gondoltam, hogy jegeli. Viszont van, (volt) olyan család, ahol én voltam a megváltó segitség...
Azt hiszem, én befejezem a meddő vitát. BUÉK!
Előzmény: zso70 (403)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 404

szia :-)

ja, félreérted, nem azért nem bíznám rá a gyerekemet, mert ennyit kér (emlékszel, már 3 éve is 700-at fizettem neked egy órára, minden héten fixen 1 napot. abban a fél évben kerek 40 db ezrest fizettem ki heti 2 napért havonta, hogy dolgzoni tudjak. másnak annyi volt akkor a minimálbére.)

hanem azért, mert olyan stílusban írt és olyanokat, hogy brrrr. arra a hirdetésre, amiben világosan leírtam, hogy este fél 8-tól kéne nekem valaki, válaszolt, hogy 9-től érne rá. hát ez elég vicces. meg ez a "kisujjamat nyújtom, a karom kell" duma, hát ez elég gáz. te ilyet sose mondanál sztem volt családodról.

na, mindegy, ennyit nem ér az egész.

Előzmény: marcsi426 (394)
zso70 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 403

ja, s bocs, itt Te is azt írod, jobb egy bölcsi..

bár, nem tudom, én nem használnék szitterként ilyen szókapcsolatot, hogy "jegelem a gyereket", mert elég negatív értelme van..szerintem

Előzmény: marcsi426 (395)
zso70 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 402

Nem Neked írtam, nem zavar?

egyébként a "méregfogamra " tapintottál, ha egy kedves ismerősöd gyerekei a "divatos játszóházban" szedtek össze egy betegséget, akkor már az összes koszos és fúúúúj??

ja, s persze mindenki elkap valami csúnya, fertőző betegséget, ugye??

a bébiszitter meg mindig , amikor nincs a szülő, akkor is ugyanúgy foglalkozik a gyerekkel, mintha ott lenne, ugye??

és a bébiszitter mindig tisztában van a gyerek életkori sajátosságaival,tudásszintjével...stb, ugye??( egész napi felvigyázás esetén) jobban, mint egy szakember?

Félreértés ne essék, nincs semmi bajom a szitterekkel, csak ne állítsuk már be őket, mint valami megváltót.

Ja, s még annyit, hogy az én véleményem egyezik a Tieddel, 3 éves korig anya, ha nincs, akkor nem a szitter az anya, s ebben az esetben, szerintem 2+ esetén jobb a közösség. Tök mindegy, mikor kerül közösségbe, az első év a környezet, a bacilus megszokásról szól.

Előzmény: marcsi426 (400)
marcsi426 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 401
Bocs, most látom, hogy nem is nekem válaszoltál. A többi stimmel.
Előzmény: zso70 (399)
marcsi426 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 400
Valóban nem vagyok tisztában a magánizék áraival, amikor az enyémek kicsik voltak én voltam velük otthon. Mind az öttel.
De miről beszélünk? Neked nincs szükséged bébiszitterre, vidd közösségbe a gyereked és kész. Olcsóbban lehet összeszedni a közösségben némi bacit, ezt-azt. (Tapasztalat: az egyik ismerősőm babái az olyan divatos játszóházban szedtek össze aftát. 2 hétig szenvedtek vele.) Nekem az a nézetem, hogy az első 2 vagy 3 évben nincs szüksége a gyereknek a hagyományos közösségre. Anyára van szüksége, apára, esetleg testvérre játszani... Igen, ha anyának dolga van, akkor jön a bébiszitter, anyapótlékként.(Jó esetben) 3 éves kor után pedig tökéletes a normál ovi is, ahol nem is kell fizetni, csak kaját.
Előzmény: zso70 (399)
zso70 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 399

Örülök, hogy egy nyúlfarknyi hsz-ből Te ilyen messzemenő következtetéseket tudtál levonni. Volt bébicsőszünk , aki gyakran járt, éppen emiatt "nyomott " áron dolgozott. Ha alkalmilag hívok vkit, vagy heti 1x, akkor ok. a 800 Ft, de egyéb esetben nem. Tudom, tisztában vagyok vele, miylen felelősséget jelent.

De ezek szerint Te nem vagy tisztában a magánbölcsik/ovik/családi napközik árával, ahol kis létszám van, valóban nem egyedül van a gyerkőc, de talán a közösség nagyobb húzóerő, jobb "tanpálya", mint egyedül otthon. De pl. a 35000, szemben a 100000-el, elég döntő érv lehet.

Előzmény: moncsi-baby (390)
marcsi426 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 398
Az állambácsi dolgot ne nagyon firtassuk, hátha erre téved egy APEH-es. Ha nem bejelentett módon dolgozik a bébiszitter nem jogosult eg.ellátásra, és a munkaviszonya sem ketyeg, ellentétben a csecsemősnövérekkel és a többi normális munkahellyel rendelkező dolgozóval. Ők bruttóban többet kapnak, csak a boritékban marad kevesebb, épp az elvonások miatt. A bébiszitter mindentől elesik, ha nem jelenti be magát, és megtartja a kapott 100 ezret. Ráadásul eléggé rászálltak mostanában ezekre a dolgokra, ugyhogy elég rizikós.
A Micimackónál végeztem én is sok évvel ezelőtt, de a saját tapasztalataimból élek, nem abból amit ott "tanultam" A közvetitésről ne is beszéljünk...
GYED alatt a saját gyerekedet látod el, a saját örömödre.
A bébiszitterek többsége nem meggazdagodni akar, csak megélni. És mivel ők is emberek, van köztük jó és olyan is akinek kilóg a kapanyél, de az hosszutávon nem is talál munkát. Azt én is elitélem, aki csak kényszerből vállal ilyesmit, aki azt hiszi egy kölyökkel mindenki tud bánni. Ők azok, akik nem ide valók. Ezt csak szivvel lehet csinálni, de élni is kell valamiből.
Előzmény: Törölt nick (397)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 397

Egy röpke számítással (napi 5ezer, havi 100ezer) kiszámítható, hogy én is havi min. 20 munkanapra értettem.

Állambácsi semmit nem akaszt le, mert a bébiszitterek általában nem adnak számlát. Havi nettó százezer nem olyan rossz, nekem a GYED-em jóval kevesebb volt ennél, pedig 0-24-ben "dolgoztam", vagy, hogy mást ne mondjak, egy szakképzett csecsemős nővér ennél jóval kevesebbért dolgozik 3 műszakban. Engem anno (3 éve) olyan "szitterek" hívtak fel, a Micimackó közvetítésében, hogy azt hittem, elájulok. Havi 100+benzinpénz (Békásmegyer-Kőbánya viszonylat), és ez még a legolcsóbb volt, volt aki közölte, h 1200,-/óra. És a kapanyél kiesett a szájukon.

Mondjuk Micimackóéknál a hecc kedvéért én is végigseggeltem egy ilyen "tanfolyamot", 3 napos volt és nagyrészt arról szólt, h mennyire jól lehet keresni sintérként. Ja és megtudtam, h a kerékpározás szinonímája nem biciklizés, hanem biciglizés, konzekvensen :-DD

Szóval nem akarok én bántani senkit, én is sintérkedtem Balázs mellett, de nekem ez terápia volt GYES-betegség ellen, nem reméltem, hogy majd ebből fogok meggazdagodni.

Higgyétek el, havi 100ezernél többet nemigen fog senki kicsengetni egy gyerek napi 8 órás felügyeletéért, ez amolyan lélektani határ.

Előzmény: marcsi426 (395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!