Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98494

koszi szepen!

Előzmény: Bubo.Bubo. (98492)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98493

En is koszonom!!! :))

Előzmény: Bubo.Bubo. (98492)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98492

én csak érzésre szoktam, és a legegyszerűbben: egy tojást felverek villával, és annyi grízt szórok bele, hogy keverés közben lágy legyen a massza (a galuskánál lágyabb, majdnem folyós)

 

utána hagyom állni, a gríz megszívja magát

 

húslevesbe, zöldséglevesbe szaggatom: a levesbe mártok egy kávéskanalat és kicsi adagokat szedek a masszából azt belerakom a fövő/zubogó levesbe, amíg el nem fogy (lehetne deszkáról is szaggatni, én így szoktam)

 

úgy tanultam, hogy nem kell a masszába só, de ezt nem tudom megmagyarázni, miért

Előzmény: homerx (98491)
homerx Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98491

grizgaluska. hm, gyerekkorom ota nem ettem. akkor nagyon szerettem. olvasgatom neha, hogy csinaltok. egy receptet kuldhetnetek.

homerx Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98490

ejtsuk. es elnezest, ha valakit barmilyen modon megbantottunk.

Előzmény: nagypapi51 (98489)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98489

lásd joy 98486, de tényleg ejtsük a témát.

 

Előzmény: homerx (98488)
homerx Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98488

miert is, vagy miert nem? magzatnak nincs beragasztva a szaja. vagy masra gondolsz? najovan, nem mindenki nevelkedhet szuletesetol kezdve soron. :)

Előzmény: nagypapi51 (98485)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98487

Én kérdeztem ezt? Ananászt nem is szeretem. A rizskochot meg méricskélés nélkül álmomban is megcsinálom. Na mindegy. Valaki majd csak használja a receptedet.

Előzmény: joy (98477)
joy Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98486

Biztos?
Ne rugózzunk a morbidon. Ismerős picinye vett levegőt, de sajna ideje nem adatott vízivásra.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! HAGGYUK!!!

Előzmény: homerx (98483)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98485

OFF

...viszont aki meghalt, mind ivott vizet...

Hát, ez így, ebben a formában nem igaz.

ON

Előzmény: homerx (98483)
joy Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98484

Nincs mit.
:o)

Előzmény: ZsuR (98480)
homerx Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98483

a viz halalosabb. elvegre aki vett levegot, nem mind halt meg. viszont aki meghalt, mind ivott vizet.

Előzmény: joy (98478)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98482

...Miért is?...

ZsuR megválaszolta: "Ahol meg a sajtkremet keverik a kremsajttal, arra a velemenyre meg teszek.."

Előzmény: joy (98479)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98481

...raadasul aki csak mezei fogyaszto, annak a reszletes leiras, hogy mit miert es hogyan kevernek, adnak hozza, teljesen felesleges.

Engem a hozzavalok es a teszt eredmenye erkekel - bar amit a teszt elsonek hoz ki nem biztos, hogy nekem is az..

 

Ahol meg a sajtkremet keverik a kremsajttal, arra a velemenyre meg teszek... :)) fantaziatokra bizom, hogy kitalaljatok, mit... :))

Előzmény: Re:barbara (98472)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98480

Koszonom!

Előzmény: joy (98475)
joy Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98479

Miért is?

Előzmény: Re:barbara (98472)
joy Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98478

Jézusmájaszentjózsef!
A levegő a leghalálosabb árucikk, hisz minden megszületett ember legalább 1* vett levegőt!!!

Előzmény: öreg_néne_b (98406)
joy Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98477

Bocsi, most olvtam rá.

Múlt hétvégére készült gyümölcsös rizskoch:
2,5 dl bögre rizs,
1 bögre vízben,
1 csipet sóval alaposan összeforralva, fölöntve
3 bögre tejjel, forrás után bele
1 doboz (35-40 dkg) lételen ananászkocka, lassan köbö 10 percig főzve, majd lehűtöm. Közben 
4 tojás sárgája
2 eka cukorral kikeverve,
4 tojfehérhe
4 eka cukorral kemény habbá verve.
A sütőt 180 oC-re állítom.
---Óvatosan a 1/3 habot a sárgába keverem, azt a főtt gyümölcsrizsbe, majd a 2/3 fehérjét is beleforgatom. A masszát
kivajazott-morzsizott (25cm~10col) tortaformába öntöm. Sutty a sütőbe, 40 percig rá se nézek, majd tűpróbával ellenőrzöm. Nyugisan köbö 50-60' kell neki.
Kivétel után legalább 15-20 percig pihenjen!

Ez az 1:4 tejbenrizs arány sok mindenre jó.

Előzmény: Boszorka (98390)
joy Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98476

Fogós-ravasz informatikai kérdés.
Mid van?
Operácoós rendszertől, és a telepített alkalmazásoktól függ.

Gyüjtemény kialakításához nem árt egy könnyen kezelhető rendszer, min. http://www.openoffice.org/download/index.html, amely ingyenes, ha már az MS Word nem tecc.

Az MS oprendszer része a "Jegyzettömb" szövegkezelő, csak munkásabb.
Haver "Receptmappa" néven egy mappába gyűjtögeti a sajátjait, amelyek így címükkel ölég gyorsan előkeríthetőek.

Előzmény: Soká (98371)
joy Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98475

Szoktam venni akciósan...
:o)
Kicsivel lágyabb -magasabb a zsírtartalma-, mint a Csemege Picknek. Íze nagyon hasonló, de vigyázat, van fokhagymás verzióban is!
Annemjöttbe!!!

Előzmény: ZsuR (98366)
joy Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98474

https://www.nosalty.hu/recept/toltott-csirkecomb

Ez a legjobban megközelíti Édes töltelék receptjét.
Hasonló ment a karácsonyi pulykába is, csak + sült-pucolt-tört gesztenyét, aszalt-vörösboros szilvát is nyomattam bele.
Én aprított gombát is tettem bele, ha magunknak készítettük. (Apu, és anyós nem gombálkodott.)

Előzmény: ZsuR (98460)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98473

Ennyire értenek hozzá...

Előzmény: Re:barbara (98472)
Re:barbara Creative Commons License 2019.03.13 0 0 98472

szerintetek van ennek értelme, hogy kétféle sajtkészítményt egy listában rangsorolnak? 

 

https://maradokapenzemnel.blog.hu/2019/03/12/nagy_kremsajt_teszt

nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 98471

Ez lemaradt, ide tartozik.

 

Előzmény: nagypapi51 (98470)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 98470

Azért a helyzet nem ilyen tragikus, persze bepróbálkoznak a nagyobb haszon reményében.

Reggio Emilia azért nem csak egy "kert vége", ölég nagy tartomány, ahonnan a két szőlőfajta származhat. Egy DOP zárjegyes ecet, bár nem olcsó játék, megéri a pénzét.

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (98469)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.11 -1 1 98469

Mindig gyanús, ha egy elvileg egyetlen falucska határában gyűjtött májusi harmatból készült termék az egész világ minden vegyesboltjában kapható... :D

Előzmény: nagypapi51 (98468)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 98468
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.07 0 0 98467

Jaja! a redről az édes ugrott be..

Előzmény: ZsuR (98466)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.07 0 0 98466

Ez nem edesbol van, hanem a voros heju krumplibol.  Nem lehet rossz ecettel az sem - meg nem probaltam vele, de fogom.

 

Az edeskrumpli... azzal meg nem sokat kiserleteztem, nagyon szeretem, csak sutve, kocka-hasab vagassal, olaj-so-bors...

Előzmény: nagypapi51 (98465)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.07 0 0 98465

Édesből még nem próbáltam, de jó ötlet! - ehhez persze kell a malátaecet, mert ez nem desszert :)

 

Előzmény: ZsuR (98464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!