Ki nem tanáltam volna. Viszont nem tartom szerencséltnek, hogy kurzivált mód' idézted mondásomat, mibenis így nem érvényesül a hsz-odban az én hsz-omban dűlt betűvel szedettek...
Ezek a "bátor szakemberek" jó eséllyel csak sarlatánok. Vitapartnered bízvást mondhatja ezt, de én mondom is. Egyébként a zugpatriarchátuson kívül is számtalan helyről idehurcolhattál volna hasonló sarlatánokat. Te mégis a zugpatriarchátust idézted. Ehh.
"Hogy a hörcsögbe jön Bibliához, teológiához az oltás?
Te olyan gőrényiánus oltástagadó laposföldes volnál?"
Úgy jön ide a Biblia, hogy tudtommal az a Igazságról szól. A világtörténelem legnagyobb hazugságát, félrevezetését és manipulációját semmiképpen nem lehet Igazságnak tekinteni, úgyhogy igenis helye van a telógiában. És nemvárt módon éppen a román (bulgár, stb.) ortodox papok fedték fel az igazságot, még a kovid-hisztéria kezdetén. Ezért Romániában csak a lakosság 15 százaléka oltatta be magát, amit annak idején Merkel-mama sem tudott megérteni. Ezzel és a többi hasonló videóval az ortodox papok megmutatták a többi kereszténynek, hogy a kereszténységben még hol maradt erő és következetesség. Én is megepődtem, soha nem jutott volna eszembe, hogy így is lehet tanubizonyságot tenni az Igazság mellett: https://rumble.com/vspk4o-btor-szakemberek.html?
Jn 5,37 A ki elküldött engem, maga az Atya is bizonyságot tett rólam. Sem hangját nem hallottátok soha, sem ábrázatát nem láttátok."
Való igaz, azok közül,akikhez akkor Jézus szólott nem látta és nem hallotta senki Izrael Istenét és Atyját. Ezeknek azt sem árulta el, hogy Izrael Istene és Atyja ott van a testében, mert nem voltak arra méltók, minthogy arra sem ,hogy szemtől szembe szóljanak istennel,ahogyan Isten választottjai közül sokan.
János 14:10Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.11Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem.
Ez esetben is ott volt Izrael Istene és Atyja a Krisztosz Isten az ember Jézus testében,de mivel nem a saját hangján szólott,hanem Jézus hangján a hitetlenek nem ismerték fel.
Pedig mondotta neki Jézus hangján, hogy Ő az,akiről Mózes írt:
János 5:45Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van aki vádol titeket, Mózes, akiben ti reménykedtetek.46Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.47Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?
Ők sem vették észre, te sem veszed észre. A hitetlenség az már csak ilyen.
Jn 20,17 Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez."
Ezt Jézus azután mondotta miután feltámadt.
Mielőtt az Úr Jézus kibocsátotta volna a szellemét haláltusája végén, Izrael Istene és Atyja elhagyta Jézus testét. Majd miután feltámasztotta Jézust,felment az Égbe. Ezért mondotta, hogy még nem ment fel az Atyjához és az Istenéhez.
Az általad idézett írás azonban kizárja, hogy az Úr Jézus is isten lenne. Így a "három az egyben"
istent hirdető tévtanítás cáfolására rendkívül alkalmas .Arra hasznákató. Ellenben annak tagadására, hogy Izrael Istene és Atyja több alkalommal is volt a Földön, és szemtől szembe beszélt a választottaival, már nem alkalmas, hisz a Földön való dolga végeztével vissza sokot térni Égi otthonába..
Ugyanez történt az Úr Jézussal való együttlét esetén is. Miután a Jézus testében lakozó Izrael Istenét és Atyját a Khrisztosz Istent által szegezték és végbe ment a megváltás,visszatért égi otthonába
hogy előkészítse a feltámasztott ember Jézus méltó fogadását.
Mózes mikor beszélt az egyedüli igaz Istennel, szemtől szemben? "
Nem Mózes volt az első,aki Szemtől szembe beszélt az Istennel.
Jákónak szintén alkalma volt szemtől szembe megismerni az Istent és beszélni vele:
1. Mózes 24:28Amaz pedig monda: Nem Jákóbnak mondatik ezután a te neved, hanem Izráelnek; mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél.29És megkérdé Jákób, és monda: Mondd meg, kérlek, a te nevedet. Az pedig monda: Ugyan miért kérded az én nevemet? És megáldá őt ott.30Nevezé azért Jákób annak a helynek nevét Peniélnek: mert látám az Istent szemtől szembe, és megszabadult az én lelkem.
2. Mózes 33:11Az Úr pedig beszéle Mózessel szemtől szembe, amint szokott ember szólani barátjával; és mikor Mózes a táborba visszatére, az ő szolgája az ifjú Józsué, Núnnak fia, nem távozék el a sátorból.12És monda Mózes az Úrnak: Lásd, te azt mondod nékem, vidd el ezt a népet, de nem mutattad meg nékem kit küldesz velem; pedig azt mondtad nékem: név szerint ismerlek téged, és kedvet találtál szemeim előtt.
4. Mózes 12:4Mindjárt monda azért az Úr Mózesnak, Áronnak és Miriámnak: Menjetek ki ti hárman a gyülekezetnek sátorába; és kimenének ők hárman.5Akkor leszálla az Úr felhőnek oszlopában, és megálla a sátornak nyílásánál; és szólítá Áront és Miriámot, és kimenének mindketten.6És monda: Halljátok meg most az én beszédeimet: Ha valaki az Úr prófétája közöttetek, én megjelenek annak látásban, vagy álomban szólok azzal.7Nem így az én szolgámmal, Mózessel, aki az én egész házamban hív.8Szemtől szembe szólok ő vele, és nyilvánvaló látásban; nem homályos beszédek által, hanem az Úrnak hasonlatosságát látja. Miért nem féltetek hát szólani az én szolgám ellen, Mózes ellen?
"De például mitől él? Élőlénynek mi alapján tekinthető?"
Élőlénynek nem nagyon mondanám. De élni él, mi több, nem is hal meg. Igaz, én a mesterséges intelligenciától is elvitatom hogy gondolkodna, habár intelligens, mint az intelligens mosópor, és okos, mint az okostelefon, okos tv, vagy okosóra. ;-)
Azt meg végképp nem ismerik el,amit Pál is hirdetett, hogy a Izrael Istene,akivel Mózes szemtől szemben beszélt azonos azzal az Istennel,akit az istenek Atyja felkent társai az Istenek fölé.
---
Izrael Istene Jehova volt, ahogyan mindannyiunk Istene is.
-
Jn 20,17 Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.
Mózes mikor beszélt az egyedüli igaz Istennel, szemtől szemben? Te, hogyan képzeled el a világegyetem szuverén Urát? Emberi alakban? Talán lejött az Isten a földre emberi alakban és Mózessel beszélt? Nem az angyalokon keresztül beszélt az Isten? De, igen. Majd később prófétákon keresztül beszélt, végül, pedig a Fia által Jézuson keresztül beszélt az emberekkel.
------
Jn 5,37 A ki elküldött engem, maga az Atya is bizonyságot tett rólam. Sem hangját nem hallottátok soha, sem ábrázatát nem láttátok.
Ki küldte el a Fiút, hogy beszéljen az emberekkel? Ki az Isten Fia? Jézus az Isten? Nem.
Ki az egyedüli igaz Isten? Mit ír a Biblia Istenről? Mi a neve? Ne ferdíts! A három Isten csak a te képzeletedben létezik.
----
Nem szó szerint kell értelmezni, mert Istent soha és senki sem látta.
-
2.Mózes 24:9Azután felméne Mózes és Áron, Nádáb és Abihu, és az Izráel vénei közül hetvenen;10És láták az Izráel Istenét, és annak lábai alatt valami zafir fényű tárgy vala, és olyan tiszta, mint maga az ég.11És Izráel fiainak e választottjaira nem bocsátá kezét: jóllehet látták az Istent, mindazáltal ettek és ittak is.
------
Jn 1,18Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.
-
Mit olvasol a mondat első bekezdésében? Ki jelentette meg az emberek előtt?
"Ezek szerint elégnek tartod, ha vitapartneredet egy másik zugtekintéllyel akarod meggyőzni?"
Vitapartneremet nem TEKINTÉLLYEL, hanem logikus érvekkel akarom megyőzni. Hogy egy adott történelmi időszakban logikus érveket csak egy zugpatriarchátus tud felsorakoztatni (pl. https://rumble.com/vspk4o-btor-szakemberek.html? ), az nem az én problémám.
Ezek szerint elégnek tartod, ha vitapartneredet egy másik zugtekintéllyel akarod meggyőzni. Ezzel az erővel hivatkozhatnál magadra vagy akár rám is, az is ugyanolyan meggyőző erővel bírna. Szerintem jobb volna valami igazi tekintélyt őkelme fejéhez verned.
A Hold pedig azt a nevet viseli ,amit Mózes írása szerint
maga a Teremtő Isten adott neki. Ha valaki azt állítja ,hogy nincsenek Istenek, sőt Teremtés sem létezett ellentmondásba keverednek akkor,amikor Holdnak nevezik a kisebbik világítótestet
pontosan úgy,ahogyan azt a Teremtő Isten elnevezte ,és amit Mózes írásából lett ismertté.
Tévesek az ismereteid. A kisebb világító testet, nem Holdnak nevezte el a teremtő és egyben mindenható Isten, hanem Σελήνη-nek, hiszen Isten nem beszélte a magyart, ám görögül prímán tudott.