Tavaly Marienbadban - csodálom, hogy senki nem nyögte be. Én írtam NIM progaramot BASIC-ben, régen- ha kell valakinek, megírom megint. Télleg a kettes szrsz. kell hozzá, népszerűsítő matekkönyvekben megvan a nyerő algoritmus leírása.
vurugya
asszem látom már a stratégiát. Jó hagyjuk, és bocs, hogy ezért új topicot nyitottam. Arra kell törekedni, hogy vagy páros, vagy páratlan legyen, nem? Most nem gondolom ki teljesen az egzakt taktikát, mert éppen levelet írok a másik agyféltekémmel. Szóval köszi, de egyébként engem érdekelnek az ilyen algoritmizálandó feladatok. Ezeket mindig is szerettem.
HJM: stratégia nyert! Szerencsére attól amit elmondtál még szerintem nem mindenkinek világos a stratégia, így a már megkezdett játszmámat megnyerem. (He he, ez volt a csúsztatás, ugyanis a már megkezdett játszákat, azokat már akkor is megnyerem, ha átadjátok az állás HJM-nek...)
Szlartibartfaszt: Pedig azt az állást is ugyanolyan könnyen lehet kezelni, mint bármely másikat, ha ismered a nyerő stratégia pontos matematikai megfogalmazását. Pl abban amit én írtam , ott is a kezdő nyer, és én pl első lépésként a 17-es csomagból csak 2-t hagynék.
Hülyeség. Ezt így nem lehet kezelni. A kiinduló állásra van szükség, lehetőleg emelkedő számsorrendben. Én leginkább 1 3 5 7 felállásban játszottam. Arra még emlékszem is. Max. 15 éves koromig játszottam, mert akkor még tovább tartott a velem egykorú partnereknek, hogy ők is rájöjjenek. Először persze én is szívtam.