Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
A napokban figyeltem fel a fürdőszobában olyan rovarra, ami a földön volt, egy muslicára hasonlított először, de ahogy össze akartam nyomi , elugrott. Alig lehet összenyomni, csak körömmel lehet. Először állat bolhara gyanakodtam, mert van kinti kutyusunk, de nem bolhás. Utána pedig férjem látta kint ezeket a rovarokat a kertben, ahogy kint dolgozik, korhadt fák mellett, hogy ott másznak és ugrálnak a lábán. Valószínű ő hozta be kintről. Földi bolharol olvastam, de nem teljesen úgy néz ki. Kép sajnos nincs róla
11 nap elteltével még 2db jelent meg a lakásban, egy a fürdőszobában, és egy a konyhában, méretei nem változtak, ugyancsak 5mm a teste (antennával együtt kb 8-9mm). További ötletek esetleg?
Nekem is feldobta az argentin csótány nimfát a Google képek. Remélem többel nem találkozom, ha mégis, akkor jelentem a házmesternek, mert akkor tuti elszabadult egy kolónia köszönhetően valamelyik szomszéd házikedvence miatt.
Ha madár, akkor egy lovagbodobács (Lygaeus equestris) inkognitójában jelent meg.
Igazán tehetnél be nagyobb képeket. A mai telefonok akkorákat készítenek, hogy csak győzze az ember körbevágással, meg átméretezéssel összezsugorítani. De ennél már az Index fórum is nagyobbat enged meg.
a bordóira hasonlít a leginkább. talán folyosón felmosásnál beleakadt a felmosóba, lehet azért lett bicebóca..arra az 1-2 percre nyitva hagyom az ajtómat, de ezentúl figyelek erre.
Én is úgy tudtam. De láttam képet kb. ilyen sötét példányról is. És lakásban annak lenne legtöbb keresnivalója. Felmerülhet még pl. a bordói tücsök, de az inkább csak fényre repülve.
Biztos, hogy tücsök, és ránézésre a házi tücsök is lehet (Acheta domesticus). Ciripelést nem szoktál hallani? Mert az a csótányhoz hasonló társbérlő a lakásban. Ilyen állat biciklizés közben biztos, hogy nem ugrik rád. De a hosszú szárnyú változatok nyitott ablakon át fényre berepülhetnek.
Fényes nappal mászkált a nappaliban, tőlem nem ijedt meg, egyik lába (a combosabbik) mintha hiányzott volna.
Előző nap gáton bicajoztam, sok ilyen lény repked v ugrál rám, a ruháim utána mindig kimosom 60 fokon és a nadrágom irányából jött elő ahova feltettem azt száradni.
10. emeleten lakom, mindenhol szúnyoghálós ablak, azon keresztül nem férne át...
Létezik hogy a mosógépet élte túl vagy esetleg a lakásba belépve esett le rólam?
Segítséget szeretnék kérni a képen látható családi házba beköltöző és kint is mozgó élőlény azonosításában. Levegőt fúj. Este aktív. Koppanó hangot hallat. Nagyon gyors. Élő példányt nem sikerül elkapni.
Sziasztok! Tegnap vettük észre őket a hálószoba ablaka körül, a függönyön is tele volt velük. Valószínűleg kintről jöttek be, mert kint az ablakpárkányon van egy csomó döglött. Próbáltam megkeresni, de alombogarat vagy lisztbogarat ad ki a google. Szerintetek mi lehet?
kb egy mm hosszú (a nagyobb 2-3mm), apró fekete bogár, nem tud repülni (legalábbis nem láttam), nappali fényben is aktív, kárt eddig nem okozott semmiben, csak nagyon zavaró a jelenlétük.