Keresés

Részletes keresés

Manipura Creative Commons License 2019.11.10 -1 2 8229

Szia! Épp tegnap jutott eszembe, hogy rég voltál itt, bizonyára nem Itáliába utaztok mostanában. 

 

Nem emlékszem hol jártatok már, de ha még nem láttátok talán érdekes lehet az Arsenale és környéke, a Hajó és Tengerészeti Múzeum, Természettudományi Múzeum, Ca d'Oro, esetleg  ha érdekes és nyitva van azokon a napokon az örmények scuolája. Utóbbi heti szinten is kevés ideig van nyitva, rövid útból sokat elvesz, s ha a férjedet esetleg nem érdekli és kint marad, a kis szigeten a hidegben, metsző szélben nem tud mit csinálni, a hajó kiszállás után azonnal indul vissza, ritkán jár, csak kintről nézheti a tengert, vagy a falat az épületcsoportot és fölé magasodó fákat.   

Előzmény: erikanyu (8228)
erikanyu Creative Commons License 2019.11.09 0 0 8228

Sziasztok! Megyünk újra Velencébe decemberben, egy hétvégére. Olyan jó olvasni titekek. Majd keresgélek, olvasok, mert kellene megint valami új,és kell a sok régi kedves emlék. Igen az eltévedés, a csavargás a gyönyörű templomok. Decemberre nagyon barátságos árakat kínál a fapados. :) ;) 

Előzmény: vélemény (8227)
vélemény Creative Commons License 2019.11.09 0 4 8227

A hosszas annyit jelent, hogy a beírásodban sokkal nagyobb arányban írtál a problémákról. A negatívumokról. A pozitívum csak annyi,hogy "amúgy szép"

Én nagyon aggódó vagyok. Mindent előre megtervezek, ami most sokkal könnyebb, mint régen volt. Ha a társaságban van akár kisgyerek, akár idős ember, akár nehezebben mozgó, akár pánikra hajlamos ember, akkor fel sem merül, hogy gyalogoljunk a Szt Márk térig. De első, egynapos utazáskor még akkor sem ajánlatos gyalogolni,  ha mindenki  erős és fiatal. Mert a legrövidebb út a hangyaút, ahol leginkább csak a tömeget lehet látni. Ahol tényleges látnivaló van vagy ahol igazi "velencei" a hangulat, az túl nagy kerülő,  egy első, egynapos látogatáson nincs rá idő.

Tudom, hogy már késő, de az olasz topicokon sokan segítőkészek. Ha feltetted volna itt a kérdést, hogy mennyi idő alatt lehet begyalogolni 2 kisgyerekkel a térig, akkor többen válaszoltak volna azonnal. Megmondták volna, hogy másfél óra, hogy nagy a tömeg ÉS mindenki azt ajánlotta volna, hogy 2 kisgyerekkel mindenképpen vaporettózzatok. De ha rákérdezel a sorállásra a Bazilikánál vagy akár a fizetős wc-re, arra is megkaptad volna a választ és  fel tudtatok volna rá  készülni.

Ha itt megkérdezted volna, hogy a tapasztalt "Velencések" mit ajánlanak, akkor sok okos tanácsot kaptál volna. Itt mindenki szereti Velencét, és mindenki annak örülne, ha az "újoncok" is ugyanúgy beleszeretnének a városba, mint mi.

 

 

 

Előzmény: murray (8225)
murray Creative Commons License 2019.11.09 0 0 8226

így van. az olaszok is rendesek és itt északon kulturáltan vezetnek. mivel voltam sokat Sziciliában de itt északon kocsival sosem el voltam készülve mindenre..:-)

 

 

Előzmény: Manipura (8222)
murray Creative Commons License 2019.11.09 0 0 8225

kicsit félreértettél.  nem hosszasan soroltam a negatív dolgokat hanem megemlitettem azt hogy 2019ben a Porto Marghareta vagy melyik állomás peronján ahol 5 percenként állnak meg az ingázó vonatok befelé  nincs pénztár és egy helyi jegykiadó automata ! Szerencsére pár olasz srác segített de ez igen durva amúgy..

 

Én családdal voltam két kicsit gyerekkel (sajnos nincs szupernagyim akire rábízhatta volna a gyerekeket , de a párom még sosem volt (én voltam 20 éve) és nem 70 évesen szeretnék oda eljutni , így nekem kicsi  más dimenzió a tömegben másfél órát gyalogolni egy familiával. a kisebbiket többször fellökték. 

ez persze senkit nem érdekel.  tehát nem guruló böröndös macskás szingli vagyok. .

 

Mivel agyilag alkalmas vagyok rá, én is átéreztem a hely hangulatát pár kihalt helyen a részleteket. 

úgyhogy ennyi. 

 

 

 

 

 

Előzmény: vélemény (8224)
vélemény Creative Commons License 2019.11.09 0 2 8224

 Én 10x voltam egy napot vagy felet.  Akkor úgy éreztem , hogy szép.  De csak akkor jöttem rá, hogy ezeken a látogatásokon mennyire nem éreztem/értettem meg Velencéből semmit, amikor először ott aludtam. Kis, gyenge szállodában valahol az állomás környékén. De akkor is bent Velencében. Összehasonlíthatatlan. Aki most írt, ő is először a negatívumokat írta le, hosszan. Az "amúgy szép" meg kb. annyit jelent, mint a "nem utálom a spenótot, csak nem eszem meg".

Előzmény: csapa (8221)
Manipura Creative Commons License 2019.11.09 -1 0 8223

Az Accadémia közeli szállás a harmadik repülős ott alvós de összességében a negyedik út volt.

Előzmény: Manipura (8222)
Manipura Creative Commons License 2019.11.09 -1 4 8222

Szia! Első és második alkalommal nekem is úgy tünt, hogy gyalog hatalmas. Először Mestrében másodszor és harmadszor a Santa Croce környéken laktam.  A  második úttól vonzódom Velencéhez, és a harmadik útnál kezdtem megérteni, miért mondják a helyiek, hogy Velence kicsi.  Az első egy napos Velence -szintén októberi őszi szünetben autóval - után  én is felemás érzésekkel gondoltam Velencére. Most úgy gondolom, hogy Őserenissima szeszélyes, több réteges titkainak kulcsai talán : ott kell legalább 1 éjszakára  maradni, érdeklődéssel fel kell készülni, vágyni kell Velencét és titkait megismerni. Velence is nyit ha valaki nem csak " vásári mutatvány"nak tekinti hanem kicsikét behódolt. 

Harmadik alkalommal az Accadémia közelében laktam, negyedik alkalommal a San Marcotól 5 percre gyalog.

Már egy acqa alta  izgalmait is átéltem és azt is "megbocsájtható" szeszélyként nyugtáztam. 

Áprilisban is kint voltak a Piazzale Roma és Ferrovia "útjelző" táblák. A San Marco környékéről minden látnivaló közel van gyalog is, és napnyugta vagy napkelte de még az éjfél is különös fénnyel színezi Velence Úrhölgy arcát. Utóbbiak egy napos  kiránduló számára nem választhatóak. Aki autóhoz szokott, annak kemény szemléletváltás kell hogy Velencét megérezze.    Örülök, hogy tetszett, köszi a beszámolót, s hogy megtörted itt a csendet. 

 

Előzmény: murray (8215)
csapa Creative Commons License 2019.11.09 0 0 8221

Idáig kb 6szor voltunk csak egy napot.(vagy felet). A legelső 2001-es eldöntötte: szerelem volt első látásra. 

Előzmény: vélemény (8219)
anblock_italia Creative Commons License 2019.11.08 -1 0 8220

Hát azért ez így nem igaz :-) Magát a lényeget, amitől Velence alapvetően különleges, hogy utcák helyett csatornák vannak, azt megérkezve szinte azonnak át lehet érezni. Aki végighajózik a Canale Grandén, az VOLT Velencében. Az már kérdés, hogy nem sokat, de akkor is olyat látott, amit sehol máshol (tekintsünk el a mástól). Aztán ha már hajózott vagy csónakázott csak kiszált  körülnézni a San Marcónál. Én úgy gondolom, a semminél ez is tényleg sokkal több..., ha sok egyébre nem is jó, de el lehet mondani, hogy "voltam Velencében". Az már keveseket érdekel, hogy mennyi ideig. Én nagyon boldog lennék, ha sok városban csak pár órát lehettem volna..., hidd el, pár óra is ad valami újat, valami örökké emlékezeteset!

Előzmény: vélemény (8219)
vélemény Creative Commons License 2019.11.08 0 6 8219

Szia!

 

Velence ilyen. Drága és zsúfolt. És egyedi. Ilyen város nincs másutt.

Nem tudom, mennyit olvastál vissza. (Én minden utazásra úgy készülök, hogy  visszaolvasom az utóbbi 5 év hozzászólásait. Hamar végig lehet pörgetni, mert ami számomra nem releváns, az 1-2 másodperc alatt kiderül. Ami érdekes lehet, ott kiírom az adott hozzászólás  sorszámát. Én papírra, tollal, de biztos van ennél menőbb megoldás is) Sok mindenről írtunk már itt, többen nagyon részletesen. És nagyon sokszor. A másfél €-ós wc-ről én 2016 februárjában. Tulajdonképpen azon csodálkozom, hogy azóta nem emelkedett az ára. Mert pl. a Mátyás templomnál akkor 250 ft volt, most már 300ft. A hátizsák ügyről nagyon sokat írtunk, mert ez a titkos trükk a sorállás elkerülésére.

Eltévedés. Velence lényege az eltévedés. Nagyjából irányban vagy legfeljebb keresed a Canale Grandet. Esetleg nem árt egy ódivatú papír térkép. Amin látod a város egészét, nem csak azt  a darabkát, ahol éppen vagy.

Viszont Velencének van egy titka. Egy nap alatt csak a rossz oldalát mutatja.  Ennyi idő alatt sem megérteni sem megérezni nem lehet, hogy miért különleges város. Semennyire. Egy nap alatt tényleg csak az a benyomás marad meg, hogy drága és zsúfolt. Az egy napos Velence csak elpazarolt idő és elpazarolt pénz.

Előzmény: murray (8215)
murray Creative Commons License 2019.11.08 0 0 8218

Nem tudom. Nem ott mentünk vissza ahol bejöttünk a St M. térre akkor lehet hogy megvannak. 

Előzmény: pandabarát (8216)
murray Creative Commons License 2019.11.08 -3 1 8217

A mínuszoló köcsögöknek sok másfél eurós pisilést kívánnék! :-)  

Előzmény: murray (8215)
pandabarát Creative Commons License 2019.11.08 0 0 8216

"Odefelé kin táblázva a ST Márk tér visszafelé nincs! eltévedsz."

 

Ezt hogy kell érteni? Hova lettek a sárga táblák?

Előzmény: murray (8215)
murray Creative Commons License 2019.11.07 -3 0 8215

Most voltunk Velencében. Mestre-ben hagytuk a kocsit. 1 megálló vonat. A peronon sehol egy jegykiadó automata. A Pházban éppen volt.  a jegyeket a peronon érvényesíteni kell másik automatában. 

Vasúti  PU 1euró egy WC  belváros WC 1,5euro!  alap pizza 6euró 

 

Velence gyalog hatalmas. Novemberben is komoly tömeg. Mire a PU-tól a Rialtó hídtól gyalog kimész a St Márk térre szép kis idő és távolság. 1-1,5óra. szűk utcák, tömeg. 

Bazilikába hátizsákkal nem engednek be.

Odefelé kin táblázva a ST Márk tér visszafelé nincs! eltévedsz. 

Vissza már hajóval jöttünk. 7,5euró egy jegy.  

Amúgy szép. 

Nyáron nem mennék..

Manipura Creative Commons License 2019.08.11 -1 0 8214

Nekem  készpénzes tapasztalatom van, azt mindenhol 8 eddig, ahol jártam. Persze, én a másik véglet vagyok, de egy wc-használat vagy egy 2-5€ fagyi  meg annak tranzakciós bankí költsége nekem felesleges kiadásnak tűnik.  (Itthon viszont uszodai belépő kaució illetve strandon belül a büfé fogyásztásra vonatkozóan találkoztam kizárólagossággal. Kauciöra csak KP, büféknél csak kártyás fizetés.) 

Előzmény: Koriand (8208)
bonnita Creative Commons License 2019.08.11 0 0 8213

Rimini-ig tudsz elmenni vonattal, át kell szállnod Bassano del Grappa-nál, menetidő kb 1 óra 50 perc. Rimini busz pályaudvarról indulnak buszok San Marino-ba, ami onnan kb 40 km. Egyetértek papanick olvtárssal, szerintem egy csomó más látnivaló van Velence környékén ami sokkal egyszerűbben elérhető. 

Előzmény: verver (8211)
papanick Creative Commons License 2019.08.11 0 1 8212

Gyakorlatom nincsen, de semmiképpen nem mennék Velencéből San Marinoba. Nem hiszem, hogy bármivel is megérné. Autóval kb 3 óra lehet, ha a forgalom engedi. Gondolom a vonat sem gyorsabb. 

Velence környékén csomó várost érdemes lehet felkeresni, de én inkább ott lennék. San Marino kedves hely 2-3 órara ha már unod a Rimini környéki tengerpartokat, de nem több. 

Előzmény: verver (8211)
verver Creative Commons License 2019.08.11 0 0 8211

 

Akinek van tapasztalata illetve ismeri Velence tömegközlekedését,azoktól kérdezném,hogy Velencéből-San Marinóba,vonattal elmenni megéri? Azt már megtudtam,hogy átszállással lehet odamenni.Valaki esetleg ment már így?Köszönöm a válaszokat!

vélemény Creative Commons License 2019.08.08 0 1 8210

vagy nézd meg a bagbnb.com-on. Több helyen van a városban, általában olcsóbbak, mint a vasútállomás. Van az állomás közvetlen közelében is. Hasonlítsd össze az árakat.

vélemény Creative Commons License 2019.08.08 0 0 8209

Szállodában nem őrzik meg?

Előzmény: Koriand (8208)
Koriand Creative Commons License 2019.08.08 0 0 8208

Felmerült egy kérdés, hogy Velencében mennyire szükséges készpénz? Vagy tudunk kártyával fizetni mindenhol? 

A másik kérdés pedig hogy csomagmegőrzést ki hogy oldja meg a szállodaból való kijelentkezés után? KB 3_kor indul a vonat a Santa Lucia állomásról vissza nekünk. 

Előzmény: Manipura (8206)
Koriand Creative Commons License 2019.08.05 0 0 8207

Köszönöm a gyors választ! 

Előzmény: Manipura (8206)
Manipura Creative Commons License 2019.08.05 -1 0 8206

Szia! Treviso reptérről nincs vonat, direkt transfer busszal Mestre és vagy Pzale Roma; vagy trevisói helyi busszal (esetleg sok gyaloglással) Treviso vasútállomásra mehetsz onnan vonattal Venezia Santa Lucia v.á. 

Ha itt a fórumon keresőszavakkal és visszaolvasással tájékozódsz, mindent megtalálsz. Google is segít sokmindenben.   

Előzmény: Koriand (8205)
Koriand Creative Commons License 2019.08.04 -1 0 8205

Sziasztok!

Velence Treviso repülőtérről hogyan lehet bejutni Velencébe?

A trenitalia oldalán szerepel, hogy treviso aeroporto állomás majd atszállás treviso central - Velence Santa Lucia. 

De más oldalakon azt találtam  hogy a reptérről nincs vonat, hanem busszal kell menni az állomásra.

Valaki tudna ebben segíteni hogy akkor ez működik--e?

Elsősorban vonattal szeretnénk bejutni Velencébe, ha lehetséges. 

Köszönöm! 

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 0 8204

Pár éven belül tervezzük a családdal, hogy elmegyünk Velencébe buszos utazás keretében. Remélem sikerül majd összehozni! :)

zolnagy Creative Commons License 2019.07.09 0 0 8203

Köszi szépen! 

Akkor ide megyünk.

Előzmény: utazó61 (8202)
utazó61 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 8202

Szia!

http://www.couponinterparking.com/venezia/

 

Ez a Tronchetto parkolóház: 21 Eu/nap, könnyebb megközelíteni és távozni.

Csupán 5 perc séta a Piazzale Roma.

 

Előzmény: zolnagy (8201)
zolnagy Creative Commons License 2019.07.09 0 0 8201

Sziasztok!

Szlovéniában nyaralunk idén és tervezzük 1 nap elmenni Velencébe.

Autóval jönnénk reggel és este mennénk vissza 11 éves gyerekekkel.

Ez alatt az 1 nap alatt mit érdems szerintetek megnézni?

Szent Márk tér, Bazilika? Gondolázás? Hol érdems parkolni?  Találtam egy ilyet, ahol 32 EUR a napi parkolás: https://www.garagesanmarco.it/en/rates

Vagy van jobb? Minden tanácsot szívesen veszek. Köszönöm!

tefi Creative Commons License 2019.07.01 0 0 8200

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/velence-turizmus-idegenforgalom.687177.html

 

Mégsem lesz idén turistaadó!

Dehogy mi lesz jövőre? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!