"Ki ne hagyd a M62,004-et :-) "
nem hagytam ki, tuti kép: 424+M62+V43 (meg kéne jobb minőségben szerezni...)
ezenkivűl régi állomás épületek, hídak, 411 400, 424 167,334, V43 1001,1158,1231,1274,1354, V63 007, M40 101, stb...
fönt van a SWI-n...
Rend és tisztaság az állomásokon:
Nemrég láttam egy vezért Kő-Kin, aki miután kitakarította a 2103-as Csörgőt, összeszedte a mozdony körül a szemetet, aztán pedig kiöntötte a kukába. Ez igen! A dologban az volt az egyetlen szépséghiba, hogy a másik vezér viszont rendesen dobálgatta ki a mozdonyból a szemetet (csikkek, ásványvizespalack, stb.).
Új vagyok még itt, nagyon érdekelnek engem is ezek a dolgok, bár inkább a városi közlekedés érdekel jobban.
Kérdésem a következő ( bár lehet hogy erről már volt szó ):
van valakinek a már meglévő budapesti metróhálózatról valamilyen anyaga. ( leírások, kulisszaképek stb. ).
Masik: lehet, hogy 3*20 km-t kernek a kulonvonatert, mint ahogy a szinten csufos modon elbukott zalahalap-uzsai turaval csinaltak (nem akartak elkonyvelni egy vonatkent, hanem talan 4 vagy ot vonatot csinaltak belole, minden vonalon kulon vonatszam alatt futottunk volna). Tehat itt is lehet, hogy 3 vonatra bontanak, ami nem 10.000, hanem kb. 50.000 Ft-ra jonne ki, ami azert egy kicsit sok...
Szolo Bz-re nem adnak zart motorvonati kedvezmenyt (33%), ahhoz legalabb 2Bz+Bzx kell.
A kulonvonattal csak az a baj, hogy iszonyu draga, es ha vissza gyalog mennel, akkor is fizetni kellene a Bz uresfutasat. Terveim mar voltak nekem is mindenfele Sv-Lovasbereny-Sv-Borgond-Szabadbattyan-Sv kulon Bzkkel kapcsolatban, de szerintem Mo-gon nincs eleg kereslet arra, hogy ezt mindenki szamara megfizethetoen meg lehessen csinalni :(((( Amugy 2 variacio van: 1: vezerigazgatosag v. Bp-i igazgatosag szemelyszallitasi osztaly, 2. Szekesfehervar allomasfonokseg vagy vontatasi fonokseg. Ez utobbi esetben kitartonak kell lenni, mert nagy valoszinuseg szerint elzavarnak az 1. pontban emlegetett helyre, ahol meg igen magas arat kernek a vonatert. Azonben helyben talan olcsobban meg lehet oldani: minket '97 nyaran pl. a balatonszentgyorgyi allomasfonok kozremukodesevel vittek ki egy szolo szergejjel Sarmellekre feketemenetben.
Tehetek fel en is kepeket? Mondjuk modellekrol, vagy kisvasutakrol, esetleg azt a par kepet, amit Kiskoroson keszitettem (a hidrol es az iparvaganyrol).
Tettem fel három képet az SWI-re a hamburg könyvtárba. A képek a hamburgi főpályaudvart ábrázolják, 1993-ban készültek egy autofókuszos pocket kamerával, tehát ne várjatok tőlük túl sokat. A rendet és tisztaságot azért érdemes megfigyelni. (Pl. mennyi kosz és szemét van a pavilon tetején, a peronon vagy a vágányok között.)
Kitépett vízcső:
A tavalyi hatvani járműparádéról egy egri gyorssal jöttem vissza, ahol szintén ki volt szaggatva a cső, sőt, az agyatlanok elfordították úgy, hogy a víz a csap előtt álló emberre folyjon. Persze én ezt nem vettem észre, így mikor megnyomtam a pedált, szépen a nyakamba csurgott.
Az SWI-vel kapcsolatban: az általam feltett ftp install ZIP-je rendszeresen eltűnik a könyvtárból. Olvastatok ti olyat, hogy ZIP-et nem lehet ott tartani? Ja, a srác, aki kérte a jelszót, de nagyon nem emlékeztem a nevére, hogy írt-e egyáltalán ide, nem jelentkezik. Érdekes...
Min 20 km-t elvileg ki kell fizetni mindenképp. Úgy kell szervezni, hgy abban az időben a közelben legyen szabad Bz, ami személyzettel két ment között éppen ráér. (Szóbajöhet Lepsényben vagy Fehérváron dekkoló Bz)
Asszem Batyesz meg pest (meg is latszik a palyan). A
tav feleannyi, mint a 64-es, lehet, hogy egy 10 ezresbol
meguszhato lenne a dolog, ami 10 fo eseten mar egesz emberi
osszegre kijonne. En most "elszaguldok" a Kanizsa IC-vel haza, majd hetfon veszem igazan kezbe a dolgot. Addig akit
erdekel a dolog ,irjon nekem az itteni cimemre e-mailt.
Jelentkezem (ha lesz Bz, arra is), és szerintem rajtam kívül még + 2 fő akik a 64-esen is ott voltak). Nem tudom Szbattyán melyik Igazgatósághoz tartozik,de ha Pécshez, akkor nagy ívben kerüld el őket, inkább a Vezérigen próbálkozz (lehet, hogy mailban kérdezd meg Joó Ferit, neki biztos van ötlete).
Időnként szóba került a topicban a városi közlekedés is. Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem: igaz, hogy a villamost méterre árulják a gyártók?
Tudom, hogy hülyén hangzik, -legalábbis számomra- erősítsetek vagy cáfoljatok meg. (Én is úgy hallottam, persze, egy banki finanszírozási terv kapcsán).
Egyébként, ha tehetem, mindig belenézek ebbe topicba, szerintem az egyik legjobb az indexen. És Nohab rulez!
Harom het mulva november 20-an valoszinuleg (az ido fuggvenyeben csinalok egy Borgond-Szabadbattyan gyalogturat (kb11km), akinek lenne kedve tarsulni, irjon
akkor csinalok hozza utitervet (leutazas-visszaut stb.)
(Le sem merem irni, mi lenne ha egy kulon Bz menetet meg lehetne ra szervezni, csak fogalmam sincs, kihez kene fordulnom ez ugyben, aki tudja, legyen szives irjon mar.
Nyilvan a dolog csak min. 10-15 jelentkezo eseten menne.
Akkor ugy kene megcsinalni, hogy egyik iranyba Bz, masik iranyba gyalog.)
Fentről a hegytetőről, úgy 1-1,5 km-ről lenéztem: "ott áll a pirosnál az IC".
Később lenézek: "megint áll ott valami".
Hirtelen visszanéztem még egyszer: "ez nagyon hosszú, és mit keres ott középen a mozdony?" Már gurultam is lefelé.
Hát brutális volt, ha pár méterrel arrébb a hídon történik, akkor szörnyű lett volna, így csak a töltés melletti fákra borult rá az IC utolsó kocsija.
A legjobb marciusban furdeni az adriaban, vagy decemberben csinalni egy Beke-barlang turat (8 fokos viz, 8 kilometeren keresztul.) Ha mar aggteleken jarunk, egy erdekesseg: annak idejen a Baradlaba is terveztek egy barlangvasutat (az '50-es evekben), csak aztan nem jott ossze. Ezt csak azart mondtam, hogy valami vasut is legyen a szovegben :--))))
A jovo het azert jo nekem, mert akkor nincs oram. Utana max. hetvege, ket hetre ra penteken meg uranbanya kisvasutnezegetes (ha sikerul meggyoznunk a kozettan tanarunkat, hogy csak kethetente tartson duplaorat:)), utana szombaton meg zobak akna, es sok-sok kisvasut. Ugyhogy reszemrol ez a nagy helyzet...
Mas: nem tudja veletlenul valaki a Hajto Balint honlapjanak a helyet? Ha igen, akkor legyszi eresszen meg nekem egy e-mailt!