A screenasaver-hez való progit le kell tölteni a netről, valahol megvan, mert ezt a progit a PIKO készítette, egy-két magyar srác csak átírta a rajzokat. (Tulajdonképpen, jobban megfigyelve látható hogy a magyar gépeken kívül a teljes PIKO-termékskála felvonul :-) )
AVI-ból MPEG-et elvileg mpeg kártyával lehet csinálni, de van egy programom, amivel megoldható. Holnapra előkeresem, és felteszem valahova.
Kicsit durva árajánlat. Ezzel akarják behozni a MÁV adósságát?
Tegnap a 2-es és 4-es vonalon kószálgattam. M40 220-at láttam, a 2-esen gépmenetben P.csabánál, a 4-esen tehervonattal Piszkénél.
Werner, tudom, hogy most el fogsz küldeni jó messzire, de nem fényképeztem...
A 4-es vonal romhalmaz. Lábatlan és Füzítő között gyakorlatilag 20-as, 30-as a pálya, nem tudtam már mit csinálni az unalomtól. Az egyik helyen 1/2-es lassújel volt (=5 km/h), ilyet eddig csak a szobi bányavasúton láttam. Viszont, amiben király a 4-es, az a szépsége és a hangulata.
Esztergomból Füzítő felé egyetlen egy db. Bz ment (319), alig fértek rá föl az emberek. Mindenki a MÁV-ot szidta.
Jelen pillanatban magamon kívül vagyok (vagyis szokásos gépemen kívül, külföldre száműzve),
itt eszközöm van, de hogy a screen-saver-t fellelem-e valahol, azt nem tudom.
Ha el tudod kuldeni magat a programot is, akkor be tudom tenni, de majd megnezem, hogy nincs-e meg a notebook-omon a screen-saver valahol. es holnap jelentkezem.
Ami ugye nyitott dolog - a programban van valami tablazat arrol, hogy melyik gep melyik kocsikkal jar, es ezt a tablazatot nem tudom modositani, csak kepet cserelni. Gozos eseten termeszetesen mind a 3 kep kell, hogy meglegyenek a rudazat mozgasanak es a fustolgesnek a fazisai.
Teljesen OK. a javaslatod, a forditott iranyt nem neztem meg, azt hiszem ez megfelelne mindenkinek. Azt mondod visszajott
a level? Akkor valami gaz van a mail-lel a gepemen, majd megnezem, mert nem orulnek neki. Kerek egy arajanlatot a
szemlyszallitasi izgatosagtol, mar csak a kivancsisag miatt.
Toled mennyit kertek volna a multkoriert ?
Kiszedni ki lehet screen capture-rel is, betenni nem tudom :-) ! Ha alküldöm a javított képeket, be tudod építeni? Vagy esetleg instrukciókkal el tudnál látni, hogy miként kell csinálni?
Bzmot 412 tényleg ltűnt egy idje a 135-ről. Mostanában 407+410 jár, kivéve a vasárnapi esetet (nem lenne rossz, ha rendszeres lenne, lesz kép róla).
Armand: elküldtem a jelentkező emilt, de visszajött. Viszont lenne egy ötletem, ami a szegedieknek is jó: a 9 órás szombathelyi gyorssal mennénk Fehérvárig, onnan a sárbogárdi személlyel Börgöndig (kb. 1/4 11-re odaérünk), így van kb 4 óra Szbattyánig, ahonnan van sebes és személy is Pestre. Mit szólsz hozzá?
Werner: benne vagyok akár 87-es vonali, akár bármilyen más fotózásos kirándulásban, csak szólj előre!
Juteszembe, erdekel valakit foto az V42 540 maradvanyairol,
kanizsai korfutohaz mellett? (kb 1,5 het mulva hivodik elo, mert meg van hely a tekercsen) a felirat szerint 1994 ota futogep, de mikor kerulhetett Kanizsara, 1994-ben ott meg madzagnak
se hire se hamva nem vot.
Ja, lassan leesett.
Az .scr, az pontosan egy .exe , csak más a kiterjesztése.
Én a Visual C fejlesztő környezetével szedtem szét, hogy kiszedjem belole a kepeket, de ilyesmire a Borland C-nek is kepesnek kell lennie. A resource-okat kell kiszedni, editálni, cserélni, visszatenni - feltéve, hogy ugyanarra a programra gondolunk.
Postan ment a M62 150-rol egy foto, amikor eppen Bz-t
elofogatol Fonyodon, aztan a 105-os puposrol is (eleg vacak
,mert tavoli, es pont egy oszlop van elotte, mozgo vonatbol nem lehet igazan jot fotozni, ha nem nezem ki elore a temat.)
Na de, het vegen csinaltam kozvetelen kozelit a 105-osrol
elohivatas folyamatban.
Armand: "a korfutohazban, ott volt meg 150,177,255,266, M40 105 "
Mestör! Tudnál vadászni a 150-esre? Asse baj ha füstös... No meg a M40,105 se lenne kutya!
"A 2124-es Csörgőt mostanában hol lehet megtalálni?"
Szentesé. A nyáron Baján volt, de most már visszakerült. Szóval esetleg akár Kökin is láthatod.
"egy Csörgő (M41 2147), s Székesfehérvár-repülőtérnél kigyulladt"
Fotóztál?
"Mitől égnek a Csörgők?"
Többnyire a nyomócsőtöréstől. Ilyenkor a gázolaj szépen ráfolyik a kipufogócsőre és DWUUHHH...
Normális motoroknál ez nem fordulhat elő (GM567 és társai, CKD, Ganz Jv stb) mert vagy nincs nyomócső, vagy messze van a kipufogótól. Persze a felül elhelyezett befecskendezőszivattyút könnyű szerelni, és ez e megoldás most már uralkodó, persze ehhez megfelelő anyagú nyomócső és megfelelő karbantartás kell.
Kiégett Csöreszek: 2101 (1997 után az biztos), 2124 (1994 v 5) 2126 (1995) 2203 (1997 június).
"Hatvan és Rákos között Szergej jár, jó szakadt darab, a számát sajnos nem tudom."
Akkor a 127-es...
A hatvaniak akik a mozdonyt adják, rákosi tolatósnak hívják a menetet. Sajnos fotózhatatlan, mindig éjjel jár.
"És miért dieselgép tolatgat? ha jól emlékszem minden állomás teljesen villamosítva van... "
Az iparvágány viszont nem és a melósok nemigen tolják ki a vonatot az állomásra.:-) Meg jusson már munka szegény öreg Szerjónak!
"a békéscsabai gyorsvonat ütközött egy terepjáróval, a terepjáró utasa még életben van."
Végre valakit lehet büntetni!
És nem az ezerketteslada kategória. Terepjáró kategória. (Mi az hogy vonat, amikor a kirááály az átjáróba ér?) A mozdonyt sajnálom, talán túléli.
Ejnye-bejnye, már írtam egy választ, de elszállt.
Köszi az érdeklődést, nem voltam gépközelben, és vasárnapig megint nem leszek. A batyeszi gyalogtúra érdekelne, de az intézmény zárt jellege miatt, melyben lakom, nem tudok sajnos menni. Hacsak meg nem várjuk a nyarat a túrával.
Legalább képeket küldjetek!
Üdv
Udvozoljuk az urat! Hol volt eddig, hogy csak most szolal
meg ? Felreteve a trefat, nem erdekel esetleg egy nov. 20-i
gyalogtura Szabadbattyan-Borgond viszonylatban ("lab-Bz")?
Reszletek egy tegnapi hozzaszolasomban.
Bzmot 412 (IP) visszajött Békéscsabáról a 2-esre. De hát akkor mi lett B.csabával? Ao lesz ezentúl rendszeresen az IP? Ez már az expresszvonatok reneszánsza!
Hülyeség volt csak Bz-ből IP-t csinálni. By-ból 120-as, 70férőhelyes IP készülhetett volna, ami már azért jobb.