Keresés

Részletes keresés

illesf Creative Commons License 1999.11.09 0 0 2904
>A busz szerintem sehol sem éri el azt a színvonalat, amit a vasút nyújt, épp azok miatt a
>dolgok miatt, amelyeket Werner említett.

A mellekvonalak jelenlegi allapotaban tobbet nyujt. Ha idealis allapotokkal szamolunk idealis forgalomszervezes mellett, akkor nem biztos.

Laci: vettem, hivom. Az swi-re ha tennek kepeket, kitol kapok jelszot? (bar mostansag a sajat honlapomra sincs idom :-(((

Illes

Előzmény: gyurmosz (2866)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.09 0 0 2903
Közben feltettem egy képet az eredeti német V36-ról a könytáramba (tcs\hev36xxx.jpg)
plebejus Creative Commons License 1999.11.09 0 0 2902
Gödénynek kellene vhogy eljuttatnotok, a scr-hez kellene
Előzmény: division by zero (2901)
division by zero Creative Commons License 1999.11.09 0 0 2901
Scsabi ismeri a teherkocsik számozását, betűjelzéseit, ha jól emlékszem...
Azt mondta kicsit terjedelmesebb anyag...

Scsabi! ha lefénymásolod nekem, én netesitem!

Előzmény: plebejus (2898)
plebejus Creative Commons License 1999.11.09 0 0 2900
megegy cikket talaltam:

A MÁV szívesen lebontaná
Továbbra is kétséges a kelenföldi állomásépület sorsa
http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1321&CID=90&AID=65857

Előzmény: plebejus (2898)
nohab Creative Commons License 1999.11.09 0 0 2899
OK, két hangfájl megy fel mindjárt.

Ákos

Előzmény: division by zero (2896)
plebejus Creative Commons License 1999.11.09 0 0 2898
1-2 erdekesseg, olvastatok?

Százhúsz esztendős a Sopron-Ebenfurti vasútvonal
http://index.infonet.hu/hirek/index.asp?rovat=cikkek

A vasút hőskoráról Székely Tamással...
http://index.hu/cikk5/mavszignal/
[NOHAB keppel indit!]

Mozdonyskanzen Rákosrendezőn
Múzeumba kerül az öreg gőzmozdony
http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1321&CID=90&AID=65851

Borsodi palyarekonstrukcio - Vasuti szarnyvonalak jovoje
Nepszabi, 99.11.08. Eszak-Magyarorszag melleklete, 28. old [URL-t nem talaltam]

scr temahoz:

Rajzolok HAJRAAAAAA:-))))))
Fel eccaka a 275-ossel kinlodtam, eredmenyt nem mernem meg bemutatni:-(

Gödény,
mivel ma nem vagy netkozelben, es en magam nem vagyok kocsiszakerto, engedelmeddel idemasolom szakmai kerdeseidet:
"- a keszletben levo magyar szemelykocsiknak mi a rendes jeluk ?
Az eredeti programba foleg nemet kocsik nevei ala lettek bevarazsolva.
- a teherkocsikat nem kellene-e szinten valami vasutibb nevekkel ellatni ?
Ismeri valaki a bandaban a teherkocsik szamozasat ?"

division by zero Creative Commons License 1999.11.09 0 0 2897
kicsit off, pénteken voltam a BKV Fehér úti műhelyében
Képek itt
division by zero Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2896
micsoda szuper képernyővédőnk lesz!!!

Hang nem lesz???

na jó ne legyek telhetetlen...

tényleg Ákos, mikor lesznek újabb hangok fönt? még januárban igérted...
legalább a SWI-re rakhatnál...

Előzmény: nohab (2895)
nohab Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2895
Egyébként én is újra fogom rajzolni a NoHABokat és a Pupikat is, mert amikor csináltam, sajnos még nem tudtam ezt a 10cm=1 pixel viszonyszámot, csak a magyar rajzok alapján próbáltam valamit kreálni. Így viszont lehet, hogy csinálok és is 256-ost, de valószínűbb a 16 alapszínnel való buli.

Ákos

easa Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2894
Gyurmosz vagy valaki! Az említett 424-es könyvet hol lehet megszerezni???
kösz a segítséget előre is...
üdv.: Easa
nohab Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2893
Nem az igazi, pont az egyforma paletta lenne a lenyeg. Inkább rajzolj kétfélét, tudom, hogy kb. másfélszeres munka, de majd meglátjuk, mit lehet vele kezdeni. Ha mindegyikhez más a paletta, akkor a képernyőn nem 16 szín lesz, hanem esetleg 300 és akkor már semmit nem nyertünk az egészen.

Szóval, ha nem nagy gond: rajzolj egyet az alap Windows-palettával 16 színnel és egyet 256-tal, azt egyszerűen és szépen át lehet konvertálni 16 színre, ha a a szoftver dönti el, hogy melyik 16 legyen.

Ákos

Előzmény: Törölt nick (2887)
gyurmosz Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2892
Hurrá! Régi színezésűt is?
Előzmény: Törölt nick (2889)
Benyó Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2891
">Ha mar sebessegelmeny vonattal:"

Erre még nem is reflöktáltam.
Egyszer (az esetleges MÁV igazgató bácsik miatt, akik itt olvasgatnak, nem írom meg, hogy mikor) az egyik esztergomi vonat (Bzmot+Bzx+Bzx) kb. 30 perces késéssel indult Pestről. Esztergomba másodperc pontossággal menetrend szerint érkeztünk (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), pedig a "rendes" menetrendben is csak 5 perc volt a leghosszabb állása a vonatnak, egy kereszt miatt.
Hát, gyerekek, az, amit az EC 25 anyósülésén 160-nál éreztem, az semmi volt ahhoz az élményhez képest, amit akkor az a Bz nyújtott nekem...
Bzmot 2xx, the king!

Bencike

Előzmény: illesf (2850)
gyurmosz Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2890
Az utolsó gőzössel vontatott menetrendszerinti személyvonat is vezérlővel közlekedett. Van róla egy kép a 424-es című könyvben.
Azt tudja valaki, hogy az M601-essel mi lett?
Előzmény: division by zero (2874)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2889
Van jellegrajz, ugyhogy igen.
Előzmény: gyurmosz (2888)
gyurmosz Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2888
Csörgőt is tervezel?
Előzmény: Törölt nick (2870)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2887
Holnap csinalok meg par kocsit, aztan felteszem azokat is a konyvtaramba. Ha gif fileokat tologat a progi, nem baj, ha mas-mas palettat hasznalok?
gyurmosz Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2886
Igazad van, most még nem tartunk ott, de csak egy kis odafigyelés, egy kis tenniakarás kellene.Mint ítram össze kellene fogniuk a közlekedési vállalatoknak, így nem egymás elől vinnék el az utasokat. Ha a menetrendek össze lennének hangolva, normálisan lennének megszerkesztve és ha több vonat járna (tiszta kocsikkal) az előbb-utóbb meghozná a gyümölcsét még egy olyan vonalon is, mint a 16-os. A busz összeszedné az embereket, elvinné az állomásra, ahol felszállhatnának egy Csörgővel vontattott vonatra, 100-zal száguldhatnának, csak a nagyobb utasforgalmú állnának meg stb. És egy kis reklám sem ártana... De én így is a vonatot részesítem előnyben.
Előzmény: Carpy (2869)
Benyó Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2885
Ja, ezt nem is én írtam... :-I
Előzmény: Benyó (2884)
Benyó Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2884
Bocs, konkurrencia.
Előzmény: Benyó (2881)
Benyó Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2883
Azonban igazat kell adnom Carpynak abban a tekintetben, hogy a busznak verhetetlen előnye az, hogy bejárnak a települések központjába. Itt van Esztergom és Solymár esete. Ha a vonatok 120-szal mennének a 2-sen, akkor sem járnának tömegesen vonattal az emberek Bp-re, mert dédapáink jól elszúrták az állomások elhelyezését. Solymáron ez a bizonyos "dédapa" a Pillmann bíró úr volt. Követelte, hogy az állomás a tervektől eltérően 1 km-rel kijjebb legyen a faluból. Így is lett. És még utcát is neveztek el róla...

Tavaly aránylag tisztességes volt a betétvonatok menetrendje Solymár és Bpest között. Egyre többen utaztak vonattal. Aztán az egyik legkedveltebb (7.03-kor induló) betétvonatot sikeresen megszüntette a MÁV, és az a 20-30 utas, akit ez a vonat csalogatott át a buszról, visszament a buszra. Márpedig nem mindegy, hogy egy Bz-n 30 emberrel több, vagy kevesebb ül-e naponta.
Nem akarok jelzőkkel dobálózni, de a MÁV sem érdemel tőlem jobbakat, mint a Volán... Versenyképesség iránti érzék nyista.

Bence

Benyó Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2882
"A 16-os vonal (...) nem lehet rajta "viragzo" a szemelyforgalom"
"Kenyelmesebb, celiranyosabb, surubb a buszkozlekedes."

Há' akkor mié' vót 50%-osan kihasználva a Bzmot+Bzx+Bzx Jánossomorján aug. 9.-én este 9-kor?!?!?!
Rendben lenne a 16-os, ha a személyvonatok nem csak hébe-hóba igazodnának az 1-es és a 8-as vonal gyors- és IC vonataihoz, hanem mindig.
De ez már megint a MÁV éktelen hülyeségei közé tartozik.

Ismét a Volán-témához (Utálom a Volánt!!!): sznob egyetemista mondta a nyáron: "Pécsre utaztam, 5 óra volt busszal. ÉS KÉPZELD: visszafelé az IC vonat 2,5 óra volt!"
Még ilyet! A kis hülyéje VONATRA SZÁLLT a busz helyett! Mit szóltok ehhez, véreim, magyar proletárok?

Bence

Előzmény: Carpy (2875)
Benyó Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2881
"Ha kinyírod a vasutat, a volán sem fog fejleszteni, mert ha nincs konkurencia, akkor minek
ölje bele a pénzét. Felénk sem járna E94-es, ha nem lenne vonat... "

EZ AZ a mentalitás az, ami miatt utálom a Volánt. Mert ez aztán jellemző rá, de nagyon.
Nem is húzom fel inkább magamat.

Bence

Előzmény: illesf (2852)
division by zero Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2880
Ma reggel 9:20 körül láttam a 007-es Gigantot Köbánya felsőn, teher vonattal, ami a Dunai Vasmű Fall betűjelű kocsijaiból állt.
Carpy Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2879
Ez tetszik! Nekem vonat barmi, ami nem IC es nem Bz!
Előzmény: division by zero (2878)
division by zero Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2878
vonat számomra: bármi ami nem IC: gyors,sebes,személy,Bzmot...
de van olyan amikor a megadott időre csak az IC-vel lehet eljutni, akkor kénytelen vagyok elviselni IC-t (nem a pótdíj a bajom, hanem az IC kocsi, ezt már kitárgyaltuk korábban itt...)
Előzmény: Carpy (2877)
Carpy Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2877
Divi! Hogy akarsz eljutni egy helyre IC-vel, ha meg vonat sincs? :)
Előzmény: division by zero (2872)
Gödény Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2876
Ha van benned elég kitartás a teljes gördülő anyagot ilyenre megrajzolni, akkor szebb lesz 256 színnel. És valami más.

Mind a két dolognak van előnye - egy szép magyar készletnek, meg egy nagyszámú, változatos készletnek is. És az utóbbit csak úgy tudjuk elérni, ha nemcsak csinálunk, hanem szerzünk is képeket.

Mivel a programom független .gif képecskéket mozgat, ki-ki ízlése szerint rakhatja össze a készletet. Csak vegyesen nem szép.

Előzmény: Törölt nick (2870)
Carpy Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2875
"És kérdem én: egy 100-as pályán mit keres a Bz?"

Megvalaszolom en :)
Arra van (illetve meg arra sincs) igeny, illetve az uzemeltetheto gazdasagosan. Gondolom a 16-os vonalra gondolsz. De lehetne emliteni a 20-asat is mondani, sot a 80/a-t es a 88-ast.

A 16-os vonal egy Eszak-Deli teherszallitasi folyoso fontos eleme. (Nem tudom emlekeztek-e ra, hogy volt rajta annak idejen 2 db nemzetkozi vonat is) Gyakorlatilag nem funkcioja a szemelyszallitas, epp csak annyi van, hogy legyen, mert miert ne, ha mar egyszer a teherforgalom miatt ugy is fenn kell tartani.

Epp a nem ebbol a celbol epitetsege miatt nem lehet rajta "viragzo" a szemelyforgalom: nincs jelentosebb forgalmat vonzo varos (a szelestei tersegbol inkabb Sarvarra jarnak dolgozni, mint Szombathelyre, de hat mar nekik sincs vasut...), az allomasok messze esnek a falvaktol. Kenyelmesebb, celiranyosabb, surubb a buszkozlekedes.

Előzmény: gyurmosz (2866)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!