A MÁV szívesen lebontaná
Továbbra is kétséges a kelenföldi állomásépület sorsa
http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1321&CID=90&AID=65857
Százhúsz esztendős a Sopron-Ebenfurti vasútvonal
http://index.infonet.hu/hirek/index.asp?rovat=cikkek
A vasút hőskoráról Székely Tamással...
http://index.hu/cikk5/mavszignal/
[NOHAB keppel indit!]
Mozdonyskanzen Rákosrendezőn
Múzeumba kerül az öreg gőzmozdony
http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1321&CID=90&AID=65851
Borsodi palyarekonstrukcio - Vasuti szarnyvonalak jovoje
Nepszabi, 99.11.08. Eszak-Magyarorszag melleklete, 28. old [URL-t nem talaltam]
scr temahoz:
Rajzolok HAJRAAAAAA:-))))))
Fel eccaka a 275-ossel kinlodtam, eredmenyt nem mernem meg bemutatni:-(
Gödény,
mivel ma nem vagy netkozelben, es en magam nem vagyok kocsiszakerto, engedelmeddel idemasolom szakmai kerdeseidet:
"- a keszletben levo magyar szemelykocsiknak mi a rendes jeluk ?
Az eredeti programba foleg nemet kocsik nevei ala lettek bevarazsolva.
- a teherkocsikat nem kellene-e szinten valami vasutibb nevekkel ellatni ?
Ismeri valaki a bandaban a teherkocsik szamozasat ?"
Egyébként én is újra fogom rajzolni a NoHABokat és a Pupikat is, mert amikor csináltam, sajnos még nem tudtam ezt a 10cm=1 pixel viszonyszámot, csak a magyar rajzok alapján próbáltam valamit kreálni. Így viszont lehet, hogy csinálok és is 256-ost, de valószínűbb a 16 alapszínnel való buli.
Nem az igazi, pont az egyforma paletta lenne a lenyeg. Inkább rajzolj kétfélét, tudom, hogy kb. másfélszeres munka, de majd meglátjuk, mit lehet vele kezdeni. Ha mindegyikhez más a paletta, akkor a képernyőn nem 16 szín lesz, hanem esetleg 300 és akkor már semmit nem nyertünk az egészen.
Szóval, ha nem nagy gond: rajzolj egyet az alap Windows-palettával 16 színnel és egyet 256-tal, azt egyszerűen és szépen át lehet konvertálni 16 színre, ha a a szoftver dönti el, hogy melyik 16 legyen.
Erre még nem is reflöktáltam.
Egyszer (az esetleges MÁV igazgató bácsik miatt, akik itt olvasgatnak, nem írom meg, hogy mikor) az egyik esztergomi vonat (Bzmot+Bzx+Bzx) kb. 30 perces késéssel indult Pestről. Esztergomba másodperc pontossággal menetrend szerint érkeztünk (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), pedig a "rendes" menetrendben is csak 5 perc volt a leghosszabb állása a vonatnak, egy kereszt miatt.
Hát, gyerekek, az, amit az EC 25 anyósülésén 160-nál éreztem, az semmi volt ahhoz az élményhez képest, amit akkor az a Bz nyújtott nekem...
Bzmot 2xx, the king!
Az utolsó gőzössel vontatott menetrendszerinti személyvonat is vezérlővel közlekedett. Van róla egy kép a 424-es című könyvben.
Azt tudja valaki, hogy az M601-essel mi lett?
Igazad van, most még nem tartunk ott, de csak egy kis odafigyelés, egy kis tenniakarás kellene.Mint ítram össze kellene fogniuk a közlekedési vállalatoknak, így nem egymás elől vinnék el az utasokat. Ha a menetrendek össze lennének hangolva, normálisan lennének megszerkesztve és ha több vonat járna (tiszta kocsikkal) az előbb-utóbb meghozná a gyümölcsét még egy olyan vonalon is, mint a 16-os. A busz összeszedné az embereket, elvinné az állomásra, ahol felszállhatnának egy Csörgővel vontattott vonatra, 100-zal száguldhatnának, csak a nagyobb utasforgalmú állnának meg stb. És egy kis reklám sem ártana... De én így is a vonatot részesítem előnyben.
Azonban igazat kell adnom Carpynak abban a tekintetben, hogy a busznak verhetetlen előnye az, hogy bejárnak a települések központjába. Itt van Esztergom és Solymár esete. Ha a vonatok 120-szal mennének a 2-sen, akkor sem járnának tömegesen vonattal az emberek Bp-re, mert dédapáink jól elszúrták az állomások elhelyezését. Solymáron ez a bizonyos "dédapa" a Pillmann bíró úr volt. Követelte, hogy az állomás a tervektől eltérően 1 km-rel kijjebb legyen a faluból. Így is lett. És még utcát is neveztek el róla...
Tavaly aránylag tisztességes volt a betétvonatok menetrendje Solymár és Bpest között. Egyre többen utaztak vonattal. Aztán az egyik legkedveltebb (7.03-kor induló) betétvonatot sikeresen megszüntette a MÁV, és az a 20-30 utas, akit ez a vonat csalogatott át a buszról, visszament a buszra. Márpedig nem mindegy, hogy egy Bz-n 30 emberrel több, vagy kevesebb ül-e naponta.
Nem akarok jelzőkkel dobálózni, de a MÁV sem érdemel tőlem jobbakat, mint a Volán... Versenyképesség iránti érzék nyista.
"A 16-os vonal (...) nem lehet rajta "viragzo" a szemelyforgalom"
"Kenyelmesebb, celiranyosabb, surubb a buszkozlekedes."
Há' akkor mié' vót 50%-osan kihasználva a Bzmot+Bzx+Bzx Jánossomorján aug. 9.-én este 9-kor?!?!?!
Rendben lenne a 16-os, ha a személyvonatok nem csak hébe-hóba igazodnának az 1-es és a 8-as vonal gyors- és IC vonataihoz, hanem mindig.
De ez már megint a MÁV éktelen hülyeségei közé tartozik.
Ismét a Volán-témához (Utálom a Volánt!!!): sznob egyetemista mondta a nyáron: "Pécsre utaztam, 5 óra volt busszal. ÉS KÉPZELD: visszafelé az IC vonat 2,5 óra volt!"
Még ilyet! A kis hülyéje VONATRA SZÁLLT a busz helyett! Mit szóltok ehhez, véreim, magyar proletárok?
"Ha kinyírod a vasutat, a volán sem fog fejleszteni, mert ha nincs konkurencia, akkor minek
ölje bele a pénzét. Felénk sem járna E94-es, ha nem lenne vonat... "
EZ AZ a mentalitás az, ami miatt utálom a Volánt. Mert ez aztán jellemző rá, de nagyon.
Nem is húzom fel inkább magamat.
vonat számomra: bármi ami nem IC: gyors,sebes,személy,Bzmot...
de van olyan amikor a megadott időre csak az IC-vel lehet eljutni, akkor kénytelen vagyok elviselni IC-t (nem a pótdíj a bajom, hanem az IC kocsi, ezt már kitárgyaltuk korábban itt...)
Ha van benned elég kitartás a teljes gördülő anyagot ilyenre megrajzolni, akkor szebb lesz 256 színnel. És valami más.
Mind a két dolognak van előnye - egy szép magyar készletnek, meg egy nagyszámú, változatos készletnek is. És az utóbbit csak úgy tudjuk elérni, ha nemcsak csinálunk, hanem szerzünk is képeket.
Mivel a programom független .gif képecskéket mozgat, ki-ki ízlése szerint rakhatja össze a készletet. Csak vegyesen nem szép.
Megvalaszolom en :)
Arra van (illetve meg arra sincs) igeny, illetve az uzemeltetheto gazdasagosan. Gondolom a 16-os vonalra gondolsz. De lehetne emliteni a 20-asat is mondani, sot a 80/a-t es a 88-ast.
A 16-os vonal egy Eszak-Deli teherszallitasi folyoso fontos eleme. (Nem tudom emlekeztek-e ra, hogy volt rajta annak idejen 2 db nemzetkozi vonat is) Gyakorlatilag nem funkcioja a szemelyszallitas, epp csak annyi van, hogy legyen, mert miert ne, ha mar egyszer a teherforgalom miatt ugy is fenn kell tartani.
Epp a nem ebbol a celbol epitetsege miatt nem lehet rajta "viragzo" a szemelyforgalom: nincs jelentosebb forgalmat vonzo varos (a szelestei tersegbol inkabb Sarvarra jarnak dolgozni, mint Szombathelyre, de hat mar nekik sincs vasut...), az allomasok messze esnek a falvaktol. Kenyelmesebb, celiranyosabb, surubb a buszkozlekedes.