hello,
kerdesem lenne:
ujrahuroztam a gityomat, D'addario hurok, pontos tipusra nem emlekezem de .10-es. Az a baj hogy eszmeletlen laza/puha, igaz D-re hangolok de az elozo nem volt ennyire. Beneztem a nyakat szemmel, egyenesnek tunik. Lehet rosszul hurozok? :) (Ibanez S370) Egyebkent nincs valahol jo leiras a hurozasrol, hur tipusokrol?
Nem nekem van a világ 2 legjobb gitárja.. ebben biztos lehetsz.. a véleményemhez meg jogom, van azt úgysem fogod belémmagyarázni, hog ymit gondoljak egy hanxerről..
a stílusom meg ilyen... tökéletesen alkalmas arra hogy kifilterezzem vele a környezetemből a nemodavalókat...
Igen, van egy kérdésem.. hogyan lehet hogy a tőletek kapott jack aljzat, egy hónap után szó szerint atomjaira hullott?? ;)))
Csak költői kérdés, nem reklamálok, mert ajándék vót ;))))
Hali skatzok!!!!
Eddig nem voltunk itt jelen DE ezen most változtatunk!!!!
Ha valakinek bármilyen kérdése van gityókkel kapcsolatban (javítás, adás-vétel, értékbecslés..stb) bátran írjon nekünk!!!
ui: Tuttiű a fórum!
Csók Anyu
Szerintem hagyjátok már abba a vitát. Blind, Te próbáld meg elfogadni, hogy nem mindenkinek tellik egy full cuccra és a középkategória is lehet jó. És izlések és pofonok vannak. Pl. én nem szeretem a standard strato csilingelő hangját, de ettől még elismerem, hogy jó gitár.
Figyusz, Te meg ne ugorjál minden beszólásra. Abban egyet értek Veled, hogy a fikázást én sem szeretem és én sem hiszem, hogy egy mexicói strato Jolana minőséget hozna. Aki nem hiszi szívesen felajánlom az otthoni Jolanámat, ami az első gitárom volt, hát az tényleg kula. A koreai ibanez-em is menyország hozzá képest. És gondolom a mexicóiak is hozzák azt a minőséget mint a koreaiak.
1. Bocs, nyilván nem úgy értettem, hogy neked fájt..., inkább nekem szúrta a szemem.
Gondolom, hogy neked van a világ két legjobb gitárja, a többi labdába sem rúghat. Azért a Jolana minőséget akár ki is kérhetnénk magunknak a Rolandoo-val. Ez durva volt.
Idefigyelj, ha nem teccik, ne vedd meg, ne játsz rajta, ne nézegesd, egyáltalán, kerüld el, de egy kicsit tiszteld már, hogy van, akinek bejött és imádja. Nem tudom, neked mid van, de biztos lenne, aki meg azokat fikázná. Nem vagyunk egyformák. Örülj, hogy a tied jobb. Slussz.
2. Nem az a baj, amit mondani akartál, hanem AHOGY mondtad. A stílus a nemmindegy. Egyébként milyen az, amikor vki blattból bemagol vmit?
A blattolás, mint tudjuk azt jelenti, hogy a kottát első ránézésre lejácca vki. Tökéletesen.
Hogyvanez?
Ilyen hülyeségen ne vitázzatok. Mindekettőtöknek igaza van.
A gitár dologba nem tudok nyilatkozni mert nekem csak egy Ibanez RG270-esem van de én imádom.
Az igaz, hogy hallás alapján leszedés jótékony hatású csak nincs annyi időm, hogy szólót leszedjek.
Egyébként nem sértődtem meg, mert van egy-két virgonc emberke a topikban.:) Tisztában vagyok vele, hogy még nem vagyok egy virtuoz de majd idővel ez is kialakul gondolom.....
1. Nekem miért fájna hogy neked olyanod van?? köszi nekem nem fexik a Jolana minőség, de biztos kurva irigy vagyok ha még az ócska "secondary" gitárom is űbereli minőségben a szerencsétlent..
Mindezek mellett egy csillagosnyakút megkóstölnék pár perc erejéig alkalomadtán...
2. a gyengébb képességű versenyzőink kedvéért elmondom hogy amit mondtam azért mondtam hogy álljon neki és szedje le fülre.. fejlődik a hallása is többek közt, az által hogy leszedi, és nem bemagolja blattból.. mellesleg, én xeretem a régebbi Jovit, meg Sambora bácsi bluesos játékát, mégha nem egy virgabajnok akkoris, mert hangulatos amit játszik..
Nos nem Vaksit akarom védeni de némi igaza van nekje is (a stílusa meg olyan-amilyen, meg lehet szokni, különben se gondolja mindíg véresen komolyan azt amit megnyilatkozik)...
Szal mehikói Sambora model...
Khmmm...
Hát nálam vót javításon a "tigris" ami le lett alázva, sajnos kismacskává fokozva köllött visszaadni (persze rendesen béállítottam a tagnak) nekem spec volt a kezemben amcsi "csilagos" darab is, sajnos az USA model után csalódás volt...
Pedig eleinte gondolkoztam azon, hogy az lesz a tartalék hanxer!
De végül SQUIER Stagemaster 7... (ezis 7húros hi-hi!):o)
JA URAKOK!
Holnap jönnek békötni a stúdióba az ADSL-t!
Eztán égyfojtába ONFIU leszek, hátnemis onlány ;o)
Bocs az offtopic-ért:
Mindenkinek, akit érdekel (meg akit nem annak is):
2002.november 21.-én, azaz e hét csütörtökén
a VARSO zenekar ingyenes koncertet ad Miskolcon,
a Rock Cellar-ban!
(Cím: 3530 Miskolc, Széchenyi út 61.)
A helyszínen természetesen CD, kazetta és póló
is kapható minden mennyiségben!
Mindenkit sok szeretettel (meg sörrel) várunk!
A fender felvasarolta a Jackson-t (Charvel), a Grech-t mellesleg uj a vezetes is.
A masik dolog, hogy az amerikaiak nem vasarolnak amerikai fender-t, mert mexikoiak dolgoznak a cegnel. Kizarolag a Fender Custom -ot tartjak valamire.
ERdekes, hogy a Mexikoi fenderrol jo velemennyel vannak meg ok is.
ez azért nem olyan rossz :-))
Mellesleg nekem is ez van és szerintem nagyon rendben van. Szóval mint azt egyszer már írtam ízlések és pofonok. Én amikor vettem bementem egy hangszerboltba Münchenben és kipróbáltam 7 különböző Fendert. Volt köztük Mexicói, Amerikai, Japán, Clapton stb... Bedugtam mindet egy Marshallba ugyanazon a kábelen és beállításon, aztán ennek tetszett legjobban a hangja és a nyaka. Szerintem így kell gitárt venni. Amúgy sem számít szerintem hogy hol gyártják. Nem a Made in Usa felirat szólal meg.
nekem is GT3-am van, vagy 3 éve, ha effect loop-os erősítőd van, figyelmedbe ajánlom a 4 kábeles bekötést (sztereo esetben 5 kábel kell). Ha nem ismered, szívesen leírom. Szerintem javítja a hangzást!!!
Figyusz, a szívemből szóltál, nem a Sambora témában, mert abban nincs infóm, de általában nagyon is. ZENE iránti alázat, egymás NEM FIKÁZÁSA stb. Egyébként is MAGYAR BETEGSÉG, vagy gitáros specialitás a másik zenéjének, hangszerének, motyójának, barátnőjének ( :-) ) fikázása. A gitár és vidéke QQURVA nagy vadászterület, nagyon különböző stílusok, játékmódok lehetnek nagyon is jók és megférnek egymás mellett.
Béke mindnyájunkkal!
Nem azért az egyhuszért, de ha nem akarjuk, hogy szétrebbenjen a topik, akkor kicsit figyeljünk már egymásra. Miért kell folyton hőbörögni?
1. Pár alkalommal kifejtetted véleményedet a mexikói Samboráról, köszi, elég volt! Nem kell folyton szajkózni. Szerinted ilyen, mások szerint nem. Lehet, hogy csak azért fáj, mert nekem is ilyen van, de aki eddig próbálta, mindenkinek kurvára teccett. Többen ajánlatot is tettek. Mindegy.
2. Tényleg lehet, hogy vki még kezdő, és hogy a Bon Jovi zenéje (ami tényleg nem kimondottan progresszív metál) feladatot, kihívást jelent számára. Miért kell ezért bántani? Örülj neki, hogy Te simán leszeded, lejátszod Samborát a térképről, Ő még nem tart itt.
Mellesleg szerintem ha valaki rockgitározni kezd, a BJ elég jó tanulóanyag, a dögös ritmusozás meg a dallamos szólózás felé vezető úton. Richie Sambora pedig (függetlenül egy egzotikus országban a neve alatt készülő gitártípustól) szerintem az egyik legfeelingesebb, hangulatosabb gitáros a mai mezőnyben. Persze ezt nem a bJ-ben bizonygatja, ott csak néha villan, érdemes inkább a szólólemezeit meghallgatni.
Na erről ennyit, egyébként imádom a topikot, meg a lakókat, rengeteg infó gyűlik itt hétről-hétre. Kicsit több alázat, figyelem egymás meg a ZENE iránt és akkor nincs gond. KÖSZI!!!
...v.mikor pajtáskodtam egy mexikói sambora modellel, asszem újonnan volt akkor 160k körül, aztán lemaradtam egy nagyon lelakott lace sensoros amerikairól amit 90k-ra tartottak, viszont egyből feledtette a samborát :)
z@kk (c)