Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Ja, hogy Neked mérföldben mér a Volvod? Akkor nem is olyan rossz az a 170-es utazó...
Tegnap megkeresett egy srác, hmar kiderült, hogy több közös kapcsolatunk is van, majdhogynem ismerjük is egymást, de valószínűleg már találkoztunk is (Zalában). Kinézett magának egy 850-est, ami ott dekkol az Ivanixnál, egy olivazöld T5-ös kombit. Ma megnéztem a kocsit, amerikai kivitel, az tényleg mérföldben számol. Volt benne egy-két érdekesség:
- Van a műszerfalon egy kapcsoló, ami zárja a központi zárat. Ilyesmit 850-esben még nem láttam, állítólag annyival tud többet az ajtón gomblenyomással záródó központinál, hogy karambol esetén kinyit. Hogy be lehessen jutni az esetleges sérülthöz.
- A csomagtartó padlórészében lévô rekesz kulccsal zárható. Ilyesmivel sem találkoztam még, tudtommal nálunk ilyet nem lehetett kérni. Nem mintha olyan nagy jelentôsége lenne...
- Nem volt benne fényszórómagasság-állítás, sem Nivomat. Ez szokatlan, mert egyébként elég rendesen felszerelt példány volt. A srác emlegetett valami automatikát, de az eladó megesküdött rá, hogy ilyen a Volvoban nincs. Érdekes.
- Furcsa volt még az elsô indexe, bele volt építve egy külön helyzetjelzô, ezért az amúgy fehér búra hátsó sarka narancssárga volt.
- Viszont az oldalsó index hiányzott a sárvédôrôl, helyette egy Volvo feliratú dugasz díszelgett ott.
- Ebben sem volt hátsó ülésfűtés, viszont CD-s fejegység, meg külön egy CD lejátszó a csomagtérben az igen. Kell nekem egy ilyen CD-s cucc, de újonnan a kettô együtt kb 600k-ba kerül. Most azon sakkozok, hogy honnan szerezzek be egy gyári dupla magas CD-s fejegységet legalább... Nem jár valaki külföldi bontókban?
- Azt is furcsának találtam, hogy a km óra (kilométerben is külön körön számozva volt) csak 220-ig volt kalibrálva. Az enyémben ez 260-ig megy, annak ellenére, hogy a másik az 2.3-as, míg az enyém csak 2 literes. Akkor most vajon annak más a váltó áttételezése, vagy a szigorúbb környezetvédelmi normák szerint visszavettek a teljesítményébôl, vagy mi? Nem hiszem, hogy úgy csinálnának meg egy kocsit, hogy a gyári paraméterekkel ki lehessen akasztani a sebességmérôjét. Márpedig a 2 literesverzió is 235-öt tud gyárilag...
Amúgy egész szép darab volt, szinte fullos, 96.09-es, 76k mérfölddel. az ára 4.95M, szerintem 4.8-ért el lehetne hozni. Frigyes Mester? Nem érdekel?
120-130-nál kick-down-ra visszatesz 3-ba, majd a gázpedált folyamatosan a padlón tartva egyszer csak fel fog váltani 4-be, aztán eléri a vésebességét, valahol jóval 200 felett...
Majd a kormányt finoman magad felé húzod, és ekkor megemeli az orrát, és elemelkedik az anyaföldtôl...
Sajnos 170-nél a kick-down mindig visszakapcsolt, üveghangon pörgetni a masinát viszont nem stílusom, úgyhogy beértem ennyivel. Mindenesetre mintha úsztunk volna a levegőben:-)
Ami Lengyelország lerohanását illeti, szerintem ezt át kellene gondolnod. Egy kicsit délebbre kellene próbálkozni, úgy Erdély környékén, annak lenne értelme (?) is. Mennyit nyomtál ki a sakálból?
"Asszem rövidesen nekigyűrkőzöm...
Csinált már ilyet valaki?"
Én még nem, de ha kell segítség, szívesen elviszem a megmaradó felesleges Lego alkatrészeket...
Addig is sok sikert :-)
fargo,
Szerintem szedd ki a csomagtér padlója alatti rekeszből a doboz Legót, hátha megszűnik a zörej :-)
Én is mosattam, de vidéken lévén az esőt elkerültem.
Ma hazafele zingettem egyet az M5-ön. Különleges élvezetet jelent dübörgő Wagner mellett száguldozni, az embernek szinte kedve támad lerohanni Lengyelországot ;-)
Úgy tűnik nyomára jutottam a váltó-ütés problémának. Találtam a neten egy csávót aki leírta, hogy ez gyakori hiba az AW70 és AW71-es automataváltóknál (740/760) és leginkább valami golyó szelepek elkopása okozza (rubber ball) amiket ki kell cserélni. Megvan az alkatrész száma is (1377746-1), és állítólag ezek a szelepek hozzáférhetőek a váltó olajteknőjének eltávolítása után, szóval nem kell a váltót kiemelni.
Asszem rövidesen nekigyűrkőzöm..
Csinált már ilyet valaki?
Végre 2 hét után sikerült lemosatni a kocsit, (utoljára a talin volt tiszta,) erre most meg jól elázik. Holnap kirándulni akartunk menni 3 napra a Bakonyba, erre meg szakad az esô.
Lehet, hogy holnap felfújom a pofámat, és beköltözök a Volvoba, kideríteni, hogy mi a manó zörög odabenn. Már régóta tervezem megszüntetni a zörgéseket, bár azt hiszem, hogy jelentôsen javítana a helyzeten, ha kipakolnám a csomagtér padlója alatti rekeszeket.
Felháborító! Mikor kicsit több mint egy éve megvettem a 850-est, egy nyikkot sem lehetett benne hallani, macskakövön is tök néma volt. Most meg úgy zörög rázós úton a hátsó fertálya, mint egy doboz Lego. A klassz budapesti utak egy év alatt szétzilálták a kocsimat. Kíváncsi lennék, hogy jobb helyeken a közútkezelô mekkora kártérítéseket fizetne a tulajdonosoknak az ilyen kritikán aluli állapotú utak miatt. Itt még azt sem lehetett kijárni, hogy fizessék ki a kitépett futóművemet, amikor a rakparton átmentem egy járdaszegélybôl kiszakadt 60x40x30 centis hatalmas kôdarabon... Szóval tele van a tokom az utakkal!
Amire te gondolsz, az a V70 XC. Jöhet 7 személy, magasabb, terepesebb (de szép szó), jó erős, jó drága, viszont giga-mega-ultra-tudomisénmilyen-sakál gép.
Hoppá! Ez nem semmi. Vígasztaljon, hogy nem pávakék volt...
Ezt biztos megrendelésre vitték el, szerintem szerb vagy ukrán nagykutyának fájt rá a foga. Ráadásul nem is olyan könnyű elvinni egy S80-ast, biztos rákészültek...
Nem tudom vezettél e már kompact egyterűt (nem nagy batárt, hanem emberléptékűre gondolok). Pl. Picasso, Scenic, Zafira, Demio, Yaris Verso, stb.)
Ha nem azt kell hogy mondjam próbáld ki.
Nagyon kellemes. Azt hiszem te igazán tudom, milyen vezetni egy sakál 850-est igen jó teljesítménnyel, így tudhatod, hogy nekem milyenek a tapasztaltaim, de azt kell hogy mondjam, hogy imádnék egy kicsit magasított (terepeített?), könnyen megülhető, stb VOLVO sakál korménykereke mögé űlni. Azt hiszem, hogy itt nemcsak a pénzről van szó. Persze arról is. De akkor a jelenleg futó összes VOLVO-t kritizálhatnánk a formája miatt, mert elhagyta a szögletességet, meg a sajátosságát. De nem tesszük, mert a VOLVOnak van más sajátja is nem csak a külseje. Masszív, biztonságos, ergonómikus, kényelmes, SZÉP, és persze sakál.
Tehát azt hiszem, hogy egy jó egyterű csak annyit érhet el, hogy tovább növelheti a Családot azaz a felhasználók számát. Azt hiszem kiegyeznénk abban, ha mindenki megengedhetne magának egy VOLVOt és csak ez a márka futna, mert ár/teljesítménybe mindekit megver. Ehhez választék kell!!!. (bocs a szófo...ért)
Igen.
Ott is forrósodnak a dolgok.
Lehet, hogy félredobok mindent és lemegyek tudósítani..
(Hiszen ha itt nem lesz megbékélés hamarosan asszem veszélybe kerülhet a Kosovoi-Sarajevoi utam is.
Választások Kosovoban: Okt. 25 körül.
Boszniában: Nov 8 körül.
Ami igazán gubanc lehet még, az Montenegro helyzete.
Ettől jobban tartok, mint Milosevic válaszlépésétől.
Figyeljünk és kiderül mi lesz!)
Majd holnap kiderül indulunk-e vagy sem!
Addig is remélem tisztázódnak a dolgok.
Hej srácok!
Csak becsókolok 'doktor úr módra'.
Kicsit sűrűsödik az életem, de legalább zajlik.
Ha mégis lesz valamikor összkajálás, szóljatok!
De inkább sms-ben, mert ritkán leszek gépközelben.
This concept car is the Volvo LCP (Light Component Project) and was build in 1983.
Weight: 700 kg (metal, steel, aluminium, magnesium, plastic)
Place for 4 people: 2 x two people back to back (backseat facing 'the wrong direction')
Engines: a 3 cylindre direct injected turbo-diesel with 52 bhp; a 3 cylindre direct injected
turbo-diesel with 88 bhp; and a 1.4 litre engine from the 340
Consumption: 3 litres/100 km at 90 km/h, 4 litres/100 km at 120 km/h and 4,1 litres/100 km in
the city
Cx: between 0.25 and 0.28
Transmission: CVT
Prestations: (the 88 bhp turbo-diesel) from 0-100 km/h in 11.5 seconds and a topspeed of 180
km/h