Keresés

Részletes keresés

Gödény Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3181
A sztráda igenis konkurrál a mellékvonalakkal. Nem a forgalmával, hanme a költségvetési támogatási igényével.
Előzmény: werner (3179)
lazar Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3180
Ok. Werner beirtalak a kepzeletbeli listaba.
Polgarmesterek: hatha tudnak valami publicitast szerezni, nagyobbat, mint mi.
Most megyek telefonalni......

Armand
Előzmény: werner (3171)
werner Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3179
Lehet, hogy ezért engem meglincseltek, de leírom.

Amikor az éppen most halálraítélendő vasutakat építették, egy kissé más világ volt itt. Volt ugye ló akinek volt, volt ugye szekér, akinek volt. A ló még úgy-ahogy tudott "gyorsan" menni, de a szekér már gyakran csak lépésben. És persze ott volt a gyalog. Az emberek is mások voltak. Meg a távolságok is (mocsárral, sárral stb). Meg a szállítandó áruk mennyisége is.

Aztán felépültek a helyiérdekű vasutak, kiegészítve a fő vonalakat. Felépítményük arra volt elég, amire szánták őket. Csigalassú, könnyű vegyesvonatokra, ami azért a gyaloglásnál ugye jobb volt, de egyre kényelmetlenebbnek bizonyult. Aztán már bőven ebben a században jöttek a motorvonatok melyek sosem látott "száguldást" hoztak a kis vonalakra. És az emberek vasútra szálltak lévén jobb mert gyorsabb és még abrakot sem kell neki adni. Nem voltak sárban fetrengések sem. Kezdett kinyílni a világ, csökkenni a távolság.

Csakhogy az ember telhetetlen. Ha időt nyert az utazással, még többet akart nyerni. Ma is ez hajt minket. Többet, gyorsabbat, nagyobbat, magasabbat, szebbet...

A mellékvonali vasút - itt hazánkban - itt megakadt. És a világ egyre szédítőbb sebességgel elhúzott mellette. És kimondták rá, hogy nem kell. Van helyette jobb. A ló helyett ott az autó, a szekér helyett a furgon.

És akiknek ilyen már van, rájöttek hogy nem kell menetrendhez igazodniuk, elég egyszer ki-be rakodniuk, árujuk nem sérül, fogy, várakozik, és nem mondják neki azt hogy nem érkezett meg mert hó van, eső van, sztrájk van, elromlott a bizber, vagy kilopták belőle az elemet stb. És a vasút belelépett a leszálló ágba. Hiába bizonygatják, hogy olcsóbb, környezetkímélőbb nem hiszik el. Mert van, akinek nem kényelmesebb (ahol meg az, ott úgyis megmarad). És van, akinek más ágak jobb biznic.

A ló helyett ott az autó, a szekér helyett a furgon. Csakhogy nem mindenkinek. És ezért sokaknak szükségük van a mellékvonalakra de eltartani nem tudják, mert más dolgokat tartatnak el velük.

És az a szempont, hogy egy utazási lehetőség, egy élmény, egy munkahely, egy találkozóhely, egy élettér szűnhet meg, nem érdekel senkit csak aki szenved tőle. De az nincs döntési helyzetben.

Szóval ezért van az, ami van.
Hogy mit lehetne és kellene tenni e vonalakért, már alant leírtam párszáz hozzászólással arrébb.

UI:.
névtelen:
"Szüntessük meg az összes vasutat. Építsünk sok sztrádát"
A sztráda éppen nem a megszüntetésre kijelölt vasutakkal konkurál. Jó hogy fáj a szívünk de azért lássuk helyesen a dolgokat.

Előzmény: névtelen (3160)
névtelen Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3178
kiharcolja a 1x %-os bérelemést, s utána kirúgják.....
Előzmény: Benyó (3174)
Matuska_Szilveszter Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3177
Szüntessük meg a fővonalakat is!
Módszertani szaktanácsadást vállalok.
plebejus Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3176
Hali vasutasok,
Szepen megkerek mindenkit:

!!!!!!! FIGYELJETEK ERRE A BURMI KOLLEGARA SOKKAL JOBBAN !!!!!!!

Tudjatok mi mindene van?
Peldaul 651-es, azaz IGAZI, nem gyarban fotozott, vagy modell stb. hanem valodi elo
HAT-OTVEN-EGYES !!!!!!!
Hat en eldobtam magam, meg mindent, ami korottem volt, mouse, keyboard, monitor ropult, velem egyutt, hat ilyen csak meseben van......
Ott pofog az a gyonyoruseg egy hegyoldali allomason, behavazva, teherekkel a hata mogott, ugy tunik valahol a Karpatokban, sziklafal, fenyok, nagy ho; >80 eves foto!!!!!! Ez a kep mar nem is kiraly, hanem CSASZAR!!!!!!!

Meg kuldotte a nagypapajat a 324-esevel, meg egy gyonyoru barna villanyt (svajci?), meg egy allati-meenku-barom-nagy Union Pacific X4019 szamu, 6xx amerikanus gozost, ki tudja mi van meg a tarsolyaban???

Naszoval, ha segitseg kell neki, lecci mindenki, hadd legyen kozkincs a kincsesbanyaja:-)))))

Engem az a rohadek proxy, v. tuzfal, v. mi a franc nem enged FTP-zni, kulonben nyomatnam fel Burmi kepeit SWI-re ezerrel, de a sajat kepeimet, mit ZoPo tett fel, se birom csak egyenkent letoltogetni, na ezert (is) a keres.

Ps.
Burmi, mail ment.

Előzmény: Törölt nick (2962)
névtelen Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3175
"a vasutasok buták"
ha elolvasod, a következő sorban épp azt mondom, hogy: "de így nem lehet általánosítani, viszont az emberek a nagyhangúak alapján ítélik meg a vasutasokat"--csak ép lerövidítve, indirekt módon fogalmaztam, ez lehet, hogy az érthetőség rovására megy

"Ez nem a vasút hibája"
Ezt nem is mondtam!!!!!!!!!!
Azt mondtam, hogy a vasutasok mindenévi sztrájkja és az átlagfeletti bérkövetelés irritálja az embereket. Ez viszont biztos!

Előzmény: Lehoczki Gabor (3173)
Benyó Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3174
"Ha ez így van, ELLENÁLLJUNK!"

Ugyammá'. Kivel? Hol? Mikor?
Nézd meg a szakszervezeteket, mindegyik a béremeléssel van elfoglalva (ez valahol érthető), a vonalmeszüntetésekre egyik sem reagált. Ami nem érthető, az az, hogy miért nem tudnak tovább látni az orruknál.

Előzmény: gyurmosz (3170)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3173
"A vasutasok buták. "
Nem vagyok vasutaspárti, de azért ez így nem igaz. Ne általánosítsunk!

"Kb az a 8 általánost s végzett ember, akik a táblákat pakolja a vonatokra kap annyit mint egy KEZDŐ TANÁR, DIPLOMÁS ÁPOLÓ "
Ez nem a vasút hibája, hanem annak a problémája, hogy egy tanár vagy diplomás ápoló a verseny- vagy vállalati szférában eredeti munkakörében nem nagyon tud elheleyezkedni, és mint tudjuk, a közalkalmazottakat a költségvetés finanszírozza... Ilyen alapon szidhatjuk a kukásautó vezetőjét, a postást stb.

Előzmény: névtelen (3172)
névtelen Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3172
A vasutasok buták.
vagyis: akik nagyhangúak a vasútnál, azok nem jó politikusok.
Így is az átlaghoz képest jól keresnek, de amiért nekik sikerült elérni MINDIG az átlagfeletti béremelést: az ország haragszik.

Kb az a 8 általánost s végzett ember, akik a táblákat pakolja a vonatokra kap annyit mint egy KEZDŐ TANÁR, DIPLOMÁS ÁPOLÓ

Jó alkalom lenne, ha most elsősorban a vonalmegszüntetés ellen harcolnának, nem az extra magas béréremelésért.. akkor tán az ország is mellettük állna...Pl:

sztrájk. csak a megszüntetésre kijelölt vonalakon indítanának szerelvényeket.

Realitás:???????
álom: az biztos.....

Előzmény: gyurmosz (3170)
werner Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3171
Erős valószínűséggel én is megyek, tehát +1.

A polgármesterekkel mit akartok?

Előzmény: lazar (3146)
gyurmosz Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3170
Észak-balkáni polgártársak!

Ha ez így van, ELLENÁLLJUNK! Bár szerintem az emberek többsége nem is tud róla...
Én egyébként a vasutasokat sem értem; ilyenkor miért nem sztrájkolnak, róluk, az ő családjukról van szó!

Előzmény: peterr (3165)
Benyó Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3169
Igen, ilyenre is volt már példa... remélhetőleg most is csak ennyi lesz...
De hát nemrég, kb. fél éve még fejlesztési hírek keringtek a 2-esről!
Előzmény: névtelen (3168)
névtelen Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3168
Vagy a túlzó taktika:

"megszüntetünk 2000 km vasutat!!!!" "de biztos ám!!!!"

aztán csak 500 km szűnik meg... és örülj, hogy csak ennyi....

lazar Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3167
Sziasztok!

Haat, ha esik, akkor asszem tolodik egy hettel a dolog
(de nem esik es kesz, irgum burgum). Lepsenybol
9.45-kor indul a gumivasut. Polgarmesterekkel ma szandekoztam beszelni, eddig bankba futkostam, csak
most lesz majd egy kis idom ra. Aztan ha nem esik nagyon dulvan akkor en is meggondolom a dolgot, vegulis az esokabatot is feltalaltak.

Előzmény: Lehoczki Gabor (3147)
Benyó Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3166
És van bőr az arcukon azt mondani, hogy a Bpesti közlekedésben különösen nagy hangsúlya lesz a vasútnak.
Még most sem térek észhez, komolyan mondom. Kit zavar az a pár csotrogány Bz a 2-esen és a 4-esen???? Valahol ez nagyon, de nagyon ki van találva...
Busszal elővárosi közlekedés Budapesten... nem tudom, mit gondoljak ezekről az eszementekről.
Előzmény: peterr (3164)
peterr Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3165
Szerintem az ilyen hirekkel szondazzak a koz
velemenyet, s ha nem tul nagy az ellenallas,
akkor tovabblepnek, ritkitanak, majd ujra
ritkitanak, leszoktatnak, lerabolnak vegul
felszamolnak vonalakat.
A nem tul nagy ellenallas pedig a politikaval
szambeni kozombosseghez hasonloan garantalt.
Birka magyar pedig utazzon a volan
heringesdobozaiban...
Kifakadtam, de a hetvegen megint volan-elmenyem
volt... (kiszamoltam kinomban: 9fo/m2)
Előzmény: Benyó (3162)
peterr Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3164
Szerintem az ilyen hirekkel szondazzak a koz
velemenyet, s ha nem tul nagy az ellenallas,
akkor tovabblepnek, ritkitanak, majd ujra
ritkitanak, leszoktatnak, lerabolnak vegul
felszamolnak vonalakat.
A nem tul nagy ellenallas pedig a politikaval
szambeni kozombosseghez hasonloan garantalt.
Birka magyar pedig utazzon a volan
heringesdobozaiban...
Kifakadtam, de a hetvegen megint volan-elmenyem
volt... (kiszamoltam kinomban: 9fo/m)
Előzmény: Benyó (3162)
Benyó Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3163
"Egyre 68-asabb szelek fujnak, mindig
vonalmegszuntetesi hireket hoznak."

Mit írnak, Peterr...? Ne kímélj...

Előzmény: peterr (3161)
Benyó Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3162
Gyerekek, csak itt ülök, és le vagyok forrázva.
Egyébként, mi lesz Piliscsévvel, mi lesz Kotildligettel, mi lesz azzal a solymárival, aki Esztergomba akar utazni? Mert erre még az a tetves volán sem ad szolgáltatást!

Vagy pedig, marad 3 vonatpár Egom-Bp között. Persze, hogy senki nem fogja használni, és akkor aztán -- mindenki beláthatja -- lesz indok a derék sárgajárművű cégünk bevezetésére.

Francba a volánnal.

peterr Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3161
Egyre 68-asabb szelek fujnak, mindig
vonalmegszuntetesi hireket hoznak.
A termest vegigolvasva nagyon pesszimista lettem.

Mas:
A Gigant Club remek allaglistajat nem volna
valakinek modja aktualizalni?

Előzmény: Benyó (3159)
névtelen Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3160
/totál kiakadós mód on/

Megszűnt a bányakoncesszió.
adjuk ki az összes bányát 10ft/db áron az ország legnagyobb bányavállalkozójának.
Szüntessük meg az összes vasutat.
Építsünk sok sztrádát, hogy legyen hova tenni a bányászott követ.
Szüntessük meg a BKV-t is. A villamosok és a buszok helyén építsünk sztrádát. A fél belvártost bontsuk el, a törmeléket tegyük a kiürült bányába, sok pénzért. a keletkezett területen megint épísünk utat...................................................szép......új.......világ.......
/totál kiakadós mód off/

kíváncsi vagyok, igaz lesz-e.....

Benyó Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3159
"Különben friss hír, hogy állítólag 2-4-es vonalon megakarják szüntetni a
személyforgalmat, mivel a volán elviszi az utasok zömét."

Ezt egy mozdonyvezető ismerősöm írta nekem e-mailban.
Megjegyzés: csúcsidőben a 4 kocsis Bz-kben a peronon is állnak az emberek. Meg az egyetemisták Piliscsabáig.

Nos, most nagyon, de nagyon messze kívánom a Volánt is és a KVHM-et is. És nagyon szelíd voltam.

Bence

Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3158
Biztos igazad van, ráadásul az ártatlanság vélelme is emellett szól, de majd télen egy hétköznap kipróbálom és letesztelem Szeged és Pécs között. Ha megírnád, hogy Szegedről Pécsre és vissza mikor indulnak buszok, melyiket ki üzemelteti, ha tudod, hogy milyen tipusú busz megy, menetidő stb., megköszönném.

L.G.

Előzmény: Carpy (3157)
Carpy Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3157
Hidd el, hogy a menetrend ugy van kitalalva, hogy szabalyosan lehessen tartani, csak a soforok is szeretnek elobb beerni, tobbet pihenni, a sebesseg tullepese pedig naluk nem nagy gond, (nem ugy, mint a vasutnal) jelenleg nevetsegesen alacsonyak a sebesseghatarok, a soforok ismerik az utat is, a jarmuvet is, gyakorlatuk is van, igy utasokat nem veszelyeztetnek, legfeljebb a sajat munkahelyuket (volt olyan, aki fel evig nem dolgozhatott, mert bevontak a jogsijat, masokat rosszabbul fizeto jaratokra tettek) Amugy az extrem sebessegtullepes ritka, mert ott van a tachograf is, trafi is lehet olyan helyen, amit nem ismernek meg, egyszoval masok a szabalyok, mint a vasuton, de a menetrend tartasahoz nem kell tullepni a megengedett sebesseget.
Előzmény: Lehoczki Gabor (3155)
trumpy Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3156
Helló

Egy kis segítséget szeretnék kérni, szükségem lenne egy szép gôzmozdony műszaki rajzára (elöl-, felül- és oldalnézet), 3D-s modell készítéséhez. Hol tudnék szerezni ilyet. Lehetôleg valami letölthetô kellene, de ha ilyen nincs akkor jó a papír kép is.

Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3155
Ez már régen volt, meg tudod, a busz az más, a sofőrök is beszélnek egymás között, hogy kiket utáljanak le a buszról.

Múlt csütörtökön, amikor mente Pestre (kocsival), Dabasig a régi 5-ösön mentem, hogy a duplacsörgős vonatot le tudjam fotózni. Ekkor láttam itt távolsági Volánbuszt, ha jól emlékszem Orosházára ment, tehát tényleg van ilyen, a régi 5-ösön közlekedő busz.
Az ingyenes felhajtónál (Inárcs) mentem rá az M5-re, épp akkor ért oda a szintén VOLÁNBUSZ Battonya-Bp. járat, ami (direkt lemértem) 95 km/h sebességgel közlekedett. Carpy, sokat vitatkoztunk busz kontra vonat témában, pl. Pécs-Szeged viszonylatban, sok kérdésben igazad volt (nem pontos adatokat említettem), de az is igaz, hogy 70 km/h (autópályán 80 km/h) sebességet betartva nem tudnák tartani a menetrendet a buszok, azaz a vasúthoz viszonyított helyzetük, megítélésük romlana.

Előzmény: Carpy (3152)
Carpy Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3154
Ja bocs, nem olvastam figyelmesen, nem megy nagy kerulovel a busz, egyenesen KKfelegyhaza-Kmet-Bp.
Előzmény: Lehoczki Gabor (3150)
Carpy Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3153
Ilyen alapon igen.
Előzmény: Lehoczki Gabor (3151)
Carpy Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3152
Jajajajjj, mennyit tudnek meselni a legrovidebb utvonalrol meg a 75%-rol! Szerintem eletem egy teljes napjat raaldoztam mar, hogy kalauzoknak, jegypenztarosoknak, buszsoforoknek, ellenoroknek felvazoljan roviden Magyarorszag foldrajzi helyzetet es tavolsagi kozlekedesi halozatat...

Vmax=80 km/h autopalyan, egyelore, talan januartol a tempo 100 meglesz. Ha jol remlik a 3.20-as busz 6.25-re er fel a BNS aut. all-ra, es a Tisza Volan kozlekedteti. Kecskemettol autopalyan megy, ahogy a buszok nagy resze, de van olyan, ami Lajosmizsen at meg, sot olyan is, ami egyaltalan nem megy autopalyan.

Amugy a bevetelt rendszeresen lenyulo (jegyet nem ado) soforoket be lehet (ajanlatos) jelenteni, a legtobb cegnel azonnali felmondas a kovetkezmeny!

Előzmény: Lehoczki Gabor (3150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!