Hali!
A belso halo eletkeptelensege miatt csak most juthatok szohoz....
A saver feleledt, en voltam a bena :-) mukodik, a 424-essel van olyan gond, hogy amig a teljes gep be nem er, addig all. Kifele amikor az elso pixel kier a kepernyorol, azonnal megallitja a faziskepeket. A masik gozosnel (3xx) mukodik minden okesan. A 256-szinu kepeket is jol birja, a szergejt es a csorgot is beepitettem, majd holnap rajzolok ujjabb gepeket, azokat is lecserelem (ha valaki igenyli, feltehetem az SWI-re). A daruszerelvenyt is at kellene kicsit szinezni, rendezni majd. A regi festesu csorgo kepe megvan, igy az is keszul.
Mar sikerult sajat vonatokat is definialni, viszont anelkul, hogy az elso sorhoz nyultam volna, a buszok karamboloztak :-) Marmint az egyik busz megallt, a mogotte halado atment rajta :-)
Koszi. A buzulas szot mar ismerem. Amugy en is imadok vonatozni, az emberiseg egyik legnagyobb vivmanya szerintem az interrail. Nyaron iszonyu sokat utaztam vele Europaban, vonatokon aludtam meg minden, es meg a vege fele sem unta a vonatozast. De a Mav-ot utalom. Mar tobbszor kicsesztek velem.
Az átmotorított Szergejt 301-esnek hívják majd. Az az ezervalahányas vagy nem Szergej volt, vagy nem ezervalahányas. Széles nyomtávúból nem volt >100, de ha lett volna is, az nem állhatott volna Kôbánya-Kispest környékén.
"Én is Trefortos voltam 83-87. Átnézel?"
Mármint az öreg trefortosok honlapjára? Linket kérek! :-)
"Milyen gép ez a Kennedy? Úgy értem mikori GM fejlesztés, muszaki adatok stb."
Van egy igen jó kis gyűjteményem a dologról (hálás kösöznet, Man6tani!) azt nemsokára rendezem és repül fel a Gigant Club szerverre. Ha már működik, lesz link.
"Egyebkent szerintem aki a Kennedykre gondolt, csak arra gondolt, hogy bejarnak hozzank,"
Pontosan erre gondoltam. Arra a 40-50 km-re (Bobáig) nem hiszem hogy érdemes lovakat váltani. Az is lehet, hogy egy-két rozzant Szergej is jár kifelé, felváltva. Ahhoz persze meg kellene állítani a fehér festékes urakat...
"Hiába nézem már majd' egy hónapja a Gigant Club oldalait, nincsenek új képek, nincsenek"
Ha időt adsz, drága mesterem, lesznek ismét! Van még egy csokor, de sajnos dolgozni is kell.
szeka:
"tekerek egy jó nagyot az Őrségben"
Biztos, hogy kell hozzá az őrség? :-)))
/szeka
"legkisebb Kenedyben (2044(?)) ugyanaz a hajtáslánc, mint az M61-ben (567D"
567D2 szerintem, annak van egy kis szopránja is...:-)
Ha már Dél-Alföld: a Felek Ferit ismeri valaki? Zetorban kompetens és békéscsabai informátor. Gyulán lakik, és benne van a Tolnay Clubban.
Üdv, szokásomhoz híven rémhírrel jelentkezem:
December 19-től 3000 km-nyi mellékvonalon lemondanak 138 vonatot. A listát holnap felrakom a topicba. Sajnos úgy néz ki, hogy a 112-est kinyírják, még az új koncepció előtt, mert mind a 3 pár vonatot lemondták...
Viszont: Január 1. tolódik, mostmár inkább menetrendváltásről beszélnek.
Peterrnek küldtem egy e-mailt.
A találkára megpróbálom elráncigálni a már emlegetett Bede Andrást is.
Amúgy Fábiánsebestyénben ajánlom a kávéházat, az már lassan törzshelye a vasutat pártolóknak.
A mostani magyar ketyerék túlnyomó része még Iván Z. alkotása, a megbütykölt régebbi progiból kimentve. A BKV járműveket meg Gyulai Géza és Kovács János csinálta, akik szintén az eredetit bütykölték.
Ha alkotsz valami szépet, küldd el nekem, hogy közkinccsé tehessem.
A progi még fejlődik és hízik. Szakemberek reszkessetek: a legközelebbi tulajdonsága az lesz, hogy szövegfile-ban le lehet írni minden mozdonyról, kocsiról a tudnivalókat, és mozgás közben egy járgányra rákattintva megmutatja a szöveget (fertőzzük meg a vasúttal a még egészségeseket is!). De a szöveget be is kell pötyögni :-)
Szerintem nov. 26. minden vasútbarát számára publikus! Küldj egy emilt Kiss Lacinak! A dolog lényege az, hogy kb. 1 hónapja felvetettem, hogy mi, szegedi (illetve dél-alföldi) vasútbarátok is összejöhetnénk egyszer (aztán később rendszeresen), mint ahogy azt tettük szeptember végén a Nyugatiban a 12-es vágánynál. Laci benne volt, Peterr-nek is tetszett az ötlet, így most Laci szervezi. Ez első alkalommal leginkább beszélgetés, élménybeszámoló, fénykép- és egyéb relikviák nézegetése lenne, ezt egészítettem ki azza az ötlettel, hogy másnao, szombaton vonatozhatnánk egyet a dél-alföldön.
Peterr sajna nincs nálam a gép, de innen a Klauzál térről nézve elég borús az idő, úgyhogy a kép sem lenne tökéletes.
Kiraly a saver! Szepen meg lettek rajzolva a magyar ketyerek, gratula!
Kiprobaltam 256 szinu keppel is, melyhez a Gigantosoktol vettem kolcson egy
Diesel_Gigant kepet, kivagtam, lekicsinyitettem, atkonvertaltam adaptiv 256 szinure, es kifestettem a hatteret feketere, es tutin mukodik.
A kivágás valszeg a későbbi felújítás során kellhetett, uis a kazánnál ha folyt a víz, akkor a lemez alja korrodált (meg lehet figyelni pl. a 001 B vezetőállásánál a bal oldalon a lyukat). Ezt pótolhatták a kivágott részel.
Werner:
LESZ mozdony! Méghozzá NOHAB-testvér, GM!!! Az nem mozdony? Képzeld, Kennedyk sora 120-szal, alagúton, viadukton, erdőben, Magyarországon! El se lehet onnan engem vakarni! Már ha le nem madzagolják az egészet, persze...
Hiszem, ha látom! Mindenesetre a legkisebb Kenedyben (2044(?)) ugyanaz a hajtáslánc, mint az M61-ben (567D + D22), ennek megfelelően a muzsikája is az örök dalhoz hasonló.
DLala:
Mi lett M61 004-gyel? Máris szétvágták vagy pihizik valahol? Egyáltalán, mit lehet(ett) kimenteni belole, ha már totálkáros lett?
Vágják, az egyik orra már Pesten van, a másik tp-n marad (friss hírek). Kimentették a motort (ill. a motor belső részeit, mert a ház felfüggesztési pontjai sérültek), generátort, segédüzemet, meg jó sok apróságot. Hatalmas bánatomra a TC-k mind megbetegedtek, így a legfontosabb alkatrészből nincs tartalék.
Peterr!
Valahol lejjebb Kiss Laci írt a nov 26-i szegedi összejövetelről. Gondolom, Te is ott leszel!
Még nem beszéltünk róla, de 27-én szombaton össze lehetne hozni egy vonatozást a dél-alföldön (pl. Szeged-Félegyháza-Szentes-Orosháza-Mezőhegyes-Makó-Újszeged) vagy akár délután egy Röszke-Szeged-Röszke utat a jugó ezüst nyíllal.
Nem bántom, dehogy bántom, sőt örülök annak, hogy új vasút épül, csupán attól félek, hogy nem lesz kihasználva. (Személy szerint már várom is azt a pillanatot, amikor Szegeden felszállok a reggeli gyorsra a bicajjal, aztán a Keletiben a Szlovéniába menő nemzetközi gyorsra, majd Őriszenpéteren leszállok, és tekerek egy jó nagyot az Őrségben).
Kennedyt tekintetében egytértek, Werner cimbora biztos többet tud a témában.
Leho!
Miert bantod az orsegi vasutat?
Sajnos a varhato szemelyforgalmat nehez elore
megjosolni, de ha azt a vonalat a nemzetkozi
(foleg teher) forgalom igenyli, akkor ne
tiltakozzunk ellene. Marpedig ezt alaposan
felmertek, es azt se kene mindjart elitelni, ha a
politika tamogatja e ket kis orszag kozeledeset a
kozlekedes gyorsitasaval. (-1 hataratlepes
Horvatorszag kikerulesevel, es ez talan a
kereskedelemben sem mindegy) A szemelyforgalmat
pedig egy jo, vonzo menetrenddel igenis lehet
elenkiteni. Ami meg a gigantomansagat illeti,
azzal erosen vitatkoznek. Elso nekifutasra nem
lesz madzag, ez is sporolas.
Egyebkent szerintem aki a Kennedykre gondolt,
csak arra gondolt, hogy bejarnak hozzank, es nem
arra, hogy veszunk/lizingelunk.
Miért nem megy, mi történik / milyen hibajelzést kapsz ?
Ami képet eddig láttam (a rengeteg NOHAB együtt, a 4 NOHAB, a 4 csörgő), azok rendesen szaladgálnak. (Az ikont is az egyik NOHAB-ból csináltam). Már nem emlékszem, hogy melyiket ki rajzolta. De mivel amunkahelyi kepernyom True Color, a lakásban meg 16 színű notepad van, nem igazán jellemző, amit látok.
Képernyőkímélősök, nekem nem megy, úgyhogy akinek működik írja meg, hogy beválnak -e az én gif filejaim, érdemes-e ilyeneket rajzolgatni?
Ha valakinek van egy képe a régi festésű csörgőről, küldje el legyen szíves, rajzolnék olyant is..
Kellene még: Bhv/Bdt kocsik ütközők közti hossza, és a magasságuk, régi gyorsvonati kocsikról (típusjeleket nem ismerem, tuskófékesek) ugyanezek.
<"abszolút értékben a szavazatok több mint 50%-át nem a mostani koalíció kapta"
A választási törvényben foglaltak szerint értékelve ők gyűjtötték a legtöbb mandátumot.>>
Igen, én szavazatról beszéltem, Te mandátumról!
<<"Anno lerombolták az őrségi vasutat is, most pedig egy vadi új vonalat építenek annak a napi 5-6 vonatnak: szerintem ez a luxus!"
Gáborkám, annak a vonalnak a vezetése nem volt valami alkalmas egy korszerű fővonalhoz, tehát ha megmaradt volna is, az új építkezés valszeg szintén indokolt lett volna. >>
Péter, nézd meg PONTOSAN, hogy mit írtam! Nem vonom kétségbe, hogy igazad van, abban az esetben, ha ez nem egy "l'art pour l'art" fővonal lesz. Én kétlem, hogy ki lesz használva, persze arra tényleg kiválóan jó lesz, hogy az őrségi tájban gyönyörködve nézzük a Kennedyket. Szívesen csatlakozom majd hozzád, egy sörre a vendégem vagy!
Végre gépközelben vagyok. A földkupac elhordása néhány lelkes vasútbarát munkájának köszönhető, akik ott jártak a hétvégén.
Más: Ivan Z. köszöni a traffic-ot. Küldeni szeretett volna egy képet is általam, csak sajnos nem tudtam idevarázsolni. Ha valaki tudja, kérem írja meg nekem.
Fejes Balázsnak!
Én is oda jártam, 1987-1991! Nekem rajzolt a padomra feszített számítógéppapírra bejárati jelzőket meg vonatokat stb (valahol még megvan). Akkor én kicsit visszafejlődtem vasútilag, le is maradtam ezzel sok mindenről!
"Szlovénia kicsit más kategória, mint a volt szoc országok"
Az. Kissé kulturáltabbak, mint mi. Jellemző, hogy nekik is van dzsídípíjük elég rendesen, pedig kis országuk 65%-át erdő borítja.
off:
"abszolút értékben a szavazatok több mint 50%-át nem a mostani koalíció kapta"
A választási törvényben foglaltak szerint értékelve ők gyűjtötték a legtöbb mandátumot.
"a kormánypártok kevesebb szavazatot kaptak mint a volt kormánypártok, azonban a listára átkerülő töredékszavazatokó tekintetében a mostani kormánypártok voltak "jobbak", és ez a válaztási szisztéma most nekik kedvezett"
Hálisten. Végre egyszer az nyert akire szavaztam. Másrészt kissé csodálkoztam is, két irányból. Egyik hogy nagyobb arányú győzelmet vártam, az előző ciklus miatti kiakadásomal arányosan, másrészt hogy a médiák tevékenysége ellenére mégis győzelem lett.
Bocs mindenkitől a politikáért.
/off
"Anno lerombolták az őrségi vasutat is, most pedig egy vadi új vonalat építenek annak a napi 5-6 vonatnak: szerintem ez a luxus!"
Gáborkám, annak a vonalnak a vezetése nem volt valami alkalmas egy korszerű fővonalhoz, tehát ha megmaradt volna is, az új építkezés valszeg szintén indokolt lett volna.
Más kérdés, hogy fog mutatni az a csodaviadukt a szép őrségi dombok között, de talán csak nekünk síksági népeknek szokatlan, az Albula-vasúton több tíz van ilyenből és érdekes mégis tájbaillőek.
off
"Egesz biztos vagyok abban is, hogy nem ez a kormany talalta ki a vonalmegszunteteseket, foleg nem ebben a reszletessegben, hanem ez nyilvanvaloan MAV-otlet es MAV-igeny, ugymond va'gy."
Carpy: egyetértek.
/off
"Ez legalabb esely lenne a valamikori ujrakezdesre, lasd sokat emlegetett orsegi vasut."
Az kivétel, te is tudod. Amit egyszer felszedtek, oda nem tesznek vissza síneket. Ld. Veszprém-Alsóőrs. Több jelentősége volt mint jónéhány még ma is üzemelő mellékvonalnak, mégis felszedték. És soha nem rakják újra (ld. man6tani írását).
"vadiúj vonalat építeni gigantomán viadukttal, alagúttal, 120-as pályával, amire még mozdony sincs."
LESZ mozdony! Méghozzá NOHAB-testvér, GM!!! Az nem mozdony?
Képzeld, Kennedyk sora 120-szal, alagúton, viadukton, erdőben, Magyarországon! El se lehet onnan engem vakarni! Már ha le nem madzagolják az egészet, persze...
"A 64-es vonal eppen egy elhibazott vasutepitesi koncepcio miatt olyan, amilyen, es pont ez a veszte"
Azt is el bírom képzelni (álmodozni) hogy egykor megcsinálják majd a (Szeged)-Baja-Pécs vonalat és akkor az Mohács érintésével reálisabb lenne.
"drága Milosevics elvtárs országa is közeledik majd az EU felé,"
Hát, addg még jópár menetrendkönyv kijön... Szerény véleményem szerint mi sem megyünk az EUba igen korán. Jugó meg lemaradt mint a borravaló.
"és egyszer csak azzal találjuk magunkat szemben, hogy ott a Szeged-Röszke-Szabadka-Bácsalmás-Baja vasútvonal, akkor majd megint verjük a fejünket a falba, hogy miért kellett felszedni a 64-est!
Ld. fent.
"Egy ősgyepet át kellett telepíteni, mert a nyomvonal útjába esett. ""
Örülj, hogy áttelepítették!!! Elődeik nem nagyon tették ezt különféle építkezéseknél!!! A Szigetközbe pl. úgy beletúrtak, hogy még!!!
"Zalalövőre valami 150 méter hosszú felvételi épületet akarnak. MINEK? "
Ezt én is hülyeségnek gondolom, márha tényleg megépül. A régi is jó lenne, persze korszerűsítve.
"Ez a buli megy 1984 óta, amikor kitalálta valaki agyalágyult az önfinanszírozó vasuatat."
Érdekes, az évszám igen közel van a NOHABgyilkoló koncepció kezdetével.
"15 év alatt nem jöttek rá e hon politikusai, hogy ez a dolog nem működik. "
De a dolog jól tejelt nekik.