Keresés

Részletes keresés

werner Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3370
Armand!

A képek nagyon jók!
Érdekes, Ud-n egyre több Nk-s Szergejt szépítenek, a sajátjukat meg nem. Fizetnek értük Nk-ról?
A 255-öst a 980-nal kaptad le, ha jól látom, igaz?

Ha húszcentis hó lesz és egy millimétert sem látunk a pályából akkor is megyünk Mezőhidvégre? Jöhet talán még jobb idő (idén januárban is 15 fok volt, a kenesei löszfel tetején hevertem a fűben naplementét nézve).

Zetor:
Vót vele gond elég, de aztán pár év elteltével a MÁV egyik legüzembiztosabb mozdonya lett. Szegedről nem is hagyták kiirtani őket. Nekik nem kellett a "román csoda".

Előzmény: werner (3368)
NZA Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3369
Most olvastam egy aranyosat a Zetorokkal kapcsolatban: amikor a BHEV-en a rackevei vonalon jart, a BHEV szemelyzet nem Zetornak, hanem Nasszernek bacezte. Ez amiatt volat, mert egy ugyanilyen vagy hasonlo (?) tipust exportaltak Egyiptomba, es a tipus alakjat az Egyiptomi mozdony mintai alapjan nyerte el.
Nade az sem volt veletlen, hogy a mozdonyokat hamar elcsereltek, ugyanis nagyon sok volat a meghibasodott mozdony (az egyik vezeto beszamoloja szerint jo hogy ha 13-bol 6 uzemkepes volt). Ennek koszonheto a Nasszer becenev megkovesedese is, ugyanis rendkivul konnyen kicsuszott ezekre a mozdonyokra az ember szajan hogy "nagy sz*r".
werner Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3368
Ma M40,240 tolatott egy sínfektető darut a Nyugatiban, az új vágányokon.

A M46 forgóváza volt az első üzemelő UFB, ebből lett a M40, V45, M63, M41, V46, M42 gépeké is. Hol tengelyhajtóművel, hol TCvel természetesen.

Előzmény: Benyó (3367)
Benyó Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3367
Gyakorlatilag a 230-as Szergej a 2-es vonal tehervonati mozdonya (jelenleg is) néhány Púpos (pl. 224) mellett, már hónapok óta.
Előzmény: werner (3358)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3366
Csak egy észrevétel: M46-2003 forgóvázai már inkább a Puposról jött, a Ganzos képen levőé pedig a Csörgőéhez hasonlít....van közük egymáshoz, vagy csak hasonlóak?
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3365
Hali!

Az swi-re a saver konyvtarba feltettem a sajat gyartmanzu kepeimet, remelhetoleg meg ma bovul a "keszlet".

Kice Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3364
Ha jól tudom évi 2 millio tonna áruval számolnak szlovénia felé,azért az nem kevés.
KIce
Előzmény: Carpy (3362)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3363
Carpy, köszi a kimerítő választ Otthon majd megpróbálom belőni a térképen. Az azért még érdekelne, hogy az elkerülő vasúti szakasz pontosan hol fog leágazni a 25-ösből és hol csatlakozik bele a 23-asba!
Előzmény: Carpy (3362)
Carpy Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3362
Valoban Gabor, barmely mellekvonal megszuntetese negativan hat a fovonalak forgalmara. Lehet kezek es labak nelkul, csak pusztan egy torzzsel es fejjel elni, de nehezebb. Enneke ellenere a legtobb mellekvonal ilyen hatasa sajnos csak nagyon jelentektelen.

Zalaegerszegen az uj allomas sem lesz sokkal kozelebb a kozponthoz. A varost eszakrol jelenleg szinte teljesen lezarja a Zalalovoi vonal, es az attol 50 meterre folyo Zala folyo. (Bocs a szoismetlesert, irhattam volna azt is, hogy csorgedezo)
Aztan a 74 es utat keresztezve a vonal a varos kozpontjanak szamito Szechenyi teret kozeppontnak veve nagyjabol szabalyos korben kikeruli a Belvarost keleti iranyban, majd gyakorlatilag kerdojel-format felveve hozzasimul a foutcahoz, de annak a varoskozponttol legtavolabb eso vegehez, es ott a jelenlegi vasutallomas. Volt szo a "vasuti elkerulo szakasz" teruleten megallohelyek epiteserol, de nem valosult meg egyik elkepzeles sem, pedig a ZTE palyanal levo megallo mindossze 3 perc lenne gyalog a piactol, 6 perc a szechenyi tertol. Jelenleg egy KRESZ-park, illetve egy focipalya van a teruleten. Ennek ellenere valahogy nem nez ki jonak a hely, mert a Belvarosba vezeto ut nagyon szuk, igy is zsufolt, es amugy erdekes modon a piac es a Belvaros kozelsege ellenere is eleg senkifoldje az a resz, eppen az arteri jellege miatt. Tudtommel zajlik nemi rehabilitacio az epuleteknel, ami a kidol-bedolt mezovarosias jellegu regi hazak elbontasat mutatja, de nehezen tudom elkepzelni, hogy a vasutat beljebb lehessen hozni.
Az Olai megallohely meg messzebb van a varoskozponttol, mint a jelenlegi vasutallomas, foleg mert az delre, ez meg nyugatra fekszik, es a varoskozponto alkoto utcak is javareszt eszak-deli futasuak. Raadasul Olaba csak egy nagyon szuk utcacska vezet le a foutrol, mintegy 200 meter hosszban. Mellesleg pont ott van a hires falu- es olajipari muzeum is, valamint a Butorgyar, meg meg egy csomo uzem a kozelben (foleg kifele a varosbol)

En magam sem ugy latom, hogy olyan hatalmas lesz a forgalom az uj vasuton, de nagy fejlodesi lehetosegeket latok benne, az Adriatol a Balti allamok fele lehet ez egy utvonal. Tovabba rettento nagy a kamionforgalom szlovenia fele Redicsnel, ROLA vonatokkal is jot lehetne alakitani. Talan kisse naiv modon bizom abban, hogy nalunk okosabb, tobb informaciot ismero szakemberek kiszamitottak, hogy ez a vasutvonal igenis meg fog terulni. Ugy legyen!

Előzmény: Lehoczki Gabor (3359)
nohab Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3361
Beszélek itt hülyeségeket, Gödény képeiről és htmljeiről van szó (Ad991118.zip)

sorry,Á.

Előzmény: nohab (3360)
nohab Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3360
Fent vannak Csabi új képei az swi saver alkönyvtárában. Reggel a postás üres e-mailt hozott, ezért a csúszás...

üdv,Ákos

Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3359
"Az átmotorított Szergejt 301-esnek hívják majd."
Megint meglesz a feladat figyelni, hogy melyik Szergejből melyik lesz. Miért nem lehet úgy megcsinálni a számozást, mint a 2000-es Sziliknél?

Carpy! Biztos igazad van, neked is, másnak is, mindenkinek, aki nem volt egy véleményen velem. De az isten szerelmére, vegyétek már észre, hogy mit írtam! Ha a tényleges forgalom igazolni fogja az új vonal építésének jogosságát, akkor le a kalappal mindenki előtt. De én kétlem. Mindenesetre bár úgy lenne! Az Andráshida dolgot megnézem a térképen, és határozottan emlékszem arra, hogy valahol ezt olvastam. De biztos tévedek. És ez az új állomás a Zeg-i régi állomsától és a városközponttól milyen messze lesz? (Nagyon szívesen fogadnék pontos infót a témáról, akár emilben is)

Carpy! Amit leírtál, azzal azért azt is alátámasztod, hogy bárhol bármilyen jelentéktelen kis mellékvonalat is meg fognak szüntetni, az - ha nem is nagy mértékben, de - ki fog hatni a fővonal forgalmára is!

Csabi! Szenzációsak a képek! Abaújszántó a gőzössel, nem semmi!

Előzmény: werner (3358)
werner Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3358
"Az az ezervalahányas vagy nem Szergej volt, vagy nem ezervalahányas"
Ja, ez elég furcsán hangzott. A 230-ast meg valaki nemrég látta. Szerintem legalább egy fél évet dekkolna az Északiban. Nem lehet, hogy egyenes vonalban lekopott a pályaszám?

"Az átmotorított Szergejt 301-esnek hívják majd."
Logikusnak látszik. Honnan tudod, hogy így hívják majd?

"Széles nyomtávúból nem volt >100, de ha lett volna is, az nem állhatott volna Kôbánya-Kispest környékén. "
He? Kis káosz a fejembe'.

Előzmény: man6tani (3337)
Carpy Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3357
Igaz. Tavaly ota letezik a hagyomanyos Inter rail 26 even aluliaknak IR- neven es van IR+, valamivel dragabban az idosebbeknek.
Előzmény: Gödény (3356)
Gödény Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3356
Valahol olyat hallottam, hogy már nincs is korhatár az Inter-rail-re. Igaz ez ?
Előzmény: Carpy (3354)
plebejus Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3355
"Valaki adja meg emilben a pontos cimet! (Csabi uj kepei) Köszi!"
division,
nekem is elkuldened? Nics ftp-m, http-ben meg nem latszik.
scannelesrol van hired?
Carpy Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3354
Jo, hogy elojott az inter-rail. Magam is voltam mar 2-szer is, valoban szuper!
Előzmény: division by zero (3352)
SzigDani Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3353
Udvozlet!

Hu! elokerult a Bene Andris, no meg a Szentes-Oroshaza szakasz. Reklam: az MKKK honlapjan (http://mkkk.kma.bme.hu) a Klub nyari kirandulasarol talaltok egy szosszenetet. Asszem oda is kitettem a Bzmot 136-ot :))))
Ja, a Kice altal igert dolgokert most mar engem kell bantani, a Kicet hagyjatok...

SzigDani

division by zero Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3352
Villon! és merre vonatoztál? fényképeztél is közben?
Előzmény: villon (3338)
bárány Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3351
division

én úgy tudom hogy eleinte azért kellett a rács, mert a szélvédő üveg nem volt elég jó (például egy-két madár benézett a pilótafülkébe :))))).
a későbbi típus már jobban bírta a "gyűrődést", ezért nincs már börtön

Előzmény: division by zero (3342)
Carpy Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3350
Gabor!

Lattam a Masfel-millio lepesben az emlitett vonatot, fel is van veve videora, es ennel a resznel lathatoan rosszabb minosegu a szalag... :)

Most viszont az orsegi vasutert megkapod a magadet!

Nem is tudom, hogy irhatsz ilyet, hogy az a negyed ora nem szamit. A regi, felszedett orsegi vasut nemcsak megengfedett sebessegeben nem lenne alkalmas a forgalom lebonyolitasra, hanem pl tengelyterhelese, eros ivei es emelkedese miatt sem. Ha meglenne, akkor most lehetne elbontani/felujitani, ami alig olcsobb. Vegre ez egy dolog, amit rendesen megcsinalnak.

Azonkivul nemcsak az uj szaksz lesz 120-as, hanem felujitjak a Zalaegerszeg-Zalalovo szakaszt is, ezen ujabb 15 perc nyerheto. Andrashidai deltarol szo sincs, a kaszahazi reten lesz a delta, es a nemzetkozi gyorsvonatok sem mennenek be a jelenlegi vasutallomasra, hanem az Ola mh helyen epulo uj allomason allnanak meg, es mennenek a deltan.

Es meg egy dolog: Igenis befolyasolja egy varos es Budapest kozotti osszekottetes minoseget, ha a varoson tuli szakaszon vasutvonal epul, mert ezzel uj forgalom terhelodik ra a varos-Bp szakaszra, ami elegge megnovelheti a szakasz forgalmat ahhoz, hogy indokoltta tegye a felujitast, villamositast. Ezert a zalaegerszegi irany.
Szegedi peldaval elve, ha a 4-es villamost bevezetnek a Budapesti korutra a viztorony fele, akkor valoszinuleg a belso szakaszaira is uj forgalom terhelodne. Minel hosszabb egy vonal, adott keresztmetszetben annal terheltebb. Elso latasra ez nem mindig nyilvanvalo (vannak extrem kivetelek is) de belathato.
Tehat ebben az esetben pont kell a vasutepites ahhoz, hogy Zeg-Bp kozott vegre elfogadhato szintu szolgaltatast nyujtson a vasut.

Előzmény: Lehoczki Gabor (3300)
division by zero Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3349
mail ment
Előzmény: Lehoczki Gabor (3348)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3348
Valaki adja meg emilben a pontos cimet! (Csabi uj kepei)
Köszi!
Előzmény: CSABI (3340)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3347
Armand, szuperek a képek! Szegény 105-ös Púpos igen viharvert állapotban van!
Előzmény: division by zero (3346)
division by zero Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3346
Előzmény: Benyó (3345)
Benyó Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3345
Lécci, add meg a pontos címet! Köszi!
Előzmény: lazar (3341)
division by zero Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3344
Lazar! a te képeid is szuperek!
látható a daruszerelvény a 017-el...

A daruszerelvény az kié, nem a Pft-é?

Előzmény: lazar (3341)
Gödény Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3343
Képernyőkímélő:

Hacsak nincs egy önként jelentkező a gördülőanyagkészlet karbantartására, akkor kérem, hogy az új rajzokat küldjétek el nekem e-mail-ban, tegyétek közzé itt a topic-ban vagy irjatok meg egy http-URL-t, hogy honnan tölthető le. Az összegyűjtött, HTML lapokon katalogizált anyagot egy-egy nagyobb bővülés után, vagy 1-2 hetente frissíteni fogom az swi-n.

A darus szerelvényt szétvágtam - lásd a mostani állapotot.
(Mivel az anyagot levélben küldöm nohab-nak, hogy rakja fel, eltarthat még egy kicsit, mire tényleg felkerül).
Már 1000 fölött van a kis képecskék száma !

Előzmény: Törölt nick (3339)
division by zero Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3342
Csabi! Szuper!

A képek között látható "börtön-Szili", régen miért volt rács a szélvédőn, most meg miért nincs?

Előzmény: CSABI (3340)
lazar Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3341
Sziasztok!

Csatlakozom az elottem szolohoz, felraktam az igergetett fenykepeket az swi-re. A lazar konyvtarban talahatoak, ezek
teljes mertekben publikusak, en csinaltam oket. Majd csinalok
hozza egy komment.txt-t is amiben reszletezem a keszules korulmenyeit.

Armand

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!