Keresés

Részletes keresés

lore Creative Commons License 2000.10.15 0 0 7879
BZsofi,
ez komoly? Nekem kene negy virsli-teli gumi a puntora es tavasszal negy 16-os a vectrara. Tehat megszervezheto? Novemeber elejen megyek haza, akkor tudnek ra idot szakajtani (a 4 teligumi ugyeben). A 24.000/db ar ebben a meretben es ebben a markaban naggggyon jo!

A pirellik tenyleg kemeny gumik ezt megerosithetem. Szerintem is a Michelin-ek a legjobbak, ezek vannak teli-nyari-ban a volvon es az astran/corsan is hasznaltam ilyeneket. De az aruk nincs aranyban azzal amennyivel tobbet tudnak, raadasul szerintem jobban kopnak mint a tobbi.

lore

Előzmény: Balint Zsofia (7877)
fargo Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7878
Nos, én elásom magam, ma nagyot túráztunk, kissé fáradt vagyok.

Jóccakát, jó hétvégét :-)

Balint Zsofia Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7877
A történetemmel megszakítottam egy gumis témát. Ehhez csatlakoznék.
A Bécsigumi nagykeben van egy régi ismerősöm. Szerintem elég profik és még kedvezményem is van náluk.
A héten vettem a párom kocsijára 195/60 R15-ös Michelin téligumit 24.300/db Zsír új.
Szerintem egyátalán nem bánja, ha hasonló kedvezménnyel bárkit beajánlok, már ha van rá érdeklődés.
Magam részéről a Volvon Good Year F1 van. Piszok sokat fizettem érte és nagyon rendesen kopik is, de az ABS-m alig szólal meg száraz úton. Vizesen is sokkal hatásosabb mint a gyár által felszerelt P Zero-s gumik. Azok nagyon kemények voltak, és egy csepp esőre meg tíz fok alatt folyamatosan riszált a feneke egy-egy durva kanyarban.
Téligumiban pedig a Michelinre esküszöm. Tudom, hogy drága, de azt gondolom, hogy az R esetén a repüléstől csak az a négy papucs választja el az autót, tehát nem mindegy, hogy milyenek.
Apropó repülés. Ha valaki fél tőle, akkor egy vicc.
A repülés nem veszélyes, csak a zuhanás.

B.Zs.

fargo Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7876
Ha a biztosítónak elmeséled a sztorit, ott van esély rá, hogy utánaerednek a fickónak. Neked viszont jóval magasabb lesz a Cascod :-(
Előzmény: Balint Zsofia (7875)
Balint Zsofia Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7875
Nagyon köszönöm mindenkinek a támogató javaslatát, de én nem vagyok igazán az erőszek híve. (Meg vagyok győződve arról, hogy mindig van erősebb. Mindenkinél.)
A történetet igazán azért meséltem, el, hogy tud e valaki valami építő és TÖRVÉNYES javaslatot. Mármint azokon kívűl amiket kipróbáltam.

Tényleg. Fizet nekem erre a casco?
Ha már egy kisebb fajta vagyont fizetek érte!

Tehát mégegyszer köszönöm

B.Zs.

fargo Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7874
Ivanix úr emlegette, hogy másfél éve nem tudja eladni azt a 850-est a mámi. Gobdolom minden jóérzésű ember elviszi állapotfelmérésre elôtte, ott meg jól megmondják neki, hogy vegyen hozzá mégegyet, mert a kettôbôl akár össze is lehet majd rakni egyet. Feltéve, hogy a másik jó állapotú...
Előzmény: Balint Zsofia (7873)
Balint Zsofia Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7873
A nő maga hozatta be a törött autót.
És a tali is csak azért volt kinnt szerintem, hogy hátha talál balekot, aki beleszeret a roncsába. 99 szeptember óta árulja a gépet. Még az Ivanixnál is állt egy jó ideig.
Előzmény: lore (7867)
fargo Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7872
Templar:

A Zivanixnál tudnak beépíteni a lökhárítóba valami antennát, amit nem kell a tetôre felfúrni, meg ragasztani, meg gányolni. Nem is túl drága...

Előzmény: Templar (7870)
fargo Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7871
Zsófia,

küldök Neked egy malt...

Előzmény: Balint Zsofia (7866)
Templar Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7870
lore,

Nem volt szándékom belekötni a gördülésiellenállásos okfejtésedbe (persze észrevettem ám:-)). Az aranyszínű tetőantennától már megszabadultam. A poén az hogy egy felragasztott – igen ocsmány – dolog volt, én meg a mosóknál lelkiismeretesen csavargattam le meg fel, hogy jól szóljon a rádió. A bal hátsó sárvédőben talált (és üzemképtelen) motoros antenna szétszerelődött és kiderült, hogy az antennában lévő kis fogasléces műanyag vacak törött el ezért nem tudja kitolni meg behúzni az antennát. Talán valami bontott dolog révén meg lehetne oldani, mert a többi része teljesen OK. Egyébként mostanában kétszer is láttam egy az enyémhez hasonló hajót, valószínű ugyanazt.

További hír, hogy invesztáltam egy Automata sebességváltók – szerviz és javítás 1. kötet (Szerkesztette: Dr. Kováts Miklós, kiadja: K és Z Motor Bt. Budapest 1995) című műbe. Lorén kívül nyilván sokan mások is ismerik :-). Van benne számos releváns információ a 740/760-okban használt ZF-4HP-22H és –22EH valamint az AW-71 típusú váltókról. Ezt egyrészt azért írom, hogy dicsekedjek, másrészt, hogy ha valakit érdekel – akár a szükséges oldalak kimásolása útján is – sikíccson.

Zsófi,

Azt elfelejtettem, hogy a tagnak nőjön be az orraluka!
Hol is történt ez pontosan?

Bolas Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7869
Helló.
Kifulladásig..
Még tartom magam..
Ráadásul jövő hét végén menni kéne Kosovoba is..
Argh..

"Ha volna két életem.."

Pulpa Master Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7868
Szerintm törjön el a másik keze a tagnak! És a lába is.
Előzmény: Balint Zsofia (7858)
lore Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7867
Szia BZs,
hat, nem egy vidam 'tortenet'...
...erre azt mondja, ha ilyen autóm van akkor simán meg tudom csináltatni saját pénzből, ne huzzam az ő idejüket...
Ez meg a tortenet legverlazitobb resze :-(

Egyébként az a kocsi porrá volt zuzva
Ezt mar a talin is hallottam... A no is tudja? Megkerdezte tole valaki?

'hat ennyi'

Előzmény: Balint Zsofia (7866)
Balint Zsofia Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7866
A történet.

Belváros. Porkolóhely ohne. Vérge egy lyuk. Beállok. Egy ajtó mögül előjön egy ficsur és szól, hogy itt nem lehet megállni. Elöttem mögöttem állnak. Kérdem mért. Mire ő mert kinn a tábla. Valóban. Odasétálok, megvizslatom. Hát az csak egy egyszer áthúzott kör. Mondom, hogy itt meg lehet állni, egyébként is 2 perc. Morcosan visszanéz, majd visszaül az öregek otthonának portási fülkéjébe. lmegyek a bankba. 2 perc múlva visszajövök. A motortakaró műanyag lelóg félig a betonra, az első spoiler pedig a középső konzolnál le van szakadva. Ennél a pontnál egy bakancsnyom. Miután kidühongtem magam, bemegyek a portásfülkébe ahol egy vén banya ül. Kérdem, hogy az akedves fiatal férfi akinek az egyik keze be van gipszelve kicsoda. Mondja, hogy Szántó Attila és a délelötti portás. Körülnéztem a környéken becsöngettem egy-két lakásba. felhívtam ivaxiot, mit kóstál a kár. Irány a rendörség, ahol közölték velem, hogy egy tanu kevés az ügyhöz, ugyhogy ismeretlen a tettes. Ismét elmondom a magamét. Kérdem a zs.-től mit tegyek, erre azt mondja, ha ilyen autóm van akkor simán meg tudom csináltatni saját pénzből, ne huzzam az ő idejüket. Ivanix ajánlata 148.000 Ft.
Soha többé nem adózok egy petákot sem. Elmegy a drága rendörségünk az Orbán bányába kavicsot termelni.
Hát ez a sztorim.

Fargo. A gép valóban R. De a 2.0 literes formában. Nem csak a spoiler, hanem a futómű, felni, meg minden R.
Pont olyan mint a mi a talin is kinnt volt egy 40-es szőke csajnál. Egyébként az a kocsi porrá volt zuzva. Láttam elötte. A csaj pedig egy régi híres nepper. Nekem már vagy 3-szor ajánlotta. Ha akarjátok megadom a kocsi rendszámát is. TILOS megvenni. Például tudomásom szerint nem tudtak bele jó áron lufit venni, ezért csak a borítást rakták bele. Hát ennyi.

Előzmény: fargo (7861)
lore Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7865
Ja, majd elfelejtettem, pedig szerettem volna egy kis hajjal kenegetni a buszke Templar majat!
Azota, miota elsuhantal mellettem a ligetben (mielott kiprobaltam), azota nalam az etalon hetes olyan mint a tied: ezekkel az elso lampakkal, ezekkel a hatso lampakkal, ezekkel a felnikkel, ezekkel a kromdiszekkel es ebben a szinben! Az aranyantennat most hagyjuk, ugysesincsmar! Azota is ritkan latni ofelsegehez hasonlot, szal megertem mire vagy buszke :-)

lore
ps: megasztan nem akarom, hogy belekoss a fogyasztasos okoskodasomba ;-)

Előzmény: Templar (7840)
lore Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7864
gordulesi...

Szal ha fogyasztott 14 litert, most 12-t, akkor az cca. 15%-os fogyi-csokkenes. Ezt a gordulesi ellenallas cca. 15%-os csokkentesevel (ez egy kicsit bonyolultabb, nem csak a gumi szelessegetol fugg, de nem menjunk bele) nem lehet elerni, ugyibar, nemdebar? dedebar.

Egy esetben elkepzelheto a 2 liter, ha pl 25 liter/100 km-es ultra-znigetos fogyihoz kepest vizsgaljuk a valtozast :-) Ja, nem ottsem, mert ott mar megvaltoznak a fogyasztas-osszetevok aranyai...

lore

Előzmény: lore (7863)
lore Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7863
fargo,
ezek szerint a gumidiszkontos arak sem tul torzak, ott 42k, jopofidert kaptal egy par ezrest gratiszba :) Szerintem jobb ez a meret, erre van a futomu is meretezve, jobb lesz a fogyasztas (na azert szvsz nem 2 literrel, nehez elkepzelni, hogy a fogyaszatsaban a gorsulesi ellenallas csokkentese ekkora valtozast hozna), gyorsulas, vegsebesseg, kormanyzas eroszukseglete stb, plussz a kavicsokat sem veri fel annyira. A regi gumikkal tenyleg vad volt a kinezete, de talan azok azert mar tulzasnak tuntek.
Jok a pletyik. Forro drot Göteborgbol? :-)

lore

fargo Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7862
www.loero.hu

Nem tudom, hogy az ominozus cikk ott van-e, még nem néztem.

Előzmény: keton (7857)
fargo Creative Commons License 2000.10.14 0 0 7861
Jó hajnalt!
(Vazziga, ôrület szombaton reggel 7-kor kelni. Azt hiszem kissé meggondolatlan voltam, amikor bevállaltam az osztálykirándulást a lányommal...)

TRZ:
Nem akarom fikázni a Viking nevű remek jó svéd terméket, csak még nem igazán hallottam róla. Ami azt illeti, szívesen rajzolok Neked viccess Mirr-Murr figurát bámelyik gumira, ha ez a lelked üdvére szolgál...

Zsófia Bálintova:
Ha ismered az illetôt, aki íly gyalázatos módon elbánt a kocsiddal, akkor a legegyszerűbb átadni az ügyet az Kijevi Fordító Intézet munkatársának. Az ukrán tolmács röviden megoldja a gondot.

Ha nem ismert, akkor az gáz, bár ha nagyon bosszúra vágysz, akkor ki lehet választani egy arcot a tömegbôl, a lényeg, hogy valami minél antipatikusabb nyomulós TDi-s Audis gizda vadbarom legyen :-))) Ukrán tolmács nem válogatós fajta, elmagyaráz bárkinek bármit is. Némely karmikus hátrányokat viszont vállalni kell...

Nem is tudtam, hogy Neked R-es géped van. Vagy csak R-es spoilert akarsz rá? Már nekem is tanácsolták ugyanezt, csak még nem sikerült összetörnöm a kocsi elejét. Ha rajtam múlik, ez már így marad, inkább legyen mezei eleje, mintsem hogy összetörjem...

Mellesleg hogy történt az eset? Jött valaki oszt lerúgta a kocsi elejét, esetleg áthajtottál rajta kétszer-háromszor, csak a lába a 2. visszatolatásnál beakadt a spoiler szélébe és letépte azt, vagy valami más?

El vagyok keseredve.

Templar Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7860
Zsófi,

Engem már erre vonatkozó ötleteim miatt kimoderáltak egyszer:-)
Ezért csak annyit mondanék, hogy természeresen hetedíziglen legyen átkozott.

keton Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7859
Erre inkább nem mondok semmit, hanem próbálok higgadt maradni:-) Büntetés: felkötjük a vonóhorogra, majd kipróbáljuk, mennyit megy autópályán a gép:)
Balint Zsofia Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7858
Jobb estét mindenkinek!

Annyi lenne a kérdésem azokhoz, akik még erre járnak, hogy mi jár annak az ember(?)-nek, aki akarattal a mocskos lábával megrongál egy VOLVO-t.
Pláne az enyémet.

Esetleg tud valaki 850R-hez első lökhárító spoilert?. Illetve érdekelne az alsó motortakaró műanyag burkolat.

A p...szt ezeket vágta tropára.

keton Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7857
Meg lehet ezt vhol nézni a neten?
Előzmény: fargo (7855)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7856
Fargo
mielőtt nagyon noname-ezed a Viking gumit, megjegyzem, hogy svéd. Nekem volt(van) is. Érdekes darab. Nagyon lágy, nyári 30-35 fokos melegben csikorog is, viszont télen jó volt (nem téli gumi), meg az esőt is nagyon szerette. Van az oldalán egy tök helyes kis viking harcos:)))))

trz

Előzmény: fargo (7844)
fargo Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7855
Az e heti Lóerô magazinban van egy kétoldalas cikk a szept. 23-i találkozóról. Na, ezt nem kommentálom, el kell olvasni, a szavak ehhez kevesek :-(
fargo Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7854
Szerintem nem. Passz. Az enyémben nem volt, és ha jól emlékszem a Pirítóséban sem, pedig az 95-ös 2 literes...
Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (7853)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7853
Hali

Fargo
94-es 460-asban nem széria a légzsák?

trz

fargo Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7852
Pletyizzek? Na jó, pletyizek...

A már itt is felbukkanó kék színű Performance Concept Car jövôjérôl annyit lehet tudni, hogy ha egy az egyben nem is fog megvalósulni, de valami nagyon hasonló dologgal találkozhatunk majd. Nem is kell sokat várni rá, jövôre már kapható lesz a 300 lóerôs AWD-s változat, 6 gangos váltóval meg kérésre 19"-es kerekekkel.

Ami az érdekessége lesz, az a különleges adaptív futómű, ami nemcsak hogy az útviszonyoknak megfelelôen állítja a csillapítás karakterisztikáját, hanem fékezésnél a sebességbôl, a fékezés intenzitásából és a kanyarsebességbôl kalkulálva úgy avatkozik be a futómű-karakterisztikába, hogy a kocsi ne bólintson. (Olyasmi, mint a Citroen Activa rendszere.)

Aztán még lehet tudni azt is, hogy jövôre be fognak mutatni 4 darab koncepció-autót is, egy Safety Concept Car-t, egy City Concept Cart, (S40 alapokon,) meg egy SUV-ot, ami a BMW X5-höz hasonló gép lesz. Ebbôl két verziót s lehet majd látni, egyet Detroitban, a másikat Frankfurtban, és amelyiknek sikeresebb lesz a fogadtatása, azt 2002-tôl gyártani is fogják. A design már kész, a technikát finomítgatják-tervezik manapság.

Ennyi ;-)

fargo Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7851
Hali!

Új gumik -- új élet :-)

Felkerültek a gummedlik, csak 4-ig kellett rá várni, mire kiszállították, ilyenkor a gumisok már a téli szezonra raktároznak be. Végül is Toyo Proxes T1S lett, kereken 40k-ért kaptam darabját, tekintettel arra, hogy már vagy 3 éve ugyanoda járok mosatni :-))) Persze közben a 4 órás várakozásért kárpótlásul kipucolták az autót, és habnak a tortára: a szerelésért-centrírozásért sem kértek semmit. A gumi ára május (?) környékén még valahol 38k környékén volt, azóta emelkedett. A Conti PremiumContactról végül is lemondtam, kicsivel drágább volt, meg nem is annyira tetszett.

Viszont van a srácoknál pár garnitúra téli Continental, amit nagyon olcsóért vesztegetnek, de kizárólag 205/55R16 méretben -- gondolom amolyan "kocsiról leesett" példányok.

Az új gumikkal -- természetesen -- megfuttattam a gépet, mentem egy kört Alcsútdoboz felé, ez kb 90 km. Az elsô tapasztalatok alapján szerintem kb 2 literrel kevesebbet eszik százon, sokkal csendesebb és finomabb a futása, könnyebb a kormány, és végre teljesen alá tudom szedni, nem karistolja a doblemezt. Amúgy tapad mint a csiriz, bár még nem nagyon forszíroztam, mert be kell kopniuk. Biztos könnyebben kipörög, nem próbáltam még, mindenesetre érezhetôen könnyedebben mozdul vele a kocsi -- szóval szeretem.

Egyetlen aggályom van: hozzászoktam a nagy durung kerekekhez, ezekkel a gumikkal most nagyon virslinek tűnik a Volvo. Hátulról nagyon feltűnô, oldalról is picinek tűnik, szembôl sem olyan dögös. Sebaj, majd megszokom...

Előzmény: lore (7845)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.10.13 0 0 7850
Sziasztok!

fargo: Tényleg van egy non-stop gumis az M3 környékén,
a Szentmihályi úton található, ha Rákospaalota felől érkezel, akkor az M3
hídja előtt a jobb oldalon. Ez oda esik, ahol mi együtt lehajtottunk az M3-ról
Balassagyarmatról visszafelé jövet (én vezettem :-)))) ).

Próbáld ki nyugodtan, bár neked kicsit messze van.

F.M.

Előzmény: lore (7845)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!