Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Le akartam feküdni amlyen korán lehet, de eszembe jutott, hogy a nagy kapkodásban elfelejtettem renderelni egy munkát, úgyhogy azt még elindítottam az egyik gépen, a másikon meg megfaragtam a 7800-ast. Megígértem ketonnak, hogy megcsinálom, kár lett volna kihagyni. Az S60 csak hab volt a tortán, próbálgattam, hogy miképpen tudnám kisebbre csinálni, a fene sem érti mitôl ilyen bazi nagy, a honlapon a4 5x ekkora méretű képekkel operáló, sokkal bonyolultabb Flash is csak a negyede. Kár, hogy csak GIF-et ismer fel az Index...
Az semmi, de a 170 lovas 2.4-es meg kereken egy gurigával drágább a 140 lovasnál. Úgy veszem ki a papírokból, hogy az alapfelszereltségük azonos, a motor pedig biztosan ugyanaz, csak hangolásbeli meg vezérlésbeli különbségek lehetnek. Nem hiszem, hogy a 140 lovas még mindig 10 szelepes lenne, ezért a gyártásuk is ugyanannyiba kerül. Ezek szerint a presztízst meg a lóerôt igencsak drágán mérik :-(
Ami a 2.4 vs 2.0T-t illeti, szerintem a turbosnak talán kedvezôbb a nyomatékleadása, mivel az egy soft turbo, amit általában nyomatékra szoktak kihegyezni. A 300k még reális is lenne, kb ennyibe kerül egy turbo szett. No de mire fel van 1 milla különbség ott, ahol tkp ugyanaz a kocsi, csak a drágábbat erôsebbre lôtték be, minden különösebb költség nélkül...
A 2.0T 300k-val dragabb a 2.4-nel, mikozben 10LE-vel erosebb. Szerintem ez nem eri meg. Lattam a ket motor parametereit, a turbos alig jobb. Oreguras autozasra a nagyobb motor szerintem jobb, a kozterhek elenyeszoek az auto tobbi fenntartasi koltsegeihez kepest + a turbo egy ujabbb hibalehetoseg.
Persze a turbosat jobb tuningolni, meghat ugye a turbo az turbo, de akkor is.
Dave,
a Barum tenyleg arul ilyen meretben, megtalaltam a gumidiszkont.com-on (a gumidiscount.hu is ue). Pontosabban itt. De ha lassu a necced: a 165 R15 T-s Barum 10410 HUF.
Ki mondja hogy ronda koca a S60-as !!???
Szerintem igenis nagyon jól sikerült,elöl hátul.
A fogadásról csak annyit hogy itt se jobbak az ismert személyiségek az ilyen partyn,ráugranak az ingyen kajára mint éhes kutya a kolbászra.
Pedig itt mégjobban tellik mindenre.
Kissé késtem, enyhén rohanva estem be, mert jól elfelejtettem, hogy ma van a happening. De vígasztalt a tudat, hogy nem voltam egyedül: hét elôtt öt perccel kértek taxit az RTL Klubhoz Erôs névre :-)))
Mindegy, az elsô fél óra ilyenkor amúgy is csak laza lötyögés, jópofi meg koktélszörcs, most sem volt másképp, úgyhogy pont jókor érkeztem. Elôször becsekkoltunk, kaptunk számot, aztán betereltek egy nagy bálterembe, és szépen leültettek a sorszám alapján egy szép nagy kerek asztalhoz. Rendesen megadták az illetékesek a módját, gyönyörűen volt terítve, meg úgy általában nagyon elegántosra vették a figurát.
Nem kellett túl sokat várni, Antóniánk el is kezdte a monológját, (WOW! Beh szép az a lány! Képernyôn olyan, mint egy girhes kisegér, de élôben nem semmi!) aztán táncos lányok következtek, akik jól körbeugrálták a táncos fiúkat, aztán közösen jól körbeugráltak pár S60-ast. Szépen koreografált műsor volt, ki-be gördült 3 különbözô színű S60-as, a táncos csajszikat persze a kutya sem figyelte :-)
Aztán megjelent a színen Lóczy Géza, az S60 magyar származású tervezôje, akit vagy negyed óráig faggatott Antónia, mondott okosságokat meg közhelyeket is, ahogy az ilyenkor szokás.
A műsor végén enyhe tapsvihar, majd vályúhoz terelték a népet, svédasztalról lehetett válogatni mindenféle csemegék közül. Ezt én kihagytam, nem vagyok alkalmas a bájcsevelyre, az meg kifejezetten taszít, amikor tülekedik a jónép a terüljasztalkám körül, és udvariasságot színlelve próbálja teletömni magát az ingyenkajával. Érdekes volt látni a Naaagy Manaheréket meg mindenféle neves és nevetlen embereket, ahogy csorgó nyállal pakolják púposra a tányérjukat, és vetik rá magukat mohón az ínyencségekre. Vazziga, ezek nem kapnak otthon enni?!
Szóval kihagytam a zabbantást, (pedig a menün csupa olyan dolog szerepelt, amit nagggyon kedvelek), körbepacsiztam még pár ismerôssel aztán elpályáztam. Kifelé menet kaptam egy szatyor ajándékot, most már van jóféle teafüvem Volvos dobozban, meg homokfúvott alumínium szemüvegtokom Volvo felurattal, bibibíííí :-P
Ja, majd elfelejtettem :-)
Akárki akármit is fikázik az S60-ról, (hogy okádék a hátsó lámpa, meg jellegtelen koca, meg stb.) ne higyjetek neki! Ez a Volvo Q*RVA SZÉP! Úgy ahogy van, minden sallang meg ámítás nélkül telitalálat -- nekem legalábbis nagyon bejön!
Volt ott egy elég jól felextrázott darab:
Alapár: 8.250.000
Teljes ár: 12.450.000
Kicsivel több, mint 4M forintnyi extra volt benne...
Most nem írom le az alapfelszereltséget meg az extralistát, (1+3 oldal) de szerintem ha vennénk egy T5-öst, és nemes egyszerűséggel csak annyit írnánk a megrendelôlapra, hogy teljes felszereltséggel kérjük, szerintem a kocsi ára meghaladná a 19M forintot :-((((
Szerintem egész jól átgondolt a Haldex, már amennyit én látok belőle, itt van mellettem egy Haldex ECU (vezérlő számítógép). Jópofa gyors proci van benne, szerintem bírni fogja a gyűrődést de arról fogalmam sincs, hogy melyik Volvoban lesz majd, ha kész lesz :-(
Igen, a Haldex ötletét (technológiát) vették meg, amit továbbfejlesztettek, hogy be tudják építeni a saját autóikba (a kettő között elég nagy különbség, és rengeteg pénz van). A visco-s rendszernél fényévekkel jobb, az hogy a létező legjobb, majd akkor fog eldőlni, ha lesz elég tapasztalat a megbízhatóságrol, stb. Vezettem mind a 2őt, nekem a torsen volt szimpatikusabb (havon, csúszós úton), azért választottam. Szerintem voltam már olyan helyzetben, ahol a haldex otthagyott volna ...
Gondolom ha a Volvo ezt választotta, akkor dolgoztak vele nem keveset, hogy megfelelően működjön (főleg a nagy teljesítmény miatt).
Az ár 375 000 SEK-töl induk teljes felszereléssel kb fél milliónál végzödik.Ezt kell beszorozni 30-al,tehát kb 11 - 15 millió között lesz elméletileg.
A Haldex tengelykapcsoló svéd találmány nem Audi /VW, csak ök voltak az elsök akik megvásárolták és alkalmazták ezt a rendszertt.A Haldex honlapján olvastam hogy Volvon kivül a Fiat is érdeklödik iránta.
Szerintem a Haldex a legjobb ma létezö megoldás a tengelykapcsolásra.
Melegen ajánlom a honlapjukat nagyon jól le van irva hogy müködik a rendszer.
Kicsit talán félreérthetö volt nem a céget vették meg hanem a rendszert,a találmány le van védve a Haldexnek saját gyára van itt Svédországban,ök csak beszállitanak.
Szerintem a T5-ön is jól mutatna.
Ha egybe volt akkor az valszeg külföldrôl lett szerválva.Ezt amit kapni lehet,csak odafogatja a gumis a felnivel.Se ragasztás,se semmi.
Amit én láttam, az szerintem nem betétes volt, mert le volt szerelve, a fehér csík meg úgy nézett ki, mintha szerves egységet képezett volna az abronccsal. Bár nem néztem meg közelebbrôl.
Fehér betétet lehet kapni.Négyféle méretben árusítják.3000 Ft/db.
Jövôre már be kell szereznem.Feldobja az összképet.Szerintem még új autókon is jól mutatna.
Jut eszembe, múltkoriban láttam az egyik gumisnál valami hasonlót, egy Skoda Octaviára (régi) szerzett gyári méretű gumikat, fehér csíkkal az oldalán, azt mondta tud még hozatni. Holnap megkérdem...
Hát nem peresre gondoltam.Csak most az Autotechnika kiállításon is zaklattam a gumisokat.
Annyit tudtak mondani:hát ilyen méretben nem gyártunk,meghogy csak Michelin-be van,meghogy:
-Bogárra kell?
Sajna januárig nem ér rá,mert egy készlet téligumiba is befeccölök.Kezdetnek.
A tavalyi korcsolyázás még ma is lidércnyomásként hat.
Milano-Brescia: 2-2, X
Sampdoria-Lazio: 3-2, egyes
Komolyra fordítva a szót, szerintem legegyszerűbb, ha bemész egy gumishoz, és konkrétan rákérdezel. Az tud márkákat meg árakat is mondani. Ha ráér januárig, akkor valószínűleg lesz majd kedvezményünk a Klubtagságira mindenféle cégeknél: 5-10-15 (?) százalék...
Én meghagynám a gyári méretet, egy Amazon elég ratyin mutatna peres gumikkal, az úgy szép, eredeti setuppal.
Volna egy gondom.Jómagam is gumikat szeretnék cserélni.
Csak éppen nem tudom,hogy hol,és milyen tipusúra cseréltessem (ólcsóbb árkategória).
Ráadásul a méret se túl gyakori: 165 R15.Elvileg a Barum gyárt ilyent.
Vagy tegyek föl más méretet?
Ha valaki tudna tippekkel segíteni,azt megköszönném.