Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Egy ket dologhoz tudok szolni, csak a 480-ast meg a 850-est tudom felhozni peldanak.
Az infocenter az adott pillanatig eltelt atlagfogyasztasbol szamitja a meg megteheto km-t. 480-nal rosszul mukodik (tobbet mutat, mint amennyit tenylegesen menni lehet vele), 850-nel szerintem megbizhato. Egyebkent a mutatos (480-on LED-es) muszer valoban nem eleg pontos a benzin mennyisegenek meghatarozasara:-(
A 480-on a muszerfalon levo izzo visszajelzett, ha barmelyik izzo kiegett. A 850-re ilyen tapasztalatom meg nincs, de a feklampa hibajara biztosan visszajelez!
Szia!
En kaptam kazit :-) Ez kereskedotol fugg... Felporog a motor?? Ez uj. Az infocenter nem mutatja. Az utso 30-40 km atlagfogyija alapjan szamol ki egy elmeleti hatotavot. Egyszer fargoval probaltunk szervizkodszeru nyomogatasokkal (gyujtas raadasa kozben reset gombot nyomvatartani) elocsalni belole dolgokat, amiket a 460-ason elvileg lehetett (pl. hany liter van meg benne), de nem ment.
A fogyasztas az elso par ezer km-en meg magasabb mint kesobb!
Nekunk a telefonszett (2110) lehalkitja a radiot, kiirja, hogy TELEPHONE, es nem huzza be az antennat. Nekunk a facelift elotti sorozat legjobb radioja van. Nemtom mi a neve.
A 92km egy picit sok. Sot, ez sok. Persze lehet, hogy nem tudtak helyben vizsgaztatni, azzal mentek a rendorsegre vagy el kellett vinni atutni a motorszamot, alvazszamot a legalizalashoz :-)))
ABS-el csak nyomd a feket mint a hulye es a kormanyzassal torodj! Meghogy pumpalni! Pont az ABS 'pumpal' helyetted!
A kiegett feklampar biztos figyelmeztet, ha kieg akkor nem alszik el az indulasnal ego feklampa-visszajelzo. Az elso lampak kiegesere semmi nem figyelmeztet, az mar kiegett nekunk...
A DSA kerdesben mar futottunk par kort, lenyeg, hogy (legalabbis a facelift elott) nem fekezessel, hanem gazelvetellel akadalyozza meg a kerek kiporgeset, azaz sajnos nem iranyitja at a nyomatekot a masik kerekre.
Atvetelkor nekunk is volt belul osszetaperolas, de szerintem ez akar meg gyari is lehet. En megneztem az autot amikor meg be volt csomagolva, hat azt nehez osszefogdosni.
Plussz meg volt egy pici egesnyom, gondolom amikor a hopisztollyal leszedtek a feliratot hatulrol. Amugy baromira karcolodik, 60e km utan amikor majd mosod meglatod :-(
Tudom, hogy egy kicsit regen irtam, de annyit kell olvasnom a topicot, hogy nincs idom irni ra. :-) Nem gondoltatok meg levlistara? Ott legalabb subject szerint lehet valogatni egy kicsit. A forumot meg meghagyhatnank az kulso erdeklodok felvilagositasara, es a levlistara terelesere. :-)
Tali nem jon ossze, kulfoldon leszek. Francba.
Naszoval, hetfon atvettem az autot. Aki nem emlekezne: pavakek S40 1.6, vilagos belsovel, luxus csomag, teli csomag, francnyavalya. Babonas vagyok, gyorsan kotottem ra CASCO-t. Leesett az allam az arkulonbsegektol: Hungaria majdnem 20000, Colonia 13000, onreszek, fedezett karok hasonloak.
Odafele az uton Istennek volt egy utolso lehetosege, hogy konnyen megoljon (Suzuki Swift). Meg is probalta, egy kamion kepeben. Nem jott ossze, en voltam az ugyesebb. :-)
Auto elso benyomasok:
+ nagyon jo csendes, motorhang szinte egyaltalan nem, szelzaj kicsit hallatszik
+ borkormany klassz
+ hifi jo (mar amennyire az en botfulem ezt meg tudja itelni)
+ szin gyonyoru, kivul-belul, csak lassan valofelben vagyunk az asszonnyal. Szerinte zold, szerintem kek. :-)
+ a legjobban a kerekcserehez adott 1 par feher kesztyu tetszik :-)
+ atlagfogyasztas 6.7 Kecskemettol Szegedig, ECC klimaval, kint kb. 28 fok
- nem kaptam bemutato videokazettat, allitolag meg mindig nincs kesz
- nem tudok jol 2-be es 3-ba valtani, akarmilyen gyorsan kapom le a labam a gazrol felporog a motor. Vagy ezt a computer csinalja?
- az autohifi (HU 605) allitolag nem tamogatja a telephone mutingot, ezert a kihangosito es a radio koze egy relet szereltek be, ami hivaskor megszakitja az aramat. Ilyenkor viszont mindig ki-be huzogatja az antennat is. Furcsa, hogy ilyen nyilvanvalo dolgot nem tamogat egy modern radio. Vagy atvagtak?
- infocenter nem mutatja, hogy mennyi benzin van a tankban. Pedig minden adata meglenne hozza. Ehelyett eldonti helyettem, hogy meddig eleg a benzin, pedig fogalma sincs, hogy az elkovetkezo x km-en hol fogok menni.
Szalon benyomasok (Kecskemet, Jansik Autohaz, Suzuki-Volvo):
+ egyben megkaptam az autot, kb. amikorra igertek
+ rendesen atadtak, vegigmentek mindenen
- osszefogdostak olajos kezzel a belso muanyag reszeket ket helyen, es a csomagtartoban a karpitot egy helyen
- egy helyen megkarcoltak csavarhuzoval a muanyagot, es kivul is van az auton egy karcolas
- 92 km volt az autoban, nem sok az?
- erzodik a kulonbseg, hogy fizettel-e mar, vagy meg csak gondolkodsz (abban, hogy visszahivnak-e ha kered, mennyit foglalkoznak veled, ...)
- mindent elfelejtenek, amit megbeszelunk (hova tegyuk a kihangositot, milyen extrat kerek a riasztohoz)
- minden idot, amit mondanak, kettovel kell szorozni
Kerdesek:
- tudtok olyan helyet, ahol a kezikonyv altal le nem irt tippek, trukkok, tudnivalok vannak? (Pl. riaszto atprogramozasa (biztos lehet egy ket dolgot ki-be kapcsolni), DSA mukodese egynel tobb mondatban)
- hogyan kell ABS-sel vezetni? Azt olvastam itt, hogy pumpalva kell fekezni jeges uton, de az, hogy kormanyozhato marad a kocsi, mennyire igaz? Ugyanugy rangathatom a kormanyt, mint egyebkent?
- a kezikonyv szerint kiegett feklampara figyelmeztet a muszerfalon levo lampa. A katalogusban 'kiegett izzora figyelmezteto lampa' van. Melyik az igaz?
Egyre inkabb ugy erzem segitsegre szorulok. Cirka harom honapja keresek egy 440-est. De sohasem volt szerencsem. leginkabb az interneten keresgeltem es az Kepes Auto Expresszt bujtam. A "hozzam illo" (kb. 8 ev, minnel tobb gyari extra es <1.3M HUF) darabok elkeltek mire rajukmozdultam.
Ha valakinek van a latokoreben ilyen auto, legyen szives irjon nekem, mert mar nehezen birom hogy kilogok a volvosok taborabol
Igen, háttal van, fel lehet hajtani a csomagtér aljából, mindez gyárilag, tehát nem buherált-barkácsolt megoldás, biztöv, stb. Csak az a rossz, hogy csak 160cm alatt lehet odaülni (így van vizsgáztatva, meg egyébként sem lehet elférni, mert magasabban van az ülés)
A négykerékmeghajtás okos alternatívája. Az automatikusan muködo MSD bármilyen útviszonyok esetén lehetové teszi a meghajtott kerekek optimális tapadását. Ez igaz hó- és jégborította utakra is, hiszen az automatika minden szituációban az úthoz jobban tapadó kerékre irányítja a meghajtóerot. Az MSD a 940 és 960-as modelleknél tartozik a szérifelszereléshez."
1993-as Volvo katalógusból.
Azért még nincs elintézve a dolog, ehéten még a 7es a nyero.
hi, keton....
hááát, gratula a volvotokhoz :) ..... - kivancsi leszek majd rá a talin.....bizti nagyon szép :) .... -gbrL
ui: a 3. üléssor háttal van? - olvastam már ilyen 7személyesrol, de még nem láttam.....
apám ma ezzel fogadott:
"Megvettem az autót"
Az= 1993 (vagy2?) Volvo 940 estate, 2.3i, 91e km, grafitmetál, klíma, ülésfűtés, elektromos ablak+tükör, bőr-szövet, Sony hifi, gyári vonóhorog, 7 személyes (wow...), ABS, SIPS, MSD, 4db téli gumi+felni, gyönyörűen néz ki, 1etlen1 karc van a tanksapkánál, egyébként mintha most jött volna a gyárból:-) (habár távolról a 7es is úgy néz ki). Mindez a 7es+1.2M ft. Ha belegondolok, ezért egy fullos buzukit is vehettünk volna...vadiújat...dehülyékvagyunkmi :-)))
fargo (miazhogy finn...talán svéd?:)),
jók a flashek, müxenek mindenféle pc-n (juteszembe, kaptunk egy laptopot, azon is csekkolom majd az ódalakat.)
Na meg1, atkoltve lore altal.
Beszelget az audis, meg a szoke felesege:
feleseg: Dragam, ismered azt a ize autot, olyan kockaforma, meg a fiuk jele van ott elol a csillogo racsokon?
ferj: Nem.
feleseg: Hanem?
Hat nemtom... tfh. jol meghalok, miutan anyam jol kisirja magat (1-2 het :), bemegy a Kartyautcaba, hogy 'na azt a zoldet kerem, ott a sarokban!'. Na ha az veletlenul turbos, es egy Boss oltonyos se mongya meg neki, hogy hogyan turbozzon (latjak, hogy ugyis felesleges) akkor nem fogja tudni. Ezert kopiztam.
BTW vannak itt gyermektelen anyukak?