Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Én Nokian NRV-t használok, a méret 195/50 R15. A barátnőm szerint kicsti dörzsöl. ez vicc volt, (nem is dörzsöl).
De komolyra fordítva a szót, szerintem jobb, mint amilyen a gyári szerelésű GodYear Eagle Touring volt. Legelső sorban sokkal halkabb és nem olyan pattogós. Persze ez szubjektív, mert a gumi kopásával együtt romlanak a tulajdonságai is. Viszont normálisan centírózott felnivel nagy sebeségnél is úgy tartja az úton a kocsit mint az álom.
Nagyon erős érv a Nokian mellett a kedvező ár. Nálunk nem túl ismert márka, nem is nagyon látni Honda Civic-en és 3xx BMW-n, szemben az esernyő mintás Toyo-val.
Mint mindenki más, mentem és is tanácsot kérni a gumishoz, meg olvastam a teszteket az ujságokban. Sokat nem segített. A gumis ajánlotta maga portékáját, a tesztek meg mint mindig- valami német teszt magyar fordítása volt referencia, meg spitzenklasse, meg undere és hohe spitzenklasse. Nesze semmi, fogd meg jól!
Aztán találtam különböző svéd teszteket a neten, ami jelentett legalább valami kapaszkodót. Téli gumi teszt Finnországban, nyári Californiában. Legalább adnak a látszatra.
Hogy rövid legyek:
Nokian NRV nyári: a teszt szerint korrekt, jó gumi.
Nokian Hakapellitta Q: Tesztnyertes. Azt irják róla, hogy a svedó.-ban kapható legjobb szögnélküli abroncs (ami -ha igaz- nagy szó). A francia, angol és német gumik meg valahol leghátul kullognak. Árulnak arra felé egy gumit, ami a Bridgestone Blizzack névre halgat, az lett a második. Szépséghibája a dolognak, hogy csak Skandináviábab és Észak-Amerikában kapható.
Bocs, hogy kicsit, hosszúra sikeredet, -meg már lassan off topic, olyan régi a téma-.
Egyébiránt szerintem érdemes lenne megkeresni az importört, biztos adnak valami jó volvós kedvezményt. Nekem elég jó a kapcsolatom velük, ha akadna valaki vállalkozó szellem, aki elmegy hozzájuk tárgyalni, én megszervezem. Gondolom, 10-15% kedvezményt el lehetne érni minden nehézség nélkül.
Szia,
az opel topikban volt mar errol szo. Nem tisztan emlekszem, csak arra, hogy a Monroe senkinek sem jott be. A Koni (amugy allithato) raadasul jobb es olcsobb, itthon volt/van is valami akcio rajuk. Igaz, hogy a sport-koni meg a legpuhabb allasban is eleg kemeny (allitolag).
Help! Szétmentek a két éves Monroe hátsó gázos lengéscsillapítóim, mondjatok már valami elérhető árú megbízható típust helyette, ami egy kicsit tovább tartana.... Nem kell állítható, vagy extra sportos...
1. Triznyák nem jelentkezett nálam szombaton pedig megigérte.
2. Most elutazom és péntek éccakáig nem valószínű, hogy benézek, hacsak Madridba nem jutok internet közelbe (ha van ott egyáltalán internet).
zsofi......
ha tudod, ird már le legalább a rendszám betűit (a számokat azért ne, nehogy valami okos személyiségi-jogi harcos kivetesse).....
pl az acb123-ból sak az abc-t.......
ugysem fut annyi olyan gép, hogy ne ismerjük fel....
........
alll...
én annakidején egy jó volvo-t szúrtam el vétel tekintetében...... (bár egy kicsit kényszerhelyzet volt (van) az építkezés miatt)....
99 augusztusában volt.......
97-es 850-es tdi automata fullos kombi. (állófűtéssel és hasonlókkal)......4,6m huf.....
csakhát nem volt egyben annyi......:(
mit tesz isten........a kettővel arrébb lakó autonepper user vette meg a faterjának....-én meg csurgatom a nyálamat minden hónapban 2-szer, amikor erre jár.......
gbrL
A gumitémához:
kb 5-6 éve megengedhetem magamnak, hogy új gumit vegyek az autóimra. Ezalatt jónéhány fajta előfordult. Nekem a legtöbb problémám a gumikkal az volt, hogy nem bírták a bp-i utakat. Kb 20eKm alatt mindegyik szálszakadásos lett a kátyúktól, vagy valami járda ilyesmi kiszedte az oldalát. Tapadásilag nem nagyon voltak gondok, előbb mentek szét, mielőtt igazán megkophattak volna. Amit nem szeretek egy gumiban: pl., ha hangos. Ezt én főleg Semperiteknél tapaszaltam, még a virslik is surrogtak, mint az állat. Michelin-el nem volt gond, csak nagyon kellett volna rá vigyázni, mert vékony az oldala. Continentalnál azt vettem észre, hogy ha meleg van, akkor "nyúlt", olyan hüjje érzés volt...
Fentiek okán inkább olcsó és új gumi párti vagyok, és nekem számít, hogy teccik-e a mintája, vagy sem. A vikingnek szép volt a mintája, de nagyon lágy volt, nyáron mintha takonyból lett volna. A goodyear meg olyan lufiszerü volt, és nagyon nem viselte el, ha vizes volt az út. Sajna tipusokra/méretekre nem emlékeszem.
Szerintem ha manapság valaki aránylag normálisan közleledik, akkor bármelyik gumi lehet jó, leszámítva a közértekben kaphatókat (cora, auchan).
Ami a négy virsligumit illeti.
A párom előző autója egy corsa volt amit újonnan vettünk egy éve és 4 hónaposan adtuk el. Ez alatt felkerült rá 4 - azt hiszem - Semperit téligumi, ami összesen 1000-1200 km-rt ment (Az autó összesen 1560 km tett meg a párom alatt).
A gumik azóta a garázsban álldogálnak és a Zafirára igen kicsik. Tehát eladó, ha érdekel.
Ha nem akkor is áll az ajánlatom.
Bzs.
BZsofi,
ez komoly? Nekem kene negy virsli-teli gumi a puntora es tavasszal negy 16-os a vectrara. Tehat megszervezheto? Novemeber elejen megyek haza, akkor tudnek ra idot szakajtani (a 4 teligumi ugyeben). A 24.000/db ar ebben a meretben es ebben a markaban naggggyon jo!
A pirellik tenyleg kemeny gumik ezt megerosithetem. Szerintem is a Michelin-ek a legjobbak, ezek vannak teli-nyari-ban a volvon es az astran/corsan is hasznaltam ilyeneket. De az aruk nincs aranyban azzal amennyivel tobbet tudnak, raadasul szerintem jobban kopnak mint a tobbi.