Sziasztok!
Segítsetek légyszí! Szeretnék egy rack-be szerelhető preampot venni, de nem sok tapasztalatom van, meg nem is igen tudok olyan helyet ahol kipróbálhatnám őket. Szóval kellene a tapasztalatotok, ha van. Ezek a szóba jöhetőek:
Mesa:
V-Twin
Formula
Triaxis(ez mondjuk elég drága nekem)
Marshall:
JMP-1
ENGL
510 vagy mi? (a neten ezt tartják a legjobbnak.)
ADA MP1
DIGITECH 2120 (ez mondjuk kicsit kilóg a sorból, mivel sok egyéb effektet is tud, ami nem feltétlenül szükséges nekem.)
...jaja, én elég trehány és lusta vagyok és csak ritkán fastfret-ezem le a húrokat, de van egy barátom aki minden gyakorlást egy clean-ezéssel zár le :) ennek ellenére elég sűrűn kell húrokat cserélnie a sok nyújtás és karozás miatt :)
z@kk (c)
Jaja, Ernie Ball-t ajanlottak nekem is, ugyhogy kov. azt veszek.
AngelCry: nem az uj hurok hangzasa mas, hanem jatszani mas rajta, mint egy tobbhonapos koszos huron :)
Japán általában jobb,kínai meg kínai :) hehe
azt Squiernek hívják...
Abból is van jobb,roszabb,de tipp,amire Stratocaster van írva,az a jobb amire csak Strat. az gagyi :) hehe
Mexikóiak nem rosszak végülis,bár ez olyan mint amikor vmib?l van egy fullos cuccod (usa) meg van egy mozgáskorlátozott (mex.) tipikus "olcsó húsnak híg a leve" effektus,de lehet rajta segíteni,esetleg más elektronikával,egykét részlet kicserélésével...
USA fenderek változóak,láttam már 200-600ig használtakat.. úgyhogy csak ki kell fogni a jót,meg a relatíve olcsót!
Hát igen,fenderék nagyon kényesek a nevükre,de én 2 csomag húrtól meg egy ingyenes kiadványt?l nem esnék hanyatt hehehe :)
Inkább küldtek volna egy SKB Fender tokot... ehhehe
az jó cuccos nagyon.... most vettem nemrég.. 47 vagy mennyi amúgy :)) hehhe
Ez a Mexikói Fender téma érdekes, mert én is gondolkozok egy ilyen jellegű beruházáson. Ha jól tudom japán vagy kínai gyártmányú is van az jobb, vagy rosszabb? Ja és mennyi lehet kb. egy használt amerikai gyártmány? Előre is kössz a válaszokat! Én 9 es Fender húrokat használok,mert reklamáltam, a Fendernek(írtam Amerikába) ,hogy a húrláb elvágta a húrjaimat, ezért meg kellett csiszoltatnom, és ők küldtek kártérítésül 2 csomag 250's -t, meg a 2002 -es katalógusukat!
Ez komoly, úgy tűnik a Fender ad a nevére!
Szerintem nem kell :)
Felsorolom hogy nekem mi van:
Seymour Duncan az összes,kivétel kett?t...
Sh-2 Jazz - Nagyon szép gyors hang,meleg,testes
Sh-4 Jeff Beck Modell - "Rockos" hangzás,de ha jól meg van pengetve a húr akkor nagyon sok jellel,nagyon dinamikus hangszed?!
Sh-6 Duncan Distortion - a neve mindent elárul,száraz,durva,brutális torzított hangszín
Sh-13 Dimebucker - mint neve is mutatja,a Pantera gitáros modellje,nagyon finom,éles,crunch-os hang,és kicsit mintha ki lenne bel?le "ölve" a mély,amit?l egy kicsit szegényesen szól az alja a többihez képest,de cserébe brutálisan ZÚZ!
Sh-55 Seth Lover modell - Ez nekem nyaki,és teljesen visszaadja a régi LesPaulos hangzást amit csak elvárhatsz egy korabeli felépítés? hangszed?t?l
Stk-1 Classic Stack - Ebb?l van 4 darab is,hehe. ezek single coil pickupok,de dupla tekercselésüek,tehát teljesen zajtalanok.
Shr-1 Hot Rails - nagyon meglep?dtem amikor ez a hangszed? bekerült a Stratocasterem hídpozíciójába,valami eszméletlen durva hangzást kaptam amit még stratonál sosem hallottam... ez is nagyon zúz,és ha lefelezed,kapsz egy konkrét stratocaster tiszta hangszínt...
Meg még a Gibson LP Studioban van 2db Gibson hangszed?... ezekr?l nem tudok mit mondani,meg kell hallgatni,mennyivel szól testesebben az egész gitár minden más gitárnál... Mesa konkrétan kihozza azt a pár centivel vastagabb testet..
Én is azt használok. Ja, és amikor kibontom a csomagolást, és megnézem a sok nevet akik használják, szerényen odaírom a lista végére a sajátom is. Mert már én is azon játszom...
Szerintem dobjuk ki az összes pickupot a tűzre!! :)
Mert szerintem pickupból három fajta van: :D
majdnem ugyanolyan, hasonló, és teljesen ugyanaz :)
Kezdem azt hinni hogy mindegy min nyomul a user,
a lényeg az hogy az user milyen :)
Különben lehet hogy mégis valami DP100 kellett
volna és nem EMG, de azért nem olyan veszélyes az EMG-81, nem rossz szerintem. Duracell-el - szétszedni ugy sem fogom az elem miatt, örülök hogy belefért!
Vagy esetleg egy Dimarzio X2N.
Valami olyan kellene ami karakteresen szól, de
elég "krémes".
Birom hogy a hangokat süteménynevekkel kell leírni. :D
Én már x éve használok Ernie Ball húrokat,most hogy lejjebb vagyunk hangolva,Regular Slinky-t nyomatok,tipikus neonzöld csomisat :) legjobb szerintem....
Mé baj az ha puha?? egy időben én ilyen extrapuha készleten nyomtam.. E-A-D az 8-as szetből, a G-B-E húrok pedig asszem 12-18-22-es citerahúr volt.. valami pár forint volt akkor a citerahúr, egy csomagból kijött 4 teljes húrhossz, és puha volt mint az állat!! ;))))
nekem pont jo a .10-es hur, probalgattam, annyira azer megse laza, szerintem csak a hur puha eleve, jo hangmagassagon van pc-vel hangolok :) Egyebkent mennyire jo egy ujrahurozas utan, hihetetlen :)
Hát szerintem,18 v csak akkor van ha van mellette még vmi aktív áramkör (pl booster,hangszínállítás)
Ilyet még csak b?g?knél láttam,amikor pl egy aktív EMG készlet van a b?g?ben,+2-3 sávos eq...
Szerintem hülyeség speciel,gitárnál meg én úgyis a Seymour Duncanra esküszöm,volt már EMG-m (89) de annyira nem estem t?le hanyatt...
81 szerintem nagyon kásán szól.
Nem tudom milyen zenét,milyen er?sít?n játszol/tok,de nem hiszem hogy több jelre szüksége lenne annak az er?sít?nek,mint amit 9v-tal ad ki az EMG...
Mostanában szereltünk be egy EMG-t (EMG-81)
az egyik gitárba, és az lenne a kérdésem, hogy
valaki probalta e már meghajtani 18 V-on a cuccot,
9 V helyett, ugyanis a gyári FAQ szerint ez lehetséges. (max nem fer bele a testbe :)