A nyáron lesz majd állomás- és megállóhely-felmérés a térségben.
Felmérendők a műszaki és utasforgalmi létesítmények teljes körűen, ill. vizsgálandók az autóbuszos csatlakozási pontok, beleértve az autóbuszos ráhordás-leosztás elvi lehetőségét is.
Végső soron az RKI szervezi, ha jól vettem ki és bevonásra kerülnek a térség civil szervezetei és önkormányzatai is.
Hogy lesz-e valami értelme az egésznek, az majd kiderül...
"Kár ünnepelni, kár akármilyen tervről beszélni, ha még a meglévő dolgokat is elveszik :(((((("
Ha hagyjuk! Tudjuk, hogy milyen drága egy-egy vonat közlekedtetése. Legalábbis ilyenkor ezt hangoztatják. Arról senki nem beszél az Ő részükről, hogy ha megfelelő menetrendet csinálnak, akkor gazdaságos lenne-e a vonal vagy az adott viszonylat üzemeltetése.
A politikai oldalra had ne térjek ki, mert ez nem a megfelelő topik erre!
A civil összefogás már megmentett sok vasútvonalat európa-szerte! Ha egy csoportnak fontos egy-egy viszonylat, akkor képes és tud érte harcolni, elérni valamit!
Lásd 11-es menetrendi viszonylat!
Jelen esetben a megszüntetett viszonylaton tényleg nem volt érdemes hosszabb távon gondolkozni, mert életképtelen.
Megoldás lehetne ha átszállás nélkül lehetne eljutni Hatvanból Fülekre, vagy Zólyomból/Losoncról Salgótarjánba. Esetleg mindkettő egyszerre.
Ez az átszállósdi, mindig jegyetváltósdi nem működik. Az emberek egyre lustábbak, nem szerettek/szeretnek átszállogatni.
Összefogással lehetne valamit kezdeni ebben az ügyben, ha pl a polgármesterek partnerek ebben. Elsőnek lehetne aláírásokat gyűjteni, azután ki tudja...
A sors iróniája, hogy tavaly május 1-jén nagy ünneplés volt Szécsényben, mindenki a losonci kapcsolatról beszélt, idén pedig pont ugyanazon a napon szűnt meg a személyszállítás Somoskőújfalu és Fülek között.
Kár ünnepelni, kár akármilyen tervről beszélni, ha még a meglévő dolgokat is elveszik :((((((
Érdekes bizony! Hova viszik még ezeket a szerencsétlen Uzsgyikat? Mert a mostani felállás is elég vicces, nyilvánvaló, hogy lyukakat tömködnek velük be.
Szokásos mende-monda, vagy nem zörög a haraszt...? Jövőre (12.01.01., vagy menetrendváltás...?) 'Gyarmatról Bz-k el, helyükre Usgyik, így (jóval) kevesebb személyzet... Legalábbis ezt csiripelik a madarak... Mondjuk nem tudom hol van tizenegynéhány felesleges orosz, illetve ezek javítása etécé... hol valósulna meg (Hatvan?), de azért "érdekes".
atidas: Sztem meg kellene azt csinálni, hogy egy órával és tíz perccel korábban indítani a jelenlegi időpont helyett (16:55)!
15:45-kor a 120a-ra indul vonat, tehát ez nem lehetséges.
15:45-kor indított sebes esetében több utasa lenne, mint jelenleg, ugyanis ma pl és minden hétköznap a S528-as saújhelyi vonatról rengetegen szálltak át a 33516-ra, amire épp felfértek, két kocsiról lévén szó.
Add be a gyarmatiaknak javaslatként, menetrendileg a következő módon oldható meg (a 78-as érdemi módosítása nélkül):
A 33505 és 33515 "helyet cserél" (a vasárnapi 33501 miatt úgyis két szinkron szerelvény kell, kérdés, hogy ezt minden nap ki tudják-e adni, mert a 33502-ből ugye nem tudna fordulni, másként meg nem érnénk fel az korábbra hozott délutáni közvetlen vonathoz).
Az új 33505 Aszód i. 13:05, egy péceli előztetéssel Keleti é.14:05.
Az új 33504 Keleti i. 15:40, a hatvani személy mögött végigdöcögne, Aszód é. 16:34.
De van másik, rövidebb menetidejű alternatíva is, ehhez a 78-ason minimális módosítás kell:
Az új 33504 Keleti i. 15:55, Rákoson előzi az 528-as, Aszód 16:50/16:55.
Az acsai kereszt miatt a 33523-as is végig 5 perccel később közlekedik.
A 33513-as a magyarnándori kereszt miatt 2 perccel később indul (33504 áll félre), vagy 2 perccel korábban indul (ő áll félre a sebes elől).
Az új 33516 Aszód i. 18:00, a 33513-assal a keresztje marad Acsán (mint jelenleg a sebesnek), aztán ÍGy megy tovább mind a kettő, csatlakozások nem sérülnek sehol. (Feltételezve, hogy jelenleg a 33513-at nem várja meg a 3036-os...)
Hogy mennyi haszna lenne ennek, azt nem tudom - én továbbra is a palóc IC-k megszüntetésének a pártján vagyok... (Egy Bzmot + gázolaj megtakarítás, minimális utassérelem mellett.)
Menj azzal máskor ingyen. Mi rövidebb idő alatt (mert nem állunk meg csak 2-3 helyen) érünk fel és jó programmal és finom ebéddel leszünk ellátva. Talán az idő sem romlik el akkor még...
A 33506-os nem lehetne megint 33504? Itt arra gondolok, hogy jó lenne korábban indítani, mint néhány éve volt. Sőt, én olyanra is emlékszem '98-ból, hogy 16:12-kor indult Aszódról Gyarmatra! Most meg, majdnem akkor érkezik a 33505-ös! :((
Sztem meg kellene azt csinálni, hogy egy órával és tíz perccel korábban indítani a jelenlegi időpont helyett (16:55)! 15:45-kor indított sebes esetében több utasa lenne, mint jelenleg, ugyanis ma pl és minden hétköznap a S528-as saújhelyi vonatról rengetegen szálltak át a 33516-ra, amire épp felfértek, két kocsiról lévén szó.
Sokkal hatékonyabb lenne, ha "visszacsinálnák" a régi menetrendet.
Hétfőn van, kedden nincs. Reggel 8-ra ér a reggeli vonat Kishalomra, Nagykürtösre csak akkor megy tovább, ha van oda is valami (ha van, akkor kb. fél 9-kor megy tovább és 10 körül vissza).
Kishalomról változóan, vagy kora, vagy késő délután indul vissza (amikor éppen nincs személyvonat Nógrádszakál és Ipolytarnóc között).