Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
lore: Van igazságod, eddig én is így gondoltam, de ki tudja?
Tulajdonképpen a 180PS elég nekem, nem vagyok egy száguldós. :-))
Láttam a KAE-ban egy 2.0T-t, 4.5MFt, megfelelő felszereltséggel, de 100+EKm van benne.
Kár...
Azért látszik hogy megélénkült a piac, csak így tovább, össze fog ez jönni.
Igaziból mennyivel jobb a 2.0T, mint a 2.4? +10LE, viszont a 2.4 jobban gyorsul (0.1sec-el:-), +10Nm, +1 litykó. Szóval? Mert a 2.4 gyorsulásától nem voltam elájulva. Lehet, hogy többre számítottam, de nem volt vmi egetverő különbség se 7eshez, se a 9eshez viszonyítva. Pedig ez is csak 131 LE. Szükség van erre?
Hinnye, de sakál nap volt ez a mai! (Ellentétben a tegnapival.)
Elôször is köszi a kiegészítéseket, hiába, nem kalendárium a fejem, egy csomóan kimaradtak. Bocsesz az érintettektôl...
Másodszor: MI AZ, HOGY LORE INKÁBB OPELOS?!?!?!? Kimerítô, és alapos indoklást kérünk! Lehet, hogy lore szereti az Opelokat, (ezt el is fogadjuk neki, mert mi meg szeretjük a lorét,) de ezzel együtt lore inkább Volvos? Nemdebár?
Zsófia:
Ha az ultimate féket keresed, és van rá kereted, akkor majd össze foglak hozni az Oya mesterrel, ô tud valami német vagy osztrák céget, aki adaptálja bármire, többek között 850-esre is a Porsche GT2 fékjeit. Nem is túl drága. Nekem is fájt rá a fogam, de felnikkel, gumikkal meg minden egyébbel együtt kb egy milla lenne, erre most nem tudok áldozni. Talán jövôre...
Aztán lehet upgrade-elni a drága gyári nagyobb fékekre, ha mindenképpen autentikus akarsz maradni, tedd ezt, (600+k Ft) vagy ha drágának találod, és megelégedsz a feleanyiba kerülô olasz tuning cuccal, akkor csináld azzal. Ha nem akarod átépíteni a a kocsit, akkor meg vegyél rád erôsebb féktárcsákat az ATC-nél.
Szóval most jól megmondtam: nesze semmi, fogd meg jól! Ezeket már leírtam korábban, igazándiból a választás attól függ, hogy mit szeretnél, és mennyit szánsz rá. Szerintem az optimális a Porsche fék lenne, Neked nem is túl drága, mert ugye ott vannak az R-es felnik már. Pontos árat meg elérhetôséget nem tudok mondani, de ha Oya erre jár, majd ráduszítom...
Ja, lore tudja :-)
keves ertelme van, keveset segit, ekkora teljesitmenynel szvsz meg se erezni, max. hallani az ercesebb hangot, nekem speciel eleg lenne a 2.0T ereje.
940turbo: Ha minden igaz, a KAE-ben van egy 960 2.5, minden jóval!
fargo: Én S70 2.0T-t keresek, de nem zárom ki a T5-öt sem. Most van egy a KAE-ban,
5.6MFt, de 92Ekm van benne, ha lehet, kicsivel kevesebbel szeretném.
Egy kérdés: Lehet e értelme egy S70 2.0T-nél sportléxűrő + gyertyának egyéb
tuning nélkül? Mit hoz, mennyibe kerül? lore biztos tudja?!
Ha tudnál segíteni konkrétan, hogy mit tegyek a paáripára, azt nagyon megköszönném.
Egyébként a jelenlegi tárcsákra simán elfér a 15" felni, mert a téligumiaim ilyen acéltárcsákon fekszenek.
Nem baj, ha nagyobb kell rá késöbb, inkább lecserélem a gumikat felnistűl, ha ez az ára.
A lényeg a BIZTONSÁG
No meg:
guruló: 440(?)
doktor úr: 740
James Bond 007: S40 (pávakék!)
demidani: 244
Dave: Amazon
azazemberakinekanickjenemjuteszembe: Aleko
Templar: +1db 244 (eladó:-))
Balint Zsofia,
valamelyik nemet ujsag olvasoi rovataban is kritizalta a tulaj, hogy az R-es volvoja baromira eszi a fekeket, igaz neki neha meg a 15ezret se birta ki, ugyhogy a tied szuper! :-)
Amugy az ujabb autokon (S40, 3-as BMW) surubben kell a fekeket cserelni, az ujabb kornyezetbarat anyagu betetek gyorsabban kopnak. Regebben gyartottak olyan autokat (foleg a japanok) amelyek betetei akar 100 ezret is kibirtak (sot tobbet is), meg is lehet nezni, hany meter alatt alltak meg 100-rol... Addig jo mig fog, teny, hogy a 850/V70 (1.) sorozat nem a fekeirol volt hires, de ezt az ujnal javitottak, ahogy a tesztekbol olvashattuk, fargo kiprobalta stb.
Vegul: a felni igenis sokat dob a sportos kinezeten (mondta valaki, hogy nem? :-)
Klikk a kepre izibe!
(semmi kulonos, de ha nagypapi leszek, vagy komolynak akarok tunni, meg lesz is ra, akkor...)
Válaszolhatok lore helyett? Neki sokféle, és szereti az Opelt, de mi nem tudjuk, hogy az mi:-)
Hasonlítanak az autóink. Kb ugyanaz, csak a mienk nem turbo és 93-as. Hány km van benne? Hány LE-s a turbo? (voltak már erről viták, de mindenhol más van; talán Te tudod)
Az autóm!!
2300 köbc alacsony nyomású turbó, Automata váltó, fűthető bőr ülés, Automata klíma elektromos ablak, tükör, 94 es évj sötétmetál szürke,gyári hifi 6 hangszóróval sips fűthetőbal oldali hátsó ablak fűthető tükrök, alu felni.
Mentem vele 210 et pestről hazafelé az autópályán.
0-100-ra kb 9 sec tanuló váltó van benne.
Ami nagyon tetszik benne, hogy 120-nál csak 2500-at fordul a motor nagyon tuti gép imádom
4 tárcs fék nagyon tudnak a fékei egyszer megnyomatam egy szűk utcában és egy biciklis elémtekert 180 nál voltam mikor észrevettem nagyon megált:-) hiába az ABS volt gumiszag rendesen. tudok még mesélni sztorikat!
Ennyit róla!
Most elmegyek kórházba, délben jófajta halászlét ettünk, és szerintem keresztbeállt egy szálka a torkomban. Már voltam ott délután, de akkor nem találta az áldottjó doktornô, pedig szerintem már a köldökömnél tarthatott a tükreivel. Mondta, ha estig nem javul, akkor nézzek vissza, van még egy trükk a tarsolyában, azt kipróbálja rajtam. Kíváncsi leszek, mivel fog szívatni, remélem nem a másik végén lát neki a dolognak.
Ha nem jelentkeznék, akkor elpatkoltam, a kocsit a topicra hagyom, a topicot meg magára...