Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Dexxxxter Creative Commons License 2018.03.18 0 0 68536

Sziasztok! Az ablaktörlővel szokott gondotok lenni? Hiába veszek minden tavasszal "középkategóriás" Bosch ablaktörlő lapátot (kb 6 ezer ft autósboltban), az első téli latyakos, sózott idővel tönkremegy. Onnantól csak nyikorog, és többtenyérnyi törletlen felületet hagy maga után. Gondoltam, most itt a tél vége, megveszem a szokásos lapátomat (óvatos voltam még, olcsóbb, Valeo). Tökéletesen töröl, de 100-110 km/h-tól már ez is nyikorog. Két éjszaka telt el, abból az utóbbi fagyban-hóban. Szépen letisztogattam a szélvédőt, teljesen leolvasztottam mindent, és jött a meglepetés: ismét jó kéttenyérnyi szélességben semmit nem töröl (nem ér az üveghez), illetve már 50 körül is nyikorog. Ekkor jól megnyomorgattam a lapátot, odaütögettem az üveghez, most azóta épp töröl, de a nyekergés nem múlt el.H ol a hiba??? Csak 10 ezres lapátot szabad venni? Vagy létezik, hogy magának a mechanizmusnak lenne baja? Nem szorítaná az üvegre? Vagy a szélvédőmmel van baj (vízkő???)Mást kérdezve, néhány évente vált lapátot. Nem hiszem el, hogy néhány hónapra lenne jó egy lapát, az is nyáron. Mi a megoldás? Köszi a javaslatokat!

Merva84 Creative Commons License 2018.03.18 0 0 68535

Üdv 

Kösz a választ. 

Az LPG ès a benzin üzem nem dolgozhat össze mert lekapcsol a befecskendezés ha LPG re vált. 40 Celsius hűtővíznél kapcsol lpgre a reduktor lefagyása miatt. Azért zárják ki az injektor hibákat mert mikor átvált gázra mindegyik henger akkor is leáll. De mihelyt kb 50,60 fokos a víz nincs ilyen probléma. Néha beejti a fordulatot 500 alá de összeszedi magát.

A kontakthibát a vezérlőnèl még nem néztem de most megnézem.

Injektorok elvileg átengedhetnek de nem tapasztaltam semmit a gyertyák fehérek illetve a 4 és az 1 és kicsit kormos.

A fehér szín az LPG végett van ez normális nem hiba!!!!

Várom még az ötleteket.

Előzmény: WebNeo (68533)
kabipo Creative Commons License 2018.03.17 0 0 68534

Sziasztok! Keresnék megvételre 2002- és Renault Thaliához 1.4 16V- S benzinmotort, kód: K4JA712-es. A vezérlés, bár időben cseréltük és még bőven bírnia kellett volna, sajnos váratlanul elszállt.

WebNeo Creative Commons License 2018.03.17 0 0 68533

Lpg-t egyáltalán nem ismerem, így csak benzin részéről beszélek :D

ÖregMackó cartárs közel két éves canossája alapján én nem csak kontaktolnám, hanem kiszedném megvizsgálnám alaposan a motorvezérlő, bizidobozt, utastéri egységeket.

Nem zárnám ki azt sem, hogy az alapjárati motor amit vettél nem jó.

Az pedig képtelenség, hogy nem írja be a hibatárolóba a leállást ( persze csak akkor ha ebben az évjáratban a rendszer képes erre )

Benzines üzemben megnézhetnéd amikor lefullad kipufogónak az átlagostól erősebb benzinszaga van e, netán lehetőséged van e akkor a gyertyákra ránézni, újabb indítás nélkül mit mutatnak, tudom forgalomban ez nem nyerő, de hátha találsz megoldást ezekre. Akár valamelyik gumi-szilikon cső is lehet bűnös a motoron.

Továbbgondolva, lehet a két rendszer összedolgozik valahol mert alapból ha jól tudom a gáz rendszer csak kompenzál-korrekciót végez, ilyen üzemben is a motorvezérlő felügyeli a motor működését. Esetleg szoftverfrissítés mindkét részre.

Tippjeim ezek.

Előzmény: Merva84 (68532)
Merva84 Creative Commons License 2018.03.17 0 0 68532

Szia

Kiolvasás többször megtörtént, nincs aktuális illetve tárolt hiba.

Csatlakozókat átnèztem befujtam contact spray- al.

Előzmény: WebNeo (68530)
Sankaka Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68531

Sziasztok!

2004-es renault thalia 1.4 benzines tulajok lettünk. Olyan kérdésem volna, hogy a szervóolaj eléggé kevés benne, de csak Dexon 3-as olaj van itthon.

Rátölthetem ezt vagy inkább vegyek Dexon 2-őt?

Köszönettel:

Sanyi

WebNeo Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68530

Kiolvasás?

Motorvezerlo, csatik ellenorzese, kontaktolas, esetleg a relek atnezese.

Előzmény: Merva84 (68528)
WebNeo Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68529

Ezek erdekes dolgok amit irsz, de a kemia, fizika egyenlore nem nagyon valtozik, legalabb is aaz alaptetelek.Fateros reszt meg nem ertem, de biztos az en hibam 😁

Előzmény: clioIIdci (68527)
Merva84 Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68528

Üdv mindenkinek

8 ève vagyok Thalia tulaj, de most elértem egy olyan szintet amit nem tudok átlépni.

1.4 8V 2001 èvjárat.

Hidegen menet közben kuplung benyomásakkor  az autó leáll.

Amit eddig cseréltem:

Trafó

Gyujtókábel

Gyertya

Alapjáraton motor

Map szenzor

Labda szonda

Beszívott hőmérséklet érzékelő

Vízhőmérséklet érzékelő

Fhp jeladó

Sebesség jeladó

Az autó Lpg-s, levettem az akusarut 8 órára, így kizárva az eltanulás.

Várom az ötleteket!!!!!!

Túlfogyasztás nincs, csak hideg motorral csinálja, benzinbüzzemel mentem vele több tankot is de ugyanazt csinálja. Már nincs több ötletem. Max a szelepbeègès oszt ennyi.

Köszi a segítséget.

clioIIdci Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68527

Szerintem mindenkinek más jött be, omv kút kb 60 kilométerre van tőlem a legközelebb, agip kúton meg  kb 10 éve oylan fasza benzint kaptam az  1.1 -es trabantomba, hogy inkább levetettem a tankot kimosatni, mert naponta dugult el a karbim.
Ezekről a wynn's adalékokról  meg annyi tapasztalatom van, hogy faterom a bt50 -esébe évek óta használta, mióta az ő thaliajan is elköszöntek meg a injektorok és rábeszélte az autóbóltos....most van benne 260 ezer és úgy kerepel benne a 4- es  injektor, hogy azt hitte csapágyas lett a motor, a ma délutáni programom annak a kíműtése lesz.

Előzmény: WebNeo (68526)
WebNeo Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68526

Mol kúton meg magán kutakon szoktam tankolni, itt a nagykunságba nem nagyon van omv, de amúgy se hiszek a  rejtett kapitalista szemfényvesztésekben.

Sokan vannak így, de a fizika és kémia makacs dolog.

Ráadásul ha van klf tankolókártya a birtokában az embernek  forensis, mol, agip szinte nincs érdemi különbség az prémium és a normál ára között. -14, -18 Ft is elérhető azonnali kedvezménnyel, vagy néhol pont jóváírással, de egyéb konstrukciók is vannak.

Volt olyan időszak, hogy a két go között 5 Ft volt a plusz költség amit fizetnem kellett, soha nem volt indítási problémám , 200 e km körül vagyok , rendszerem eredeti, stb stb.

Én nem akarok meggyőzni senkit, korábban sem tettem, de közel 9 éves tapasztalatom van, arról amik mások csak véleménnyel illetnek.

Az egr csere, illetve a mostani javítás, ha normál árat fizetsz nem olcsó, biztos sok prémium, és tisztító adalék kijött volna belőle :D

Előzmény: clioIIdci (68525)
clioIIdci Creative Commons License 2018.03.16 0 1 68525

3 éve vettem ezt a szerencsétlent  kemény 250 pisztolyorrúért Jászberénybe', olaszból behozott se szervizkönyv se semmi, a nepper már elröhögte magát hogy ezt a lesajánlt szart meg akarom tőle venni, úgy húztuk haza a fater thalia-jával... elakadásjelző gomb nem volt benne, váltorudazat elállítódva, első rugók elpattanva, az eredeti egr szelep teljesen el volt tömődve kifújt a turbó, szar befecskendezők,  eleresztette a klíma a gázt stb stb...
 Szeretem a kihívásokat.
Mol kúton meg magán kutakon szoktam tankolni, itt a nagykunságba nem nagyon van omv, de amúgy se hiszek a  rejtett kapitalista szemfényvesztésekben.

Előzmény: WebNeo (68524)
WebNeo Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68524

Férfiasan megvallom a laza izzitóra nem gondoltam, ilyen a távgyógyítás, nyilván ezt jelezte a lámpa, nem az egrt....

Nem tudom elképzelni miért kormos annyira, 1.9 dci van itthon 99% város, de mindig tiszta volt eddig a 9 év alatt, minden évben ránézek.

Nem tudom hol és mit tankolsz, milyen olajat használsz, mikor cserész szűrőket.

Én egy dologra vezetem vissza az enyém tisztaságát, csak prémium dieselt tankolok télen-nyáron, nem adok bele semmit, nem kannázom. Két évvel ezellőttig AGIP, majd mióta mol lett OMW.

Ha most tiszta lett negyedévente  kipróbálhatnál ( persze ha megtartod egy ideig a kocsit ) amit én néha tettem bele, de talán 3 éve azt sem.

https://alkatreszek.hu/wyn12293_la

https://www.wynns.eu/product/diesel-extreme-cleaner/

Vagy ezt

https://www.wynns.eu/product/diesel-egr-extreme-cleaner/

Előzmény: clioIIdci (68523)
clioIIdci Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68523

Hát olyan szinten , hogy szétszedtem   a szerelőmnél meg van alkatrész mosó, amíg tisztították  én meg ott pingvineztem fölötte aztán mikor drótokat igazítottam akkor vettem észre hogy lazán van a csatlakozó. de az egr-ben volt  koksz tisztességesen, pedig csak bő 3 éves az is.

Előzmény: WebNeo (68522)
WebNeo Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68522

Jól értem meg is csináltad, javítottad, takarítottad?

Előzmény: clioIIdci (68521)
clioIIdci Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68521

A  mostani.
Érdekes módon mikor rossz volt mind a 4 befecskendezőm, de olyan szinten rosszak hogy  szabályosan okádták a résolajat, és nem lehetett beindítani se, akkor ez a hibalámpa véletlen se jelzett.

Előzmény: WebNeo (68520)
WebNeo Creative Commons License 2018.03.16 0 0 68520

az mostani, vagy korábbi hiba, bocs ha nem értem

Előzmény: clioIIdci (68519)
clioIIdci Creative Commons License 2018.03.15 0 0 68519

Elég összetett volt a hiba, beállt az egr szelep mint a klinikai halál a dzsuvától, meg elég lazának éreztem az egyik izzítógyertya vezetékét.

Előzmény: WebNeo (68518)
WebNeo Creative Commons License 2018.03.14 0 0 68518

Akkor lapozgasd batran ha van ez keresd meg ezt, benne van mit jelent a lampa....szervized meg lenyegtelen e tekintetben

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=124619608&t=9027813

Az a baj, hogy egy 10-100 e Ft.s telot kivul belul elolvasnak az emberek egy millas auto konyvet nem. Jelenlevok kivetelek.

Előzmény: clioIIdci (68517)
clioIIdci Creative Commons License 2018.03.14 0 0 68517

Hogyne volna kézikönyvem, azt írja hogy konzultáljak a Renault dealeremmel, csak az benne a gáz hogy az illető Renault dealerem, már  fél éve ül  áfacsalásért.

Előzmény: WebNeo (68514)
clioIIdci Creative Commons License 2018.03.14 0 0 68516

1 éve volt cserélve  benne mind a 4  befecskendező, most délután elmentem  a szerelőhöz, mire leparkoltam vele  meg kialudt a visszajelző...

Előzmény: somagabor (68515)
somagabor Creative Commons License 2018.03.14 0 0 68515

Mondanám hogy jót, de nem lenne igaz.

Amit jelenthet hogy víz van a gázolajszűrőben.

Amit jelenteni szokott hogy rúgja le magát a befecskendezés.

Ha a lámpa világítása megemelkedett alapjárattal is társul, vagy ingadozik az alapjárat akkor sajnos eljött az injektor felújítás ideje.

Hogy ne lebegjen a szemed előtt egyből a drága mulatság próbáld meg vízteleníteni vagy cserélni a szűrőt.

Ha fennmarad továbbra is a hiba rá kell nézni Clip-el és hamar kiderül mi a dráma.

Remélem tudtam segíteni, és nem akartalak elkeseríteni. Kétféle DCI létezik, amiben már felújították vagy cserélték a befecskendezést meg amibe fogják.

Előzmény: clioIIdci (68513)
WebNeo Creative Commons License 2018.03.14 0 0 68514

Van kézikonyved, ha nincs keress egyet a neten, olvasd el mit ír a lampára, gondolom meg nem olvastad 😁

Előzmény: clioIIdci (68513)
clioIIdci Creative Commons License 2018.03.14 0 0 68513

Üdv újból... 
Találkozott már valaki  olyan jelenséggel hogy indítás után  (1.5dci clio II) kb 2-3 másodpercel  újra kigyullad az izzításjelző?
Alapjáraton világít, és stabilan tartva alacsony fordulaton is, de erős gyorsításokor elalszik, és 2200 as fordulat felett szintén.

R2D2T Creative Commons License 2018.03.13 0 0 68512

Na ez igy nem sokat mond....

GOFE Creative Commons License 2018.03.13 0 0 68511

Konfort elektronika.

Előzmény: R2D2T (68510)
R2D2T Creative Commons License 2018.03.13 0 0 68510

Nem tudja valaki hogy milyen fajta index relé van benne?2001 1.4 8V

ÖregMackó Creative Commons License 2018.03.13 0 0 68509

Persze ez csak pollenszűrőre és légszűrőre vonatkozik.

Én már feladtam a pollenszűrőt, a család állandóan megfulladásra panaszkodott és állandóan letekert ablakkal közlekedtünk. Így meg minek a pollenszűrő?

Előzmény: ÖregMackó (68508)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.03.13 0 0 68508

Km, idő, és környezet... Nagyon poros helyen (pl. Érd :-)) sűrűbben kell cserélni

Előzmény: kulesevics (68506)
ivókút Creative Commons License 2018.03.12 0 0 68507

Én pollent évente kétszer, tél előtt és tél után(tavasz-ősz) szoktam, a tavaszit éppen ma ejtettem meg. Ü.a szűrőt én 60ekm-nél cserélek, a könyv szerint 240ekm. bár szerintem ez nagyon sok....

Előzmény: kulesevics (68506)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!