Sziasztok! Az ablaktörlővel szokott gondotok lenni? Hiába veszek minden tavasszal "középkategóriás" Bosch ablaktörlő lapátot (kb 6 ezer ft autósboltban), az első téli latyakos, sózott idővel tönkremegy. Onnantól csak nyikorog, és többtenyérnyi törletlen felületet hagy maga után. Gondoltam, most itt a tél vége, megveszem a szokásos lapátomat (óvatos voltam még, olcsóbb, Valeo). Tökéletesen töröl, de 100-110 km/h-tól már ez is nyikorog. Két éjszaka telt el, abból az utóbbi fagyban-hóban. Szépen letisztogattam a szélvédőt, teljesen leolvasztottam mindent, és jött a meglepetés: ismét jó kéttenyérnyi szélességben semmit nem töröl (nem ér az üveghez), illetve már 50 körül is nyikorog. Ekkor jól megnyomorgattam a lapátot, odaütögettem az üveghez, most azóta épp töröl, de a nyekergés nem múlt el.H ol a hiba??? Csak 10 ezres lapátot szabad venni? Vagy létezik, hogy magának a mechanizmusnak lenne baja? Nem szorítaná az üvegre? Vagy a szélvédőmmel van baj (vízkő???)Mást kérdezve, néhány évente vált lapátot. Nem hiszem el, hogy néhány hónapra lenne jó egy lapát, az is nyáron. Mi a megoldás? Köszi a javaslatokat!
Az LPG ès a benzin üzem nem dolgozhat össze mert lekapcsol a befecskendezés ha LPG re vált. 40 Celsius hűtővíznél kapcsol lpgre a reduktor lefagyása miatt. Azért zárják ki az injektor hibákat mert mikor átvált gázra mindegyik henger akkor is leáll. De mihelyt kb 50,60 fokos a víz nincs ilyen probléma. Néha beejti a fordulatot 500 alá de összeszedi magát.
A kontakthibát a vezérlőnèl még nem néztem de most megnézem.
Injektorok elvileg átengedhetnek de nem tapasztaltam semmit a gyertyák fehérek illetve a 4 és az 1 és kicsit kormos.
A fehér szín az LPG végett van ez normális nem hiba!!!!
Sziasztok! Keresnék megvételre 2002- és Renault Thaliához 1.4 16V- S benzinmotort, kód: K4JA712-es. A vezérlés, bár időben cseréltük és még bőven bírnia kellett volna, sajnos váratlanul elszállt.
Lpg-t egyáltalán nem ismerem, így csak benzin részéről beszélek :D
ÖregMackó cartárs közel két éves canossája alapján én nem csak kontaktolnám, hanem kiszedném megvizsgálnám alaposan a motorvezérlő, bizidobozt, utastéri egységeket.
Nem zárnám ki azt sem, hogy az alapjárati motor amit vettél nem jó.
Az pedig képtelenség, hogy nem írja be a hibatárolóba a leállást ( persze csak akkor ha ebben az évjáratban a rendszer képes erre )
Benzines üzemben megnézhetnéd amikor lefullad kipufogónak az átlagostól erősebb benzinszaga van e, netán lehetőséged van e akkor a gyertyákra ránézni, újabb indítás nélkül mit mutatnak, tudom forgalomban ez nem nyerő, de hátha találsz megoldást ezekre. Akár valamelyik gumi-szilikon cső is lehet bűnös a motoron.
Továbbgondolva, lehet a két rendszer összedolgozik valahol mert alapból ha jól tudom a gáz rendszer csak kompenzál-korrekciót végez, ilyen üzemben is a motorvezérlő felügyeli a motor működését. Esetleg szoftverfrissítés mindkét részre.
Ezek erdekes dolgok amit irsz, de a kemia, fizika egyenlore nem nagyon valtozik, legalabb is aaz alaptetelek.Fateros reszt meg nem ertem, de biztos az en hibam 😁
8 ève vagyok Thalia tulaj, de most elértem egy olyan szintet amit nem tudok átlépni.
1.4 8V 2001 èvjárat.
Hidegen menet közben kuplung benyomásakkor az autó leáll.
Amit eddig cseréltem:
Trafó
Gyujtókábel
Gyertya
Alapjáraton motor
Map szenzor
Labda szonda
Beszívott hőmérséklet érzékelő
Vízhőmérséklet érzékelő
Fhp jeladó
Sebesség jeladó
Az autó Lpg-s, levettem az akusarut 8 órára, így kizárva az eltanulás.
Várom az ötleteket!!!!!!
Túlfogyasztás nincs, csak hideg motorral csinálja, benzinbüzzemel mentem vele több tankot is de ugyanazt csinálja. Már nincs több ötletem. Max a szelepbeègès oszt ennyi.
Szerintem mindenkinek más jött be, omv kút kb 60 kilométerre van tőlem a legközelebb, agip kúton meg kb 10 éve oylan fasza benzint kaptam az 1.1 -es trabantomba, hogy inkább levetettem a tankot kimosatni, mert naponta dugult el a karbim. Ezekről a wynn's adalékokról meg annyi tapasztalatom van, hogy faterom a bt50 -esébe évek óta használta, mióta az ő thaliajan is elköszöntek meg a injektorok és rábeszélte az autóbóltos....most van benne 260 ezer és úgy kerepel benne a 4- es injektor, hogy azt hitte csapágyas lett a motor, a ma délutáni programom annak a kíműtése lesz.
Mol kúton meg magán kutakon szoktam tankolni, itt a nagykunságba nem nagyon van omv, de amúgy se hiszek a rejtett kapitalista szemfényvesztésekben.
Sokan vannak így, de a fizika és kémia makacs dolog.
Ráadásul ha van klf tankolókártya a birtokában az embernek forensis, mol, agip szinte nincs érdemi különbség az prémium és a normál ára között. -14, -18 Ft is elérhető azonnali kedvezménnyel, vagy néhol pont jóváírással, de egyéb konstrukciók is vannak.
Volt olyan időszak, hogy a két go között 5 Ft volt a plusz költség amit fizetnem kellett, soha nem volt indítási problémám , 200 e km körül vagyok , rendszerem eredeti, stb stb.
Én nem akarok meggyőzni senkit, korábban sem tettem, de közel 9 éves tapasztalatom van, arról amik mások csak véleménnyel illetnek.
Az egr csere, illetve a mostani javítás, ha normál árat fizetsz nem olcsó, biztos sok prémium, és tisztító adalék kijött volna belőle :D
3 éve vettem ezt a szerencsétlent kemény 250 pisztolyorrúért Jászberénybe', olaszból behozott se szervizkönyv se semmi, a nepper már elröhögte magát hogy ezt a lesajánlt szart meg akarom tőle venni, úgy húztuk haza a fater thalia-jával... elakadásjelző gomb nem volt benne, váltorudazat elállítódva, első rugók elpattanva, az eredeti egr szelep teljesen el volt tömődve kifújt a turbó, szar befecskendezők, eleresztette a klíma a gázt stb stb... Szeretem a kihívásokat. Mol kúton meg magán kutakon szoktam tankolni, itt a nagykunságba nem nagyon van omv, de amúgy se hiszek a rejtett kapitalista szemfényvesztésekben.
Férfiasan megvallom a laza izzitóra nem gondoltam, ilyen a távgyógyítás, nyilván ezt jelezte a lámpa, nem az egrt....
Nem tudom elképzelni miért kormos annyira, 1.9 dci van itthon 99% város, de mindig tiszta volt eddig a 9 év alatt, minden évben ránézek.
Nem tudom hol és mit tankolsz, milyen olajat használsz, mikor cserész szűrőket.
Én egy dologra vezetem vissza az enyém tisztaságát, csak prémium dieselt tankolok télen-nyáron, nem adok bele semmit, nem kannázom. Két évvel ezellőttig AGIP, majd mióta mol lett OMW.
Ha most tiszta lett negyedévente kipróbálhatnál ( persze ha megtartod egy ideig a kocsit ) amit én néha tettem bele, de talán 3 éve azt sem.
Hát olyan szinten , hogy szétszedtem a szerelőmnél meg van alkatrész mosó, amíg tisztították én meg ott pingvineztem fölötte aztán mikor drótokat igazítottam akkor vettem észre hogy lazán van a csatlakozó. de az egr-ben volt koksz tisztességesen, pedig csak bő 3 éves az is.
A mostani. Érdekes módon mikor rossz volt mind a 4 befecskendezőm, de olyan szinten rosszak hogy szabályosan okádták a résolajat, és nem lehetett beindítani se, akkor ez a hibalámpa véletlen se jelzett.
Hogyne volna kézikönyvem, azt írja hogy konzultáljak a Renault dealeremmel, csak az benne a gáz hogy az illető Renault dealerem, már fél éve ül áfacsalásért.
Amit jelenteni szokott hogy rúgja le magát a befecskendezés.
Ha a lámpa világítása megemelkedett alapjárattal is társul, vagy ingadozik az alapjárat akkor sajnos eljött az injektor felújítás ideje.
Hogy ne lebegjen a szemed előtt egyből a drága mulatság próbáld meg vízteleníteni vagy cserélni a szűrőt.
Ha fennmarad továbbra is a hiba rá kell nézni Clip-el és hamar kiderül mi a dráma.
Remélem tudtam segíteni, és nem akartalak elkeseríteni. Kétféle DCI létezik, amiben már felújították vagy cserélték a befecskendezést meg amibe fogják.
Üdv újból... Találkozott már valaki olyan jelenséggel hogy indítás után (1.5dci clio II) kb 2-3 másodpercel újra kigyullad az izzításjelző? Alapjáraton világít, és stabilan tartva alacsony fordulaton is, de erős gyorsításokor elalszik, és 2200 as fordulat felett szintén.
Persze ez csak pollenszűrőre és légszűrőre vonatkozik.
Én már feladtam a pollenszűrőt, a család állandóan megfulladásra panaszkodott és állandóan letekert ablakkal közlekedtünk. Így meg minek a pollenszűrő?
Én pollent évente kétszer, tél előtt és tél után(tavasz-ősz) szoktam, a tavaszit éppen ma ejtettem meg. Ü.a szűrőt én 60ekm-nél cserélek, a könyv szerint 240ekm. bár szerintem ez nagyon sok....