Igen, a kövérszőlő illatos, zamatos, könnyed édes bor, viszonylag egyszerűbb savakkal, szerintem az általad megfogalmazott céloknak tökéletesen megfelel.
Az Amicus komolyabb bor, nagy test, nagy savak, nagy élvezet, mindez csiszolt és kultúrált gúnyában:)
Csak az édes Demeter Birtokbor nincs a listában, ennek ellenére bízom benne, hogy tartanak belőle. Akkor legalább van egy stabil palackom, és csak egyet kell szüretelni a polcról. A Nobilis Kövérszőlővel szemeztem én is, szimpatikus fajta. Az Amicus sajnos túl drága... Azt majd valami ünnepre. Ezeket a Nobilis borokat kóstoltad is vagy "csak" a megbízható "brand" miatt mered ajánlani?
Ebből a kínálatbol melyik tokaji édeset ajánlanátok? Colour WineWorld
Az árakkal ne szálljunk el! Nagyon maximum 3000 Ft/0,5 liter.
Semmi extra alkalom, semmi kóstolgatás, szálazgatás, csak egy kellemes, hölgytársaságos, baráti beszélgetés kísérője lenne.
Továbbá: Ki ismeri a fenti boltot? Tényleg ez a teljes borkínálatuk, vagy csak nem frissítik rendszeresen a honlapot?
A Nyugati Pályaudvar közelében (gyalogosan értendő) keresnék borszaküzletet, ahol egy-két jóárú tokaji édeset tudnék beraktározni hétvégére. Ezt találtam. Valami más javaslat?
Van valakinek tapasztalata Maurus Rajnai Rizlinggel?
Normális dolog az, hogy FELHABZIK, amikor a pohárba öntöm, és mindent elsöprő GUMIARÁBIKUM szaga van? Rossz palackot vettem volna? Komolyan olyan, mintha öblítőszer lenne a palackban. Ez volt az első korty, de annyira szar (a borterelőknek kijáró tisztelet mellett: szar), hogy azon gondolkozom, hogy holnap visszavigyem-e a boltba, vagy öntsem ki most, és felejtsem el.
Eszterbauer Borászat - Tanyamacska (Szerkszárdi Pinot Noir) '06: Ha blogolnék, most valami olyan hangzatos címet választanék, hogyaszondja "Nő Pinot még nem volt rám ilyen hatással":)))
Hozzátartozik a történethez, hogy a Pinot sose volt a kedvencem - vélhetően kényes volta, és - az itthoni általam kóstolt tételek nem igazán kimagasló színvonala okán.
Ez a bor azonban rögtön kiváltotta belőlem, a "gyorsan húzzunk Szekszárdra és tárazzunk be belőle" érzést:)
A bor szekszárdi is, pinot is, ehhez képest nem is volt annyira karcsú, és bár lehetett szálazni, de anélkül is találtam benne gyümölcsöt, játékosságot, testet, holmi csokit, lehelletnyi dohányt. További pozitívum, hogy még 4 nap után is hozta a kezdeti formáját. erős 6p
Feiler-Artinger - Blaufrankisch Umriss '04: Panelban lehúzott 3 év után erős kételyekkel bontottam a palackot. Annál kellemesebb volt a meglepetés, amikor a legszebb Tóth Istvános emlékeket kaptam illatban és ízben, megfejelve nagyobb testtel, kevesebb, de kifinomultabb lekvárral, földes-avaros és sós vérre hajazó apró ízmorzsákkal, a lecsengésben kis feketecsokival. Mindez egy már besimult, de stabil kellemes tanninnal és korrekt savra akasztott testtel 7pontot ért. Sajnos másnapra a panel hatása kijött, de ez a bor, normál esetben nem marad meg másnapra;)
A plavac mali a zinfandel-lel kozli rokonsagban van, hasonlo karakteru bort varhatunk tole. A boraszat a legnagyobb Horvatorszagban.
Jo gyumolcsos, (cseresznyes-szilvas), kozepesnel tobb alkohol, magas tannin, ami talan kisse zavaro volt szamomra. Akciosan vettem kb 2400HUF-nak megfelelo £-ert.
Somlói Apátsági Pince Hárslevelű 2008: sok levegő kellett neki, másnap volt a legjobb. Nagyon vastag, olajos, koncentrált. Hangyányival több savat elbírna. Viszonylag melegen érdemes inni. Szép bor, 6p.
Bott-bor 2008: ez az első órában finom volt, aztán órákig teljesen jellegtelen, végül újra összeállt következő nap. Jobb formájában 5, gyengébben 4p.
Ajánlom szívből Szászi Endre barátom legújabb varázslatát, a 2009-es "Badacsonyi Rózsakő" elnevezésű bort.
Volt szerencsém húsvétkor megkóstolni a 2009-es Kéknyelűt is, és merem állítani, hogy remekmű lesz, szerintem kell még neki fél év - bár én korántsem vagyok borszakértő.
0,3-as bort nem nagyon láttam még... vagy 0,187, es (negyed üveg) vagy 0,375ös (félüveg) a szabvány. Ezen kívül még 0,25 ös palackkal találkoztam, 0,3-assal még nem... bár ez nem jelenti azt, hogy nincs is. A többi méretben tudok segíteni, ha az megfelel.
Kösz, én sosme képzeltem el így a bort kóstoláskor, de azt hiszem értem, miről beszélsz.
Más: nem tudja valaki, hogy lehet 0,3 körlüi kiszerelésben vörösbort venni Bp-n? Valami ismerősnek kellene, valami speckó ajándék részét képezi, ezért a fix méret. Első blikkre hiper- és szupermarketekben, Bortársaságnál nem talált.
(Párizsban a sarki fűszeresekben mindig van többféle ilyen kiszerelésű vörös, vessetek meg, de ha egyedül járok ott meló utáni szabad estén sétáláshoz simán szoktam egy-egy ilyet venni - BZoli ne figyelj - camambert mellé.)