Keresés

Részletes keresés

Of Creative Commons License 2006.06.17 0 0 11080
Kösz az együttérzést, de nem ezt az idiótát akarom meggyőzni, hanem a többi normális olvasóra hatni. A hozzászólásaik alapján valószínűleg ez sikerült is.
Előzmény: humberto (11076)
gvass1 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 11079

"Ma reggel nyilatkozott egy rendőr: jogszerű volt a biztonsági őr intézkedése, mivel az alkalmazott közvetlen életveszélyben volt."

Mivan? Mar bironak is kepzeli magat a rendorseg?

IMHO annyit allapithat meg, hogy nem all fent buncselekmeny alapos gyanuja, aminek hianyaban az eljaras megszuntetendo.

Előzmény: - Gibson - (11078)
- Gibson - Creative Commons License 2006.06.17 0 0 11078

Ma reggel nyilatkozott egy rendőr: jogszerű volt a biztonsági őr intézkedése, mivel az alkalmazott közvetlen életveszélyben volt.

Ennyi.

belic Creative Commons License 2006.06.17 0 0 11077
Hello!

Ha mégis megússza, és 100%-ra felépül, hát az se a mi villámkezű biztonsági őrünk érdeme lesz...

Hanem kie? Talan a tied, mert otthon szuros szemmel gondoltal a rablora es ezert hagyta abba a torok vagasat, vagy esetleg azert, mert belelottek?

Bel
Előzmény: lurker1 (11059)
humberto Creative Commons License 2006.06.17 0 0 11076
"

Szóval a véleményem az, hogy az állampolgár ne vegye saját kezébe a bűnüldözést, merthogy az állampolgárok egy jelentős része olyan, mint te is vagy: hőbörgő, hebrencs és deformált lelkivilágú majom.

Namármost az emberi élet drága kincs, és nem lenne kívánatos, ha mondjuk a szilvatolvaj cigánygyerekre úgy lövöldöznél, mint a többi buta surmó a verébre, - jelzem én azt sem szeretem, amikor valaki szórakozásból verebekre lövöldöz, - deformált lelkivilágú köcsögnek tartom az ilyen embert.... 

Ha meg te fucc azon a nicken is, amelyikre vonatkozó hozzászólásomra válaszoltál, akkor válaszolj a kérdésre, ne dumálj mellé."

Köszönöm, de nem szabadidős programhoz kértem ötleteket, hanem azt kérdeztem, hogy honnan vannak adataid arra vonatkozóan, hogy mióta Szlovákiában engedélyezték a szabad vadászatot a betörőkre, csökkent volna a bűncselekmények száma.

Ugyanerre vonatkozott az ausztrál helyzetre vonatkozó állításod, valamint azt kérdeztem, hogy szabaddá tették e a fegyvervásárlást állampolgári jogon Szlovákiában?

A bűnöző meg mindenhol fegyverhez juthat, - nálunk is.

A szinpadon, ha a díszletben egy fegyver lóg a falon, az el is szokott dördülni - legkéásőbb a harmadik felvonásban.

Az életben is.

Egy komoly rabló ha tudja, hogy a háziaknál fegyver lehet, akkor az ő lelövöldözésükkel tölti az első öt percet, aztán utána nyugodtan rámolhat.

Száz Magda Marinkot segítünk világra a javaslatoddal..."

Erről beszéltél?

Hallottad már azt  a jótanácsot, hogy "ne vitatkozz idiótákkal, mert lesűlyedsz a szinjükre és legyőznek a rutinjukkal"?

Az illetőre is ez vonatkozik, kivel a bizonyos topicban vitázol. Hagyni kell az ilyet, ha valaki így gondolkozik, annak nem is való fegyver, féljen is tőle, remegjen, ha véletlenül kezébe kerül egy vizopisztoly is.

"jelzem én azt sem szeretem, amikor valaki szórakozásból verebekre lövöldöz, - deformált lelkivilágú köcsögnek tartom az ilyen embert.... "

Ebben az egyben igaza van.

Előzmény: Of (11075)
Of Creative Commons License 2006.06.17 0 0 11075

Sziasztok!

Hol találhatnék olyan statisztikát, ami a fegyvertartási törvény liberalizálása (pl. Szlovákia) vagy szigorítása (pl. Ausztrália) esetén az erőszakos bűncselekmények, betörések számának alakulását mutatja?

Egy másik topicon zajló vitához kéne, néhány fegyverellenes aggitátor lehűtéséhez.

bantam Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11074
erdekes reszlet: polakoknal hasznalhato ontolto(fel-automata, nemtom melyik a helyes kifejezes) soretes vagy sorozatlovo geppisztoly nagy ertekek orzesere, kiseresere speci cegeknel, van is cca 4000 geppisztoly 708 cegnel:) gondolom nem kostolgatjak az ilyen kiserettel mozgo penzszallitokat tul gyakran...
Előzmény: gvass1 (11068)
B.B85 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11073

Jól látod a problémát!Énnekem megmondom őszintén egy fegyveressel(annak látszó tárgy)

szemben eszembe nem jutna a gumi!Mellkas vagy fejlövés!De ilyenre fel is kéne készíteni az őröket!Pszihológiailag is!Nem a végtaglövést gyakorolni évente 2 szer!Amúgy nagyot űt az 50-es bogyó 3m-rről a régi öltözőszekrényt gondolom tudod melyik!Vaslemez!Azon otthagyja a horpadást!De éles ellen éles!Punktum!

Előzmény: thehassan (11071)
lviz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11072

Csak nem 2 részből összecsavarozott, PA63 dizájni követő, ismétlő rendszerű, flaúbert csapival működő Keserű féle top-front firing pisztoly?

Esetleg egy jó dobos tokkal, nyam nyam :-)

thehassan Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11071
Teljesen igaz. Fogalmam nincs, mekkorát üt egy 50J-os gumigolyó, vagy 5 gyorsan egymás után... van-e akkora hatása, hogy cselekvőképtelenné tegye a támadót, annyira túlterhelje, hogy ne tudjon semmit se tenni. Az éles fegyver éles lőszerrel sokkal hatékonyabb, de ha a csúnya bácsi ujjával az elsütőbillentyűn álldogál, akkor azzal is csak az agytörzslövés marad.
Arra gondoltam a gumi-géppisztoly esetében, hogy pofozza meg a rosszfiút annyi időre, hogy el lehessen szedni tőle a fegyvert, vagy tovább lehessen haladni a harcképtelenné tételével (mondjuk pepperhab). Az itt a kérdés, hogy van-e olyan hatása a guminak, hogy egy időre (mondjuk 15 sec) teljesen kiüti azt, akit eltalál. Egy találatnak biztos nincs, ezért mondom a sorozatot.

Az a baj az éles fegyverrel, hogy járulékos kár veszélye áll fent. Az a baj a nem halálos eszközökkel, hogy nem biztos, hogy elegendő a hatásuk. Az a baj azzal, ha mindkettővel ellátjuk az őrt, hogy idő megy el a döntés alatt (melyiket használja). Bonyolult kérdés, na.

Csak kellene az a védőüveg az alkalmazottak és az ügyfelek közé...
Előzmény: B.B85 (11070)
B.B85 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11070

Jó persze!De azt elfelejted hogy ha éles van nála te labdába sem rúgsz!Egy elszánt fegyveres addig veszélyes amig az ujját mozdítani tudja!Ebben az esetben csakis fejlövés jöhetne szóba ami ugye stresszhelyzetben elég neces!

Én inkább azt mondom .357  vagy 9mm luger valami fúrt fejű(pl.Golden Saber,JHP,S-JHP)Hmmm de leginkább a rövidcsövű pumpás söripusek reposztra töltve!:)Hadd hulljon a férgese!

Előzmény: thehassan (11067)
nemtokregelni Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11069

AZTAN jo megallitoereju, pontos maroklofegyvert, mely allandoan tuzkeszen tarthato...naaa mi is ez?:-))

Csak nem revolver? És gondolom nem FMJ-vel... :-)

gvass1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11068
"

Amúgy talán jobban lehetne alkalmazni egy őrnek valamilyen kisebb félauto géppisztolyt,nem? Egy jó red dot irányzékkal,szerintem praktikusabb lenne,mint valami pisztoly.

Vagy most nagy hülyeséget mondtam? :-)

Valami H&K MP5K félére gondoltam."

Meg veletlenul sem.

Egyreszt en az iylen, ugyfelterben, lofegyverrel dolgozo oroktol nagyon komoly lokeszseget kovetelnek meg, rendszeres, kontrollalt gyakorlassal, vizsgaval (IQ-val, fizetessel:-)).

AZTAN jo megallitoereju, pontos maroklofegyvert, mely allandoan tuzkeszen tarthato...naaa mi is ez?:-))

Es ezt kiegeszitendo pump-action shotgunt...

plusz nem halalos opciot, pl. habos peppersprayt.

Előzmény: lviz (11064)
thehassan Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11067
Én inkább egy 50J-os gumilövedékes géppisztolyra gondolok... kisebb a járulékos sérülés esélye, de leteríti a rosszfiút...

Nagy Muhahahahaha-t kapok?
hunserv Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11066
Danuvia, reddot, meg lezerpottyer :) Vagy ugyanez MP5k-val Es akkor az MP5k markolata lehetne pepperspreees is. Es nem 5-os tarral, hanem nagyobbal....
nemtokregelni Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11065

Hagyjátok, hiszen csak a "sz..t rágjuk részletkérdéseken"...

A lényeg:

Szerintem ez az őr is érett a sittre.

Biztonsági őr megérdemel egy pár év sittet

:-)

lviz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11064

Amúgy talán jobban lehetne alkalmazni egy őrnek valamilyen kisebb félauto géppisztolyt,nem? Egy jó red dot irányzékkal,szerintem praktikusabb lenne,mint valami pisztoly.

Vagy most nagy hülyeséget mondtam? :-)

Valami H&K MP5K félére gondoltam.

hunserv Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11063
Mar megint elmeletgyartas... az is meglovesnek minosul, ha surolja a golo... ne csinaljatok mar ugy, mint a hulye idiota firkaszok, hogy felhirbol szenzaciot fujtok, meg eltorzitotok mindent....
lviz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11062

Móron egyátalán nem használt a bizt. őr fegyvert.

Itt használt, igaz -úgy néz ki- van ártatlan sebesült is.

De melyik eset is végződött jobban???

gvass1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11061

"Eközben egy szerencsétlenbe lukak lettek lőve, és az én "korai, felületes ismereteken alapuló kijelentésem" az az, hogy valószínűleg már a büdös életben nem lesz belőle olyan ember, mint volt, élete végéig csak leszázalékolt, elszegényedett, vegetáló nyomorék lesz. Ha mégis megússza, és 100%-ra felépül"

Muhahahaaaaaaaaaaa megint!

A vilagon evente sokszazezer embert lonek meg, es eli utana vidaman vilagat.

En meg aszondom, ha engem ejtenek tuszul, akkor lojenek nyugodtan...a faszt, ha tehetem, akkor magam akarok loni:-))) Mindegy: eselyt akarok, nem tehetetlen tusz lenni, szerintem ez a normalis. Fasza csavo volt az or, ha a fele is igaz a dolgoknak.

gvass1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11060

"Ettől mindig a falra mászok. De nem baj, legalább zajlik az élet. Nézzük mi az amit tudunk: a bank egyik alkalmazottja LŐTT SEBEKKEL FEKSZIK A KÓRHÁZBAN!!! Ezt tudjuk, semmi bizonytalanság. A lövéseket a biztonsági őr adta le. Ezt is tudjuk. Amennyiben nem tudja bizonyítani, hogy nagyobb veszélyt akart megelőzni, vagy a saját bőrét mentette, ezt a nyomorultat be fogják csukni. NEM ÉN FOGOM BECSUKNI mondatferdítő barátom, hanem a bíróság fogja elíténi. Szerintem jogosan"

Szerintem meg Muhahahahahahahaha...

Egyreszt tenyleg nem tudunk semmi pontosat.

Masreszt ismert fogalmak:

- jarulekos veszteseg

- tuszejtonek sosem szabad engedni

Előzmény: lurker1 (11056)
lurker1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11059
Tudod mint. Igazad van. A kórház nem biztos. Az sem, hogy fekszik. Meglőtték, és megszúrták, de ettől még lehet, hogy a kórház és a fekvés tévedés. Fogadhatunk, ha akarod, mondjuk egy pizzában, amennyiben te úgy véled hogy a kórház "korai, felületes ismereteken alapuló kijelentés". Erőteljesen gyanakszom, hogy Te sem tennél fel nagyobb összeget másmilyen alternatívára, csak a sz..t rágod itt részletkérdéseken. Eközben egy szerencsétlenbe lukak lettek lőve, és az én "korai, felületes ismereteken alapuló kijelentésem" az az, hogy valószínűleg már a büdös életben nem lesz belőle olyan ember, mint volt, élete végéig csak leszázalékolt, elszegényedett, vegetáló nyomorék lesz. Ha mégis megússza, és 100%-ra felépül, hát az se a mi villámkezű biztonsági őrünk érdeme lesz... Szerintem ez a lényeg, ha szerinted nem, akkor persze elmondhatod, hogy mi.
Előzmény: nemtokregelni (11058)
nemtokregelni Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11058

Mitől is mászol a falra? :-)

a bank egyik alkalmazottja LŐTT SEBEKKEL FEKSZIK A KÓRHÁZBAN!!! Ezt tudjuk, semmi bizonytalanság.

Honnan is? Én akárhol néztem, max. annyit találtam, hogy kapott lövést is & a nyakát megvágták késsel. Na meg azt, hogy az állapota nem életveszélyes.

Szerintem ez az őr is érett a sittre.

Biztonsági őr megérdemel egy pár év sittet

Azt mingyár gondoltam, hogy Te senkit nem fogsz becsukni, de a fenti általad írt mondatokkal Te elmondtad a saját véleményed. Elég nyilvánvalóan látszik belőle, hogy nem azt mondod mi fog történni, hanem azt amit Te helyesnek tartasz. Ezt a korai, felületes ismereteken alapuló kijelentésedet vitattam. Egyszerűen azért, mert szerintem még nem jött el az ideje annak, hogy levegyük a kersztvizet arról a szerencsétlenről. Ezt majd megteszi helyettünk a kófusz magazin és társai, illetve a megfelelő időben a bíróság minden információ alapján eldönti.

Mondd már el, mit ferdítettem el "barátom"?

Előzmény: lurker1 (11056)
thehassan Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11057
Kiindulva abból, hogy FMJ-t használt, még az is lehet, hogy az áthatoló lövedék okozott járulékos sérülést. Vagy geller. Ami nyilvánvalóan nem szerencsés dolog. De azért én mégiscsak hajlok arra, hogy ahol gyalulnak, ott ugyan hullik a forgács, de ha nem gyalulnának, akkor még nagyobb lenne a baj.

Viszont teljesen offtopic módon megkérdezem, hogy miért nem volt a rabló és az alkalmazott között egy olyan üvegpanel, ami ezt a problémát de facto semmissé tette volna (merthogy nem megy át rajta a pisztoly lövedéke). Hogy ilyen anyag létezik, azt mindenki leellenőrizheti a
http://theboxotruth.com/docs/bot6.htm
honlapon. Mór után mondta valami jóképességű bankfőfejes, hogy azért nincs védelem az ott ülő halálraítélt (üssek a számra, szóval alkalmazott) és az ügyfél között, mert az rontja a hangulatot. Naná, a banknak érdeke, hogy a sejtelemesen a fülembe búgó alakalmazott rábeszéljen még 300 000 HUF hitelfelvételre. Más érdeke nincs.

Emellett az üveg drága is, és nehéz forrásokat találni rá.

"Az OTP Bank Rt. 2005. december 31-i konszolidált, IFRS szerinti mérlegfőösszege 5.216,5 milliárd forint volt, mely 1.054,2 milliárd forinttal, 25,3%-kal haladta meg a 2004. december 31-i konszolidált IFRS szerinti mérlegfőösszegét, és 45,2%-kal magasabb, mint a nem konszolidált IFRS szerinti mérleg összes eszköze. A Bank konszolidált saját tőkéje 547,1 milliárd forint volt, ez 113,5 milliárd forinttal, 26,2%-kal haladta meg az előző évit és 15,7%-kal magasabb, mint a Bank nem konszolidált saját tőkéje.
Az OTP Bank 2005. évi konszolidált, IFRS szerinti adózott eredménye 158,3 milliárd forint volt, ami 26,8 milliárd forinttal, azaz 20,4%-kal haladta meg 2004. évi adatát, és 25,4 milliárd forinttal, 19,1%-kal volt magasabb, mint a Bank eredménye."
https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/060214_2005P_TPT_35.pdf
lurker1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11056
Ettől mindig a falra mászok. De nem baj, legalább zajlik az élet. Nézzük mi az amit tudunk: a bank egyik alkalmazottja LŐTT SEBEKKEL FEKSZIK A KÓRHÁZBAN!!! Ezt tudjuk, semmi bizonytalanság. A lövéseket a biztonsági őr adta le. Ezt is tudjuk. Amennyiben nem tudja bizonyítani, hogy nagyobb veszélyt akart megelőzni, vagy a saját bőrét mentette, ezt a nyomorultat be fogják csukni. NEM ÉN FOGOM BECSUKNI mondatferdítő barátom, hanem a bíróság fogja elíténi. Szerintem jogosan. Aki nem tud lőni, ne Rambózzon, mert csak tetézi a bajt, mint a mellékelt ábra mutatja. Ha meg nem tud lőni és mégis Rambónak képzeli magát, ne csodálkozzon, ha becsukják, hogy a műanyag lakat is rárohad. Az ilyen Rambó veszélyesebb mint egy késes bankrabló, esélyes hogy többet is fog kapni.
Előzmény: nemtokregelni (11054)
Messer22 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11055

Hi

Na már megint megy az elmélet gyártás...

csak megjegyzem,egy FMJ lövedék nem a stopphatásáról híres és vajh mit használhatnak az őrök...

nemtokregelni Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11054

Fontos, hogy az ember TUDJA, hogy mit tud, és mit nem. Van egy csomó dolog, amit nem tudok.

De legalább ebben egyetértünk. Te nem tudod mi történt ott valójában (ahogy a kőostoba híradások készítői sem), ahogy azt sem tudod milyen lehet ilyen helyzetben döntést hozni amire van egy pillanatod - ahol igazi hús-vér rabló van, igazi késsel, ráadásul mozog is... Ezért mondom, nincs meg az alapod arra, hogy sittezzél.

Előzmény: lurker1 (11048)
humberto Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11053
.357 el megküldöd akkor azért nem fog ugrálni, jó, nema lábfejét kell célozni, mindig a legnagyobb testfelületet.... Hasbalövésnél viszont nem árt a nagyobb stop-hatású lőszer.
Előzmény: Trebitsch (11052)
Trebitsch Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11052

elképzelni nem tudom, hogy milyen fegyver lehetett az őrnél, amivel több lövés után (feltehetően találtak is) csak megsérül a rabló és nem murdál meg. Milyen kaliber lehetett??? Lefogadom, hogy flóbert volt..

Frászt volt flóbert. Azzal csak úgy lehet életveszélyes sérülést okozni, hogy félóráig püfölöd vele a rabló fejét.

Amúgy meg bármilyen kaliber lehetett. Az csak a filmekben van úgy, hogy durr, aztán meg is halt a rosszfiú. Ahhoz, hogy tényleg azonnal harcképtelen legyen (még csak nem is meghaljon) igen jó helyen kell eltalálni, bármivel is.

(Jó, mondjuk aknavetővel bárhol... :)

Előzmény: humberto (11044)
humberto Creative Commons License 2006.06.16 0 0 11051
Jó, most tényleg felesleges találgatni, mivel friss a hír, mindenhol másképpen állítják be. Ha nem csinál semmit és a rabló leszúrja az alkalmazottat és el is menekül akkor még nagyobb szarban van. Nem kedvtelésből lövöldözött, hanem mert akkor ezt látta a legjobb megoldásnak.
Előzmény: lurker1 (11048)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!