Keresés

Részletes keresés

springmill Creative Commons License 2008.08.09 0 0 277
Üdv Mindenkinek!

Mi a Zsomborban vagyunk, pár gondolatot osztanék meg veletek:
1. az Andor utcásoké a "közös kert/játszótér"!
2. Pár napja volt a műszaki átadásunk.

1. Az Andor utcai házé a kert/játszótér, tehát az ő közös költégükben van benne alapértelmezetten a gondozása. Ezt "természetesen" nem így reklámozzák, a marketing dumájuk végig elsiklott-e fontos tény felett, azaz folyamatosan félretájékoztatnak mindenkit, aki nem Andor utcai!

Mi szeretnénk a gyerekekkel oda járni és hajlandók is vagyunk a karbantartásába beszállni, de azért ez nem lesz egyszerű, hiszen két (ill. három) külön társasházról van szó.

Személy szerint nem örülnénk neki, ha az Andor utcai ház lakói egy napon lekerítenék a saját területüket, mert szerintem sok barátság alakulhat ki (különösen gyerekek között) és nem sok értelme lenne nem közösen használni a házak közötti területet.

E téren majd szervezkedni kellene, hogy mindhárom ház lakói megosszák a tér karbantartásának költségeit. A közös képviselő cég 1 évig biztosan közös lesz a két háznak (ha jól gondolom...), tehát addig könnyebb is lenne a parkhasználatra megoldást találni.

(Persze tudom, hogy az Andor utcai lakóknak még nem emiatt fáj a feje...)

2. A műszaki átadáson kis hibákat leszámítva minden rendben volt, de azért felírattuk azokat mind. Mindenki jól nézzen meg mindent és a jegyzőkönyvre olvasható kézírást írást követeljen meg!

üdv és kitartást :)
Iza104 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 276
Hát ezek nem túl bíztató kilátások. És ha el is készül a lakás, készüljetek fel újabb 60 napra, míg megjön a használatbavételi engedély.
Én még nem lakom ott, de jártam bent a lakásban a múlt héten, és minden rendben levőnek tűnik, nem penészesek a falaim.
A gondnokról tudok nyilatkozni, mivel amikor ott jártam éppen rossz volt a vadiúj lift hívógombja. Ki van írva a neve, telefonszáma a liftben, úgyhogy felhívtam. Egy nagyon kedves, készséges hölgy jelentkezett, aki azt ígérte, hogy azonnal intézkedik.
A háziorvosi rendelőről nem tudok, de hát csak nem a folyosón lesznek a betegek... azért az durva lenne.
Előzmény: anig (275)
anig Creative Commons License 2008.08.08 0 0 275

Helló!

 

Mondjam vagy mutassam?????????

Kaptunk korábban egy levelet, miszerint legkorábban 11-én (aug.) lett volna a műszaki átadás. A kedves hölgy nagyon segítőkész volt, amikor felhívtam, mert bizony halványlila fogalma nam volt róla, hogy miről is beszélek. Aztán pár perc gondolkozás után közölte, hogy majd e-mailben értesítenek. (e-mailben...)

Min. 8 munkanappal a tevezett átadás előtt kellene POSTAI ÚTON!

Szóval gondoltam megkérdezem, hogy akkor kb. mondja meg még hány k... hetet kell várni hogy jövő karácsonyra beköltözhessünk. De még kb-re sem tudta mennyit kell várnunk. Kicsit szánalmas a dolog. Első ütem mik a tapasztalatok? Beindult már az élet nálatok? Nem penészesednek a falak? Van már közös képviselő v. gondnok? Azt olvastam az Újbuda újságban h nálatok háziorvosi rendelő is lesz (valamelyik lakásban? és a folyosón fognak várni a betegek???

 

HAli

newbleda Creative Commons License 2008.08.05 0 0 274

Sziasztok,

nem tudom ti hallottátok-e, én csak most értesültem róla, hogy újbuda önkormányzata örökbefogadott egy mosómacit az állatkertben. Szerintem ez tök jó. Végre valami ami kicsit elszakad a politikától, és egy kis emberiességet mutat, talán van remény. Nem tudom kinek az ötlete volt, de köszönöm.

Előzmény: masterfile (273)
masterfile Creative Commons License 2008.08.04 0 0 273
Kapkodnak mert ha tovább csúsznának, akkor aug 30. után már az Andornál is kötbért kellene fizetniük. A nagy sietség pedig mindig a minőségi munka rovására megy ugyebár... sajnálom, pedig korábban én is csak jókat olvastam itt arról, ahogy a Zsomborban belső munkákat végezték. Nem is értem, hogy gondolják, hogy bárki átvesz egy félkész lakást ahol pl. nincs mosdó v. burkolat??!! Ezekkel az idő előtti átadásokkal nem fognak időt nyerni, csak tovább tolódik az egész. Szomorú.
Előzmény: Iza104 (271)
Rituka81 Creative Commons License 2008.08.03 0 0 272

Sziasztok!

Tesómnak előző héten kedden volt az átadás.... hát semmi jó! Nem vettük át, csak néhány indok: a csempénél (konyha) a fugázás borzasztó volt. hol 2mm, hol 5mm.., nem volt a fördőszobában semmi (se mosdó, se budi, se zuhanyzó!!!), az áram néhol nem volt a világításnál..

Elvileg csüt.-re igérték az újabb átadást, ugyhogy reménykedjünk :))

Én is azt javaslom nektek, hogy ne vegyétek át, amig találtok nagyobb hibát a lakásban!!

Várom az újabb infokat!! :)

Előzmény: ciklohexán06 (270)
Iza104 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 271
De fura! Nem akarlak hergelni, én a Zsomborban vettem lakást, és a műszaki átadásnál csont nélkül átvettem, mert semmi, de semmi hibát nem találtam. Mi van ezekkel?!
Előzmény: ciklohexán06 (270)
ciklohexán06 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 270

Sziasztok!

Szerdán volt a műszaki átadásunk (C lépcsőház), de sajnos annyi hibát találtunk, hogy nem tudtuk átvenni a lakást. Úgy tudjuk aznap nem mi voltunk az egyetlenek, akik így jártak. Furcsa, hogy a másodszor is módosított időpontra sem sikerült rendesen elkészülniük a lakással. Csak néhány példa: a csempézés még csak félkész állapotban, illetve nem úgy volt, ahogy kértük, nem voltak csaptelepek. Érdemes ellenőrizni, hogy a lámpák jól kapcsolódnak-e, és van-e bennük egyáltalán áram (nálunk nem mindenhol) és még jó néhány apróság.  Ezek után már csak abban bízunk, hogy a karácsonyt már ott tölthetjük...

Írjatok, Nálatok mik a tapasztalatok!

AH12 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 269
Sziasztok!

Én is az Andor 'A' épületében vettem lakást, és aug. 11. állt a levélben műszaki átadás 'várható időpontja'-ként. Hmm. Még bármi is lehet!
Viszont nekem nincsenek illúzióim, ha aláírom a műszaki átvételit, onnan számított 60 nap a költözés - minimum! (30 nap a birtokbaadás, de 30-60 nap a használatbavételi engedély, ami az önkormányzattól függ.)
Javaslom azonban mindenkinek, hogy amennyiben valami nagyobb hibát észlel, ne vegye át műszakilag sem a lakást, mert utána sokkal nehezebb velük... sajna. Ha átvesszük, akkor a következő 30 napban kell nekik kijavítani a hibákat, ami - nagyobb hiba esetén - olyan is lesz... inkább addig alá sem írok semmit.
Nekem is ügyvéd javasolta, hogy vigyek magammal építős szakembert, és tényleg csak akkor vegyem át, ha minden oké... mivel nekünk aug 30-án jár le a 90 napos türelmi idő (a beígért május 31-hez képest), így asszem nekik sürgősebb lesz. Ha nem, akkor jöhet a kötbér.

Ha valaki átvette az Andorban a lakását, írja meg a tapasztalatokat!
Üdv
Audrey


Iza104 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 268
Azt a hírt kaptam a kivitelezőtől, hogy elkezdték építeni a tárolókat.
901 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 267

A lift végre megy.

 

Viszont a szemét helyzet sajnos még mindig nem a legjobb. Most már elviszik a kukákat, ha jól tudom hetente kétszer. Sajnos a szeméttároló ettől függetlenül tele van dobozokkal, amit NEM visz el senki. Nem értem, hogy miért nem tudják megtenni az emberek, hogy a dobozokat összevágják és úgy rakják be a kukába?!?!?!?!

Persze tényleg könnyebb csak simán bepakolni.......

moli40 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 266
Sziasztok,

Úgy gondolom, hogy ez a probléma mindenkit érint. Meg tudnátok írni, hogy pontosan melyik házban történik? Jól értem, hogy ez a Zsombor utcai ház mögötti
kis utcában történt (szolgalmi út-szerű), pontosabban az utca végén? Híre van az embernek?
Épp azért költöznénk ide a héten, mert az előző lakhelyünkön az ilyen jellegű "bulizás" tette lehetetlenné a lakhatást. Ez ellen mindenképpen közösen kell fellépni.
Másik: a szemétszállítás hogy zajlik, milyen napokon, merthogy írtátok, hogy itt is gondok vannak.
Beindult végül a lift?

Megköszönöm, ha küldtök infókat.
springmill Creative Commons License 2008.07.28 0 0 265
Én támogatom a fellépést. Nem lakom még bent, de ha "híre van", az már nem kezdődik jól. A XI. kerületben 20:00 után nem lehet hangoskodni, szóval elvileg feljelenthető. Persze előbb illedelmesen szólni kell és ha nincs hatása, akkor jöhet a keményebb fellépés.

Jó sok új szomszédja lesz, én bízom benne, hogy a többség majd helyre teszi a dolgokat. Rajtam nem fog múlni, minden energiát hajlandó vagyok a nyugodt esték biztosítása érdekében mozgósítani.

Írjatok, ha újra hangoskodik, mi csak aug/szept költözünk, addig csak innen vannak infóim :)
Előzmény: Fiona06 (262)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 264
Én úgy láttam éjszakai pool party volt üvöltő hangfalakkal. (Az Andor utca felőli azaz az északi oldalon lévő Stihl gépkölcsönző mögött van a medence).

Nem vagyok egy vénember, én is járok bulizni, de azért már engem is zavart, hogy becsukott erkélyajtónál is piszok mód behallatszott még hajnal f2-kor is! (Ekkor aludtam el).

Nagyon fáradt voltam, szóval elaludtam, de szívesen hagytam volna nyitva az erkély ajtót éjszakára... Legszívesebben másnap reggel kitoltam volna 8 felé a hangfalaimat az erkélyre, hogy jó reggelt kívánjak a bulizóknak. :))

Kis adalék, hogy szombat reggel azért keltem f8 körül, mert 7-től az Andor utcai házban betont törtek és az egész környék visszhangzott tőle. :(
Előzmény: ciklohexán06 (261)
Iza104 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 263
Hát ez nagyszerű, ha még ilyenekkel is meg kell küzdenünk a nem létező tárolók, a nem működő lift, a büdösödő szemét, az össze-vissza csengető kaputelefon mellett. Jól indul a dolog... :-/
Előzmény: Fiona06 (262)
Fiona06 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 262

Mi még ilyet nem hallottunk... Ha már többen ott lakunk, össze kellene fogni, és csinálni valamit (önkormányzat, rendőrség - csendrendelet). Nem tudom, ennek mennyi eredménye lenne, de ha rendszeressé válna, nem kéne szó nélkül hagyni.

Mindenesetre, van híre a környéken az embernek.

Előzmény: ciklohexán06 (261)
ciklohexán06 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 261

Sziasztok!

Szombat este fél 11-kor a ház környékén sétáltunk, és a Zsombor háta mögötti ház udvarából harsány mulatozás és dübörgő zene hallatszott. Akik már bent laktok, hogy tudtok aludni? Ugye nem csinálja minden este ezt. (Úgy tudom, nem örül a házunk megépülésének, remélem, nem szándákosan csinálja...)

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 260
Már spammeltem a postaládáitokba (sorry), de ide is kiírom, hátha érdekel valakit: kiadom a teremgarázs-beállómat.

Akit érdekel írjon!

e-mail: mrdoubleb(kukac)freemail.hu
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 259
Sziasztok,

Én futom a köröket a Motával a kötbér miatt, de erről nem szeretnék többet mondani most, az ügyvédek végzik a dolgukat...

Majd 1 hete én is beköltöztem, persze a tárolóknak még se híre se hamva, a lift elvileg holnaptól fog menni, a kukáknál sokszor elég nagy a bűz ami az egész földszintet elönti, a kaputelefon rosszul van bekötve össze vissza csenget (az enyém is másnál cseng) és persze folyik az építkezés az ablakom alatt.

Valamelyik este f11-ig csinálták, de nem akárhogy, hanem motoros gépeket berregtettek, többek között egy permetező félét... remek volt. Az áramot is a mi garázsunkból húzzák, de állítólag azt majd ők fizetik - nagyon remélem ez így lesz.

Állítólag már van közös képviselő de nulla infó van róla... előző hétvégén végig sípolt valami brutál módon a földszinti elektromos helységben és nem volt aki bemegy és megnézi.
Fiona06 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 258

Nekem is nagyon hiányzik. Csomó lom van a lakásban. Annyit mondott vcs, hogy még nincs. Még nem hívtam, de kellene. Viszont megnéztem mindenfelé a garázsban, és csak számozott parkolóhelyek vannak, kazán és lépcsőház! Szóval, nem értem. Ha tudtok valamit, szóljatok!!!

Előzmény: Iza104 (255)
masterfile Creative Commons License 2008.07.23 0 0 257

Sziasztok!

 

Én az Andor legutolsóként átadásra kerülő A lépcsh.ban vettem lakást. ott az aug.11. kezdődő héten lesznek a műszaki átadások. A pontos dátumról még nem kaptam értesítést, de nagyon remélem, hogy nem csúsznak. Úgy terveztem (amikor még május 31 volt az átadás határideje), hogy nyáron beköltözhetünk, de abból már biztosan nem lesz semmi. Nem akarok nagyon negatív lenni de a Zsombornál sem volt meg 30 nap alatt a használatba vételi engedély, nem tudom az Andornál lenne gyorsabb. Ha ők az október közepét mondják, abból még november is lehet, de ne legyen igazam...

ciklohexán06 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 256

Sziasztok!

Rituka, mik a tapasztalatok a tesódnál? Nekünk 30-án lesz a műszaki átadás. Nagyon örülnék, ha augusztus végén költözhetnénk, de sajnos ebben nem nagyon bízom. Nekem az irodában mondták az októben végét és azzal indokolták, hogy mire a B és A lépcsőházat is átadják már benne lesznek a szeptemberben és csak utána indul a használatbavételi engedélyeztetés, ami min. egy hónap. Ami a kis kaput illeti, én is szeretnék ott kijárni, ha lehet.

Előzmény: Rituka81 (251)
Iza104 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 255
He?! És mit mond a kivitelező? Én lassan költöznék és úgy bizony nem kevés cuccot terveztem odavinni.
Előzmény: Fiona06 (254)
Fiona06 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 254
Iza, csak annyi, hogy nem adták át, és a helyét sem találom. Csak beállóhelyek vannak az autóknak...
Iza104 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 253
Miért volt velük valami? Lemaradtam valamiről?
(Én még mindig nem költöztem be, úgyhogy nem sokat tudok az ottani állapotokról.)
Előzmény: Fiona06 (252)
Fiona06 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 252

Sziasztok!

Tudja valaki, mi lett a zsombor utcai tárolókkal?

Rituka81 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 251

Sziasztok!!

Haaat: megvolt a muszaki atadas 15-en kedden (en az Andor u. C epuleteben vagyok az elso emeleten) egyebkent tesom is C-ben vett lakast, az ove is 15-en lett volna, de kapott egy e-mailt, hogy egy hettel kesobb lesz.

A muszaki atvetelen volt am meglepi... nem is irtam ala az atvetelt, mivel nem volt bent a zuhanytalca, amit kertem. Mar pedig az atvetelt igazolo lapon szerepel egy mondat, miszerint: "a lakas rendeltetesszeruen hasznalhato" ez zuhanytalca hianyaban szerintem nem OK :)

De meg ez lett volna a "legaprobb" problema: osszesen 15 hibat regisztraltattunk (pedig nem vagyok egy kukacos ember) csak izelites keppen: (foleg azoknak, akik atvetel elott allnak) -> folyt a viz a WC lefolyonal, nem folyt le a mosdo a furdoszobaba, nem olyan ajto volt az eloszobanal, amit kertem, egy konnektort odebb rakattam, de nem sikerult megvalositani, a konyhai csepmezest sem jol csinaltak (en a paraelszivonal tobb csempet kertem, magasabbra). Ami pedig a legrosszab, hogy a mosdot nem tettek odebb ahogy kertem, ott maradt a helyen. Termeszetesen megcsinaljak, de eleg rossz erzes, hogy szetverik azt a szep csepmet :( 

Azt javaslom, hogy vigyetek magatokkal "szakembert", vkit, aki dolgozott epitoiparban, vagy felujitott, epitkezett mar eleteben... 1 ora nagyon hamar elmegy, en felkeszulve mentem oda +2 emberrel, de igy is teljesen kitoltottuk az idot.

Bekoltozessel kapcsolatban megkerdeztem a sracot: aug kozepe/vege volt a valasz!! Oktober kisse hanyatt vagott, ez komoly?? Majd megyek most kedden teso lakasanak atadasara is, megint megkerdezem :)

Ami azt a kis utcat illeti a Zsombor u. epulet hata mogott... arrol en legutolso informaciokent azt hallottam, hogy a terulet elvileg a haze (mienk), de nem lehet kitiltani onnan az ottlakok parkolo autoit  (ezt mondjuk megertem). Amire viszont nem kaptam eddig soha egyertelmu valaszt: az, hogy vajon az Andor u. C lepcsohaz ki tud-e menni azon a kis kapun??! En szemely szerint nem bannam. Azt hallottam (nem hivatalos forrasbol), hogy nem lesz "igazi" kapu, de kapunk hozza kulcsot.

 

huu jo hosszu lett! :) irjatok mi ujsag nalatok.

(es: nem biztos, hogy nalatok is ennyi hiba lesz...) Zsomboriakat pedig irigylem nagyon

Előzmény: ciklohexán06 (250)
ciklohexán06 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 250

Sziasztok!

Én is az Andor C lépcsőházában vettem lakást. Hivatalosan 15-én lett volna a műszaki átadás, de e-mailben ezt lemondták a kivitelezési munkák elhúzódására hivatkozva. Reményeink szerint azért augusztusig meglesz. Ami rosszabb, hogy a költözést már csak október végére igérik, de hát az igéreteiket már ismerjük...

Rituka neked volt műszaki átadásod 15-én? Hányadik emeleten vettél lakást?

Arról tudtok valamit, hogy a Zsombor A lépcsőházából hol fognak bejárni a kertbe? A C lépcsőház mellett a zsombor háta felé építettek egy kaput, de előtte az ott lakónak kocsibeállója van és szerinte az az ő magánterülete, ahol nem enged átjárást.

anig Creative Commons License 2008.07.18 0 0 249

Emberek!

 

Ébresztő! Semmi új infó, senki nem ír? Hát mi történt? Ennyire ne költözzetek!

Új fejlemény? Ügyvéd? Kötbér? Semmi?

Beköltöztetek?

Andor utca? Kinek volt + a műszaki átadás a C lépcsőházben? Tapasztalat? Milyen munkát végeztek? Sok hibát találtatok????

 

ÍRJATOK!

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 248
Szia,

Én a "B"-ben vagyok (leszek hamarosan) és nekem ma azt mondták valamikor jövő héten indul a lift...
Előzmény: Iza104 (247)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!