Keresés

Részletes keresés

countryboy Creative Commons License 2004.08.10 0 0 673

Tibi az Oklahomából!

Van itt egy kis vita a fellépésetek illetően, amihez nem szólnék hozzá, mert nem voltam ott. De kiváncsi lennék a véleményedre...merre vagy? :)

countrygirl Creative Commons License 2004.08.10 0 0 672

Előre láthatólag nem tudok menni, de ha csak elképzelem az a Bordács - Szula - Tóth triót... hühhh...:)))

Előzmény: Stms (671)
Stms Creative Commons License 2004.08.10 0 0 671
II. Magyarországi Bluegrass és Akusztikus Zenei találkozó

Abaliget, 2004. augusztus 13-15 (koncertnap: 14.)

Fellépők:

Ancsa és Bocsi (H)
Blackjack (Cz)
Bordács -Szula -Tóth trió(H)
Dolmen (H)
Dad gave my dog away (H)
Herman Vokál (H)
Kentucky Pub-Lix (H)
Kékfű (H)
Meantime (Sk)
Szőke Tamás (H)
Szuterén (H)
The Banjo Jumping Band (H)
Stms Creative Commons License 2004.08.10 0 0 670
"kár olyanokat mondani, hogy egy 10 éves zenekartól több kellene"

Nem kár. Igenis a zenekarból beálláskor menjen ki egy ember meghallgatni, hogy szól a cucc. Ez az ő felelősségük (mert hiába megy oda az egyszerű motoros fickó a technikushoz, elhajtják, hiába van igaza). Ugyanígy az, hogy az alapjukból rendes hang jöjjön ki. Szintén ide sorolható, hogy felismerhetően játsszák el a nótákat (pl. ha már csatahucsi, akkor rendesen ritmizálni azzal a gitárral az intrót, vagy akugitár megfelelően kísérjen, hegedűs hölgy ne lébecolja el a fél koncertet, hanem tessék kísérni is).
10 év egy aktív zenekarnál nagyon sok idő. Ez alatt csodát lehetne tenni.
A technikusokról még annyit, hogy sokszor borral üzemelnek. Egy üveg pia átadásakor hihetetlenül megjavul a fülük. ;)
Előzmény: solako (669)
solako Creative Commons License 2004.08.09 0 0 669

Sziasztok!

Szeretnék én is írni az OKLAHOMA koncertről. Egyrészt én is ott voltam, többnyire a közönség között, de kétszer a színpadon is. Apropó, majd lesznek képek is, még nem tudom hova dobom fel.

1. Hangosítás: Hát szerintem sem voltak a toppon a technikus srácok, a koncert első pár száma alatt a hegedűből semmit sem lehetett hallani, de ezt a Linda is hallotta és végül már rendben volt. Az egész nagyon hangos volt és kusza, egyrészt a hangerő miatt másrészt nem tudom miért, de tényleg egy nagy massza volt az egész. Bent a színpadon sem volt jobb a helyzet...Alig-alig hallottam magam.

A Steel-nek sem jött át igazán a hangja, nem volt meg benne az a teltség, ami igazán jellemző steel hangzásra. Ez valószínüleg azért is volt, mert a Tibi nem a saját alapján játszott, hanem egy kölcsön Roland-on, ami végképp nem steel-hez való.

A szólógitárost tényleg nem lehett hallani rendesen, kivéve, ha torzított szólót nyomott, amitől az nekem az a benyomásom támadt, hogy nem is new country-t hallok, hanem valami rock-ot. A billentyűt sem lehetett hallani, csak a szólókban, pedig figyeltem, sőt azt is tudom, hogy hol nem hallottam...

A harmonikás srácnak tényleg kihagyták a szólóját, ezzel a táémával majd még lehet foglalkozok.

2. A zenekarról és a dalokról:

A saját számoknak azért nincs köze a new country-hoz, mert nem az. Ez egy saját stílus, egyedi dallamos hangzásvilággal, MAGYARUL. Lehet hogy ha angolul énekelnék akkor new country-sabb lenne, de ez sem biztos, mivel new country- dalokat írni nem egyszerű. Sőt szerintem egyáltalán saját dalokat írni sem egyszerű, mint azt az példázza, hogy ilyenek nincsenek a manapság aktívan koncertező honi country zenekarok repertoárjában (kivételek a Bojti, River, 100Folk, régen a Varnyú Country, NO coMMent).

A hangosítást figyelve az csapódott le bennem, hogy tök jó, de jobb otthon a HIFI-n hallgatni. Ezzel együtt tudom, hogy mennyi munka van emögött és szerintem kár olyanokat mondani, hogy egy 10 éves zenekartól több kellene. Ha lenne itthon is pár klón a Lengyel Tibiből, meg a Légrády Petiből, meg Párnicziky Ede bácsiból, akik a tudásukat tovább is adják, akkor több színvonlas country zenekar lenne.

Mindezeket együttvéve a szülinap nagyon jól sikerült rengeteg ismerőssel találkoztam, akikkel évek óta nem beszéltem, többek között Lengyel Tibivel dumáltam a legnagyobbat! A Tisch Ranch pedig Magyarország egyik legszebb környezetében van (Vértestolna), érdemes kirándulni is ide. itt megy a Gerecse-50 is. Készítettem panoráma képet, majt azt is megnézhetitek.

Szerintem bánhatja mindenki aki kihagyta.

Hali: Ákos

ptolgyes Creative Commons License 2004.08.09 0 0 668

En csak a Polot ismerem, ugyhogy csak azt tudom mondani...

Kaszab Tibi szokott ott szoloban, duoban jatszogatni hetfotol csutortokig este 8-tol.

Nagyobb zenekaros fix helyet en nem ismerek.

Előzmény: gozzano (667)
gozzano Creative Commons License 2004.08.09 0 0 667

Sziasztok,

tudtok segíteni, hogy hol lehet Budapesten élőben countryt hallgatni?

gozzano

Stms Creative Commons License 2004.08.09 0 0 666
Ezt döntsd el te. :)
Előzmény: countryboy (665)
countryboy Creative Commons License 2004.08.09 0 0 665
most akkor bánjam, vagy ne bájnam, hogy nem mentem el? :)
Stms Creative Commons License 2004.08.09 0 0 664
Szegény, elég fapofával játszotta el azt a pár számot. ;) Ami feltűnt még, az a minimális kontakt a zenészek között. :(
Előzmény: countrygirl (663)
countrygirl Creative Commons License 2004.08.09 0 0 663

Amit mondtál, hogy a vokál nagyon erőteljes volt az Oklahománál, az a gárdonyi fellépésükön is probléma volt... vagy a szóló volt halk... vagy a két énekes egyformán volt erősítve és a lánynak (sokkal) erőteljesebb a hangja. Nem tudom, melyik nóta volt (talán a Knockin' on heavens..., de nem biztos), aminél jobban hallatszott a vokál, mint bármi más.

csak ennyi...

üdv. Timi

ui: Na, ugye, milyen jó a Lengyel Tibi steel-je?!:))) Én megmondtam!:))))

Előzmény: Stms (662)
Stms Creative Commons License 2004.08.09 0 0 662
Hétvégén megtekintettem Oklahomá-t. Jó kis sárdagasztás volt. :)

Peter-Pan második felére értem oda, s meglepetéssel vettem észre, kiket is takar a formáció. A műsoruk fele kifejezetten jó volt, de Hotel California, El Condor Pasa (összességében, a nem I-IV-V-I r'n'r alapú nóták) nagyon nem sikerültek.

Oklahoma:
Jópofa, lelkes csapat, de a technikusgárda hazavágta a fél koncertet. Rettenet rossz arányok voltak, nehéz volt kihámozni, mi történik a színpadon (az akusztikus gitár rendre eltűnt a masszában, a vokál túl hangos volt, stbstb). Kiemelem a basszusgitárt, precízen, pontosan, és szép hangszínnel szólt.
Nézzük a buli másik felét, a zenekart:
A saját dalok jók, közük nincs a felvállalt newcountry-hoz (inkább a Koncz Zsuzsa, Fonográf vonal modernebb változata). Érdekes volt, hogy a vendég herfliművész nem kapott szólót a Folsom Prison-ben (illendőség úgy kívánta volna, pláne, hogy jól is játszott).
Hegedűs/vokalista kislány kísérhetett volna, csak a szólókban nyúlt a hangszerhez. Szólógitárosból semmit nem lehetett hallani, úgyszintén a billentyűsből sem, érdemes a technikusok kiküszöbölésére hangerőpedált tartani (vagy a gitár hangerőpotija), hogy legalább a szólók kiszóljanak.
Kíváncsian vártam az itt beharangozott Brad Paisley nótát... Ha nem ismerem a szöveget, sajnos az életben rá nem jövök, hogy az az. A Chattahoochie-t is csak Lengyel Tibi sztílgitározása mentette meg.
Ami nagyon hiányzott, az a 2-4. A kíséretek le voltak darálva nagyjából 1-2-3-4 ritmusozással, csak az értő közönségnek volt köszönhető, hogy jó helyre tapsikoltak. A másik probléma az énekek: A kiejtés kicsit hunglish, a vokálok sokszor összecsapottnak tűntek (pedig pl az első nótában kifejezetten jól szólt).
A legnagyobb kapufát a magyar zenekarok által kényszeresen kötelező Hóhányóval követték el (sógorom is megjegyezte, hogy ez nem való olyan helyre, ahol ismerik a country-t).

Összességében a zenekar jobb mint sok másik magyar brancs, de egy 10 éves bagázstól több kellene.
kistsibe Creative Commons License 2004.08.07 0 0 661

Láttam válaszoltál a videokazit illetően, csak nyaralásztam egy kicsit és nem voltam net közelben. Tehát be tudnád nekem szerezni?

Előzmény: countryboy (559)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.06 0 0 660

Drakulalok!

En voltam az 1003-1024 latogato... Muszaj volt, mert az en szivemhez az 1024 all kozel... :-)

Előzmény: countrygirl (659)
countrygirl Creative Commons License 2004.08.06 0 0 659
ÉN VOLTAM AZ 1000. LÁTOGATÓ A BOJTORJÁN-HONLAPON!:)))))
countryboy Creative Commons License 2004.08.04 0 0 658
Na akkor ezt megint megbeszéltük :)
Előzmény: Stms (657)
Stms Creative Commons License 2004.08.04 0 0 657
Ezért van ennyi fajta zene. Mindenki megtalálja a magának valót.
Előzmény: countryboy (656)
countryboy Creative Commons License 2004.08.04 0 0 656
Megítélés és ízlés kérdése ez is. Szerintem az új Lonestar totál nyál és tipikus country-pop, a Big & Rich viszont kőkemény country-rock, néhol hardcore honky tonk beütéssel (lásd Kick My Ass) és csupa új elemmel (spanyol rap betét...). Tehát szerintem a Big & Rich a húzósabb és dinamikájában messze felette van a Lonestar-nak.
Előzmény: Stms (655)
Stms Creative Commons License 2004.08.04 0 0 655
Meghallgattam. Az "I screaming your name" kifejezetten jó. :) Ellenben a Bigenrics nagyon nem jött be. Véleményem szerint Lonestar-ék húzósabbra csinálják azt a fajta zenét (helyenként Bon Joviékat is lepipálva) :)))))
Előzmény: countryboy (654)
countryboy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 654

nem a címkéről van szó!

hanem arról hogy ami rossz az rossz, tök mindegy minek hivjuk.

Előzmény: Stms (653)
Stms Creative Commons License 2004.08.03 0 0 653
Megint velem van baj. :)
Sose érdekelt, mire milyen címkét ragasztanak. Mert akkor sose hallgathatnék teszem azt Queen-t.
Előzmény: countryboy (652)
countryboy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 652
Nekem se az igényes popzenével van bajom, hanem azzal, ha valamit country-ként akarnak eladni, közben pedig csöpögős pop az egész....nem elég pár effekt egy CD-n, ami arra utal, hogy country-val van dolgunk...itt ott néha egy tompa steel hang a háttérben, közben néha dobgépet hallani, eh....
Előzmény: Stms (651)
Stms Creative Commons License 2004.08.03 0 0 651
Nekem semmi bajom az igényes popzenével. :)
Na, otthon lecsekkolom azt a pár számot... :)
Előzmény: countryboy (650)
countryboy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 650

Mindy McCready-nek 4 CD-je jelent meg, a legutóbbi 2002-ben. Az első kettő nagy siker volt, nem is véletlenül, a második kettő óriási kommersziális bukás, de ez sem volt véletlen. Ami rossz az rossz. Főleg ha popzene.

Előzmény: Stms (649)
Stms Creative Commons License 2004.08.03 0 0 649
Mintha lett volna 3. is. Sajnos abból csak egy-egy számot hallottam.
Előzmény: countryboy (648)
countryboy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 648
Ők mindannyian nekem is nagy kedvenceim, bár úgy tűnik, Mindy McCready csak egy hullócsillag volt - de amíg ragyogott (első kettő album) addig jót csinált.
Előzmény: Stms (647)
Stms Creative Commons License 2004.08.03 0 0 647
Én is innen válogatok, csak fiatalabbakat (Diamond Rio, Travis Tritt - na jó ő öregebb, Mindy McCready, Dixie Chicks, Tim McGraw, Faith Hill).
Előzmény: countryboy (646)
countryboy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 646

Én 1992-től hallgatok country-t, méghozzá az akkori slágerek miatt. Ezért aztán az 1989-es nagy "Boom" előadói a mérvadóak számomra (Garth, Randy Travis, Alan Jackson, Clint Black...stb). Azóta mindent begyűjtöttem, ami csak megjelent CD-n 1989 óta. Ezért nem csoda, ha hozzám ez áll legközelebb, a '90-es évek és napjaink country zenéje, amit úgy hivnak, hogy contemporary country. De mondhatjuk new-traditionalists-nak is ezeket az előadókat, mert a country tradicióját követik, modern hangzásvilággal.

Előzmény: Stms (645)
Stms Creative Commons License 2004.08.03 0 0 645
Már régóta sejtem, hogy nem ugyanazokat a lemezeket hallgatjuk, mert az én kedvenceim nincsenek a felsorolásaitokban. :)
Előzmény: countryboy (644)
countryboy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 644

Kinek mi a bicskacountry...nekem mindig is bejött ez a Terri néni...mármint a zenéje...na jó nem csak az :)

Előzmény: Stms (643)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!