Keresés

Részletes keresés

Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3370
Szia Oyabun!

Olyannyira megyek, hogy a saját kis cégem szolgáltatja a szemle
informatikai (IT) hátterét, az első ilyen célú hazai gyártású programmal, szoros
együttműködésben a szövetséggel.

Az biztos, hogy ott megtalálsz.

F.M.

Előzmény: Oyabun (3364)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3369
Oya
semmi borulás, csak informáltalak, hogy kicsit szétszórt vagy. Szvsz enned kéne valamit nem?
Add má meg a telszámod, valahogy elfelejtettem elkérni. Hobe jön a hétvégén.

trz
aki nem báncsa Oyát, hanem aggódik érte.
PS átküldtem neked az IT-s vicceket?

A.GY. Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3368
Ismerkedésnek nem volt rossz, én a klub céljait és egyátalán a felállást nem értem. Nem tudom, mennyire beléterjes az ügy, ha több embert is szeretnének az alapítók, már most intenziven kéne szervezni.Ebben mint emkitettem szivesen segitek, csak az nem világos, mit lehet mondani az embereknek.
Legközelebb kixcsit kevesebb napsütést kérek,akkor a beszélgetés is kellemesebb szerintem..
Előzmény: 480T (3324)
Oyabun Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3367
Triznyák kolléga...
Hmmm... Ha lehetne leborulnék nagyságod előtt, és erősen hajlongva imádnálak is. Így jó lesz?
mellesleg én még csak megkérdeztem a közlekedési felügyeleten és azon választ kaptam, amit megosztottam veletek. Evést lehet konfigurálni valahova csüt. környékére.

Éppmost kaptam az infót, hogy szakad a dollár, jelenleg 275 az eladási árfolyam, atíz nappal ezelőtti 290-hez képest. Ilyenkor ugye bezzeg a mol nem igyekcik olyan nagyon, hogy lecsökkentse a benzinárat.

Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (3366)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3366
Szia Oya
Én nem írtam semmit a PÁV-ról, csak annyit hogy kell.
Tehát mielőtt okos vagy, nézd meg a sárga csíkot, hogy ki mit mondott. Én tudom mi a PÁV, és veled ellentétben azt is, hogy a mocihoz a 3-as kategória is elég, és azt is hogy 1-2 mire kell. Viszont bármelyiket nyomod, kell a mocis kiegészítő, amiben pl. egyensúly teszt is van, tehát nem jó a taxisPÁV2. Bebebe. Tudok mindent. Inkább azt mond kákabélü öltönyke, hogy a héten mikor csodálhatom/csodálhatjuk meg táplálozási képességeidet?

trz
Pávszakértő

Előzmény: Oyabun (3359)
A guruló Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3365
Szijjjasztok!
Lore: csak igy tovább, én 91-ben IBUSZ Maratont futottam, és a 400akárhanyadik lettem....

A hazaérkezési versenyt szerintem kicsiny családommal én nyertem, szombat este 23.45-kor léptem át szegedi házunk garázsát... :-)

Az a kuplung-tuning jó volt, kiváncsi vagyok, hogy volt felkészítve a gép.

Guruló

Előzmény: lore (3356)
Oyabun Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3364
Juteszembe
Frigyes Majszter
Jössz hétvégén kaposvárra?
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3363
Sziasztok!

Fargo
csak az a fontos, hogy őrizd meg a nyugalmad. Mér nem mentél le, és álltál be rendesen? Hát te is tudod, hogy máshogy működnek az asszonyok, és mielőtt bántanád tatsd szem előtt, hogy amikor a pozitív oldalát csillogtatja kedves feleséged, akkor is ilyen vehemenciával szoktad-e Őt dicsérni, mint ahogy most üvöltöztél vele...(gondolom)
Parkolótanfolyamban segítek ha akarod, mer nem vagyok az az ordibálós típus. Csak néha...

Lore
télleg le tucc futni 2.5km-t? Én meg se mernék próbálkozni vele. Örülök ha úgy kigyalogolok a sarokra, hogy nem esem össze:-). Éppen azon vagyok, hogy letoljam az arcom valami konditerembe. Nem akarsz jönni? Van itt egy a JózsefAttila gimi mögött, meg köllene nézni.

Frigyes
gondolkoztál már, hogy feltalálod a lovasteniszt? Biztos király lenne:-). Az intruder az csopper, és nekem a csopperek nem annyira jönnek be. Most lesz Harley találkozó, menj le, oszt csorgasd a nyálad. Én inkább a Lorenak ajánlott naked bike, vagy a városi enduro (Yamaha Super Tenéré)kategóriában látok fantáziát. Bár a veterán moci sem kutya, szeretnék is majd egy-két darabot a garázsomba, csak előbb a garázst kell megépíteni...

Jók legyetek, amíg távol leszek

trz
aki ma mocival zinget keresztül-kasul

lore Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3362
A szlalom lényege az volt, hogy egy pohár vizet kellett fél kézzel végig tartani, ráadásul visszafelé tolatva kellett jönni. Nem semmi amikor egy 850-es batár tolatgat:
lore Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3361
Féltávon, tüdőket kiköpve:
lore Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3360
Na akkor egy kép a taliról, a gyorsulási verseny izgalmai:
Oyabun Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3359
Triznyák kolléga
A PÁVanak valóban három fokozata van, ellenben páv2 is elég az egyből A jogsihoz. Egyébként pedig nem "csak " picológiát néznek, hanem koncentrálóképességet, reflexeket stb. Ask me how I know... :-)

Templar
Ma reggel hallottam a rádióban, hogy egy vitporlázórepülő lezuhant farkashegyen, és egy állítólag 45 éves gyakorlott pilóta azonnal meghalt. Mi a tüdő van itt?

Fargo
Sárkányeregetőfesztre szívesen megyek. Holmennyiért lehet kapni olyan paplantot, ami neked van? Imádtam, sokkal nagyobb fun mint a fixek.

ALL
Ma reggel olvasom az üzleti hétben a MOL-os áremeléssel kapcsolatos cikket. van benne egy összehasonlítás különböző országokban az átlagfizetéshez képest viszonyított átlag tankolás (50liter) árával. A két szélső érték USA átlagfizetés 1090530Ft egy tankolás 4144Ft (0.3%) Románia átlagfizetés 6030Ft tankolás 7459Ft (124%). Meglepő Szlovénia és Horvátország, mindkét helyen az átlagfizetés kb 6.5%-a egy tankolás. Magyarország 16%-kal erősen a futottak még kategória versenyzője. További érdekesség, hogy nem csak a környező országokban, de már Svájcban is olcsóbb a benzin mint nálunk. Ezvan. :-(

lore Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3358
Ne bántsd a kedves nejed, ekkora autóval nemeccerű az élet...

Persze, hogy próbáltam a kuplung nélküli váltást! Csak egy bizonyos fordulatszámon megy, terhelés nélkül. Érdekes módon az E30-as BMW-k váltója jobban bírja mint az opelé/volvoé (rönó)...

Előzmény: fargo (3357)
fargo Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3357
Nem is értem, Ti még soha nem próbáltatok kuplung nélkül váltani? Ha érzi az ember a kocsiját, akkor a gázzal játszva vajpuhán lehet fel- s lepakolni a sebességeket...

Ha érdekel, kedden (vagy máskor) megmutatom.

Más:
Tegnap este a hitvesem -- a h**** ***** -- úgy parkolt le, hogy félig keresztben állt meg a járdán. Reggelre meg is lett az eredménye, kaptam a hátsó sárvédôre egy szép kis graffitit amúgy magyar módra, kulccsal húzva, meg a bal hátsó ajtóra egy biciklikeréknyomot.

Most éppen azt tervezgetem magamban, hogy milyen tréninget tartsak a nejemnek parkolásból, meg dolgozom a "Nem-leszek-lusta-ha-látom-hogy-rosszul-parkolok-és-visszaülök-hogy-korrigáljak" című tanfolyam anyagán.

Estére talán lecsillapodok...

Előzmény: lore (3353)
lore Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3356
Hűha, azt hittem csak hetenként néha ütögetsz valami idősebb főnököddel (akit hagyni kell nyerni :-), erre előállsz, hogy egyesület meg OBIII, hát... Ha nagyon ráérsz majd akkor szólj. Most kezdtem kondizionálni a corpusomat, jelenleg napi kétszer 2.5 km-et futok, remélem júliusig eljutok egy olyan szintre, hogy egy óráig bírjam ellened...
Szerintem elég bosszantó egy sokkal gyengébb ellen pályára lépni, úgyhogy majd akkor térjünk rá, ha unatkozol. Vagy hátraköthetnénk a sarkaidat, ennyi előnyöm lehet :-)

lore aki imád teniszezni

Előzmény: Frigyes Mester (3355)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3355
Szia!

Pályabérletre nincs szükség, az egyesületben, ahol játszom van pályám, amennyi csak kell.

Mindenben benne vagyok egyébként, ami a szintet illeti, nálam most OBIII.

F.M.

Előzmény: lore (3354)
lore Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3354
Szia,
szervezzünk sport-kört. Imádok teniszezni, állítólag őstehetség vagyok, soha nem tanultam és edzésre se jártam :-) Szóval júliustól, amikor szabad leszek összejöhetnénk, lehet, hogy vagyok olyan szinten, hogy edzőpartnered legyek (mint vmi homokzsák :-)) Amíg megversz, addig én állom a pályabérletet :-)

lore

Előzmény: Frigyes Mester (3352)
lore Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3353
Szia,
ugye milyen bizarr volt amikor CYRUS egy 'figyuszcsak!' felkiálltással elkezdte buzerálni a váltót? Még jó, hogy az ember gyereke belelép a kuplungba, ami persze ott fék volt! :-)

lore

Előzmény: Harvester (3351)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3352
Jónapot Mindenkinek!

Először is mély sajnálatomat fejezem ki távollétem miatt, mint lore már írta,
mire visszaértem a céghétvégéről, mér vége volt a bulinak. Sebaj, majd legközelebb.

O.T.: Egy időben szerettem én is motorozni, mostanában nekem is lenne kedvem újra,
nekem pl az 1400-es Intruder szimpatikus. Egyébként nagyapám után maradt egy
1958-as T5 (Pannónia, első kiadás, hátul még nem állítható a teleszkóp), most az
öcsém feni rá a fogát.

lore: teniszkönyöktől ne félj, én 16 éve teniszezem, mégsincs.

F.M.

Harvester Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3351
Jó reggelt a Hölgyeknek és az Uraknak

Most tudok először írni a hétvégi találkozó óta (munkahelyi internyet :-). Nekem tetszett nagyon a szombati program, szóval jó volt, meg minden. Az az automata 240-es tényleg nagyon jól megy, habár én is görcsöt kaptam először, amikor láttam, hogy Cyrus menet közben huzigálja a váltót az anyósülésből :-))

fargonak egyéni kuplungjavítási és csikorgásmeg technikái vannak, maradt még anyag a kuplungtárcsán? :-))

Hali
Harvester

ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.05 0 0 3350
Hali skacok!

Lore
Nem akarlak kiábrándítani, de szerintem ha te egy CBR900-asra felülnél, kb 10 percnyi zingetés után úgy kéne leszedni róla. A hasalósokat valahogy nem a te méreteidhez találták ki. Neked inkább valami "naked bike" jönne be mint pl. az én CB650-em. Majd megmutatom. Teperni azokkal is lehet, egy-két darab meg úgy lenyomja a hasalósok 95%-át, hogy öröm nézni. Viszont nem csecsemőpózban kell a nagytestedet tartani a kezeden. De neked még egy csopper is jól állna szvsz. Mondjuk Harley FatBoy? Örülök, hogy te is úgy érzed fiatalodnod kellene..:-). Egy ideje erre próbálok rávilágítani. Aztán asszonynak is egy moci, meg ilyenek. Menjetek együtt jogsit csinálni, az olyan romantikus nem?

trz
aki nyáron szereti megcsalni a volvo-t

Bolas Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3349
(Csak egy erőtlen csendes) hahó!

:-(((
Ez a Volvo találkozóra..
Remélem szeptemberre senki sem mer megakadályozni abban, hogy végre eljussak én is, és ne csak 5-10 percre, ahogy eddig..

lore!
Küggyé mán több képet, hadd sírdogáljak még magamban..
(Ráadásul még a slalomverseny képeivel is adós vagy! Megértelek, ha már nem köll dógozni, akkó zúzd fel őköt!)

Nekem bezzeg élménydús napjaim vannak a "kolostorban"..
Nincs is kedvem írni!

Pitecus Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3348
Kösz Keton!
Kedden kijön Ivanicsozni??
Előzmény: keton (3347)
keton Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3347
Pitecus,

bővebb info a motorokról:
extras.volvocars.com/owners kiválasztod az évjáratot, a specifications címszónál leírják a motor (és még sok más) specifikációit.

Pitecus Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3346
KETON,LORE
Ez is azt példázza,hogy így higgyünk az autókatalógusoknak. Összevissza írnak minden vackot.
off:
Az alekot is elhordják roncsderbinek, de tized annyi baja van, mint amit felsoroltak.
De bezzeg a VW,AUDI... k..va annyát a Dömsödi féle németautoimádó fajuknak. Azok a dögök is el tudnak romlani és a javíttatásuk borsosabb, mint a svédeké.
on:
Egy auto2 katalógusban nem is említi a 2 literes autókat.
A 111 lóerős valóban nem turbó, csak azt jegyezték meg, hogy 16 szelepes.
A turbóra 190 LE-t irtak, de a pár sorral eljjebb levő picturok felett szövegen csak 155 paci van.
Hát akkor kinek higgyek???
Előzmény: keton (3343)
Templar Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3345
lore,

A PÁV azt jelenti, hogy pályaalkalmasság vizsgálat.
Több fokozata van (asszem három), és a járművezetők pszichés alkalmasságának megállapítására irányul, különböző tesztek és más vizsgálatok alkalmazásával. A teszt első kérdése, hogy mi a PÁV ...

Előzmény: lore (3344)
lore Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3344
keton,
engem meggyőztél, a felét te állod. Ha összejön, küldjük ki RAF2nek a pénzt, be is szerzi a zsírúj Polárokat! :-)

TriznyÓk!
Mi az a PAV+ vagymiacsoda??

fargo,
annyira macsó egy CBR900-assal rövidnaciban gyorsulni a városban, nicht? :-)

lore aki minden jel ellenére szereti/-tné élvezni az életet

Előzmény: keton (3343)
keton Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3343
Íme, a bizonyíték:

modemesek kedvéért jól összetömörítve

keton Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3342
A '93-as Volvo katalógusban, a kétliteres 940-es 112LE-re van taksálva (természetesen nem turbós), amit nem nagyon értek, ezekszerint a mi öregebb autónkban jobb motor lenne? A kétliteres turbós tudomásom szerint 188LE, főleg a 780-ba gyártották. A HARIS katalógust meg nem igazán értem, ua a motor 10LE-vel erősebb a 7-esben, mint a 900-as sorozatban?

DCs

fargo Creative Commons License 2000.06.04 0 0 3341
Jódélutánt!

480T:
Amit írsz,abban van valami, de ennek az éremnek is 2 oldala van, mert ugyebár, mint azt többen megállapították, be is lehet szállni a programba, meg ha valaki új ember új társaságba csöppen, akkor be is lehet mutatkozni. Ennek ellenére azt hiszem tanultunk a történtekbôl, szeptemberre jobban készülünk.

Pitecus:
Eléggé összejött Neked ez a tegnapi nap, néha engem is hasonló módon kísértenek az istenek, ilyenkor egy dolog segít, ha az ember abbahagyja a pörgést és leül csihadni egy jó steakhouse-ban egy ebéd erejéig, avagy elvonul a szobájába egy jó könyvvel, amíg az istenek lecsillapodnak. Aztán meg lehet próbálni a napot elôrôl kezdeni. (Persze feltéve hogy nincs éppen fennforgás.)

macska:
Örültünk Neked. Járj közénk szorgalmasan. Trizzyt meg ne kíméld, ha ráveszed, hogy elvigye kozmetikáztatni a kocsiját (külsô/belsô/motor), kapsz majd valami meglepetést...

Pitecus:
Az a második adat, a 940 2.0 = 111 LE az valahogy nem jön be, az biztos hogy turbos? Szerintem az nem feltöltött motor, ahhoz túl gyengus.

A Turbobricks oldalain le van (volt?) írva a legtöbb motor összes paramétere, abból lehet szemezgetni. Lnkem sajna nincs, elvesztettem, de rá lehet keresni...

lore
minek neked motorjogsi, a Volvo olyasmit nem gyárt. Szerezz inkább vízijártasságit, a Volvo Penta csónakmotorok a legjobbak között vannak...

Templar & Mindenki
Ha jól tudom, és az utóbbi hónapokban nem változott a hozzáállás, akkor 12-én, Pünkösd hétfôjén Pákozdon nemzetközi sárkányeregetô fesztivál lesz, nekem a tavalyi életreszóló élmény volt, idén is biztos elmegyek, családostul. Ha van kedvetek hozzá, ne hagyjátok ki, mert tök szép meg jó meg élménydús. Szép a táj, van büfé, nincs túl messze, jó buli.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!